تصمیم نمایندگان برای جراحی بودجه شرکت‌ها و بانک‌ها

کد خبر: 1114169

عضو کمیسیون بودجه مجلس، از بررسی وضعیت کلی بودجه 1401 «شرکت‌های دولتی» در کمیسیون خبر داد و گفت: بنای ما این است که برای شرکت‌های دولتی و بانک‌ها در سال آینده تمهیدات نظارتی و کنترلی گسترده‌ای در نظر بگیریم.

تصمیم نمایندگان برای جراحی بودجه شرکت‌ها و بانک‌ها

احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون برنامه و بودجه و حضور رئیس دیوان محاسبات در این نشست برای بررسی و نقد بودجه 1401 شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات غیر انتفاعی اظهار داشت: در این نشست علاوه بر بررسی وضعیت بودجه پیشنهادی سال 1401 شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات غیر انتفاعی، عملکرد 6 ماهه اخیر آنها نیز براساس آمارها بررسی شد و قرار بر این شد تا برمبنای عملکرد 6 ماهه اخیر و پس از دریافت رسمی لایحه بودجه، در خصوص بودجه سال آینده این مراکز تصمیم‌گیری شود.

وی با بیان اینکه  بودجه 1401 شرکت‌های دولتی نسبت به سال جاری 34 درصد افزایش دارد، گفت: بودجه مصوب این شرکت‌ها در سال 1400 حدود 1570 هزار میلیارد تومان و عملکرد آنها نیز 866 هزار میلیارد تومان بوده است، اما برای سال 1401 با 34 درصد افزایش 2112 هزار میلیارد تومان برای شرکت‌های دولتی در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با تأکید براینکه بنای ما در کمیسیون تلفیق بودجه این است که برای شرکت‌های دولتی و بانک‌ها در سال آینده تمهیدات نظارتی و کنترلی گسترده‌ای در نظر بگیریم، ادامه داد: این شرکت‌ها عموماً حیاط خلوت دولت‌ها  هستند و بسیاری از مشکلات مانند حقوق‌های نجومی و ریخت و پاش‌ها در آنجا اتفاق می‌افتد، در حالیکه خود دستگاه‌های دولتی زیر نظر مراکز نظارتی هستند و تخلف کمتری در آنها رخ می‌دهد.

ارکانی تصریح کرد: وضعیت فعلی بودجه‌های مصوب و عملکرد شرکت‌های دولتی باعث بی‌اعتمادی مردم و نیز تبعیض و بی‌عدالتی در میان کارکنان دولت می‌شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از این شرکت‌ها براساس ترازنامه مالی زیان‌ده هستند، خاطرنشان کرد: این شرکت‌ها با وجود گسترده‌ای که می‌گیرند، نه تنها در پایان سال هیچ سوددهی ندارند که زیان‌ده هم هستند اما جالب است که در آخر سال و در هیأت مدیره‌ها مصوب می‌کنند که پاداش‌های نجومی به اعضای هیأت مدیره و مدیران ارشد پرداخت شود.

فقط 30 درصد شرکت‌های دولتی سودده هستند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در همین رابطه به بررسی وضعیت شرکت‌های دولتی در بودجه پیشنهادی سال 1401 توسط دیوان محاسبات اشاره کرد و گفت: از 377 شرکت دولتی، 162 شرکت زیان‌ده هستند، 111 شرکت سود و زیان سر به سر دارند و تنها 104 شرکت سودده شناخته شده‌اند. یعنی حدود 30 درصد شرکت‌های دولتی به معنای واقعی کلمه سودده تشخیص داده شده‌اند.

ارکانی با تأکید براینکه وضعیت فعلی شرکت‌‌های دولتی قابل تحمل نیست که از دولت پول بگیرند اما زیان‌ده باشند و از سوی دیگر ریخت و پاش کنند، تصریح کرد: فعلاً صبر می‌کنیم تا لایحه بودجه 1401 به صورت رسمی به مجلس بیاید و سپس برمبنای آن و همراه با دیوان محاسبات، پیشنهادات اصلاحی را مطرح و بررسی می‌کنیم و حتماً در خصوص وضعیت شرکت‌های دولتی در سال 1401 کار اساسی و متفاوتی انجام خواهد شد و هدف از حضور رئیس دیوان محاسبات در این نشست هم همین نکته بوده است.

مهمترین علل زیان‌ده بودن شرکت‌های دولتی

وی به مهم‌ترین دلایل افزایش هزینه و زیان‌ده بودن این شرکت‌ها براساس بررسی‌های دیوان محاسبات اشاره کرد و گفت: مشکلات مدیریتی، افزایش بی‌رویه حقوق و مزایای پرسنلی، فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات، ارائه کالا و خدمات براساس قیمت‌گذاری دستوری، بیش برآوردی درآمدها و کم‌برآوردی هزینه‌ها و عدم پایبندی دولت به تعهداتش در خصوص شرکت‌‌های دولتی و نیز عدم تحقق درآمدهایی مانند فروش اموال آزاد از مهم‌ ترین علل این مشکل است .

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: شرکت‌هایی که از دولت بودجه می‌گیرند باید در تأمین منابع درآمدی دولت حداقل معادل آن چیزی که گرفته‌اند نقش ایفا کنند اما در حال حاضر فقط در هزینه‌های دولت نقش‌آفرینی می‌کنند./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد