محسن رضایی: برداشتن تحریم‌های داخلی الزامی است

کد خبر: 1131734

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که "تحریم‌های داخلی، ۱۰برابر بیشتر از تحریم‌های اقتصادی خارجی، مانع و سد راه پیشرفت است" گفت: برداشتن تحریم‌های داخلی الزامی است.

محسن رضایی: برداشتن تحریم‌های داخلی الزامی است

  به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با حضور در نشست نخستین تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی موضوع پیشرفت از حلقه های مفقوده کشور عنوان کرد و اظهار داشت:  بیش از 150 سال مصلحان ایران و تا امروز ملت ما به دنبال این بوده که مجد و عظمت خود را در تمام ابعاد زندگی پیدا کند چراکه وقتی تاریخ تمدن ها را بررسی می کنیم ایران یکی از کشور های کهن دنیا است و همیشه آرزوهای بلند، رویاهای اساسی و آرمان های بزرگی در سر پرورانده که توانایی و استعداد آنها را نیز دارد.

معاون اقتصادی رییس جمهور در ادامه افزود: انقلاب اسلامی به عنوان سرآغاز تحولات بزرگ توانست به پرسش های برزمین مانده «چگونه حکومت و پیشرفت کنیم؟» که در 150 سال گذشته بی جواب مانده بود پاسخ دهد.

وی یادآور شد: در بیش از چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سوال اول با موضوعات مختلفی همچون استقلال، آزادی، دفاع از مرزها و تامین امنیت به صورت قابل قبولی پاسخ داده شده اما در خصوص پاسخگویی به سوال دوم عقب هستیم.

رضایی بیان داشت: این عقب ماندگی به این معنی نیست که اقدامی انجام نشده بلکه با توجه به شرایط جنگ نظامی و اقتصادی و محاصره اقتصادی کشور کارها قابل تقدیر بوده اما انتظار ملت و رهبر معظم انقلاب بیشتر از این است و می توان با یک برنامه ریزی مناسب تر و با اتکا به توانایی های داخل به پیشرفت های بزرگتری برسیم.

معاون اقتصادی رییس جمهور تصریح کرد: در چهار دهه گذشته انقلاب اسلامی با همه فشارهای و تهدیدها و تحریم های داخلی به دنبال پاسخگویی از این سوال بوده است و معتقدم سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و بنگاه ها پیشگامان پاسخ گویی به این سوالات هستند.

محسن رضایی با بیان اینکه مردم ایران لایق بهترین اتفاقات و پیشرفت ها هستند کارآفرینان و تجار کشور را سربازان و فرماندهان جبهه اقتصادی دانست و گفت: رزمندگان و مجاهدان صنعت کشور همراه مدیران بانک‌ها و متخصصان دانش‌بنیان برای پاسخ سریع‌تر به دومین سوال تاریخی ملت ایران، همه کنار جمع شده‌اند.

وی پیشرفت‌ها را شامل دو الگو در دنیا عنوان کرد و افزود: در شرق و غرب ایران دو الگوی متفاوت ارائه شده است با این تفاوت که الگوی غربی چند قرن و الگوی شرقی چند دهه برای رسیدن به موفقیت طی کرده است و این تمایز دارای رمز و رازی است.

رضایی ادامه داد: هر دو الگو با روش‌های مختلف از «بازارها» و «بانک و تامین مالی» بهره برده‌اند؛ پس می‌توان مسیر چندقرنه را در چند دهه پیمود و اتفاقا ایران در آسیا  و شرق، سرعت شتاب‌گیری بیشتری حتی نسبت به چین دارد و تجربه انقلاب، دفاع مقدس و علم اقتصاد و مطالعات بنده این مطلب را تایید می‌کند.

معاون رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که تحریم‌های داخلی، ده برابر بیشتر از تحریم‌های اقتصادی خارجی، مانع و سد راه پیشرفت است، ادامه داد: برداشتن تحریم‌های داخلی الزامی است اما نیل به آن علاوه بر جرات نیاز به منطق اقتصادی نیز دارد.

رضایی بر اساس تجربه کنونی خود تصریح کرد: صحبت‌ها و سیاست و برنامه‌نویسی کشور مطابق شرق است اما در عمل، لاک‌پشتی و شبیه آنچه در غرب اتفاق افتاده عمل می‌کنیم؛ و مواردی چون سعی و خطا، روزمرگی و نوسانی بودن پیشرفت جزو مواردی است که باید به سرعت برای آنها چاره‌اندیشی شود.

وی با اشاره به شکل‌گیری پروژه‌ها از حدود ده سال گذشته، ادامه داد: پیش از آن نیز بنگاه‌سازی مطرح شده بود اما واقعیت آن است که این گام‌ها مسیر را بسیار طولانی می‌کند.

رضایی با تاکید بر اینکه برای شتاب دادن به توسعه کشور باید از صنعت شروع کرد، افزود: صنعتی که بازار را در دل خود داشته باشد مدنظر است چرا که بازار، بخشی از صنعت است و زنجیره تامین مالی محسوب می‌شود.

معاون اقتصادی رییس‌جمهور در ادامه سعی و خطا در منابع محدود برای رسیدن به بهره‌وری ملی را شیوه‌ای نادرست دانست و گفت: این هم که در مجلس و حتی در دولت، تکالیفی به بانک‌ها اعمال می‌شود اشتباه است؛ چراکه پیشرفت با فشارهای سیاسی – امنیتی به دست نمی‌آید و دارای منطقی است که صنعت‌سازی مهم‌ترین مسئله‌ی آن است.

رضایی صنعت صحیح را آن‌مقدار قدرتمند دانست که بتواند بر بازارها حاکم شود و تصریح کرد: صنعت پتروشیمی یکی از چند صنعتی است که باید در آن به طور جدی سرمایه‌گذاری شود.

وی برای هر صنعتی، چشمه و خط مقدمی قائل شد و ادامه داد: علم و فناوری، تکنولوژی و دانش‌بنیان‌بودن؛ چشمه‌ی صنعت است و از فناوری تا تجارت باید مسیری جدی در صنعت پتروشیمی کشور شکل بگیرد.

رضایی صنعت پتروشیمی را عاملی در شکستن تحریم‌های اقتصادی عنوان کرد و تمامی حوزه‌های موثر در این صنعت اعم از شرکت‌های صنعتی با بانک‌های همراه را شایسته‌ی دریافت مدال شکست تحریم‌های اقتصادی دانست.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر بهره ‌برداری نهایی و غایی از صنعت پتروشیمی نصیب کشور خودمان نمی‌شود، گفت: این صنعت،‌ مجموعه فعالیت‌هایی از ابتدا تا انتها است که از شرکت‌های علمی و دانش‌بنیان تا تجارت و بازاریابی و روابط بین آنها را شامل می‌شود.

رضایی برندینگ محصولات پتروشیمی را بسیار حائزاهمیت عنوان کرد و افزود: امروزه کسی حریف هواپیمای دفاعی و موشک‌های بسیار دقیق و نقطه‌زن و پهبادهای ایران نیست، و هواپیمای اقتصاد ایران نیز باید همین‌گونه به پرواز درآید.

وی ضمن تقدیر از حضور بانک‌ها و تایید نیاز آنان به کمک و بازسازی و رفع مشکلات نظام بانکی که از اولویت‌های اقتضاد کشور می‌باشد، آن‌ها به توجه ویژه به صنعت پتروشیمی دعوت کرد و ادامه داد: پیشرفت کشور، هدف غایی و مشترک همه است و برای نیل به آن، نقدینگی باید هدایت شود.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، با اشاره به فضاسازی علیه علی‌عسکری، او را از چهره‌های گمنام صنعت پتروشیمی و فرصتی برای این صنعت دانست و گفت: وی در مسجدسلیمان، اولین پتروشیمی در کشور بعد از ماهشهر حضور داشت؛ در صنعت موشک‌سازی جزو اولین‌های کشور است.

رضایی یکی از محورهای هدایت نقدینگی عظیم کشور را توسعه‌ی صنعت عنوان، و تصریح کرد: در این صورت این نقدینگی وارد فعالیت‌های مواد پرجاذبه و پر بازده می‌شود، لذا باید تلاش کرد صنایع کشور، از جمله صنعت پتروشیمی که یکی از چند صنعت اول کشور می‌باشد، جدی گرفته شود./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد