تفحص ها به وزارت نیرو رسید
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اجرای طرح تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیروی دولت یازدهم و دوازدهم درخصوص ظرفیتهای نیروگاهی صنعت برق کشور موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه، 20 اردیبهشت) قوه مقننه با اجرای طرح تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو درخصوص ظرفیتهای نیروگاهی صنعت برق کشور با 160 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.
متن این گزارش توسط نخعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس بهشرح زیر قرائت شد:
با سلام و تحیت؛
با احترام، بازگشت به نامه شماره 1501753 مورخ 1400/06/06 در خصوص تقاضای تعدادی از نمایندگان محترم (مذکور در ذیل گزارش) برای تحقیق و تفحص از «عملکرد وزارت نیرو در دولتهای یازدهم و دوازدهم در خصوص توسعه ظرفیتهای نیروگاهی صنعت برق کشور از سال 1392 تا 1400» به استحضار میرساند:
در اجرای ماده (212) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و نظر به اظهار مورخ 1400/09/23 متقاضیان مبنی بر عدم کفایت اطلاعات ارائهشده، موضوع در جلسه رسمی مورخ 1400/09/23 کمیسیون که با حضور 17 نفر حاضرین از نمایندگان عضو کمیسیون، متقاضیان تحقیق و تفحص مطرح و پس از استماع نظرات طرفین، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در محورهای ذیل به تصویب رسید؛
محورهای تحقیق و تفحص:
چرا دولت به تکالیف یادشده در مواد یادشده از قانون برنامه ششم توسعه عمل نکرده است؟
عدم اجرای بند «ب» ماده (44) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مبنی بر صدور موافقت اصولی برای ایجاد نیروگاهها با بازدهی پنجاه و پنج تا شصت درصد (55% تا60%)
عدم اجرای بند «ت» ماده (48) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مبنی بر افزایش توان تولید برق تا بیست و پنج هزار مگاوات
عدم اجرای ماده (49) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مبنی بر تشکیل بازار منطقهای و ایجاد قطب (هاب) منطقهای برق
عدم اجرای ماده (50) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مبنی بر افزایش سهم نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک به حداقل پنج درصد (5%) ظرفیت برق کشور.
مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس بعد از قرائت گزارش این کمیسیون طی تذکری گفت: موضوع میادین مشترک بهدلیل اهمیت بسیار آن در مجموعه دولت از جمله شورای امنیت ملی بررسی و مصوباتی در این خصوص صادر شد.
وی ادامه داد: شورایعالی امنیت ملی در جلسات خود ضمن تأیید گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر اینکه دولت قبل کاری را انجام نداده است مصوباتی را برای اقدام دولت جدید و وزارت نفت داشت و براساس آن زمانبندیای را برای وزارت نفت بهمنظور توسعه میادین مشترک بهویژه غرب کارون قرار داد.
نماینده تهران در مجلس تأکید کرد: قرار بود وزارت نفت سناریوهای خود را برای توسعه میادین مشترک ارائه کند که متأسفانه دولت جدید و وزارت نفت نیز در این مورد کوتاهی کرده و تاکنون مصوبه شورایعالی امنیت ملی را اجرایی نکردهاند.
شریعتی خطاب به قالیباف رئیس مجلس گفت: از شما میخواهم تذکر دهید تا بحث میادین مشترک که جنبه اقتصادی، امنیتی، ملی و فرادستگاهی دارد هرچه سریعتر اجرایی شود و ما نباید تنها بگوییم که دولت قبل کاری را انجام نداده است بلکه دولت جدید نیز اقدامی نکرده است.
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این نماینده گفت: صحبتهای شما در واقع تکمیلکننده گزارش کمیسیون انرژی بود، البته میادین مشترک بسیار مهم است و نمایندگان با رأی خود به این تحقیق و تفحص تصمیمات لازم را اتخاذ خواهند کرد.
همچنین محمدتقی نقدعلی نماینده خمینیشهر در مجلس طی اخطاری با استناد به اصل 176 قانون اساسی گفت: بر اساس قانون بهرهبرداری از میادین مشترک نفتی در اولویت قرار دارد و در بسیاری از نقاط کشور میادین مشترک نفتی داریم که روی زمین ماندهاند که یکی از آنها میدان نفتی چنگوله ایلام است. در دولت قبلی و در دولت فعلی در خصوص این میدان نفتی قولهایی داده شده است اما در زمان حاضر این میدان نفتی در اختیار فاینانس داخلی قرار دارد که عملکرد آن مناسب نیست.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید