سردار جلالی: باید همکاریهای اقتصادی منطقهای و جهانی به سمت حذف دلار باشد
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: باید از تبدیل شدن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به دروازه واردات و قاچاق غیر رسمی جلوگیری شود.
سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با «سعید محمد» دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار که به میزبانی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد انجام شد، سردار جلالی به تبیین نکاتی پیرامون اهمیت موضوع پدافند غیرعامل پرداخت و اظهار داشت: پدافند غیرعامل از جمله موضوعاتی است که مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت آن و ضرورت همکاری مسئولین دستگاههای اجرایی با سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید داشتهاند.
وی در ادامه به تشریح اهمیت نقش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهعنوان واحدهای عملیاتی خنثیکننده جنگ اقتصادی و تحریمهای دشمن پرداخت و توضیح داد: در این حوزه ظرفیتهایی وجود دارد که میتوان از آن جهت برنامهریزی عملیاتی رفع چالشهای اقتصادی کشور بهره برد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ضرورت توسعه تبادلات اقتصادی با ارزهای ملی با هدف کاهش قدرت دلار به عنوان مهمترین اسلحه دشمن در جنگ اقتصادی گفت: باید همکاریهای اقتصادی منطقهای و جهانی به سمت حذف دلار و استفاده از ظرفیت تبادلات مالی دوجانبه سوق پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مناطق آزاد را دروازه ورود تکنولوژیهای مدرن و کارآمد به کشور دانست و افزود: این مناطق میتواند نقش مؤثری در توسعه و پیشرفت کشور ایفا کند؛ البته باید از تبدیل شدن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به دروازه واردات و قاچاق غیر رسمی جلوگیری شود.
سردار جلالی با اشاره به لزوم استقرار ضابطهمند صنایع در مناطق آزاد و در نظر گرفتن ملاحظات پدافند غیرعامل تأکید کرد: باید در کنار توسعه، به ایمنی و امنیت آن نیز توجه و آمادگیهای لازم جهت جلوگیری از مخاطرات صنعتی و امنیتی در آنها لحاظ شود.
برنامهریزی جهت رفع آسیبپذیریهای زیرساختی مناطق آزاد و پیشبینی برنامههای سالیانه جهت آموزش، فرهنگسازی و تدوین طرحهای عملیاتی و برگزاری مانورهای ارتقا آمادگی در برابر تهدیدات از دیگر موضوعات مطرح شده توسط رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بود.
سعید محمد نیز در ادامه این دیدار به ارائه گزارشی از وضعیت فعلی مناطق آزاد و مقایسه تطبیقی آن با وضعیت مناطق آزاد موفق در دنیا و چالشهای این حوزه در سالهای گذشته پرداخت.
وی همچنین بر عزم دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر ایجاد تحول در مدیریت این مناطق در جهت حرکت در مسیر رسالت اصلی تعیین شده تأکید کرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه به تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد تحول اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: برنامهریزیهایی در راستای تحقق این مهم و سرمایهگذاری در جهت تولید، صادرات، ارزآوری، تأمین کالای اساسی و توسعه تکنولوژی و فناوری در مناطق آزاد در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی پیشنیاز دستیابی به همه اهداف راهبردی در مناطق آزاد پیادهسازی حکمرانی یکپارچه ابلاغ شده در ماده 65 قانون احکام توسعه دائمی است./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید