قالیباف: با مذاکره خوب می‌توان به یک توافق خوب رسید

کد خبر: 1116354

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسئله ایرانیان خارج از کشور با سخنرانی و حرف‌های تکراری حل نمی‌شود و اینگونه کارها هیچ خاصیتی ندارد.

قالیباف: با مذاکره خوب می‌توان به یک توافق خوب رسید

محمدباقر قالیباف عصر امروز (سه‌شنبه 23 آذرماه) در گردهمایی رؤسای نمایندگی‌‍های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه اظهار کرد: اگر بخواهیم به 4 دهه پس از انقلاب نگاه کنیم، در می‌یابیم که انقلاب ما در مقطعی از آن و در شرایطی به پیروزی رسید که دنیا در اوج جنگ سرد قرار داشت و این پیروزی یک معجزه بود.

وی اضافه کرد: در دهه اول انقلاب همه دشمنان کمر به از بین بردن انقلاب شکوهمند اسلامی بسته بودند و به نوعی بقای انقلاب در خطر بود و ما یک دهه سخت را پشت سر گذاشتیم، اما دشمنان با همه توطئه ها و عداوت ها به این باور رسیدند که این انقلاب در باور، قلب و اندیشه مردم ریشه دارد و پس از آن در دهه بعد و در دوران جنگ تحمیلی نیز با همین رویه و با اتکا به مردم پیش رفتیم.

رئیس مجلس افزود: در ادامه این دشمنی ها با روش های متفاوتی ادامه داشت و از طرق سیاسی و امنیتی به ما فشار آوردند، اما ما می توانیم بگوییم در این میدان نیز با افتخار پیش رفتیم و با عملکرد عالی دستگاه دیپلماسی و رهبری داهیانه امام و رهبر معظم انقلاب اسلامی و ایثار ملت به لحظه لحظه این 40 سال در این حوزه افتخار می کنیم و عملکردمان را در این حوزه سر دست می گیریم، اما دشمنان پس از آنکه در حوزه قدرت سخت شکست خوردند، در حوزه قدرت نرم و هوشمند به میدان آمدند و نوع دیگری از تهدیدها را علیه ما به کار گرفتند.

 

 

قالیباف با انتقاد از نظام اجرایی کشور در دهه های گذشته گفت: ما در موضوع اداره داخلی کشور و خصوصاً در حوزه فرهنگ، اقتصاد و مسائل اجتماعی با وجود کار، تلاش و حرکت مجدانه، کارنامه قابل دفاعی نداریم. ما نظام مبتنی بر انقلاب اسلامی هستیم و داعیه دار حرکت بر اساس سنت های الهی هستیم، پس چرا باید در اداره داخلی کشور کارنامه قابل قبولی نداشته باشیم؟

 

وی تاکید کرد: منابع و ظرفیت های خوبی در حوزه داخلی داریم، اما در تنظیم امکانات و منابع و بکارگیری آنها نمره خوبی نمی گیریم و ضعف مدیریتی به معنای عام در کشور ما وجود دارد و باید به سرعت و بی وقفه به سمت نظم بخشی و به سمت حرکت در مسیر حل مشکلات در حوزه اقتصاد، آب و جمعیت در بخش موالید، اختلاف طبقاتی و آسیب های اجتماعی برویم.

 

رئیس قوه مقننه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در این 3 بخش باید برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشیم، تصریح کرد: از منظر من در بخش اقتصاد باید در میان مدت و کوتاه مدت برنامه ریزی کنیم، اما موضوع آب و جمعیت موضوعی است که در افق های دورتر آن را باید ببینیم و نتیجه آن کمی طولانی تر حاصل می شود.

 

 

قالیباف اضافه کرد: امروز شاهدیم در بحث آسیب های اجتماعی و مهاجرت و خالی شدن روستاها و حاشیه نشینی دچار مسئله جدی هستیم و اگر در کشور در این حوزه به فهم مشترک نرسیم، دچار مشکل می شویم، لذا باید به شکلی عمل کنیم که گذشته را جبران کنیم.

 

وی با تاکید بر موضوع رفع و خنثی سازی تحریم ها خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که به طور مستقیم به سفرا و حوزه دیپلماسی ارتباط دارد، موضوع خنثی سازی و رفع تحریم هاست و باید در عرصه سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی به این دو موضوع متمرکز شویم و دستگاه دیپلماسی باید پیشتاز باشد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکرات با قدرت های جهانی و 1+4 گفت: یک مذاکره خوب می تواند منجر به یک توافق خوب شود.

 

 

قالیباف ادامه داد: اینکه در چارچوب برجام توافقی منجر به انتفاع اقتصادی شود موضوعی مهم است، لذا باید در حوزه رفع تحریم همه دست به دست هم دهیم و به یکدیگر کمک کنیم و البته برای خنثی سازی تحریم ها نیز باید تلاش کرد و در کنار دستگاه دیپلماسی پیش رفت.

 

وی خاطرنشان کرد: من اعتقاد دارم در شرایط فعلی و با وجود تحریم ها، با توجه به امکاناتی که در داخل داریم، به گونه ای می توانیم برنامه ریزی کنیم که در یک برنامه 5 ساله به یک رشد 2 تا 3 درصدی و یک ثبات اقتصادی برسیم تا مردم هر روز شاهد حرکت سینوسی و بی ثبات در حوزه اقتصاد نباشند و زندگی بی ثباتی را تجربه نکنند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از شرایط موجود در عرصه خودروسازی گفت: من در مراسم سالگرد شهید طهرانی مقدم به این نکته اشاره کردم که در یک سمت از جاده کرج ما شاهدیم که در حوزه موشکی با اتکا به ظرفیت داخلی و توان جوانان و دانشمندان خود به سطحی در حوزه موشکی رسیدیم که با افتخار می گوییم که امروز جزو 5 کشور اول دنیا هستیم، اما چند کیلومتر آن طرف تر در جنوب اتوبان انبوهی از خودرو معطل لوازم اولیه و پمپ برف پاک کن است؛ این دیگر ارتباطی به پول نداشتن و این مسائل ندارد، این بی عرضگی و مدیریت نداشتن است که باید اصلاح شود.

 

 

قالیباف در ادامه صحبت های خود در جمع سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با اشاره به اهمیت تجارت و روابط دوجانبه و چندجانبه با کشورهای مختلف گفت: در حوزه تجارت های دو یا چندجانبه با کشورهایی مثل چین، روسیه، هند، ترکیه و ... باید به روابط راهبردی و نه کوتاه مدت بلکه برای روابطی به اندازه ربع قرن توجه کنیم و این یکی از بحث های جدی ما است.

 

وی در خصوص اهمیت توجه به سرمایه های ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: ما در عمل هیچ زمان به صورت مطلوب از این ظرفیت استفاده نکردیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بپذیریم که به تعبیر مقام معظم رهبری ما برای رسیدن به قله در بعضی از مواقع مسیرهایی را باید برویم که طولانی تر است اما مسیرهای مطمئن تری هستند، گفت: این درحالی است که ما در برخی مواقع مسیرهای کوتاه را انتخاب کردیم که مشکلاتی برای ما ایجاد کرد.

 

قالیباف افزود: یکی از جاهایی که ما با درایت و پختگی باید به آن توجه کنیم و به خصوص دوستان ما در وزارت خارجه به آن توجه کنند، استفاده از ظرفیت و سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور است و این موضوع با سخنرانی و حرف‌های تکراری حل نمی‌شود و اینگونه کارها هیچ خاصیتی ندارد.

 

وی ادامه داد: در میان این افراد نیروهای خوب و توانمندی است که ممکن است ارزش‌های آن‌ها با ارزش‌های ما متفاوت باشد، اما قطعا دلسوز ایران هستند و باید از آن‌ها استفاده کنیم و در چارچوب خنثی‌سازی تحریم از آن‌ها کمک بگیریم.

 

 

رئیس مجلس اضافه کرد: من در سفر ترکیه و روسیه خود به آن تاکید کردم که امروز برای خنثی سازی تحریم ها نیازمند یک هاب مالی یک هاب لجستیکی و تشکیل یک قرارگاه ارتباطی بین کشورها هستیم برای آن که این هاب مالی و لجستیکی مسیر حمل و نقل، قراردادها، امور اجرایی و سرمایه گذاری را مدیریت و برای آن هدفگذاری کند و کارها را پیش ببرد.

 

قالیباف با تاکید براین که ما واقعا فرصت های بزرگی در حوزه زیرساختی و سرمایه گذاری در داخل و خارج کشور داریم و در حوزه ژئوپولتیک نیز به واسطه قرار گرفتن در منطقه مهم جغرافیایی ظرفیت های خوب و مطلوبی داریم، گفت: همچنین فرصت های زیادی در حوزه زیرساختی در بخش ترانزیتی داریم و امروز در ترانزیت که مهمترین ظرفیت جغرافیایی ماست و باید بتوانیم از شبهه قاره تا سواحل مدیترانه بدون هیچ واسطه ای تبادلات داشته باشیم و باید در اینجا افرادی مانند دوران دفاع مقدس دائم در میدان حضور داشته باشند و موانع را برطرف کنند.

 

وی تصریح کرد: باید تکلیف مان را در مورد اورآسیا و خط آهن چابهار روشن کنیم اما متاسفانه از آن باز مانده ایم. ما متاسفانه در حوزه حمل و نقل ریلی، توسعه منطقی و مبتنی بر آمایش سرزمین نداشتیم و مسیرهایی را طی می کنیم و کوه هایی را می شکافیم که چرایی آن مشخص نیست و متاسفانه درحالی که سرعت حرکت قطار در حوزه حمل بار در کشور ما تک رقمی است آیا انتظار داریم با این وضعیت ترانزیت خود را پیش ببریم؟ قطعا باید در این حوزه به شکل جدی بازنگری شود.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با تشریفات و سخنرانی و همایش کار پیش نمی رود و باید در میدان باشیم و در میدان عمل کنیم. ما از امام راحل یاد گرفتیم که حرف مرد یکی نیست، بلکه دو تاست. مرد آن کسی است که وقتی دید اشتباه کرده است، بپذیرد و عذرخواهی کند، نه اینکه لجبازی کند.

 

قالیباف با بیان اینکه در حوزه انتقال سرمایه باید یک بازنگری جدی صورت گیرد، گفت: چه در حوزه سرمایه گذاری داخلی و چه در حوزه سرمایه گذاری خارجی ما دچار مشکل هستیم و هیچ مکانیزمی برای انتقال سرمایه به پروژه های نیمه کاره و تامین مالی داخلی و تامین سرمایه گذاری های خارجی نداریم، لذا من هم با سفرا و نمایندگان دستگاه دیپلماسی موافق هستم که لازم است در این بخش اصلاحات قانونی جدی انجام شود.

 

وی ادامه داد: در بخش دیپلماسی پارلمانی نیز با اولویت بندی و طرح ریزی و براساس کشورهای هدف باید سفرها انجام شود و اولویت ما کشورهای همسایه و کشورهای هدفی است که با کار کارشناسی مشخص می شود و البته معتقدم این سفرها باید عملیاتی و میدانی باشد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره ارتباط ایرانیان خارج از کشور با نمایندگان و مشارکت آنها در انتخابات مجلس گفت: این موضوع نیز قابل بررسی است، اما ما براساس قانون اساسی به عنوان نماینده مجلس خود را نماینده همه مردم می دانیم ولی معتقدم باید در مجلس ساختاری ایجاد شود که آنها احساس کنند که همه نمایندگان، نماینده آنها هم هستند و ارتباط با ایرانیان خارج از کشور دارند و نقش آنها تشریفاتی نیست.

 

قالیباف تصریح کرد: امروز نظام اجرایی کشور یک اسب سرکش شده است که هیچکس حریف آن نیست و یک قوه قدرتمندتری بالاتر از سه قوه ایجاد شده است که هیچکس نمی تواند حریف آن شود و از لایه های آن عبور کند. به عنوان مثال ما سال گذشته قانونی را تصویب کردیم که شرکت های دولتی مکلف اند حسابرسی پایان سال خود را در مجمع آورده و آن را تصویب کنند، اما امسال یکی از این شرکت ها آن را اجرا نکرد. همین امروز در مجلس وزیر امور اقتصادی از این موضوع انتقاد داشت و ما نیز در این رابطه هم نظر بودیم. این همانجایی است که نظام بوروکراسی بر ما حاکم شده است.

 

وی اظهار کرد: زمانی که من فرمانده نیروی انتظامی شدم،در آنجا از ما سوال می کردند که چه برنامه ای داری؟ آن هم درشرایطی که این فضا وجود داشت که کسی خارج از نیرو، وارد آن نشود اما من وقتی فرمانده نیروی انتظامی شدم، گفتم می خواهم کاری کنم که اگر کسی از فرزندان شما پرسید پدر شما چه کاره است؟ با افتخار بگوید که پدر من پلیس است، نه اینکه خجالت زده شود و نداند چه پاسخی دهد. همینطور می خواهم طوری عمل کنم که کسی که می خواهد وارد یک کلانتری شود، به من اطلاع بدهد و وقتی خارج می شود من از آن مطلع شوم؛ در آن زمان همه به من گفتند که آیا می دانی وقتی چند صد کلانتری در سطح یک شهر وجود دارد، این کار، کار سنگینی است ؟

 

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اما من بعد از 11 ماه با هوشمندسازی و استقرار 110 به گونه ای عمل کردم که من از رئیس کلانتری زودتر مطلع 5 جرم مهم مثل سرقت، قتل، سرقت مسلحانه و... می شدم. این کار را در شرایطی کردم که آن فضایی که گفتم وجود داشت؛ لذا وقتی می گویم ما نیازمند یک هاب لجستیکی و مالی هستیم، یعنی باید به گونه ای عمل کنیم تا مدیریت هوشمند، شفاف و کارآمد ایجاد شود و به نوعی هر کسی هر کاری که دلش خواست، نتواند انجام دهد، به بیان دیگر باید نوعی انقلاب اداری ایجاد کنیم.

 

قالیباف با بیان این که زمانی که از 4 درصدی ها حرف زدم این حرف به معنای نگاه سیاسی نبود، بلکه یک نگاه مدیریتی بود اضافه کرد: این افراد در کشور و در حوزه مالی در جایی نشسته اند که هر چه من و شما بدویم، به جایی نمی رسیم، لذا نیازمند این هستیم که سیستم را به نحوی بازتعریف کنیم که به نفع مردم و انقلاب مدیریت شود.

 

وی با بیان اینکه لازم است در حوزه بکارگیری سرمایه های ایرانیان خارج از کشور یک بازنگری جدی شود و اتباط با ایرانیان خارج از کشور نباید تشریفاتی و رسانه ای نباید باشد این سوال را مطرح کرد که «آیا در میان این تجار ایرانی خارج از کشور 10 تاجر وجود ندارد که بتوان از توان آنها کمک گرفت؟» و افزود: باید موانع را از سر راه آنها برداریم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم. یک هاب لجستیکی و مالی می تواند موانع را برطرف کند و اگر غیر از این باشد، این از بی عرضگی ما است که نتوانستیم از این ظرفیت استفاده کنیم و فردا هیچ پاسخی در مقابل خدا نداریم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: من روزی شهرداری تهران را مدیریت می کردم آن هم درحالی که همه دولت ها در آن 12 سال علیه ما بودند و جز تخریب شهرداری هیچ کاری نکردند، اما ما توانستیم از طریق یک خط اعتباری ویژه امور مترو را پیش ببریم؛ در این دوران 200 کیلومتر مترو پیش رفت در حالی که در 25 سال پیش از آن حدود 70 کیلومتر پیشرفت داشت. من در سخت ترین دوران و در اوج تحریم ها در شهرداری حاضر بودم و جالب است در آن زمان حتی رئیس بانک مرکزی با مدیریت شهری همکاری نمی کرد و جواب تلفن من را نمی داد، اما من توانستم بیش از یک میلیارد دلار سرمایه جذب کنم.

 

قالیباف تصریح کرد: راه نجات کشور از شرایط فعلی؛ هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمی سازی است و اقتصاد غیرشفاف و اقتصاد بوروکراتیک و روی کاغذ یعنی ذلت و بدبختی. ما نیازمند یک برنامه و تدوین یک سیاست جامع برای همسایگان هستیم و باید این را در سطح حاکمیت تدوین کنیم و آن را جا بیندازیم.

 

وی ادامه داد: باید درک کنیم فرد فرد ما و یکایک ایرانیان در یک سیستم باز و مردمی، هوشمند و شفاف تاثیرگذار هستند. فرد یعنی یک تاجر خوب داخل کشور، فرد یعنی یک ایرانی خارج از کشور که در عرصه بین المللی نیز تاثیرگذار است. من با افتخار بچه رعیت هستم و بچه مرز هستم و حوزه ترانزیت، کولبری و باربری در این عرصه را می فهمم و به صورت میدانی نیز این عرصه ها را رصد کرده ام. همچنین باید در سطح ملی نیز یک نگاه جدید داشته باشیم.

 

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: در سطوح فراملی و بین المللی نیز باید به یک درک درست برسیم و یک مقیاس داشته باشیم. به این معنا که بدانیم هر پدیده ای در هر کدام از این سطوح اثرگذار است و می تواند اثری بین المللی داشته باشد. در حوزه اقتصادی و سیاسی با پدیده هایی مواجهیم که در همه سطوح اثرگذار هستند و وقتی می خواهیم سیاست تدوین کنیم باید همه اینها را در نظر بگیریم.

 

قالیباف گفت: ما وقتی می خواهیم یک برنامه استراتژیک بنویسیم باید برنامه ای بنویسیم که تکنیک و تاکتیک را در خود داشته باشد و من معتقدم برنامه ای که این دو مولفه را مشخص نکند، هیچ ارزشی ندارد. هاب مالی و لجستیکی با شفاف سازی، هوشمندسازی و مردمی سازی باید عجین شود و برای این باید به قواعد و پدیده های بیرونی آشنا بوده و آنها را به خوبی بشناسیم.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز با تمام وجود در می یابیم که قدرت های بزرگ در حال بازتعریف سیاست های خود هستند و امروز در موضوعات جهانی و منطقه ای، قدرت های بزرگ در حال بازتعریف اساسی در روش ها و سیاست ها هستند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما وارد یک جنگ سرد جدیدی در دنیا شده ایم گفت: جنس این جنگ سرد مانند جنگ سرد آمریکا و شوروی نیست و دنیا در حال ورود به یک جنگی است که ریشه در دو موضوع فناوری با محوریت هوش مصنوعی و بحث اقتصاد دارد و این بازتعریف حتماً استراتژی ما را باید تغییر دهد.

 

قالیباف با بیان اینکه اگر بخواهیم از معضلات امروزعبور کنیم، باید به فکر راه حل ها باشیم، تاکید کرد: وزارت خارجه باید رفع تحریم، خنثی سازی و تلاش برای جذب فناوری های جدید و بکارگیری آنها را مورد توجه قرار دهد و تردیدی نکنیم 10 سال آینده سبک زندگی، جنگ ها و تجارت به شکلی متفاوت خواهد بود و ما نباید از این موضوع غفلت کنیم.

 

وی تاکید کرد: وزارت خارجه در این بخش وظیفه مهمی دارد و به نوعی هاب فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی را نیز باید مورد توجه قرار دهد و ما حتی حق انتخاب را نیز در این حوزه نداریم و باید به این موضوع ورود کنیم، و باید برای این موضوع یک سند ملی داشته باشیم و اگر غیر از این باشد از تکنولوژی روز جا می مانیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بحث مهم دیگر در عرصه دیپلماسی اصلاح ساختارهای دستگاه دیپلماسی است و من در این باره بارها صحبت کرده ام، مقاله نوشتم و کتاب منتشر کردم؛ باید بپذیریم ما در دهه اول یعنی دهه مقاومت، دهه دوم یعنی دهه تثبیت، دهه سوم یعنی دهه تحکیم به نوعی حرکت کردیم و حالا دهه چهارم یعنی دهه پیشرفت باید به شکل دیگری پیش برویم.

 

قالیباف با بیان این که در عرصه دیپلماسی باید حوزه امنیتی – سیاسی را به حوزه اقتصادی - سیاسی تبدیل کنیم تاکید کرد: در چارچوب فرآیند تصمیم گیری در حوزه سیاست خارجی باید موضوعات اقتصادی و سیاسی را مورد توجه قرار دهیم و این مسئله با یک معاونت حل نمی شود و همه سفارتخانه ها و دفاتر نمایندگی ما در خارج از کشور باید در این بخش فعال شوند.

 

وی با تاکید مجدد بر این که ما نیازمند یک تحول اساسی در فرآیندها و ساختارهای وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی هستیم اظهارکرد: شاید لازم باشد تابلوی سیاسی- امنیتی را برداریم و به جای آن بنویسیم اقتصادی- سیاسی؛ حتی قبلا پیشنهاد دادم اگر لازم است وظایف وزارت خارجه اصلاح شود، ما این آمادگی را داریم که اسم وزارتخانه به «وزارت خارجه و تجارت بین الملل» تغییر کند؛ در این رابطه الگوهایی در دنیا وجود دارد و کشورهایی در این مسیر حرکت کرده اند که ما می توانیم از آن الگوها استفاده کنیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: من فکر می کنم نیازمند یک تحول جدی در ساختارها و فرآیندها هستیم و البته این سیاستگذاری برعهده وزارت خارجه نیست و برعهده رده های بالاتر و سران قواست و من به عنوان یک عضو از سران قوا پای این ایده ایستاده و آن را پیگیری می کنم.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: ما وقتی از هوشمندسازی و مردمی سازی حرف می زنیم، باید به کارآمدسازی برسیم و بر اسب چموش بوروکراسی مهار بزنیم.

 

وی تاکید کرد: ایمان به سنت های الهی، ایمان به «ما می توانیم» امام و ایمان به مردم، ما را در انقلاب و دفاع مقدس پیروز کرد و این مردم بودند که جنگ را پیش بردند و چون از این 3 موضوع غفلت کردیم، در اقتصاد و اداره داخلی دچار خلل شده، اما باید بدانیم مبانی انقلاب براساس سنت های الهی است. خداوند در قرآن وعده داده که زمانی که تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده اند و زمانی که حتی اطرافیان پیامبر نیز به پیروزی ایمان نداشتند، وقتی صف منافقین از مسلمانان جدا شد، پیروزی حاصل شد و انقلاب و تاریخ این را نشان داده که هر کجا انقلابی عمل کردیم، پیروز بودیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انقلابی عمل کردن یعنی در تصمیم ما دو ویژگی وجود داشته باشد؛ عقل و عدل؛ هر تصمیمی که این دو ویژگی را نداشته باشد، انقلابی نیست و هر تصمیمی که در آن سنت های الهی نباشد، پایدار نیست. سنت های الهی همیشه موفق و پیروز هستن. ما باید تلاش کنیم که سرنوشتمان مانند شهید سلیمانی باشد، یعنی مجاهدت کنیم و پای دین وعزت کشور بایستم و بی عرضگی نکنیم، خدا وعده داده است که اگر اینگونه عمل کنیم، پیروز خواهیم شد./خانه ملت

حجم ویدیو: 7.23M | مدت زمان ویدیو: 00:02:00 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین