«فردا» گزارش می‌دهد

گام‌های پایانی در وین؟

کد خبر: 1131858

علی باقری مذاکره کننده ارشد کشورمان به تهران آمده و روزنامه دولت از احتمال ترک مذاکره می‌نویسد. کیهان غرب و آمریکا را عامل به بن‌بست رسیدن احتمالی گفت‌وگوها می‌داند اما در عین حال هنوز شاهد اظهارنظرهای توام با امیدواری از سوی طرف‌های برجامی هستیم.

گام‌های پایانی در وین؟

گروه سیاست سایت فردا - مرحله حساس و به تعبیر برخی پایانی مذاکرات قدری طولانی شده و شاید از میزان خوشبینی‌ها هم قدری کاسته شده باشد. هنوز کسی اظهار بدبینی نمی‌کند و همه طرف‌های برجامی یا حتی آمریکایی‌ها از نزدیک بودن توافق می‌گویند. مثلا سخنگوی کاخ سفید گفته که زمانی کمی تا توافق باقی است. در این اظهارنظرها اما فضاسازی هم کم دخیل نیست. بر این اساس بهتر است که به آنچه در تیم ایرانی گفته می‌شود، توجه بیشتری کنیم. مثلا اینکه علی باقری مذاکره کننده ارشد کشورمان در میانه گمانه‌زنی‌ها درباره سفر امیرعبداللهیان و اعزام خبرنگاران به وین، به تهران آمده و توییت کرده «« هر قدر هم که به خط پایان نزدیک باشیم، الزاما تضمینی برای عبور از آن وجود ندارد. این کار مستلزم هوشیاری، ثبات قدم قوی‌تر، خلاقیت بیشتر و رویکردی متوازن برای برداشتن گام پایانی است. ‌برای اتمام کار، تصمیم‌های مشخصی وجود دارد که طرف‌های غربی باید بگیرند.»

روزنامه دولت هم از احتمال ترک مذاکره در صورت بی‌صداقتی غربی‌ها گفته و به نقل از یک کارشناس سیاست خارجی نوشته: «یکی از شروط اصلی ما در ابتدای دور جدید مذاکرات در دولت سیزدهم برای طرف‌های غربی این بوده که اگر هرکجا احساس کنیم طرف غربی صداقت لازم برای رسیدن به توافق را ندارد و در حال اتلاف وقت است قطعاً واکنش نشان می‌دهیم، واکنشی که برای آنها خرسند‌کننده نخواهد بود و می‌تواند به ترک مذاکرات بینجامد.» مصطفی خوش چشم اضافه کرده که این روز‌ها بویژه ظرف دو سه روز گذشته خوشبینی نسبی موجود نسبت به طرف غربی از بین رفته است و در حقیقت نگاهی توأم با بدبینی نسبت به وضعیت فعلی به وجود آمده است.

وی معتقد است: «به هیچ عنوان معلوم نیست که زمان مذاکرات تا چه زمانی طول بکشد چرا که ما تاریخ و ضرب الاجلی برای گفت‌و‌گو‌ها نداریم لذا می‌تواند تا ماه‌ها به همین وضعیت پیش رود.»

در عین حال «کیهان» به تشریح عوامل احتمالا به بن‌بست رساننده مذاکرات سخن گفته و نوک پیکان را به سوی غرب، آمریکا و سیاست‌هایش گرفته است. 

این نکات در خوشبینی که قبلا به حصول توافق بود را با تردید مواجه می‌کند اما موجب بدبینی هم نیست. به هرحال مذاکره ادامه دارد، کمالوندی برای مذاکره با مسئولان آژانس رفته و باقری هم در تهران کسب تکلیف می‌کند. قطعا اگر راهی باشد تا منافع ملی تامین شود، توافق هم شدنی نیست. نکته مهم اینکه اصل برای طرف ایرانی نه انجام توافق با غرب بلکه تامین منافع ملی است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها