مخالفت مجلس با اخذ عوارض مازاد از سیگار
نمایندگان مجلس در جلسه علنی پارلمان و در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با اخذ عوارض مازاد از سیگار مخالفت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (شنبه 7 اسفند) قوه مقننه و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور با حذف بند الحاقی 7 تبصره 6 ماده واحده لایحه با 129 رأی موافق، 109 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 247 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
احمد امیرآبادی فراهانی در تشریح دلایل خود برای حذف این بند الحاقی گفت: کمیسیون تلفیق افزایش عوارض را بسیار در نظر گرفته است، چرا که در مقایسه با سال 1400، افزایش چندصد درصدی صورت گرفته است. درست است که برای پیشگیری و جلوگیری از بیماری ها باید اقداماتی انجام دهیم، اما نباید کاری کنیم که سیگار از مواد مخدر گرانتر شود.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: درخصوص مصوبه کمیسیون، وزیر صمت طی نامه ای به رئیس مجلس مخالفت خود را با این مصوبه کمیسیون تلفیق اعلام کرد، چرا که در این مصوبه به بحث تولید خدشه وارد کرده و افزایش قاچاق را باعث خواهد شد و حتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز طی نامه ای با دلایل فراوان مصوبه کمیسیون تلفیق درخصوص افزایش عوارض سیگار را نادرست و غیرمنطقی دانسته است.
وی تصریح کرد: ما طی چند ماه گذشته قانون ارزش افزوده را مصوب کردیم که این قانون از دی ماه سال جاری اجرا شده است که باعث افزایش 95 درصدی قیمت سیگار شده است، بنابراین زمانی که ما احکام دائمی داریم، دیگر نیازی به مصوبه کمیسیون تلفیق نیست.
براساس بند الحاقی 7 حذف شده از تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه 1401؛
- از ابتدای سال 1401 به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی مبلغ دوهزار و سیصد(2.300)ریال، تولید داخل با نشان بین المللی(برند) مبلغ هشت هزار(8.000)ریال، هر نخ سیگار وارداتی مبلغ پانزده هزار(15.000)ریال و هر بسته پنجاه گرمی تنباکوی قلیان داخلی سیصدهزار(300.000)ریال و هر بسته تنباکوی وارداتی سیصدهزار(300.000)ریال به عنوان عوارض اضافه می گردد.
وزارت امور اقتصاد و دارائی مکلف است مبالغ مذکور را از تولیدکنندگان و واردکنندگان حسب مورد أخذ و به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف 110515 جدول شماره(5) این قانون واریز نماید./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید