خوش چشم: آمریکا دنبال ارائه پالس دروغین به بازارهای ایران است
یک کارشناس مسائل هستهای گفت: طرف آمریکایی دنبال شرطیسازی مجدد جامعه ایرانی است و هدف دیپلمات ارشد کرهای از حضور در وین، تکمیل کردن پازل تبلیغاتی آمریکا برای ارسال پالس دروغین به بازارهای ایران است.
یک کارشناس مسائل هستهای گفت: طرف آمریکایی دنبال شرطیسازی مجدد جامعه ایرانی است و هدف دیپلمات ارشد کرهای از حضور در وین، تکمیل کردن پازل تبلیغاتی آمریکا برای ارسال پالس دروغین به بازارهای ایران است.
مصطفی خوش چشم در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا خاطرنشان کرد: کشورهایی مانند عربستان یا رژیم صهیونیستی با اینکه عضو برجام و کمیسیون مشترک برجام و مذاکرات هسته ای نیستند اما سعی دارند با طرح خواسته هایشان با طرفهای به ویژه غربی، برمسیر مذاکرات تأثیر بگذارند.
وی افزود: معمولاً بسته به نفوذی که این بازیگران ثالث در مذاکرات دارند میتوانند با بالا بردن سطح توقعات طرف غربی و متقاعد کردن آنها به کاهش امتیازدهی، باعث کندی مذاکرات شوند.
این کارشناس مسائل راهبردی، تاثیر منفی رژیم صهیونیستی بر مذاکرات وین را یادآور شد و گفت: رژیم صهیونیستی و عربستان با طرح مسائل منطقه ای و دفاعی مسیر مذاکرات را ناهموار کرده اند اما طرف ایرانی به هیچ عنوان توقعات طرف های ثالث در حوزه موشکی و منطقه ای را نخواهد پذیرفت زیرا مذاکرات وین محدود به برجام و توافق هستهای سال ۲۰۱۵ است.
خوش چشم خاطرنشان کرد: بارها طرف ایرانی از طرف های غربی به صورت مستقیم در اتاق مذاکره و همینطور به صورت غیرمستقیم در رسانه ها خواست که مانع تاثیرگذاری طرفهای ثالث بر مذاکرات شوند.
وی، تاثیرگذاری عربستان سعودی بر طرف های غربی را ضعیف تر از رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد و گفت: رژیم صهیونیستی با استفاده از نفوذ عمیقی که بر اروپا به ویژه انگلستان و فرانسه دارد سعی کرده مسیر مذاکرات را کند کند.
این کارشناس سیاست خارجی، تعمیق شکاف های جناحی در واشنگتن و تحریک جناح مخالف دولت علیه ایران را از دیگر طرح های تل آویو ارزیابی کرد و افزود: در حالی که هنوز مذاکرات وین به مرحله امتیازدهی به ایران در حوزه رفع تحریم ها نرسیده است، رژیم صهیونیستی با راه انداختن کمپین های سیاسی و با کمک لابی ایپک تلاش ویژهای را شروع کرده تا به شکلی پیشدستانه دولت دولت بایدن را به انفعال بکشاند و مانع امتیازدهی به ایران شود. کند بودن پیشرفت مذاکرات دقیقاً به دلیل تاثیر پذیری اروپاییها و آمریکاییها از رژیم صهیونیستی است.
آمریکا دنبال ارائه پالس دروغین به بازارهای ایران است
خوشچشم درباره حضور چوی جونگ کان معاون وزیر خارجه کره جنوبی در حاشیه هشتمین دور مذاکرات وین نیز گفت: متاسفانه کره جنوبی در چارچوب پازل طرف آمریکایی بازی می کند و تکمیل کننده پازل تبلیغاتی و جنگ روانی طرف آمریکایی است.
وی با بیان اینکه طرف آمریکایی نمایش جدی بودن در مذاکرات را به راه انداخته، گفت: طرف آمریکایی با ایجاد یک فضای مصنوعی دروغین درباره آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران با پیشرفت مذاکرات، یک پالس دروغین به بازارهای ایران می دهد تا بتواند در آینده از شرطی شدن اقتصاد ایران برای امتیازگیری بهرهبرداری کند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی، شرطی کردن جامعه هدف یعنی ایران و به ویژه بازارهایی با قدرت نقدشوندگی بالا مثل بازار سکه و ارز را هدف تبلیغات آمریکایی ها و اروپایی ها عنوان کرد و افزود: غربی ها از ابتدای مذاکرات، با بازی مقصرنمایی و تبلیغات سعی کردند تا بازارهای ایران را تحت تاثیر قرار دهند و گرچه یکی، دو روز اول موفقیتهایی کسب کردند اما بلافاصله با واکنش به موقع طرف ایرانی در نهادهای حاکمیتی، اقتصادی، رسانه ای و بانک مرکزی مواجه شدند و طرح آنها به شکست انجامید و شاهد بازگشت تعادل به بازارها بودیم.
خوش چشم گفت: وقتی طرف غربی مجبور شد در مواجهه با پیشنویس های طرف ایرانی کوتاه بیاید و به پای میز مذاکره برگردد، غربی ها در طرح جدید عملیات روانی سعی می کنند که بیش از حد فضای مذاکرات را مثبت نشان دهند تا سطح توقعات جامعه ایرانی از مذاکرات را در حوزه اقتصادی بالا ببرند و مذاکره کنندگان ایرانی را در نهایت وادار به پذیرش شرایط خود کنند.
وی افزود: هدف عملیات روانی آمریکایی ها ایجاد یک فضای بسیار مثبت و دروغین از مذاکرات است زیرا در حقیقت فضای موجود نه بسیار مثبت و نه بسیار منفی است بلکه به سمت اوج تقابل مذاکراتی پیش میرویم و گرچه مذاکرات روبه جلوست اما پیشرفت آن کند است.
کره در چارچوب جنگ روانی آمریکا بازی میکند
این کارشناس مسائل راهبردی، حضور دیپلمات ارشد کره ای در حاشیه مذاکرات وین را در چارچوب پازل جنگ روانی آمریکا برای شرطی کردن جامعه ایرانی ارزیابی کرد و گفت: فارغ از مذاکرات وین، کره جنوبی باید به مسئولیت حقوقی خود درباره پرداخت بدهی ایران به صورت نقدی عمل کند.
خوش چشم تصریح کرد: متاسفانه کره جنوبی و انگلیس به مسئولیت خود برای پرداخت بدهی های ایران عمل نمی کنند و قوانین فرامرزی آمریکا درباره تحریم ایران را بهانه قرار داده اند. از آنجا که این کشورها می دانند باید بالاخره بدهی ایران را بپردازند در تلاش هستند به جای آنکه بر اساس قانون، پول نقد به تهران بدهند، اقلام غیر ضروری و بی ارزش را جایگزین پول کنند.
وی، هدف سئول و لندن از ارائه کالا به جای پول را حمایت از صاحبان صنایع و تجار کره ای و انگلیسی عنوان کرد و گفت: ایران تسلیم خواست طرف های مقابل نشده و دریافت کالا به جای پول را صراحتا رد کرده است.
این کارشناس مسائل هسته ای، اظهارات معاون وزیر خارجه درباره علت حضورش در وین را توهین آمیز ارزیابی کرد و افزود: این دیپلمات کره ای پیشبرد ان.پی.تی و جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای را هدف خود از حضور در مذاکرات عنوان کرده است. این در حالی است که گزارش های متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیگر نهادهای بینالمللی صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران را تایید کرده است.
خوش چشم خطاب به مقامات سئول تصریح کرد: اگر کره جنوبی واقعاً درباره گسترش سلاح های اتمی دغدغه دارد بهتر است که روابطش را با کره شمالی بهتر کند و پیونگ یانگ را بیش از این تحریک به گسترش صنایع نظامی هستهای نکند.
وی گفت: کره جنوبی کاملاً تحت قیمومیت و حاکمیت آمریکا عمل میکند و بلوکه کردن پول های ایران بر خلاف قوانین بین المللی و حضور دیپلمات ارشد این کشور در وین حاکی از این موضوع است. دولت هایی مثل کره جنوبی، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی سعی می کنند در مذاکرات وین حضور پیدا کنند تا خودشان را در قد و قامتی بزرگتر از آنچه هستند به نمایش بگذارند و وجهه ای بین المللی برای خود بسازند.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: سئول، ریاض و تل آویو در اندازه حضور در مذاکرات هسته ای با ایران نیستند و نگاهی به طرف های مقابل ایران که همه از قدرت های جهانی هستند به خوبی بیانگر جایگاه رفیع جمهوری اسلامی در منطقه و جهان است.
دیدگاه تان را بنویسید