جلسه فوق العاده مجمع تشخیص با حضور قالیباف و نمایندگانی از قوای سهگانه
مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسهای فوقالعاده که به ریاست آیتالله آملی لاریجانی و با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی از دولت و مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر و اعضای مجمع برگزار شد، به بحث و بررسی پیرامون تعیین اولویت سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور پرداخت.
آیت الله آملی لاریجانی در ابتدای این جلسه با اعلام ورود به دستور جلسه مربوط به تدوین سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه، بر لزوم دقت همراه با تسریع در بررسی ها برای تصویب و ارائه جهت تدوین لایحه برنامه هفتم و در نهایت تهیه لایحه بودجه سال آینده کشور بر اساس قانون برنامه هفتم تاکید کرد.
محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به ارائه گزارشی از روند تهیه متن پیش نویس سیاستهای کلی بر اساس احصای مهمترین چالشها و مسائل کشور و همچنین آماری از میزان تحقق سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه در ابعاد گوناگون تقنینی و اجرایی پرداخت.
همچنین علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در ابتدای این جلسه از وضعیت کشور و تلاش های نیروهای مسلح و ارکان گوناگون نظام در برقراری امنیت در داخل و منطقه خلیج فارس گزارشی داد و آزادسازی نفتکش حامل نفت ایران در آبهای یونان را مرهون ایستادگی ملت ایران مقابل زیاده خواهی استکبار دانست.
وی همچنین گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات برای رفع تحریمها و کارشکنی آمریکا را به اعضای مجمع ارائه کرد.
براساس این گزارش، بحث و بررسی پیرامون کلیات سیاستهای کلی برنامه هفتم با اظهار نظر تعداد زیادی از اعضای مجمع و نمایندگان دولت و مجلس پایان یافت و با تصمیم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر شد که از جلسه آینده، بندهای پیشنهادی متن سیاستهای کلی برنامه هفتم مورد بررسی قرار گیرد.
سند سیاستی که از سوی مقام معظم رهبری برای اظهار نظر مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است، شامل ۲۱ بند در حوزه های اقتصادی و زیربنایی، علمی، آموزشی و فناوری، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی و نیز حقوقی، قضایی و اداری است که پس از اظهار نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب مقام معظم رهبری میرسد و مبنای تدوین لایحه برنامه هفتم توسعه کشور قرار می گیرد./همشهریآنلاین
بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه در صحن مجمع تشخیص مصلحت
بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور روسای قوا و همچنین جمعی از نمایندگان دولت و مجلس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور روسای قوا و همچنین جمعی از نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
آیت الله آملی لاریجانی در ابتدای این جلسه با اشاره ای مختصر به ساختار سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور، تصریح کرد: سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه به نسبت سیاستهای کلی برنامه های سابق، از نظر تعداد بند محدودتر شده و بر همین اساس امیدواریم که اعضای محترم مجمع با تدقیق هر چه بیشتر در بندهای سیاستها طی جلساتی فوق العاده، متنی دقیق و کارشناسی شده را به محضر مقام معظم رهبری تقدیم کنند تا دولت محترم نیز پس از ابلاغ سیاستهای کلی، فرصت کافی برای تدوین برنامه و ارسال آن به مجلس داشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه را بستر ریل گذاری اجرایی کشور برای پنج سال آینده دانست و بر ضرورت حضور جدی همه اعضا در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام و تامل و دقت در بررسی مفاد سیاستهای کلی تاکید کرد.
محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز طی سخنانی در این جلسه با اشاره به روند تهیه متن سیاستهای کلی برنامه هفتم از ابتدای سال ۹۹ تا ابلاغ پیش نویس متن از سوی رهبر معظم انقلاب در ۱۰ بهمن سال ۱۴۰۰، به برگزاری جلسات متعدد کمیسیون مشترک برای بررسی ایده های ارائه شده و تدوین آنها در قالب بندهای سیاستهای کلی اشاره و اظهار کرد: با انجام کاری دقیق و علمی در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام همراه با آسیب شناسی سیاستهای کلی پیشین و همچنین ارزیابی میزان تحقق برنامههای سابق و نسبت آن با نیازهای واقعی کشور، روی ایده ها کار متراکمی صورت گرفت و برای نخستین بار در قالب جمع سپاری، حدود ۸۰۰۰ صفحه از نظرات همه صاحبنظران و کارشناسان تهیه شد و مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه برخلاف سیاستهای کلی سابق که موضوع محور بودند، کاملا مبتنی بر مساله محوری شکل گرفته تا با تدوین این سیاستها بتوان به نقشه راهی مطلوب برای حل مهمترین چالشها و مسائل کشور دست یافت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پیش نویس سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه پس از تایید مقام معظم رهبری برای بررسی به مجمع ابلاغ شده است، اظهار کرد: در ابتدای امر، ۳۲۰بند پیشنهاد شد که پس از بررسی در کمیسیون مشترک مجمع به ۴۵ بند رسید و پس از آن به ۲۹ بند کاهش یافت و نهایتا متن حاضر در قالب ۲۱ بند پیش روی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.
ذوالقدر ابراز امیدواری کرد که با برگزاری جلسات فوق العاده و با نگاه دقیق و کارشناسی اعضای مجمع، سیاستهای کلی برای تدوین برنامه هفتم توسعه کشور پس از تایید رهبر معظم انقلاب در اختیار دولت قرار گیرد.
در ادامه جلسه بحث در کلیات انجام شد و برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را درباره کلیات سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه مطرح کردند و با آسیب شناسی برنامه های قبل و برنامه ششم توسعه خواستار تدوین برنامه ای جامع و قابل اجرا شدند که با همکاری سه قوه، امکان اجرای آن بیش از شش برنامه توسعه قبل فراهم باشد.
آیت الله آملی لاریجانی، در پایان جلسه امروز، با اشاره به تقاضای تعداد دیگری از اعضای مجمع برای ارائه دیدگاه های خود، از آنها خواست در جلسه آینده، بر اهداف و اولویت های کشور در پنج سال آینده و همچنین منابع قابل تحقق برنامه متمرکز شوند.
دیدگاه تان را بنویسید