بررسی لایحه بودجه در دستورکار امروز مجلس/ کدام مشاغل مشمول مالیات شدند؟

کد خبر: 1131827

دقایقی پیش، هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ آغاز شد.

بررسی لایحه بودجه در دستورکار امروز مجلس/ کدام مشاغل مشمول مالیات شدند؟

دقایقی پیش جلسه علنی امروز (پنجشنبه ۵ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

ادامه رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند

با مصوبه امروز مجلس، در سال آینده مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می شوند.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (پنج شنبه) و در ادامه بررسی بخش های درآمدی بودجه ۱۴۰۱، بندهای «ش» و «ت» تبصره ۶ را به شرح زیر تصویب کردند.

ش- در سال ۱۴۰۱ مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده (وی.اِی.تی) خواهند بود.

ت- به منظور اجرای سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز تحقق جهش تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی از جمله بیلت، بلوم و اسلب، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی از جمله قیر و متانول، اوره و پلی اتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور، مشمول مالیات و عوارض صادراتی می‌شود.

تعریف و فهرست مواد خام و نیمه خام علاوه بر موارد مذکور و همچنین علاوه بر موارد مندرج در تصویب شماره ۵۹۵۶ هیات وزیران به پیشنهاد مشترک وزارت خانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه می شود و حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسبت به وصول منابع حاصل از این بند و حقوق ورودی مطابق بند (د) ماده (۱) قانون امور گمرکی کلیه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی اقدام نماید./ ایسنا

بازگشت بند مربوط به اخذ مالیات از خانه‌های لوکس به کمیسیون تلفیق

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس بند مربوط به اخذ مالیات از خانه های لوکس در لایحه بودجه را با اصلاحات صورت گرفته به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پنجشنبه مجلس، بند ث تبصره ۶ لایحه بودجه را که به سازوکار اخذ مالیات از خانه های لوکس در سال آتی باز می گشت بررسی کردند. در جریان بررسی این بند نمایندگان با پیشنهاد اصلاحی محسن زنگنه در خصوص این بند موافقت کردند.

براساس این پیشنهاد واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که ارزش آن ها با احتساب عرصه و عیان بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال باشد مشمول مالیات به میزان ۲ در ۱۰۰۰ می شود.

در ادامه عباس گودرزی در تذکری در جریان بررسی این بند بیان کرد: آنچه که در متن مصوبه تلفیق آمده این است که در سال ۱۴۰۱ مجموع ارزش واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت باید از یک سقفی بیشتر باشد تا مشمول مالیات شود. اما اکنون نماینده کمیسیون تلفیق می گوید متن مصوبه اشتباه است و منظور هر واحد مسکونی می باشد. بدین طریق نمایندگان فرصت نداشتند تا پیشنهادات خود را براساس این متن ارائه کنند. به نظر می رسد این حق نمایندگان است که این فرصت در اختیار آن ها قرار گیرد تا پیشنهادات خود را طرح کنند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: تذکر جناب گودرزی وارد است، چرا که دوستان تلفیق در اینجا اعلام کردند که منظور مجموعه، واحد نیست بلکه هر واحد مسکونی می باشد اما نمایندگان براساس متن چاپ شده پیشنهاد دادند و این فرصت را نداشتند که براساس آنچه که درست است پیشنهاد طرح کنند. اکنون این بند را با اصلاحاتی که انجام شده به کمیسیون تلفیق ارجاع می دهیم تا نمایندگان نیز ۱۲ ساعت فرصت طرح پیشنهاد بر روی آن داشته باشند. سپس در جلسه بعدی مجددا مورد بررسی قرار خواهد گرفت./ ایسنا

 صادرات خام محصولات نفتی و پتروشیمی مشمول مالیات شد

نمایندگان مجلس طی مصوبه ای به منظور اجرای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و پرهیز از خام فروشی، درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی را مشمول مالیات کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (پنجشنبه 5 اسفند) قوه مقننه و  در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور با پیشنهاد طغیانی نماینده اصفهان مبنی بر اصلاح کل ردیف های درآمدی بند (ت) تبصره 6 با 171 رأی موافق موافقت کردند.

در بند (ت) تبصره مذکور آمده است:

 به منظور اجرای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز تحقق جهش تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی، درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی از جمله بیلت، بلوم و اسلب، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی از جمله قیر و متانول، اوره و پلی اتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور، مشمول مالیات و عوارض صادراتی می‌شود. تعریف و فهرست مواد خام و نیمه خام علاوه بر موارد مذکور و همچنین علاوه بر موارد مندرج در تصویب شماره 59156 هیأت وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه می‌شود و حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسبت به وصول منابع حاصل از این بند و حقوق ورودی مطابق بند (د) قانون امور گمرکی کلیه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی اقدام نماید.

