در دانشگاه شهید بهشتی؛

قالیباف: کارنامه قابل قبولی در حکمرانی نداریم/مجلس وکیل دولت نیست، مجلس صدای مردم است/توصیه قالیباف به دولتی‌ها

کد خبر: 1114278

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بزرگترین چالش امروز کشور بحث حکمرانی است. ما در حوزه حکمرانی کارنامه قابل قبولی نداریم و دچار مشکل هستیم.

قالیباف: کارنامه قابل قبولی در حکمرانی نداریم/مجلس وکیل دولت نیست، مجلس صدای مردم است/توصیه قالیباف به دولتی‌ها

محمدباقر قالیباف صبح امروز (دوشنبه ۱۵ آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی ضمن تبریک روز دانشجو، گفت: دانشجویان و جوانان کشور همواره ثابت کردند که برای استقلال کشور، عزت مردم و پیشرفت کشور تا پای جان آماده فعالیت، رشادت و مجاهدت هستند. دانشجویان زمانی که اقتضا کند در عرصه علم و پژوهش تلاش می‌کنند و اگر هم لازم باشد در میدان دفاع از کشور مانند دوران دفاع مقدس جان‌فشانی و جهاد می‌کنند.

کارنامه قابل قبولی در حکمرانی نداریم

وی درباره تحول در حکمرانی، افزود: بحث مربوط به حکمرانی، بزرگترین چالش امروز کشور است و بارها هم این موضوع را مطرح کردم، ما در حوزه حکمرانی کارنامه قابل قبولی نداریم و دچار مشکل هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دنیای امروز امنیت هزینه دارد و جمهوری اسلامی ایران امروز با مردم‌سالاری دینی در استقلال و آزادی تثبیت شده است و کارنامه بسیار خوب و به سمت عالی در این زمینه دارد.

قالیباف تاکید کرد: بنده هیچگاه از محیط دانشگاه دور نشدم و اگر در حوزه‌های اجرایی هم موفقیتی بوده است، در جایی بوده است که دانشگاه و دانشجویان در محوریت قرار داشته‌اند. باید حواس ما به دانشگاه و دانشجویان که در همه عرصه‌ها پیش قراول هستند، باشد.

وی افزود: هر کدام از مسئولان که از محیط دانشگاه غفلت کند، اشتباه می‌کند. بنده به هوشمندسازی، مردمی سازی و شفاف سازی اعتقاد دارم. در مجلس این مسائل مورد توجه قرار می‌گیرد، به گونه‌ای که همه اساتید و دانشجویان در بخش قانون‌گذاری و نظارت مجلس می‌توانند نقش‌آفرینی و اظهارنظر کنند.

روند حکمرانی برای اصلاح ساختار بودجه باید اصلاح شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید حکمرانی را در کشور اصلاح کنیم. اگر ما در حوزه اقتصاد به چالش‌های بزرگی دچار شدیم، به این دلیل است که اقتصاد ما دولتی است و اصلاح روند حکمرانی و اداره کشور ضرورت جدی دارد.

قالیباف تاکید کرد: با این نظام بروکراسی کشور به موفقیت نمی‌رسد. نظام بروکراسی ما مانند یک اسب سرکشی شده و مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده است.

وی اظهار داشت: ما باید باورهای خود را اصلاح کنیم و به سنت‌های الهی اعتقاد داشته باشیم. نظام بروکراسی هم باید حل و فصل شود چرا که تاثیرات بسیار منفی در روند کشور داشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنده ۲ ماه قبل «معاونت حکمرانی و مدیریت» را در مرکز پژوهش‌های مجلس راه‌اندازی کردم و از ظرفیت بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان استفاده می‌شود و از همه نخبگان هم دعوت می‌کنم که در این زمینه همکاری کنند. برای اصلاح ساختار بودجه و همه مشکلات کشور باید روند حکمرانی و مدیریت فعلی اصلاح شود.

قالیباف ادامه داد: کسی فکر نمی‌کرد که یک روستایی، پیرمرد، پیرزن و یا کودک در کمتر از ۳ دقیقه به پلیس دسترسی داشته باشد اما ما این کار را انجام دادیم. پس باید به «می‌توانیم» باور داشته باشیم

وی افزود: به جوسازی ها توجهی نداشته باشید. بنده همه پروژه‌هایی را که در شهرداری انجام می‌شد، به صورت شفاف اعلام کردم.

توصیه قالیباف به دولتی‌ها/ برنامه هفتم شفاف باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در آستانه برنامه هفتم توسعه هستیم. بنده اخیراً به دولتمردان با صراحت گفتم که باید برنامه هفتم کاملا شفاف و مشخص باشد، نه به گونه‌ای که اجرایی نشود.ما باید فهم مشترک در مسائل و حل مسائل پیدا کنیم.

قالیباف بیان کرد: برای رفع مشکلات اقتصادی، دولت نباید بیش از دخل خود خرج کند که اگر این اتفاق بیفتد، از جیب مردم پول برداشت می‌شود و سراغ بانک‌ها می‌روند و نقدینگی افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: مجلس نباید وکیل الدوله شود. لزومی ندارد که نمایندگان در صحن مجلس نامه بنویسند که قالیباف یا رئیسی در انتخابات شرکت کنند و این کار پسندیده نیست و بنده اجازه ندادم که آن نامه از تریبون مجلس قرائت شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لزومی ندارد که نماینده مجلس از مجلس به دولت عبور کند. اما بنده شهادت می‌دهم که دو نماینده‌ای که به دولت رفتند، لابی نکردند و دولت خودش آنان را معرفی کرد. حتی خاندوزی مقاومت بسیار زیادی کرد و تمایل داشت که در مجلس بماند.

قالیباف تصریح کرد: شهرداری پست حساس و مهمی است و شورای شهر تهران، علیرضا زاکانی را برای شهرداری تهران انتخاب کردند و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم رأی مثبت دادند و استعفای وی را پذیرفتند.

وی تاکید کرد: قانون انتخابات ما دچار مشکل است و باید حتما اصلاح شود. ما باید تمرکززدایی کنیم و قانون شهرداری‌ها و شوراهای شهر را از این حالت تشریفاتی خارج کنیم.

مجلس یازدهم به دنبال مچ‌گیری نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنده برای هیچ عزل و نصبی تماس نمی‌گیرم و بارها این موضوع را به نمایندگان گفتم که این کار را از من نخواهند. ما دنبال مچ‌گیری نیستیم اما نظارت می‌کنیم تا قوانین به درستی اجرا شود.

قالیباف متذکر شد: در زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی، زمانی که لیست تهران اعلام موجودیت کرد، اعلام شد که وعده اصلی ما حل مشکلات اقتصادی است و شفافیت در آن نبود. اما بنده به شفافیت و قانون تعارض منافع اشاره کردم و گفتم که پیگیری می‌کنم. زمانی که تعداد طرح‌ها از لوایح بیشتر باشد، درصد خطا بیشتر می‌شود.

وی تصریح کرد: بنده فقط یک طرح یعنی طرح شفافیت آرای نمایندگان را امضا کردم و این موضوع را پیگیری می‌کنم. بخشی از این طرح مستلزم آن است که باید آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی اصلاح شود و دوسوم آرا می‌خواهد که کسب این آرا کار سختی است. این طرح دوشوری شده است، برای آنکه دقت و پختگی آن بیشتر شود. دوشوری کردن طرح‌ها برای پنهان کاری نیست.

مجلس الان هم «شفاف» عمل می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شفافیت فقط مختص مجلس نیست و باید در سطحی که قانون مشخص کند، اجرایی شود. البته در موضوعات صنفی و امنیتی و برخی از موضوعات این امکان نیست و به همین دلیل برخی از جلسات غیرعلنی است اما اموری که مربوط به مردم است، باید شفاف شود.

قالیباف تصریح کرد: همین الان مجلس از بسیاری از جاها شفافتر است. مذاکرات مجلس شورای اسلامی به صورت علنی پخش می‌شود. ما طرح شفافیت آرای نمایندگان را حتما پیگیری می‌کنیم.

فضای مجازی نیاز به قانون دارد

وی درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی، گفت: مجلس شورای اسلامی به دنبال محدودسازی و فیلترینگ فضای مجازی نیست و در دفاع از این موضوع شفاف هستم. از خارج از کشور این جوسازی ها مطرح شد و توطئه دشمنان بود و نباید به این فضاسازی ها توجه شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فضای مجازی نقش مهمی در اقتصاد کشور به ویژه در شرایط کرونا دارد. اگر یک مشکل حقوقی در اینجا رخ دهد، باید قابل پیگیری باشد، از این رو باید در فضای مجازی قانون داشته باشیم.

قالیباف تصریح کرد: ما نگرانی جوانی جمعیت در آینده هستیم. باید از ظرفیت فعلی نخبگان کشور به نحو احسن استفاده شود.

وی همچنین درباره هزینه دفتر نمایندگان، گفت: طبق قانون هر نماینده می‌تواند ۵ کارمند داشته باشد، البته نباید این افراد استخدام شوند، بلکه روزمزد هستند. نمایندگان در حوزه انتخابیه خود نیاز به دفتر دارند تا با مردم ارتباط بگیرند و نیاز به خودرو هم دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمایندگان بیشتر از مسئولان اجرایی با مردم در ارتباط هستند و هزینه‌هایی دارند که این هزینه‌ها به صورت دقیق محاسبه می‌شود.

یک ریال از مجلس دریافت نمی‌کنم

قالیباف تصریح کرد: حقوق نمایندگان در دیوان محاسبات و سامانه حقوق و دستمزد ثبت شده است. بنده یک ریال از مجلس دریافت نمی‌کنم و فیش حقوقی بنده از دانشگاه تهران است. یک ریال از حق ماموریت مجلس وارد زندگی بنده نشده است.

وی بیان کرد: همان طور که به یک کارمند عادی هم هزینه رفت و آمد داده می‌شود یا سرویس برای آنان در نظر گرفته می‌شود، باید برای رفت و آمد نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم فکری می‌کردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، گفت: در این بخش ضعف داریم و مهم است که این قانون را اصلاح کنیم و حتما در این زمینه حرکت می‌کنیم.

قضاوت دادگاه درباره پرونده«عنابستانی» فصل الخطاب است

قالیباف درباره آخرین وضعیت پرونده علی اصغر عنابستانی، گفت: هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیری کرد اما باید محکم‌تر پیگیری می‌شد. البته اشکالاتی هم در کار مامور نیروی انتظامی بود و مامور نیروی انتظامی نمی‌تواند در اجرای قانون خلاف قانون عمل کند. البته نباید این نماینده مجلس به مامور نیروی انتظامی سیلی می‌زد. در نهایت قضاوت دادگاه فصل الخطاب است.

وی متذکر شد: نمی‌خواهم در اینجا گزارش عملکرد مجلس را ارائه دهم اما مجلس قانون‌های مهمی را تصویب کرده است. ما قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را تصویب کردیم که دولت قبل همراهی نکرد. دولت بر اساس این قانون باید مذاکره را دنبال کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عالم سیاست پلشتی‌های خاص خودش را دارد. زمانی که در نیروی انتظامی بودم، همه بنده را رزمنده و فردی کارآمد می‌دانستند اما زمانی که وارد میدان سیاست شدم، ببینید که کارنامه گذشته بنده را به چه چیزی تبدیل کردند. انصاف مسئله مهمی است و ما نباید اخلاق را زیر پا بگذاریم.

احمدی‌نژاد و روحانی به شهرداری تهران کمک نکردند

قالیباف تصریح کرد: در زمانی که در شهرداری بودم، دولت‌های احمدی‌نژاد و روحانی به ما کمک نکردند چرا که تحت تحریم بودیم. بنده در آنجا جوان‌گرایی را در رأس کار خود قرار دادم و در شهرداری این موضوع را عملیاتی کردم و عده‌ای گفتند قالیباف عرضه ندارد که با افراد بزرگ کار کند و با افراد جوان و کم سن و سال کار می‌کند.

وی گفت: باید به خروجی کار نگاه کنید نه اینکه سن و سال افراد چقدر است. بنده به جوان‌گرایی اعتقاد و ایمان دارم و حق نداریم کاری کنیم که جوانان احساس ناامیدی کنند. باید شایسته سالاری مورد توجه جدی ما قرار گیرد.

نماد «ما می‌توانیم» دانشگاه و نیروی جوان است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ظرفیت های دانشگاه، اساتید و دانشجویان باعث شده است که جمهوری اسلامی ایران جزو پنج کشور اول دنیا باشد.  

قالیباف همچنین با بیان اینکه تفاوت اعتماد به «می‌توانیم» و «نمی‌توانیم» تکیه به شایسته‌سالاری و رانت است،تصریح کرد: نماد «ما می‌توانیم» همین دانشگاه، نیروی جوان، خلاق و شایسته‌سالاری است.

با برنامه پنج ساله می‌توان به ثبات اقتصادی رسید

وی تصریح کرد: در طول ۱۲ سال خدمت در شهرداری تهران تمام پروژه‌ها را با تعیین زمان بندی مشخص اجرا و به اتمام رساندم و قبل از افتتاح پروژه‌ها، زمان اتمام آن و قیمت تمام شده را به مردم اعلام کردم. در شرایط فعلی نیز باور دارم که با وجود تحریم‌ها، با یک برنامه پنج ساله می‌توان به ثبات اقتصادی رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما حنجره و حلقوم مردم هستیم، ادامه داد: هر نماینده می تواند فعالیت سیاسی داشته باشد و نظر سیاسی دهد، اما این کارها نباید در مجلس انجام شود و درست نیست که فعالیت‌ها و نامه‌های سیاسی نوشته و در صحن مجلس قرائت شود.

قالیباف اظهار داشت: زمانی که نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه خود  می‌روند، مردم همه امور اجرایی را از آنان می خواهند، در حالی که دستگاه اجرایی در این خصوص موظف است و بنابراین نظام اداری ما باید اصلاح شود و لازم است کارهای ملی از محلی جدا شوند./ مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها