کاظمی‌قمی: مسائل در افغانستان باید به صورت ریشه‌ای و اصولی حل شود

کد خبر: 1117345

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان گفت: هدف اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی کمک به مردم افغانستان برای برون‌رفت از بحران اقتصادی و معیشتی است.

کاظمی‌قمی: مسائل در افغانستان باید به صورت ریشه‌ای و اصولی حل شود

حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان در حاشیه هفدهمین نشست وزرای خارجه عضو سازمان همکاری اسلامی که در پارلمان ملی پاکستان و در شهر اسلام‌آباد برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با عمران خان نخست وزیر پاکستان گفت: یکی از موضوعات مهمی که در این دیدار مورد توجه قرار گرفت، چگونگی عملیاتی کردن توافقات دو کشور برای تقویت همکاری‌ها بویژه در حوزه‌های اقتصادی بود.

کاظمی قمی گفت: مساله بعدی که در این دیدار مطرح شد، اهتمام دو کشور برای کمک به افغانستان برای بهتر کردن امنیت و اقتصاد این کشور بود.

وی تاکید کرد: اینکه یکی از راه‌های ثبات در افغانستان تشکیل حکومت قرار گیر و مشارکت ملی در این کشور است، مورد تاکید وزیر خارجه ایران و نخست وزیر پاکستان قرار گرفت.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان تاکید کرد: با توجه به پتانسیل‌های موجود میان دو کشور و دیپلماسی قوی، می‌توانیم کشورها را در ایجاد یک افغانستان امن و باثبات با یکدیگر همسو کنیم.

کاظمی‌قمی همچنین با اشاره به هفدهمین نشست وزرای خارجه عضو سازمان همکاری اسلامی، اظهار کرد: این نشست با هدف کمک به برون رفت از بحران انسانی و معیشتی مردم افغانستان است. به دلیل مداخلات خارجی و جنگ‌های نیابتی که در افغانستان به وجود آمده، مشکلاتی در حوزه اقتصادی و امنیتی متوجه مردم افغانستان شده است.

وی ادامه داد: چنین فضایی باعث خواهد شد که ما شاهد سیل بیشتر مهاجرت‌های مردم افغانستان به کشورهای همسایه از جمله جمهوری اسلامی ایران باشیم.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان گفت: جامعه جهانی و کشورهای اسلامی به روند تغییرات در افغانستان واکنش نشان داده‌اند و به دنبال این هستند که بتوانند کمک‌های انسان دوستانه را برای مردم این کشور افزایش دهند تا بخشی از مشکلات مردم التیام داده شود اما آن چیزی که باید به عنوان واقعیت به آنها توجه داشت، این است که مسائل در افغانستان باید به صورت ریشه‌ای و اصولی حل شود و شرایطی به وجود بیاید که جنگ‌های نیابتی که آمریکا بعد از فرار خودش از افغانستان ایجاد کرده است، از بین برود.

وی با بیان اینکه آنهایی که با مداخلات‌شان زیرساخت‌های کشور افغانستان را ویران کردند باید پاسخگوی این اتفاقات باشند تصریح کرد: ما اگر بخواهیم یک افغانستان با شکوه و شکوفا ایجاد شود باید مداخلات خارجی و جنگ‌های نیابتی در این کشور از بین برود. این در سایه شکل‌گیری حکومتی با مشارکت فراگیر است که توسط همه قومیت‌ها و جریان‌های سیاسی صورت بگیرد.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: مسئله دوم این است که کشورهای همسایه باید کمک کنند، مردم افغانستان در برقراری امنیت و سازندگی این کشور نقش آفرینی کنند و در کنار آن جامعه جهانی نیز باید کمک‌های انسان دوستانه خود را به این کشور توسعه دهند و اموالی که برای مردم است خارج از فضای سیاسی باید به مردم بازگردد. اگر این اتفاق صورت نگیرد، چالش‌های معیشتی، امنیتی و اقتصادی زمینه‌ای برای توسعه حضور تروریسم و گروه‌های تکفیری در این کشور فراهم می‌شود و این عوامل می‌تواند فضا را برای مردم مظلوم افغانستان افزایش دهد.

کاظمی‌قمی با اشاره به اشغال ۲۰ ساله افغانستان توسط آمریکا گفت: آمریکایی‌ها همچنان بعد از خروج از افغانستان به دنبال ناامنی و ویرانی این کشور هستند و تلاش می‌کنند از این کشور به عنوان ابزاری علیه کشورهای منطقه استفاده کنند و این مردم افغانستان هستند که باید هزینه سیاست آمریکا را بپردازند.

وی افزود: این اجلاس می‌تواند گروه‌های داخلی افغانستان را تشویق کند که راه برون رفت از این مشکلات تشکیل یک حکومت فراگیر است./مهر

 کاظمی قمی: آمریکا هنوز افغانستان و مردم این کشور را رها نکرده‌ است

نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان گفت: آمریکایی‌ها امروز هم افغانستان و مردم این کشور را رها نکرده‌اند و با ابزارهای جنگ‌های نیابتی و گرو‌ه‌های تکفیری مثل داعش، شاهد بی ثباتی و ناامنی در این کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان را در هفدهمین نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان در اسلام آباد همراهی می‌کند، امروز (یکشنبه) در جمع خبرنگاران طی اظهاراتی درباره برگزاری این نشست و حضور جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: برگزاری این اجلاس برای برون رفت از این بحران‌ها گام موثری بود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس بر این نکته تأکید داشت که درست است که الان در شرایط اضطراری باید کمک‌های انساندوستانه صورت بگیرد، ولی آن چیزی که می‌تواند بر ثبات و امنیت دائمی این کشور موثر باشد، تشکیل یک دولت فراگیر و ملی و مشارکتی است. دولتی که بتواند از همه آحاد مردم افغانستان تشکیل شود و بر پایه حمایت از مردم باشد.

کاظمی قمی اضافه کرد: طبیعتا چنین دولتی می‌تواند بر مشکلات اقتصادی و امنیتی و مشکلات دیگری که امروز مردم افغانستان با این مشکلات که ناشی از حداقل ۲۰ سال اشغالگری آمریکایی‌ها است، مواجهند، فائق بیاید.

* آمریکا هنوز افغانستان و مردم این کشور را رها نکرده/ حساسیت ایران نسبت به افغانستان و درد و رنج مردم این کشور

وی با بیان این‌که آمریکایی‌ها امروز هم افغانستان و مردم این کشور را رها نکرده‌اند و با ابزارهای جنگ‌های نیابتی و گرو‌ه‌های تکفیری مثل داعش، شاهد بی ثباتی و ناامنی در افغانستان هستیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور همسایه و مسلمان و کشوری که تحت تاثیر تحولات داخلی افغانستان قرار می‌گیرد، البته فقط ایران نیست و امنیت و ثبات منطقه تحت تاثیر شرایط افغانستان است، نسبت به موضوع افغانستان و درد و رنج مردم افغانستان از حساسیت بیشتری برخوردار باشد.

کاظمی قمی اظهار داشت: در اجلاس آن‌چه در دستورکار بود این‌ بود که فارغ از این‌که در شرایط اضطراری باید اقدام به کمک‌های انساندوستانه کرد، تأکید بر دولت مشارکت و فراگیر و دولت ملی بود که از همه اقشار جامعه، قومیت‌ها و احزاب سیاسی باید شکل بگیرد و این موضوع در بیانات وزیر امور خارجه (امیرعبداللهیان) به صراحت اعلام شد و مورد استقبال هم قرار گرفت.

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران هم گام‌های عملی خودش را در جهت ایجاد چنین دولت مشارکتی در کمک به مردم افغانستان برمی‌دارد و امیدوارم با شرایطی که به وجود آمده و این نگاه جمعی که در حال قوت گرفتن است که مبتکر تشکیل این حکومت فراگیر ملی که خواسته مردم افغانستان است، جمهوری اسلامی ایران است. این در صحن این اجلاس به خوبی خودش را نشان داد و ان‌شاءالله در این جهت گام‌های اساسی برداشته شود.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد چهار پیشنهاد برای کمک به مردم افغانستان ارائه کرد و گفت:‌ کشورهای اسلامی، هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان و همه طرف‌ها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها