عباس مقتدایی: صلح و امنیت پایدار منطقه در گرو همکاری‌ همسایگان است

کد خبر: 1152523

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان در نشست مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان شرکت و سخنرانی کرد.

عباس مقتدایی: صلح و امنیت پایدار منطقه در گرو همکاری‌ همسایگان است

عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی در نشست مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان شرکت کرده است، عصر روز دوشنبه شانزدهم خرداد ماه، در این نشست سخنرانی و مواضع کشورمان درباره تحولات منطقه و راه‌های ایجاد ثبات و حفظ امنیت در منطقه را تشریح کرد.

نشست اصلی مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان، با حضور 128 نماینده از کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی از جمله رؤسای پارلمان‌های کشورهای عضو، نمایندگان کشورهای مهمان و استانیسلاو زاس دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی در ایروان برگزار شد.

در جریان این نشست، ویاچسلاو ولودین رئیس دومای روسیه و رئیس مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی، فعالیت‌های سازمان برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدات امنیتی مشترک را تشریح کرد.

آلن سیمونیان رئیس مجلس ملی جمهوری ارمنستان که کشورش ریاست دوره‌ای سازمان را بر عهده دارد، از روند اجرای تصمیمات اتخاذ شده در نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در سپتامبر 2021 گزارشی ارائه کرد.

استانیسلاو زاس دبیرکل سازمان نیز اقدامات سازمان برای بهبود شرایط قانونی فعالیت‌های نیروهای حفظ صلح کشورهای عضو سازمان را تشریح کرد.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در صدر هیئتی و بنا به دعوت رئیس دومای دولتی روسیه در این نشست شرکت کرده است، در سخنرانی خود در این نشست، با اشاره به نقش و جایگاه پارلمان‌ها در تسهیل و تقویت روابط کشورهای هم‌فکر به ویژه از طریق هماهنگ‌سازی قوانین ملی با مصالح و منافع جمعی در سطوح مختلف، افزایش همکاری و اقدام جمعی را در شرایط سیر شتابان تحولات جهانی، ضرورتی قطعی دانست.

مقتدایی با تأکید بر آمادگی مجلس شورای اسلامی برای گسترش و تعمیق روابط پارلمانی منطقه‌ای، به تبعات منفی امنیتی و اقتصادی بی‌ثباتی در محیط پیرامونی کشورهای منطقه اشاره و با یادآوری اشتراکات عمیق فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشورهای منطقه، بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است همکاری میان کشورهای منطقه بر پایه احترام متقابل، احترام به حقوق بین‌المللی و با حفظ تمامیت ارضی کشورها امکان‌پذیر است و تحقق این همکاری، موجب برقراری ثبات و امنیت و در نتیجه پیشرفت و توسعه منطقه خواهد شد.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، به تروریسم بین‌المللی، تجارت غیرقانونی مواد مخدر، جرائم سازمان یافته و تهدیدات ناشی از وضعیت افغانستان و خاورمیانه به عنوان برخی از چالش‌های مشترک کشورهای منطقه اشاره و با تأکید بر آمادگی کشورمان برای حمایت از ابتکارات منطقه‌ای که به اعتمادسازی و تقویت روابط کشورهای منطقه کمک خواهد کرد، از گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های مهم از جمله  حمل و نقل و ترانزیت، تجارت، انرژی، صنعت و فناوری‌های نوین استقبال کرد.

وی اقدامات غیرقانونی فراملی و اعمال تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه از سوی برخی کشورها را به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع بی‌ثباتی در جهان یادآور شد و تأکید کرد که جهان کنونی، بیش از هر زمانی نیازمند تعاملات سازنده و احترام به حقوق و منافع همه کشورها است.

هیئت ایرانی شرکت‌کننده در نشست مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی که صبح روز دوشنبه با دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان و رئیس کمیته امور بین‌الملل، دفاعی و امنیتی پارلمان قزاقستان دیدار کرده بود، عصر روز دوشنبه با دیمیتری نویکوف نائب رئیس اول کمیته امور خارجی و آناتولی وایبورنی عضو کمیته امنیت و مبارزه با فساد دومای دولتی روسیه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، طرفین درباره آخرین تحولات منطقه قفقاز جنوبی، فرصت‌های همکاری مشترک ایران و روسیه، حمایت پارلمان‌های دو کشور از ابتکارات سیاسی و اقتصادی مشترک و ضرورت تداوم رایزنی‌های سیاسی رایزنی کردند.

طرفین با اشاره به تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده و کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل به عنوان یک اقدام مخرب، بر ضرورت بالفعل کردن همه ظرفیت‌های همکاری دوجانبه و همچنین تقویت همکاری‌های درون منطقه‌ای برای ایجاد ثبات در منطقه تأکید کردند.

منبع: تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها