پیش بینی نماینده مجلس از تمدید برنامه ششم توسعه
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مجمع تشخیص مصلحت باید سیاستهای کلی نظام را ارائه میکرد و پیشبینی میشود که برنامه ششم توسعه یک سال تمدید شود.
محمدرضا پورابراهیمی امشب در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی استان کرمان که با حضور علیزینیوند استاندار کرمان در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد اظهار داشت: نشست مجمع نمایندگان استان کرمان در مورد سند ملی آمایش سرزمینی در تهران برگزار شود.
وی با بیان اینکه فردا لایحه بودجه 1401 به مجلس شورای اسلامی میآید و مجلس عملاً درگیر لایحه بودجه میشود گفت: تدوین برنامه هفتم توسعه باید انجام شود اما گلایه داریم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام باید سیاستهای کلی نظام را ارائه کند که بر اساس آن برنامه هفتم توسعه بسته شود افزود: پیشبینی ما است که برنامه ششم توسعه یک سال تمدید شده تا برنامه هفتم توسعه تصویب شود.
وی با بیان اینکه در سند ملی آمایش سرزمین، دستگاههای استان باید درگیر شده و این سند اجرایی شود گفت: بهتر است در همایش یک روزه این سند بهطور کامل برای مدیران استان مطرح شود.
مصرف آب در بخش کشاورزی استان 19 میلیون متر مکعب افزایش یافت
جعفر رودری در این جلسه اظهار داشت: در جلسه امروز سند ملی آمایش سرزمین ارائه و برش استانی آن به عنوان یک نقشه راه پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه 16.6 درصد جی دی پی استان کرمان در بخش کشاورزی است و استان جایگاه ویژهای در کشور دارد گفت: تقریبا در بخش کشاورزی و صنعت استان خوب است اما در بخش خدمات جای کار زیاد است.
رودری با بیان اینکه اقتصاد استان کرمان 3.4 درصد اقتصاد کشور است افزود: نرخ رشد اقتصادی در استان نوسانات زیادی دارد اما در مجموع 2.8 درصد نرخ رشد اقتصادی استان کرمان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان 8.6 درصد از آبهای زیرزمینی کشور را استفاده میکند افزود: استان کرمان 19.3 درصد باغات کشور را دارد.
وی با بیان اینکه تراکم فعالیتهای صنعتی استان کرمان در چهار شهرستان شمالی است که در 10 واحد بزرگ صنعتی و معدنی متمرکز شده است گفت: شهرستان های رفسنجان، کرمان، بم و سیرجان چهار شهرستانی هستند که فعالیتهای صنعتی استان در آنها متمرکز شده است.
رودری با عنوان اینکه 920 میلیون متر مکعب بیلان منفی آب استان در هر سال است و بهرهوری از آب در استان کرمان نسبت به برداشت آن مناسب نیست افزود: در استان کرمان از دو برابر توان اکولوژیک استان استفاده میکنیم که بیشتر در حوزه آب است.
وی با ابراز تأسف از اینکه مصرف آب در بخش کشاورزی نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه 19 میلیون متر مکعب نیز افزایش پیدا کرده است بیان کرد: طرحهای زیادی برای مدیریت بحران آب در استان از طرح همیاران آب و سند سازگاری با کمآبی اجرا شده اما عملاً مصرف آب کاهش پیدا نکرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اینکه بازتوزیع از تخصیص منابع آبی در استان کرمان یک ضرورت است گفت: بر اساس نظر کارشناسان حدود 10 درصد مصرف آب کشاورزی برای حفظ مالکیت انجام میشود و هیچ فایدهای ندارد.
وی با بیان اینکه بر اساس سند سازگاری با کم آبی 1.9 میلیارد متر مکعب آب در استان باید صرفهجویی شود افزود: صرفهجویی مصرف آب در استان کرمان یک مسئله بسیار حیاتی و اجتناب ناپذیر است./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید