«فردا» گزارش میدهد
مذاکرات به بنبست میرسد؟
ظاهرا دولت بایدن تصمیم گرفته که در مقابل پیشنهاد ایران، پیشنهاد جدیدی را که حاوی ایدههایی برای چگونگی حل و فصل آخرین موضوعات باقی مانده برای احیای برجام است، به تهران ارسال نکند.
گروه سیاست سایت فردا- مذاکرات هستهای یا مذاکرات احیای برجام یا هر عنوان دیگری که داشته باشد، چند هفتهای است که دچار رخوت شده و خوب پیش نمیرود. آنطور که مقامات مسئول در دو طرف گفتهاند، بحثهای فنی پایان یافته و آنچه که مانده تصمیم سیاسی است. همان تصمیم که ایران و آمریکا به عنوان دو طرف اصلی این دعوا اتخاذ آن را وظیفه یکدیگر میدانند.
طرف ایرانی معتقد است که آمریکا باید تحریمها را لغو کند و آنطور که گفته میشود، لغو تحریمهای سپاه اکنون مساله ساز شده. با وجود اینکه پیشتر وزیرخارجه کشورمان گفته بود که برخی فرماندهان سپاه تاکید دارند اگر منافع ملی در گرو توافق باشد نباید معطل سپاه بماند، پیشنهادی که گفته میشود توسط آمریکاییها ارائه شده و بر مبنای آن فقط سپاه قدس تحریم میماند، پذیرفته نشده است.
گویا آمریکاییها نیز قصد ارائه پیشنهاد دیگری ندارند! شاهد آنکه لارا روزن روزنامه نگار آمریکایی در خبرنامه خود به نام «دیپلماتیک» نوشته: یک منبع نزدیک به مذاکرات گفت که دولت بایدن ظاهراً تصمیم گرفته است که در مقابل پیشنهاد ایران، پیشنهاد جدیدی را که حاوی ایدههایی برای چگونگی حل و فصل آخرین موضوعات باقی مانده برای احیای برجام است، به تهران ارسال نکند.
در ادامهی این مطلب آمده است: یکی از مقامات ارشد دولت ایالات متحده در پاسخ به سوالی در این باره، طفره رفت و گفت که آنها در ملاء عام مذاکره نخواهند کرد. این مقام ارشد دولت، که به شرط عدم افشای نامش سخن میگفت، امروز (۱۵ آوریل) به من گفت: «رئیسجمهور روشن کرده است که آنچه را که به نفع امنیت ایالات متحده است، انجام خواهد داد و مسئولیت واقعاً در این مرحله بر عهده ایران است، به ویژه در این موضوع.»
او افزوده: هفته ی گذشته انتظار میرفت که ایالات متحده پاسخی به پیشنهاد ایران که توسط انریکه مورا، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا، آورده شد، ارائه کند. پیشتر گزارش دادم که اتحادیه اروپا همچنان منتظر پیشنهاد جدید ایالات متحده است. از آن زمان، ظاهراً کاخ سفید تصمیم گرفته است که پاسخی ارائه نکند.
این روزنامهنگار آمریکایی نوشته: علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بین المللی بحران، امروز به من گفت: «فضای سیاسی برای ارائه یک پیشنهاد جدید در چند هفته گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.» واعظ ادامه داد: «این بدان معناست که ایران یا به توافق میرسد و سپاه در لیست FTO باقی میماند یا توافقی نخواهد داشت». وی تصریح کرد: «من همچنین بعید میدانم که ایران در این زمینه تسلیم شود.» یک منبع نزدیک به مذاکرات گفت: «من فکر میکنم این بخش سیاسی دولت است که تمایلی به پرداخت هزینه ندارد و از هزینههای استراتژیک میانمدت و بلندمدت سیاسی و درازمدت فروپاشی برجام آگاه نیست.» واعظ گفت که از اینکه دولت آمریکا راه حل میانی احتمالی مثل حذف سپاه از لیست و قراردادن سپاه قدس در لیست FTO را در نظر نمیگیرد، ناامید است.
دیدگاه تان را بنویسید