«فردا» گزارش میدهد
پشت پرده اعتراضات کارکنان قوه قضاییه
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجس از ارجاع دوباره طرح فوقالعاده خاص کارکنان قضایی به هیات رئیسه خبر داده است.
گروه سیاست سایت فردا - در روزهای اخیر شاهد اعتراضات صنفی از سوی کارکنان قوه قضاییه و تجمعات آنان مقابل مجلس و دادگستری بودیم. اعتراضاتی که بعضا با شعارهایی علیه رئیس جمهور نیز همراه شده است.
درباره چرایی شکلگیری این اعتراضات اما به نظر میرسد که ناگفتهها بسیار است. شاهد آنکه روزنامه دولت امروز موضوع را گردن مجلس انداخته و نوشته: « نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه با کلیات «طرح تعیین فوقالعاده خاص کارکنان قوه قضائیه» که بهدنبال افزایش حقوق قضات و کارکنان این قوه بود، مخالفت کردند. این مخالفت سرآغاز اعتراض برخی کارکنان قوه قضائیه شد و آنان در انتقاد به وضعیت حقوق خود، در برابر دادگستریهای شهرهایشان تجمع کردند.»
این درحالی است که همین امروز کاظم دلخوش اباتری سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از ارجاع دوباره طرح فوق العاده خاص کارکنان قوه قضاییه به هیئت رئیسه مجلس خبر داده است. او البته توضیحاتی نیز درباره پشت پرده رای ندادن نمایندگان مجلس به این طرح داده است. وی گفته: « از یک سال قبل طرح "فوقالعاده خاص کارکنان قوه قضاییه" در دستور کار ما برای پیگیری وجود داشت دو مرحله در کمیسیون اجتماعی بررسی و در نهایت رای گرفت. هفته گذشته هم به مجلس آمد منتها دو اتفاق در آنجا رخ داد؛ اتفاق اول این بود که معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان استخدامی کشور مخالفت کرد، دومین اتفاق هم آمدن نامه دولت محترم مبنی در مخالفت با این طرح به صحن بود که همین امر بر رای نمایندگان تاثیرگذار داشت.»
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «ابتدا نمایندگان بیش از ۲۰۰ امضا برای این طرح جمعآوری کرده بودند اما از آنجا که آنان اعتقاد دارند به دولت هم باید کمک شود تعدادی رای ندادند در نهایت "طرح فوقالعاده خاص کارکنان قوه قضاییه" با ۹۷ رای موافق رای نیاورد که این خودش مشکلاتی را ایجاد کرد.»
وی با بیان اینکه تمامی جداول حقوق کارکنان قوه قضائیه را در اختیار داریم و با سختی کار آنها آشنا هستیم و میدانیم دریافتیشان بسیار ناچیز است، اظهار داشت: «خیلی از بخشها را اصلاح کردیم البته لازم است مجلس برای آن بخشی که دارای اشکال هستند به طور یکسان در لایحه مدیریت خدمات کشوری فکر کند و آن را اصلاح کند و در یک مرحله افزایش حقوق بخشهای مختلف را به صورت یکجا صورت دهد. از طرف دیگر بحث قضات هم در این طرح است، قضات محترم علیرغم سختی کار در دوران قضاوت حق شغل دیگری ندارند و نباید به دنبال شغل دیگری بروند از سوی دیگر پروندههایی که قضاوت میکنند مشکلاتی را برای ایشان بعد از بازنشستگی ایجاد میکند و امروز جامعه این عزیزان با توجه به شرایط دچار مشکل است و باید فکری کرد.»
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی افزود: ما امروز بر اساس ماده ۱۳۰ آییننامه داخلی ۵۰ امضا جمعآوری کردیم تا دوباره "طرح فوقالعاده خاص کارکنان قضایی به هیئت رئیسه ارجاع شود"
دیدگاه تان را بنویسید