خبر به روایت «فردا»

بازتاب توصیه‌های رهبری به مداحان در روزنامه‌های امروز/ فشار مالیات به طبقه متوسط/ فاجعه خاموش/ اصلاح‌طلبی میانه‌روها

کد خبر: 1124822

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

بازتاب توصیه‌های رهبری به مداحان در روزنامه‌های امروز/ فشار مالیات به طبقه متوسط/ فاجعه خاموش/ اصلاح‌طلبی میانه‌روها

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

 

«سازندگی» تیتر زده «تیغ بی‌دریغ مالیات» و سراغ احسان خاندوزی رفته است. عکس نه اما کارتونی از آقای وزیر که کار هادی حیدری است را انتخاب کرده و نوشته: «سیاست‌های اشتباه باعث تورم می‌شود. تورم باعث افزایش قیمت خانه و خودور می‌شود. حال نهاد دولت که سبب تورم بوده می‌خواهد از مردم مالیات بگیرد! خاندوزی وزیر اقتصاد ماموریت سختی پیش رو دارد. 

کارتونیست اصلاح‌طلب برای نشان دادن این سختی اما خاندوزی را درحالی کشیده که کمربند خود را محکم و محکم‌‌تر می‌بندد؛ آنقدر که از فشار آن اذیت می‌شود. کمربندی که در نهایت تبدیل به پول می‌شود.

جمشید پیش‌قدم، خبرنگار این روزنامه نیز با عنوان «پای دولت روی گلوی طبقه متوسط نوشته است: «در سال‌های اخیر به واسطه تحریم‌ها و از آن مهم‌تر سیاست‌های غلط اقتصادی به طبقه متوسط فشار زیادی آمده است به گونه‌ای که هم رفاه این طبقه به شدت در حال کاهش است و هم آزادی‌های فردی و اجتماعی و سیاسی‌اش محدود شده است. اصولگرایان که می‌دانند میان طبقه متوسط پایگاه مستحکمی ندارند، بیشتر از قبل علیه این طبقه موضع گرفته‌اند.البته آنها می‌دانند برخورد سیاسی با طبقه متوسط هزینه‌های زیادی خواهد داشت بنابراین به برخورد غیر سیاسی روی آورده‌اند و غیرسیاسی‌ترین برخورد، اخذ مالبات مضاعف از این طبقه است».

سازندگی 4 بهمن

«صبح نو» امروز سادگی پیشه کرده و می‌توان گفت که تا اندازه‌ای متفاوت است. از آن شلوغی سردرگم کننده هر روز خبری نیست و یک صفحه یک خلوت اما چشمگیر دارد. تصویری از مقام معظم رهبری را به بهانه دیدار دیروز ایشان با مداحان برای جلد انتخاب کرده و از بین توصیه‌های ایشان به مداحان، آنجا که گتفند «هیات، محل روشنگری» است را تیتر کرده است. برخی موارد دیگر مثل اینکه «مداحی موسیقی پاپ نیست، نقش خود را در مقابل جنگ رسانه‌ای علیه ملت بیابید، استفاده از مطالب مستند و متقن در برنامه کاری مداحان باشد، نوآوری نباید به هنجارشکنی و تغییر هویت مداحی منجر شود» را نیز دیده است.

صبح نو 4 بهمن

«آرمان ملی» نه تیتر و عکس یک ، بلکه در یکی از تیترهای کناری خود از یک فاجعه خاموش می‌نویسد و آن هم شب‌گذرانی در پایتخت است. این روزنامه اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه «مسکن و داشتن یک سقف در این روزها برای بسیاری از ساکنان شهرهای بزرگ کشور به یک آرزو تبدیل شده» نوشته: «در این شرایط افزایش نجومی‌ قیمت اجاره‌بها در تهران، معضلات زیادی از جمله هجوم مردم به حاشیه شهرهایی نظیر اسلامشهر، ملارد، نظرآباد و... اجاره پشت‌بام‌ها، کانکس خوابی، اتوبوس خوابی، خودروخوابی و... برای این کلانشهر 13 میلیونی به وجود آورده است و اگر نگاهی به تازه‌ترین گزارش مجلس بیندازیم، آن زمان بیشتر پی خواهیم برد که دلیل این معضلات در چیست. بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها، در سال ۱۴۰۰ تعداد مستأجران پایتخت از مالکان بیشتر شد و نرخ رسمی رشد اجاره‌بها در تهران که تا سال گذشته حدود ۳۰ درصد گزارش می‌شد‌، آذر امسال از ۵۱ درصد هم گذشت. این در حالی است که یک عضو هیات رئیسه مجلس نیز دو هفته پیش اعلام کرده بود که بنا بر آمار رسمی، «قیمت زمین در تهران، به‌طور میانگین، در ۱۰ سال گذشته حدود ۴۰ برابر و قیمت مسکن حدود ۲۰ برابر شده و سه دهک جامعه برای خرید یک واحد ۷۰متری باید ۱۲۰ سال انتظار بکشند.» بر اساس آمار رسمی، نرخ اجاره‌نشینی شهری در کل کشور از ۱۸ درصد در سال ۱۳۶۵ طی سی سال به ۳۸ درصد در سال ۱۳۹۵ رسید. در سال ۱۳۹۸ در تهران ۴۲ درصد مردم مستأجر شدند و اکنون در سال ۱۴۰۰ تعداد مستاجران پایتخت از مالکان بیشتر شده است. گزارش‌های رسمی مرکز ملی آمار نیز نشان می‌دهد که در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ متوسطِ سهم مسکن از هزینه خانوار ۴۴ درصد بوده که این عدد در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بین ۵۵ تا ۶۰ درصد از هزینه خانوار را به خود اختصاص داد و به‌گفته رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، اکنون به‌طور متوسط ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه خانوار خرج هزینه مسکن می‌شود.»

آرمان ملی 4 بهمن

«وطن امروز» عکس بزرگی از جلسه دیروز رهبری و مداحان را در شماره امروز استفاده کرده و تیتر زده «دعوت به جهاد تبیین». 

در تیترهای کناری اما به موضوعات مختلفی پرداخته است. مثلا اینکه «یک‌سال با سیاست خارجی دولت بایدن دولت دموکرات آمریکا چه راهبردی در قبال ایران و برجام داشته است؟» وطن امروز با تیتر «خصومت جویی» نوشته است: «دولت بایدن در شرایطی کار خود را در بال غربی کاخ سفید آغاز کرد که همزمان با ماه‌های پایانی دولت روحانی، حامیان دولت و تیم «روحانی- ظریف» از پیروزی او در انتخابات و بازگشت رئیس‌جمهور جدید به برجام دچار خوشبینی مفرط بودند. در چنین فضایی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق در گفت‌وگو با روزنامه اطلاعات درباره بازگشت دولت بایدن به برجام ادعا کرد: امروز بیشترین صحبت‌ها از سوی مقامات جدید آمریکایی در این جهت است که مایلند بدون شرط وارد برجام شوند! همچنین حسن روحانی هم بازگشت به برجام را به آسانی خط خطی کردن یک کاغذ از سوی بایدن می‌دانست. با این وجود، دولت بایدن پس از آغاز به کارش، به سیاست فشار حداکثری ترامپ ادامه داد و در این میان، این تهران بود که با اجرای قانون هسته‌ای مجلس، در برابر بایدن دست به تولید اهرم ‌زده و با غنی‌سازی 20 درصدی و توقف اجرای پروتکل الحاقی مسیر بازدارندگی هسته‌ای را در پیش گرفت. همین مساله در ماه‌های آینده باعث شد زمان علیه آمریکا به حرکت درآید و تنها چیزی که برای کاخ سفید باقی ماند، توسط «دنیس راس» دیپلمات پیشین آمریکایی ذیل راهبرد ترساندن ایران پیگیری شد! »

وطن امروز 4 بهمن

«آفتاب یزد» تیتر یک امروز خود را به حواشی که در پی سفر رئیسی به روسیه ایجاد شده، پرداخته و در پی چرایی آن است. این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارشی با تیتر «نظر روس‌ها درباره ایران قدرتمند» از هویدا بودن نقش روس‌ها در تحریک افکار عمومی گفته و می‌خوهد به این پرسش پاسخ دهد که چرا آن‌ها تعمداً ایرانی‌ها را دچار تنش و عصبانیت می‌کنند؟ قاسم محبعلی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این باره می‌گوید: «اگر خواسته باشیم به روسیه به عنوان قدرت ژئوپلیتیک نگاه کنیم آن‌ها علاقه‌مند به این نیستند که ایران کشور قدرتمندی شود یا همانند جنگ سرد هم پیمان غرب شود که از این طریق غربی‌ها بتوانند در این حوزه نفوذ کنند. بنابراین ایرانی که قوی نباشد و روابط خوبی با غرب نداشته باشد در حوزه امنیت ملی روسیه تعریف شده است. در مقابل برای غربی‌ها هم مهم است که ایران حوزه نفوذ روسیه نباشد و اگر چنین شود به سرزمین رقابت تبدیل می‌شود مانند آنچه که در افغانستان رخ داد، در زمان جنگ سرد در ایران و ترکیه هم همین گونه بود غربی‌ها نقش باثبات ساز داشتند روس‌ها نقش بی‌ثبات ساز. اگر ایران منطقه نفوذ روسیه شود غربی‌ها نقش بی‌ثبات ساز خواهند داشت. یکی از نگرانی‌هایی که باید داشت همین است.»

آفتاب یزد 4 بهمن

«ایران» توصیه رهبری به مداحان مبنی بر اینکه «در جنگ رسانه‌ای دشمن نقش خود را بیابید» را عکس یک کرده است. این روزنامه دولتی در تیتر یک اما سراغ یکی از تازه‌ترین اقدامات دولت یعنی «وام 100میلیونی بدون ضامن» رفته و نوشته: «اواخر دی ماه سال‌جاری، سخنگوی دولت از دستور رئیس جمهور به بانک‌ها برای پرداخت وام بدون ضامن خبر داد؛ خبری که پس از مدت کوتاهی تبدیل به بخشنامه شد و عملیاتی شده است. بر همین اساس روز گذشته وزیر اقتصاد از آغاز پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن خبر داد.

سیداحسان خاندوزی، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از آغاز پرداخت بدون ضامن تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان از سوی بانک‌های زیرمجموعه این وزارتخانه به افراد حقوق‌بگیر و مستمری‌بگیر دارای رتبه اعتباری مناسب خبر داد. وی اعلام کرد: الوعده وفا؛ با بخشنامه وزارت اقتصاد و پیرو جلسه هفته قبل آقای رئیس‌جمهور، بانک‌های زیرمجموعه این وزارتخانه مکلف شدند تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان افراد حقوق‌بگیر و مستمری‌بگیر دارای رتبه اعتباری مناسب (از بانک محل دریافت حقوق خود) را «بدون ضامن» انجام دهند. وزیر اقتصاد در پیام خود آورده است: سیدابراهیم رئیسی -رئیس جمهور- هفته گذشته در نشست با تیم اقتصادی دولت و مدیران ارشد بانک‌های دولتی و خصوصی به بانک‌ها دستور داد که نوع وثیقه‌گذاری وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان را به‌گونه‌ای تغییر دهند تا مردم بتوانند بر مبنای اعتبارسنجی تسهیلات خرد را آسان‌تر دریافت کنند.»

ایران 4 بهمن

«شرق» باهنر را عکس یک کرده و در گزارشی با عنوان «باهنر دنبال چیست؟» به بررسی موضوع «جمهوری دوم» که دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست ماهانه این تشکل مورد اشاره قرار داده، پرداخته است. این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته: « مشخص نیست منظور از اصلاحات ساختاری مدنظر اصولگرایان چیست و این اصلاحات قرار است در چه ابعادی و با چه سازوکاری انجام شود؟ و اصلا منظور باهنر از جمهوری دوم چیست؟‌»

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارشی که تیتر یک کرده نیز اظهارات دیروز عضو کمیسیون صنایع که گفته بود «نمی‌گذارند وزیران را استیضاح کنیم» را بهانه کرده و نوشته: «عملکرد ضعیف تعدادی از وزرا که با وجود شعارهای قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری مدعی رفع مشکلات اقتصادی کشور در مدت کوتاهی بودند؛ اما در عمل بیش از گذشته بر مشکلات افزوده‌اند، قابل چشم‌پوشی نیست و‌ اصرار بر ترمیم‌نکردن کابینه آن‌هم فقط برای حفظ منافع سیاسی و جناحی روند تضعیف دولت را سرعت خواهد بخشید. تحت فشار قراردادن نمایندگان برای دوری از انجام وظیفه اصلی خود یعنی چشم‌پوشی از اهرم‌های نطارتی‌شان کم‌کم صدای اکثریت وکلای مردم در بهارستان را بلند خواهد کرد و بی‌اعتمادی را در افکار عمومی بیش‌از‌پیش گسترش خواهد داد. هرچند تاکنون سخنی از صاحبان لابی و‌ نفوذ در مجلس نشده و انتقادها از وضع موجود تا امروز، به کنایه بوده؛ اما تأکید بر نادیده‌گرفتن مجلس از سوی هیئت‌رئیسه مجلس و‌ دولت بارها بیان شده و از نقش تصمیم‌سازی‌های خارج از مجلس هم بسیار سخن به میان آمده است. اینکه مجلس انقلابی این‌چنین در گوشه رینگ صاحبان لابی و نفوذ گیر افتاده باشد، خیلی دور‌ از ذهن نبود؛ اما اینکه به‌وضوح گفته می‌شود حتی حق دفاع از مردم را ندارند و اصرار بر دفاع از حق مردم آنها را با اتهام «غیر‌انقلابی‌بودن» مواجه می‌کند، جای بسی تأثر و تأمل دارد.»

این گزارش شرق و تاثر و تامل‌ برای مجلس مستقر البته درحالی است که مجلس اصلاح‌طلب قبل هم عملکرد قابل دفاعی نداشت. رسانه‌های اصلاح‌طلب از جمله شرق اما آن زمان که مجلس دهم نه در نظارت و نه در قانون‌گذاری عملکردی قابل دفاع یا حتی قابل اعتنایی نداشت، سکوت کرده و نقدی نداشتند!

شرق 4 بهمن

«جوان» سخنان دیروز رهبری در جمع مداحان را عکس یک و آن بخش از سخنان ایشان که بر تفاوت مداحلی و موسیقی پاپ تاکید کرده و خواستار نوآوری بدون هنجارشکنی شدند را به عنوان تیتر برگزیده است. 

این روزنامه اصولگرا با اشاره به اظهارات دیروز رئیسی به مناسبت روز زن، از تمرکز دولت بر محرومیت‌زدایی از زنان سرپرست خانوار نوشته و در گزارش خود آورده است: «حدود ۵/۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که ۱۲درصد سرپرستان خانوار را شامل می‌شوند. ۵۰درصد این زنان سرپرست خانوار بالای ۶۰ سال سن دارند و دیگر قادر به کار کردن و نان آوری نیستند. بنا به تعبیر معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور این گروه از زنان سرپرست خانوار عائله حکومت هستند و حکومت وظیفه دارد مایحتاج آنان را تأمین کند، اما این تأمین باید عزتمندانه باشد. بخشی از این زنان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که از حقوق ناچیزی برخوردار هستند و دولت وظیفه دارد مایحتاج این افراد و فرزندان آنان را تأمین کند تا آن‌ها با عزت زندگی کنند. از سوی دیگر آمار زنان سرپرست خانوار در حال افزایش است و رشد آمار طلاق یکی از دلایل رشد آمار زنان سرپرست خانوار است. بر این اساس کمک به تکریم خانواده و پیشگیری از طلاق هم می‌تواند خود به جلوگیری از افزایش آمار زنان سرپرست خانوار منتهی شود و گویا دولت در این رابطه هم برنامه‌هایی دارد.»

جوان 4 بهمن

«اعتماد» صفحه یک شلوغی دارد و به موضوعات مختلفی پرداخته است. یکی از آنهایی پررنگ‌تر دیده اما نامه دبیرکل حزب اعتماد ملی یعنی مدیرمسئولش به رئیس قوه قضاییه در باب رسیدگی به زندانیان است. بهانه این نامه وضعیت کیوان صمیمی و سرنوشت بکتاش آبتین است. الیاس حضرتی نوشته: «همه کسانی که در سال‌های بعد از انقلاب مرتکب جرم سیاسی شده‌اند اما به خاطر عدم تصویب قانون جرم سیاسی از سوی حکومت، در دادگاه انقلاب و به عنوان متهم امنیتی محاکمه شده‌اند، طلبکاران جمهوری اسلامی هستند که باید از آنان رفع ظلم شود. آنان چه گناهی مرتکب شدند که قانون جرم سیاسی بعد از حدود سه دهه تصویب شد یا یک قانون قابل تفسیر فرآهم آمد یا محاکم قضایی تمایلی به اجرای این قانون ضعیف هم نداشتند؟ تبدیل جرم سیاسی به جرم امنیتی و محاکمه متهمان سیاسی در دادگاه‌های خاص و نه در محاکم دادگستری و بدون حضور هیات منصفه، ظلم به زندانیان سیاسی است و به همین دلیل انتظار داریم جنابعالی به این موضوع هم توجه مضاعف نشان دهید. جنابعالی می‌توانید دستور تجدید رسیدگی به جرایم متهمان سیاسی را براساس قانون جرم سیاسی صادر کنید یا با درنظر گرفتن تخفیفات جدی، زمینه آزادی آنان را فراهم آورید و در هر صورت دستور دهید همه این دست از زندانیان مادامی که در زندان هستند، از همه امکانات حقوقی برخوردار باشند که قانون برای زندانیان سیاسی درنظر گرفته است. تحقق این مطالبه به‌خصوص برای جناب کیوان صمیمی بهبهانی بسیار ضروری است اما شامل افراد دیگری مانند نرگس محمدی و مهدی محمودیان و دیگر زندانیان سیاسی هم می‌شود.»

اعتماد 4 بهمن

«کیهان» بخش قابل توجهی از صفحه یک امروز خود را به دیدار دیروز رهبری با مداحان اختصاص داده و برای تیتر آن بخشی از سخنان ایشان را انتخاب کرده که فرمودند «تبیین و روشنگری مهم‌ترین عرصه جهاد است».

این روزنامه اصولگرا در بخش دیگری هم تحت عنوان «رویکرد دولت در نگاه به شرق بهبود وضعیت اقتصادی را به دنبال خواهد داشت» نطق پیش از دستور قالیباف در جلسه دیروز مجلس را مورد توجه قرار داده و نوشته: «رئیس مجلس در نطق پیش از دستور جلسه علنی دیروز گفت که امیدواریم رویکرد صحیح دولت سیزدهم در بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و نگاه به شرق در عمل و با تمرکز دستگاه دیپلماسی کشور به رفع موانع رشد و توسعه اقتصادی کشور و به دست آمدن منافع ملموس اقتصادی منجر شود.»

کیهان 4 بهمن

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها