نماینده سابق از طیف مدعیان اصلاحات میگوید: تاخیر در برجام و طراحی توسعه، تلاشهای گذشته را از بین میبرد.
غلامرضا انصاری نماینده اسبق مجلس و عضو شورای شهر چهارم تهران در گفتوگو با روزنامه آرمان اظهار داشت: رویکردی که دولت اتخاذ میکند باید مبتنی بر توسعه و حل مشکلات مردم باشد. تنها در چنین شرایطی است که میتوان نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی مردم امیدوارتر بود. در جهان امروز اقتصاد حرف اول را میزند و کشورهای جهان در حال رقابت در زمینه رشد اقتصادی هستند. در نتیجه توسعه نه بهعنوان یک انتخاب بلکه ضرورت در سطح جهان مطرح است. این در حالی است که ما هنوز نتوانستهایم تکلیف خود را با پدیده توسعه روشن کنیم. این وضعیت تنها مختص به دولت نبوده، بلکه در دولتهای گذشته نیز وجود داشته است. ما باید بپذیریم که توسعه دارای اصول و قواعد مشترک اما مدلهای مختلف است و هر کشوری براساس مدلهایی که در اختیار دارد و متناسب با وضعیت خود در روند توسعه مشارکت میکند.
انصاری میافزاید: امروز جهان در پیچ رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملی قرار دارد و اغلب کشورهای جهان تلاش میکنند در این چرخه جایگاه خود را ارتقا بدهند. اغلب این کشورها با افقهای بلندمدتی که برای خود در نظر گرفتهاند با شتاب در مسیر توسعه پایدار حرکت میکنند.
متاسفانه امروز اوج گرفتن تحریمها در کنار برخی ناکارآمدیها فشارهای زیادی به زندگی مردم وارد کرده است. در نتیجه توجه به کرامت انسانی برای تغییر بیش از همیشه مشهود به نظر میرسد.
وی همچنین گفته است: من نگران این موضوع هستم که آیندگان درباره دولتی که از فرصتها و حمایتهای لازم برخوردار بود این قضاوت را کنند که این دولت میتوانست با استفاده از بدنه کارشناسی و نخبگان وضعیت کشور را تغییر بدهد و کشور را در مسیر توسعه قرار بدهد، اما در این زمینه کوتاهیهایی صورت گرفت و در نهایت دولت موفق نشد مشکلات را حل کند. ما امیدواریم تاریخ قضاوت مثبت و خوبی درباره دولت سیزدهم داشته باشد. آنچه در پیشگاه تاریخ درباره این دولت قضاوت خواهد شد میزان توسعه و پیشرفت کشور در این دوران است. ما نباید به سمت پنجره دانایی سنگ پرتاب کنیم. هرچه دولت بتواند کشور را بیشتر در مسیر توسعه قرار بدهد و پروسه توسعه را تسریع کند به همان میزان تاریخ درباره آن قضاوت بهتری خواهد داشت. یکی از چالشهای اصلی توسعه کشور تحریمهاست. این در حالی است که مجلس و دولت هنوز نتوانستهاند در زمینه لغو تحریمها و به سرانجام رسیدن برجام به نتیجه برسند. اتفاقی که در نهایت به ضرر اقتصاد کشور تمام خواهد شد.
یادآور میشود آقای انصاری اسفند 93 در اوج هیجانات مذاکره با آمریکا و بستن با کدخدا و فتحالفتوح توافق (برجام بعدی) به سیاق ادبیات برخی دیگر از مدعیان اصلاحات مدعی شده بود «به جای اینکه با شاخ آمریکا خودمان را درگیر کنیم، از پستانش استفاده کنیم»! اما سرنوشت عبرتآموز برجام نشان داد که آمریکاییها در قبال کسانی که سادهلوحی و خوشخیالی به خرج دهند اهل کلاهبرداری هستند. جالب اینکه حتی مقامات آمریکایی درباره مقامات عربستانی، از تعبیر «گاو شیرده» استفاده کردند. آمریکاییها ضمن چندین توافق با عناصر ایرانی خوشبین به آمریکا هم بارها مرتکب خدعه و خیانت شدند.
دیدگاه تان را بنویسید