طغیانی نماینده پیشنهاد دهنده اظهار داشت: بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی بالادستی و تشویق به توسعه صنایع تبدیلی و پرهیز از خام فروشی این پیشنهاد ارائه می شود.

دهنوی نماینده سخنگوی تلفیق نیز با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد اینکه متاسفانه اقدام به صادرات مواد معدنی به صورت خام می نماییم و صنایع تبدیلی داخلی را توسعه نمی دهیم، گفت: خام فروشی بلایی است که سال های سال بر سر کشور ما آمده است تا ما وابسته بمانیم و مقام معظم رهبری بیش از 10 بار در سال های اخیر به این موضوع تاکید کرده اند که باید از خام فروشی عبور کنیم.

وی افزود: دولت تدبیر خوبی داشت و این موضوع را در لایحه پیش بینی کرد و کمیسیون تلفیق نیز آن را تکمیل کرد و پیشنهاد آقای طغیانی نیز در ادامه همین موضوع است و ایشان پیشنهاد دادند لیست موادی که دولت پیشتر مصوب کرده است به این لیست اضافه شود./تسنیم

مجلس برخی از مشاغل را مشمول مالیات کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای مالیات برخی از اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل را تعیین کردند.

نمایندگان در جلسه علنی امروز (پنجشنبه ۵ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بند (ذ) تبصره ۶ را تصویب کردند.

مطابق با این مصوبه، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل گروه اول موضوع آیین‌نامه اجرائی ماده (۹۵) قانون مالیات‌های مستقیم و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های بیمه بازرگانی مکلفند در هر مورد که بابت خدمات دریافتی (به استثنای کارمزد پرداختی به بورس‌ها، بازارهای خارج از بورس و کارمزد معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس، بانک‌ها، صندوق تعاون و مؤسسات اعتباری غیربانکی مجاز، تسهیلات اعطایی بانک‌ها و تعمیر و تکمیل یک واحد مسکونی، خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق و اسناد خزانه و یا اوراق تسویه که بابت بدهی دولت به اشخاص داده می‌شود و همچنین سایر خدماتی که به تشخیص سازمان امور مالیاتی ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون اعلام می‌شود) وجوهی را به هر عنوان (اعم از نقدی و غیرنقدی) مجموعاً بیش از مبلغ پنج میلیون ریال بابت هر خدمت پرداخت می‌کنند دو درصد (۲٪) آن را به عنوان علی‌الحساب مالیات مؤدی (دریافت‌کنندگان وجوه‌) کسر و تا پایان ماه بعد به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

طبق آیین‌نامه اجرائی ماده (۹۵) قانون مالیات‌های مستقیم، اشخاص ذیل از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آیین‌نامه جزو مؤدیان گروه اول محسوب می‌شوند:

۱- کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان.

۲- صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و بهره‌برداران معادن دارای پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه‌ها یا مراجع ذیربط.

۳- صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر.

۴- صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها، درمانگاه‌ها، کلینیک‌های تخصصی.

۵- صاحبان مشاغل صرافی.

۶- صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه و یا مراجع ذیربط.

۷- صاحبان مؤسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائه‌دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره‌ای، انفورماتیک و طراحی سیستم.

۸- صاحبان مؤسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری.

۹- سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل (اظهارنامه تسلیمی خرداد ماه هر سال مبنای تعیین گروه‌بندی سال بعد از تسلیم اظهارنامه عملکرد می‌باشد. به عنوان مثال، مبلغ فروش و سایر درامدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۷ مبنای گروه‌بندی سال ۱۳۹۹ می‌باشد) یا آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) آن‌ها بیش از مبلغ پنجاه و پنج میلیارد ریال باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مؤدی یا نماینده قانونی وی)./ مهر

مدارس دولتی از پرداخت هزینه آب، برق و گاز معاف شدند

مجلس مصوب کرد که کلیه واحدهای آموزشی مدارس دولتی وزارت آموزش و پرورش از پرداخت هزینه‌های برق، گاز، آب و فاضلاب تا سقف الگوی مصرف معاف شوند.

 نمایندگان در جلسه علنی امروز (پنجشنبه ۵ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بندهای الحاقی ۲ و ۳ به تبصره ۶ لایحه بودجه را به تصویب رساندند.

بر اساس بند الحاقی ۲ به تبصره ۶ بودجه، کلیه واحدهای آموزشی مدارس دولتی وزارت آموزش و پرورش از پرداخت هزینه‌های برق، گاز، آب و فاضلاب تا سقف الگوی مصرف معاف هستند.

مطابق با بند الحاقی ۳ در تبصره ۶، به منظور توسعه اشتغال زندانیان، در سال ۱۴۰۱ سود حاصل از سرمایه‌گذاری و تولید در درون زندان‌ها، پس از تأیید سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور مشمول مالیات با نرخ صفر است./ مهر

عوارض صدور پروانه‌های ساختمانی در سال آینده تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای عوارض صدور پروانه‌های ساختمانی، صنعتی و تجاری در سال آینده را تعیین کردند.

نمایندگان در جلسه علنی امروز (پنجشنبه ۵ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بند الحاقی ۴ تبصره ۶ بودجه را تصویب کردند.

طبق این مصوبه، شهرداری‌های شهرهای بالای پانصد هزار نفر جمعیت موظفند بابت صدور هر فقره پروانه ساختمانی اعم از مسکونی، صنعتی و تجاری، دو درصد (۲%) مازاد بر عوارض شهرداری مربوطه از متقاضیان پروانه وصول و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل واریز نماید.

نمایندگان در ادامه جلسه با بند الحاقی ۵ تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ موافقت کردند که بر اساس آن، در سال ۱۴۰۱ عوارض آزادراه‌هایی که پس از دوران مشارکت به دولت واگذار شده است، به میزان ده درصد (۱۰%) افزایش می‌یابد و منابع حاصله به صورت ماهانه به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز می‌گردد./ مهر

عوارض آزادراهی افزایش می‌یابد

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس بخشی از جزئیات مصوبات جلسه صبح امروز مجلس درباره لایحه بودجه را تشریح کرد.

سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان هشتمین جلسه علنی مجلس درباره بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 1401، گفت : وکلای‌ملت در این جلسه نیز به بررسی مباحث مربوط به تبصره 6 لایحه بودجه سال آینده پرداختند و پیشنهاداتی ارائه کردند که البته مصوباتی هم داشتیم.

وی افزود: با توجه به اینکه یکی از سیاست های کلی کشور مقابله با خام فروشی در همه حوزه ها به ویژه نفت است، مصوبه ای داشتیم که بر مبنای آن همه مواد خام و نیمه خام مشمول مالیات و عوارض صادراتی که در لایحه بودجه سال گذشته مطرح و برای آن آیین نامه داشتیم، بدون نیاز به آیین نامه جدید بلافاصله بعد از ابلاغ قانون بودجه 1401 عملیاتی می‌شود و معطل آیین نامه جدید نشویم.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: در گذشته مباحث متعددی درباره مالیات بر خانه های لوکس داشتیم که کف تعیین شده برای آن در لایحه دولت به میزان 10 میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق به 20 میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد؛ اما امروز در جلسه علنی مجلس پیشنهادی از سوی یکی از نمایندگان مطرح و به تصویب رسید که بر اساس آن مجموع خانه‌ها شامل مالیات نمی شوند و هر خانه به صورت جداگانه مالیات می دهد و کف آن نیز خانه های 15 میلیارد تومانی در نظر گرفته شد و هرچه میزان آن بالاتر از 15 میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات 2 در هزار خواهد بود.

موسوی همچنین با اشاره به دیگر مصوبه امروز نمایندگان در جلسه علنی اظهار کرد: کلیه اشخاص حقوقی به جز صندوق توسعه ملی، صندوق نوآوری و شکوفایی، بیمه مرکزی ایران، شرکت‌های بیمه بازرگانی، صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، صندوق‌های بازنشستگی و صندوق تأمین خسارت‌های بدنی مشمول پرداخت مالیات بر سود سپرده خواهند بود و این موضوع شامل اشخاص حقیقی نمی شود.

وی ادامه داد: عوارض آزادراه هایی که بعد از پایان موعد مشارکت به دولت باز می گردند، با 10 درصد افزایش در اختیار سازمان بهزیستی برای تسهیل عبور و مرور شهری معلولان قرار می گیرد که به این قشر جامعه نیز خدماتی ارائه شود.

نماینده تهران در مجلس در همین راستا اضافه کرد: باتوجه به اهمیت مسأله امنیت در شهرهای مختلف که ضرورت دارد دستگاه های امنیتی به ویژه نیروی انتظامی تقویت شود، این مصوبه را داشتیم که حتی پیشنهاد حذف آن نیز رأی نیاورد و در مجلس تنفیذ شد که بر اساس آن 2 درصد از عوارض صدور پروانه های ساختمانی در شهرهای بالای 500 هزار جمعیت به فرماندهی انتظامی جهت ارتقای امنیت تعلق گیرد.

موسوی بیان کرد: روز شنبه جلسات علنی مجلس در 3 شیفت با موضوع ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه 1401 برگزار خواهد شد./ تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها