مذاکرات وین در مرز توافق یا بن بست؟

کد خبر: 1132659

پس از برگزاری جلسه شورای عالی امنیت ملی، باقری برای پیگیری مذاکرات عازم وین شد. هرچند اولیانوف مدعی بازگشت باقری برای نهایی کردن توافق شد اما سعید جلیلی گفت حتما نباید هزینه داد که به تجربه رسید

مذاکرات وین در مرز توافق یا بن بست؟

شب گذشته علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین بعد از چهار روز مشورت در تهران به وین بازگشت تا از امروز در هتل کوبورگ راند نهایی برد دیپلماتیک خود را آغاز کند، مرحله ای که به گفته اولیانوف روس می تواند مرحله نهایی برای احیای برجام باشد و انتظار نهایی کردن توافق می رود؛ اما روزهای گذشته در تهران هم خبرهایی بود و شورای عالی امنیت ملی کشورمان جلساتی برای رسیدن به جمع بندی مذاکرات وین داشت، سیاست هایی که حالا باقری باید مجری آن ها باشد تا امتیاز بیشتری را برای ایران صید کند، کاری شبیه خارج کردن گوشت از دهان شیر، آن هم در این اوضاع پیچیده جهان.

نورنیوز پایگاه خبری نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در مطلبی با اشاره به سفر باقری به وین، به بیان بخشی از محتوای گفت و گوها در این شورا پرداخت و نوشت: شورای عالی امنیت ملی در آخرین جلسه خود ضمن بررسی روند و نتایجی که تاکنون از مذاکرات وین حاصل شده، بر ضرورت تحقق مطالبات قانونی و منطقی ایران که در محدوده خطوط قرمز کشورمان قرار دارد، تاکید کرد و بر همین اساس، علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران برای ادامه مذاکرات با هدف حل مشکلات باقی مانده که حصول توافق را با چالش‌های مهمی مواجه کرده، به وین می‌رود.

نورنیوز افزود: در جلسه شورای عالی امنیت ملی بر ضرورت حل سریع مسائل باقی مانده که مذاکرات را در «مرز توافق یا بن بست» قرار داده، تاکید و پذیرش هرگونه توافق منوط به تعیین تکلیف این موضوعات شده است. همچنین این پایگاه خبری در مطلب دیگری خبرهای منتشر شده در خصوص برگزاری جلسه در حضور رهبر معظم انقلاب برای بررسی روند مذاکرات وین را تکذیب و آن ها را از جنس گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای توصیف کرد.

همزمان سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت و از منتقدان همیشگی برجام نیز پس از پایان نشست شورا در توییتی نوشت: «حتما نباید هزینه داد که به تجربه رسید؛ امروز خوش‌ باورترین افراد به آمریکا، اعتراف می کنند که دیگر نمی شود به آن ها اعتماد کرد.» به نظر می رسد جلیلی چندان از روند گفت و گوها در شورا رضایت نداشته و به نوعی طعنه وار توییت زده است اما حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز که از حاضران در جلسه مذکور بوده، پس از پایان نشست در توییتی نوشت: ما با جدیت در حال بررسی متن توافق هستیم. امروز با آقای بورل تلفنی گفت‌وگو داشتم. همکارم آقای باقری نیز با مورا در تماس و مشورت است. وی با بیان این‌که «همه برای رسیدن به توافق خوب در تلاشیم»، تصریح کرد: خطوط قرمز خود را به طرف غربی منعکس کرده‌ایم. در صورت وجود اراده واقعی آن ها، آماده توافق خوب و فوری هستیم.

در کنار این ها مجلس نیز فعال شده و سعی دارد در حوزه مذاکرات بازیگر فعالی باشد. بر همین اساس ابراهیم عزیزی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از جلسه فوق‌العاده این کمیسیون با حضور وزیر خارجه برای بررسی آخرین تحولات در مذاکرات وین خبر داد و گفت این جلسه امروز تشکیل می‌شود.

مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در صورت موافقت نمایندگان می‌توان در روز سه‌شنبه که تعطیلی رسمی است، جلسه‌ای برای بررسی مذاکرات وین برگزار کرد. روز گذشته مجلس یک نشست غیرعلنی هم درباره مذاکرات داشت و محمد باقر قالیباف رئیس مجلس به بیان جزئیاتی از جلسه شورای عالی امنیت ملی درباره مذاکرات وین پرداخت. احمد علیرضابیگی نماینده تبریز  به تسنیم گفت: در این جلسه آقای قالیباف، رئیس مجلس، گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات وین به نمایندگان ارائه کرد. وی افزود: آقای قالیباف در این جلسه غیرعلنی اظهار کرد دیگر این سوال که در مذاکرات بمانیم یا نمانیم مطرح نیست، ما باید در مذاکرات بمانیم و آن را پیش ببریم. نماینده تبریز در مجلس ادامه داد: رئیس مجلس گفت این موضوع مطرح است که ما باید چگونه مذاکرات را پیش ببریم تا برای ما انتفاع اقتصادی داشته باشد البته در این انتفاع اقتصادی حفظ ساختار هسته‌ای ایران بر هر چیز دیگری تقدم دارد یعنی این‌طور نیست که بگوییم سود اقتصادی ببریم و از سوی دیگر ساختار هسته‌ای مان را از بین ببریم. علیرضابیگی اضافه کرد: آقای قالیباف اظهار کرد که در مذاکرات بخشی از خواسته‌های ما برآورده شده اما هنوز موضوعات حل‌نشده‌ای وجود دارد که بیشتر به تضمین‌ها باز می‌گردد، ما هم متوجه هستیم که این موضوع مستلزم زمان است و خودمان را ملزم می‌دانیم که تعهدات‌مان پایاپای و متعادل انجام شود. وی اظهار کرد: آقای قالیباف در این نشست همچنین گفت یکی دیگر از موضوعاتی که ما بر آن تاکید داریم بحث پادمان است که باید حل و فصل شود و علامت سوال‌هایی که روی فناوری هسته‌ای ما وجود دارد، برطرف و تحریم‌ها به‌خصوص تحریم‌های هسته‌ای برداشته شود./ خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین