با ایران یکی‌ به دو نکنید!/ پیام توقیف 2 نفتکش‌ یونانی در خلیج‌ فارس

کد خبر: 1150405

جمعه گذشته (6 خرداد) ایران ۲ نفتکش یونانی را در نزدیکی عسلویه و بندر لنگه توقیف و پرچم آنها را پایین آورد. روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: نیروی دریایی سپاه ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد.

با ایران یکی‌ به دو نکنید!/ پیام توقیف 2 نفتکش‌ یونانی در خلیج‌ فارس

 برخی رسانه‌ها نیز در این باره گزارش دادند: 2 نفتکش یونانی توقیف‌ شده حامل ده‌ها هزار بشکه نفت صادراتی عراق بودند که پس از بارگیری در بندر بصره در پنجشنبه گذشته، به مقصد ایالات‌متحده آمریکا به راه افتادند. نیروی دریایی سپاه پاسداران پس از شناسایی نفتکش‌ها و مالک محموله نفتی‌ آنها، با استفاده از پهپاد‌های شناسایی در آب‌‌های خلیج‌فارس آنها را رهگیری کرد و در نهایت، پس از نزدیک شدن به موقعیت عملیات نیروهای ویژه نیروی دریایی سپاه، توقیف‌شان کرد. 

در پی توقیف نفتکش‌های یونانی، وزارت خارجه این کشور روز جمعه اعتراض خود را نسبت به اقدام سپاه پاسداران، به سفیر ایران در آتن ابراز کرد. 
وزارت خارجه یونان همچنین خواستار رهاسازی فوری کشتی‌ها و خدمه آنها شده و عنوان کرده است اینگونه اقدامات «تبعات منفی» بر روابط دوجانبه و رابطه ایران و اتحادیه اروپایی خواهد گذاشت. 
نیروی دریایی آمریکا نیز در نخستین واکنش نسبت به توقیف ۲ نفتکش یونانی توسط جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد در حال بررسی گزارش‌ها درباره توقیف نفتکش‌های یونانی در خلیج‌فارس است. 
همچنین شبکه ‌ای‌بی‌سی نیوز آمریکا به نقل از یک مقام دفاعی ایالات متحده -که ‌خواست هویتش فاش نشود- نوشت: به نظر می‌رسد ۲ نفتکش یونانی به محدوده آب‌های ایران نزدیک شده بودند اما داخل آن نبودند. 
این شبکه همچنین به نقل از این مقام دفاعی نوشت: نفتکش‌ها دستگاه‌های ردیابی خود را خاموش کرده بودند و هیچ‌گونه درخواستی برای دریافت کمک از طرف آنها فرستاده نشده بود.
این اقدام سپاه در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی توسط یونان و در اختیار قرار دادن محموله آن به آمریکا بود. 
فروردین‌ماه سال جاری بود که یونان یک نفتکش با پرچم جمهوری اسلامی ایران را در نزدیکی جزیره جنوبی اویا به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپایی توقیف کرد. 
گارد ساحلی یونان ۲۶ فروردین به درخواست دولت آمریکا، نفتکش روسی را که حامل نفت ایران بود توقیف کرد و بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، پنجشنبه هفته گذشته این محموله 700 هزار بشکه‌ای را در اختیار آمریکا قرار داد. 
در پی دزدی دریایی آمریکا، وزارت امور خارجه کشورمان با احضار کاردار سفارت سوییس در تهران، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به تداوم نقض صریح قوانین و مقررات بین‌المللی حقوق دریاها و کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوط، خصوصا اصل آزادی کشتیرانی و تجارت آزاد بین‌المللی توسط دولت آمریکا را به وی اعلام و بر رفع فوری توقیف کشتی و محموله آن تاکید کرد. چند ساعت بعد نیز ایران اقدام به توقیف دو نفتکش یونانی کرد؛ اقدامی که به نظر می‌رسد با هدف تنبیه یونان انجام شده باشد. 
اما نکته قابل توجه درباره ۲ نفتکش توقیف شده یونانی این است که این ۲ نفتکش محموله‌ای بالغ بر یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت با خود به همراه داشتند که بیش از  2.5 برابر نفتی است که توسط دولت یونان مصادره شد و در اختیار ایالات‌‌متحده قرار گرفت. 
همچنین بنا بر اعلام موسسه تحقیقاتی لویدز اینلیجنس (تامین‌کننده اطلاعات مربوط به امور کشتیرانی)، محموله توقیف شده توسط جمهوری اسلامی ایران به آمریکا تعلق دارد. 
این نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی ایران در واکنش به دزدی دریایی اروپایی‌ها به فرمان آمریکا، اقدام متقابل انجام می‌دهد. 
اواخر تیرماه 98 بود که سپاه پاسداران کشتی انگلیسی «استنا ایمپرو» را در آب‌های خلیج‌فارس توقیف کرد. این اقدام سپاه پس از آن انجام شد که انگلیس سیزدهم تیرماه 98 نفتکش متعلق به ایران (گریس 1) را با محموله‌ای به اندازه 2 میلیون بشکه نفت، توقیف کرد. در نهایت انگلیس مجبور شد در ازای آزادی نفتکش خود، گریس 1 را با محموله توقیف شده آزاد کند. 
چهارم خردادماه امسال وزارت خزانه‌داری آمریکا اسامی ۱۰ شخص با تابعیت‌های کشورهای مختلف از جمله ایران و ۹ شرکت را به بهانه فروش نفت ایران در فهرست تحریمی خود قرار داد. 
علاوه بر این، رابرت مالی، نماینده ایالات‌متحده در امور ایران نیز در جلسه کمیته امور خارجی مجلس سنای آمریکا با اعلام اینکه چین اصلی‌ترین خریدار نفت ایران است، گفت آمریکا همه تحریم‌ها علیه ایران (از جمله تحریم‌های نفتی) را اجرا کرده است. 
تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا و اظهارات مالی حاکی از آن است که دولت آمریکا جلوگیری از فروش نفت جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار داده و دزدی دریایی اخیر به واسطه یونان نیز در راستای این هدف است. 
اما به‌‌رغم تلاش‌های آمریکا، ایران نیز نشان داده است با توجه به اقتداری که در آب‌های خلیج‌فارس بویژه تنگه هرمز دارد، می‌تواند شمشیر تحریم‌های ایالات‌متحده در ارتباط با فروش نفت را کند کند. کما اینکه در مورد اخیر نیز، به فاصله کوتاهی پس از مصادره محموله نفت ایران توسط آمریکا، محموله نفت آمریکا نیز در نزدیکی‌ آب‌های عسلویه و بندر لنگه از سوی نیروهای نظامی کشورمان توقیف شد.
منبع: وطن امروز
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد