هشدار دریادار ایرانی به حضور نظامی کشورهای غیردوست در آبهای اقیانوسی منطقه
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه حضور کشورهای غیردوست در آبهای منطقه، توجیه ندارد گفت: کشورهای غیرمنطقه میتوانند برای تبادل دانش به آبهای اقیانوس هند و دریای عمان رفت و آمد کنند اما امنیت این آبها توسط ایران و کشورهای همسایه تامین میشود.
به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین استقبال همزمان از ناوگروه ۸۰ رزمی، آموزشی و ناوگروه اعزامی به رزمایش آیونز ۲۰۲۲( آیمکس) هندوستان در «بندر گوا» که با حضور فرماندهان نظامی، ائمه جمعه، فرماندار کنارک و جمعی از خانوادههای کارکنان نیروی دریایی ارتش برگزار شد گفت: همزمان، اعزام ۲ ناوگروه به آبهای اقیانوسی داشتیم که یک ناوگروه ماموریت اسکورت شناورها را برعهده داشت و در کنار آن به صورت همزمان دانشجویان دانشگاه افسری امام خمینی (ره) را در صحنه عمل بردیم تا آموزشهای لازم را در عمق اقیانوس تجربه کنند.
وی افزود: ماموریت بسیار خوبی انجام شد و ازآنجا که این عملیات در صحنه عمل بود مسلما کیفیت آموزش بسیاری بالایی داشت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بیان داشت: همزمان برای شرکت در رزمایش نیروهای دریایی کشورهای اقیانوس هند «آیونز» ناوشکن تمامایرانی دِنا با اقتدار حضور پیدا کرد و در همه تمریناتی که پیشبینی شده بود با موفقیت نقشآفرینی کرد.
وی اضافه کرد: در بسیاری موارد، توان عملیاتی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران مورد ارزیابی قرار میگرفت و تقریبا تمامی تمرینات و فرماندهی رزمایش و اجرای عملیات را به ناوشکن دِنا واگذار کرده بودند.
امیر دریادار ایرانی اظهار داشت: خوشبختانه ناوشکن دنا توانست با اقتدار کامل، این رزمایش را انجام دهد.
وی تصریح کرد: بیشتر کشورها در این رزمایش فقط ناظر فرستاده بودند حتی کشورهایی که از نظر مرز و فاصله دریایی نزدیکتر بودند، اما ازآنجا که تفکر ما حضور دائمی در عمق اقیانوس و همه صحنهها است، یکی از موئلفههای دیپلماسی دفاعی و دریایی جزو اولویتها است و حتما در این مناطق حضور پیدا میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: هدف ما این بوده که خودمان را ثابت و توان دفاعی کشورمان را ارائه کنیم، فرهنگ بشردوستانه ایرانیها و نظام مقدس جمهوری اسلامی را به جهان معرفی کنیم چون بخشی از تمریناتی که در این رزمایش اجرا شد، کمکهای بشردوستانه بود که ما در این کمیته نیز کُرسی ریاست را داریم و در کنار همه اینها میخواهیم به کشورهای همسایه نیز اعلام کنیم که مطمئن باشند برقراری امنیت در حوزه دریا بویژه در منطقه شمال اقیانوس هند به دست خودمان قابل انجام است و صرفا باید بیشتر به همدیگر نزدیک شویم و دلها کنار هم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم با اجرای چنین رزمایشهایی همواره امنیت را برقرار کنیم گفت: پیام ما برای کشورهای غیردوست غیرمنطقه، این است که اقتدار لازم در منطقه ما وجود دارد و حضور آنها در آبهای این منطقه هیچ توجیهی ندارد. اگر برای دید و بازدید و تبادل دانش میخواهند بیایند، مشکلی نیست اما اینکه بخواهند در حوزه برقراری امنیت ورود پیدا کنند باید بگوییم که امروز جمهوری اسلامی ایران چنین موضوعی را نمیپذیرد زیرا دستاوردهای جوانان برومند ایران بر روی آب و در عمق دریاها و اقیانوسها مشهود است و همه ماموریتها را به نحو احسن انجام میدهند.
ناوگروه رزمی، اطلاعاتی، عملیاتی و آموزشی و ناوگروه شرکت کننده در رزمایش آیونز ۲۰۲۲ بعد از هزاران مایل دریانوردی و حضور در رزمایش مرکب کشور های همسایه اقیانوس هند، صبح امروز در اسکله ایران بندر منطقه سوم نبوت دریایی کنارک پهلو گرفتند./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید