واشنگتن: مسائل باقی مانده در مذاکرات وین، کم ولی دشوار هستند

کد خبر: 1135148

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه مسائل باقی مانده در مذاکرات وین، کم تعداد ولی دشوار هستند، گفت از همه طرف‌ها از جمله روسیه می‌خواهیم که بر توافق تمرکز کنند.

واشنگتن: مسائل باقی مانده در مذاکرات وین، کم ولی دشوار هستند

دولت آمریکا علی‌‌رغم تاکید ایران و روسیه مبنی بر نهایی نشدن گفتگوهای رفع تحریم‌ها، مدعی باقی ماندن تعداد کمی از مسائل در مذاکرات وین شد.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد جمعه مدعی شد توافق هسته‌ای با ایران در وین، به تعداد بسیار کمی از مسائل باقی مانده رسیده اما این مسائل بسیار قابل توجه و دشوار هستند.

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، پرایس با ادعای اینکه در مرحله نهایی مذاکراتی که تقریباً یک سال طول کشیده قرار دارند، گفت: «از همه طرف‌ها، از جمله روسیه می‌خواهیم که بر توافق تمرکز کنند».

وی ادامه داد: «ما به توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران بسیار نزدیک هستیم. توافق در این‌باره، ممکن است در روزهای آینده حاصل شود».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی تکراری درباره تأثیر تحریم‌های آمریکا علیه روسیه بر تعاملات نمایندگان دو کشور در مذاکرات وین، تاکید کرد که این تحریم‌ها هیچ تأثیری بر این گفتگوها ندارد.

پیش از این نیز «جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید گفت طرف‌ها در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به توافق نزدیک هستند اما پایان گفت‌وگوها معمولاً چالش‌انگیز است.

این در حالی است که «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین شامگاه چهارشنبه با بیان اینکه گفتگوها هنوز نهایی نشده است، تاکید کرد حتی متن توافق نهایی هم هنوز نهایی نشده است. (جزئیات بیشتر)

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها