امروز در مجلس چه گذشت؟/تذکر نماینده مجلس به وزارت نیرو

کد خبر: 1114046

اخبار مهم مجلس را اینجا بخوانید

امروز در مجلس چه گذشت؟/تذکر نماینده مجلس به وزارت نیرو

نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت که الان وضعیت معیشتی مردم در شرایط وخیمی قرار دارد و تورم بالای ۴۰ درصد زندگی بسیاری از اقشار را مختل کرده است.

حسینی: وضعیت معیشتی مردم در شرایط وخیمی قرار دارد

به گزارش ایسنا، البرز حسینی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس در تذکر شفاهی گفت: باید روند کار در حوزه اجرا و تقنین به سمتی رود که مردم نتیجه آن را به صورت ملموس در زندگی خود حس کنند. الان وضعیت معیشتی مردم در شرایط وخیمی قرار دارد و تورم بالای ۴۰ درصد زندگی بسیاری از اقشار را مختل کرده است.

وی با بیان اینکه باید ۴ ام الفساد در ساختار نظام اقتصادی کشور اصلاح شود، افزود: رویه غلط بانک ها در اجرای بانکداری اسلامی که عامل اصلی تحریم داخلی و مسدودسازی بیش از ۳ هزار منابع مالی ریالی و نرخ بهره بالا، نقدینگی بالا، نرخ رشد مداوم در نقدینگی، تورم، ناکارآمدی و فساد در ساختار است، هر چه سریعتر اصلاح شود.

حسینی اضافه کرد: قیمت گذاری دستوری و مداخله زیاد برخی از حوزه ها در اقتصاد و عدم تفکیک حکمرانی در این حوزه ها، آدرس غلط به سرمایه گذار در اقتصاد می داده و در نهایت تولید رقابتی تضعیف شده و تشکیل سرمایه و سرمایه گذاری در حوزه های رقابتی کاهش می یابد. همچنین معافیت مالیاتی فعالیت های سوداگرانه و محتکرانه و عایدی سرمایه غیرمولد و نبود عدالت مالیاتی نیز مشکلات بعدی در کشور است.

نماینده خدابنده در پایان گفت: کوتاه مدت نگری و کوچک نگری کل بازار سرمایه اعم از بورس و خارج از بورس و مقاومت درخصوص تغییر ریل اقتصاد نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. رئیس جمهور و مسئولان به صورت جدی روی این موضوعات تمرکز کرده و اقتصاد و شرایط را به نفع مردم تغییر دهند.

کوهساری: وزارت نیرو باید در برابر افزایش قبوض برق مشترکان خانگی پاسخگو باشد

یک عضو کمیسیون عمران مجلس خواستار پاسخگویی وزارت نیرو در خصوص افزایش چند برابری قبوض برق مشترکان خانگی شد.

به گزارش ایسنا، غلامعلی کوهساری در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی امروز مجلس گفت: گویا تذکرات نمایندگان برای مسوولان اجرایی کشور عادی شده و دیگر گوش شنوایی برای آن در کشور وجود ندارد مسوولان اجرایی باید به تذکرات نمایندگان توجه کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: رسیدگی به افزایش قبوض برق مشترکان خانگی از جمله تذکرات نمایندگان بوده که وزارت نیرو اصلا توجهی به آن نداشته است. پرداخت پایان خدمت کارکنان دولت همسان سازی حقوق بازنشستگان و  توجه به وضعیت معیشتی مردم از دیگر تذکرات نمایندگان است که باید در دستور کار مسوولان اجرایی قرار گیرد.

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس گفت: باید به وضعیت آب شرب شهرها و روستاها توجه جدی شود اکنون ابتدای فصل زمستان است و زمان پیگیری این موضوع می باشد دولت گذشته نسبت به ادغام شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی اقدام کرد که خلاف قانون است وباید جلوی آن گرفته شود.

شفافیت نباید فقط مختص به آرای نمایندگان مجلس باشد

 نماینده مردم نطنز، قمصر و بادرود در مجلس شورای اسلامی گفت: از طرح شفافیت آرای نمایندگان حمایت می‌کنم، اما معتقدم شفافیت نباید فقط مختص به نمایندگان مجلس باشد بلکه باید در سایر ارکان کشور نیز این شفافیت را شاهد باشیم.

رحمت‌الله فیروزی در گفت‌وگو با ایسنا درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس که در دستور کار این هفته خانه ملت قرار گرفته است، اظهار کرد: این طرح در دستور کار برنامه‌های مجلس قرار گرفته تا در صحن مطرح شود. بنده با این طرح موافقم و هیچ مشکلی با شفاف شدن آرای نمایندگان ندارم، اما معتقدم این شفافیت نباید فقط مختص به نمایندگان مجلس باشد بلکه باید در سایر ارکان کشور این شفافیت را شاهد باشیم.

وی افزود: شفافیت باید در سایر قوا از جمله قوه مجریه و قضائیه نیز اعمال شود. شرکت‌های دولتی و ... باید امورشان شفاف‌سازی شود و اگر قرار است قانون اجرا شود باید برای همه اجرا شود.

نماینده مردم نطنز، قمصر و بادرود در مجلس گفت: نمایندگان مخالفِ طرح شفافیت آرا درباره نحوه اجرای این طرح در صورت تبدیل شدن به قانون اشکالاتی را وارد می‌دانند و پیشنهادهای خود را به کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس ارائه داده‌اند.  

فیروزی خاطرنشان کرد: کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس تصویب شده است و قرار است اصلاحاتی روی آن انجام شود تا در صورت تصویب نهایی به شورای نگهبان ارجاع داده شود.

موافقت مجلس با یک فوریت لایحه تمدید اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست

نمایندگان مجلس با ۱۷۴ رای با یک فوریت ' لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران' موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، سبحانی فر نماینده دولت در جلسه علنی امروز مجلس ضمن تاکید بر اهمیت تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست  از نمایندگان مجلس خواست که به یک فوریت لایحه تمدید اجرای این قانون رای مثبت دهند.

در ادامه علیرضا سلیمی بیان کرد: چرا در خصوص این‌گونه قوانین آزمایشی، چنین روندی وجود دارد؟ چرا در مدت مقرر، این موضوع را به مجلس ارائه نمی کنند که قانون دائمی شود و مستمرا قوانین آزمایشی اجرا می شود؟ درخواست می‌کنم که کار قوانین آزمایشی را در زمان مقرر نهایی کنید و اجازه دهید امور مردم مشخص شود تا مجلس و مردم تکلیف خود را بدانند، امیدوارم یک بار جلوی این مسئله گرفته شود.

سیدناصر موسوی لارگانی نیز درخصوص اهمیت لزوم تمدید مدت اجرای این قانون گفت: آقای سلیمی صحیح می گویند، نباید دائما قوانین آزمایشی را سال به سال تمدید کنیم، اگرچه دولت کنونی سه ماه مستقر است و به جد مشغول رفع مشکلات اقتصادی و تصویب لایحه بودجه است، به هرشکل اکنون مدت زمان این قانون رو به پایان است بنابراین به دولت کمک کنیم تا دولت پس از برنامه هفتم و لایحه بودجه به دائمی نمودن این دست از قوانین اقدام کند.

وی همچنین در تذکری عنوان کرد: بخشی از بازنشستگان آموزش و پرورش یک سال است که بازنشسته شده‌اند و پاداش پایان خدمت نگرفته‌اند، این درحالی است که هر روز شاهد کاهش ارزش پول هستیم اما هنوز این پاداش پرداخت نشده است.

در پایان نیز لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شد و نمایندگان با ۱۷۴ رای مثبت با آن موافقت کردند.

درخواست بیگی از هیات رییسه درباره عدم عضویتش در یک کمیسیون

نماینده مردم تبریز در مجلس از ممانعت عضویت وی پس از انتخاب از سوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها جهت عضویت در کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از سوی رئیس این کمیسیون انتقاد کرد و خواستار ورود هیات رئیسه مجلس به این موضوع شد.

به گزارش ایسنا، احمد علیرضا بیگی در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی امروز مجلس خطاب به هیات رئیسه مجلس بیان کرد: هیات رئیسه براساس سوگندی که یاد کرده است باید  در رعایت بی طرفی دقت کند در ۲۷ مرداد ماه براساس رای گیری در کمیسیون امور داخلی کشور بنده جهت عضویت در کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کار بران در فضای مجازی انتخاب شدم اما پس از انتخاب بنده رئیس کمیسیون از پذیرش بنده امتناع کرد و زمانی که بنده با رئیس مجلس مراجعه کردم علت را انصراف  نماینده استعفادهنده از استعفا بیان کرد در حالی که زمانی بنده انتخاب شدم که ایشان انصراف داده بود و دیگر نمی تواند از تصمیم خود بازگردد.

وی در ادامه گفت: هیات رئیسه باید به حفظ شأن و منزلت مجلس توجه کند و اکنون دچار قصور شده است.

تذکر دیگر بنده در خصوص مصوبه هیات وزیران دولت دوازدهم در روزهای واپسین است که به ایجاد بخشی جدید در تبریز رای داد و استاندار وقت نیز با عجله و سوءاستفاده از فرصت انتقال دولت این بخشداری را تاسیس کرد در حالی که براساس قانون آن نقطه دقیقا حریم شهر تبریز می باشد و ۲۶ هزار هکتار از شهر تبریز را از آن جدا می کند. باید اجازه داد تا توسعه تبریز قانونمند باشد و از شکل گیری حاشیه در اطراف شهر جلوگیری شود هر چه زودتر این مصوبه باید ابطال گردد.

نماینده بانه: کولبری درد و کشتارشان درد مضاعف است

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس گفت: درد دیار من پیدایش و رواج کوله‌بری است و درد مضاعف کشتار بی‌دلیل کوله‌بران و عدم پاسخگویی و پیگیری این کشتارهاست.

به گزارش ایسنا، بهزاد رحیمی در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با ضمن تبریک روز دانشجو خطاب به رئیس جمهور گفت: سفر به استان کردستان را در اولویت سفرهای استانی قرار دهید تا از نزدیک با محرومیت‌های این استان آشنا شوید. وظیفه ما به‌گفته رهبر معظم انقلاب در میان مردم بودن و در کنار مردم ماندن است.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس یازدهم گفت: درد فقر، بیکاری، تورم، کمبود آب، کمبود فضای آموزشی و عدم پوشش و آنتن‌دهی میراث ناکارآمدی دولت قبل است. گذشته از آن باید از درد مردمی بگویم که مظهر وفاداری هستند. دولت قبل بر توسعه این دیار قفل محکمی زد که منتظر معجزه کلید باشیم اما نتیجه آن یأس و ناامیدی بود.

نماینده مردم بانه در مجلس در مورد کوله‌بری گفت: درد دیار من پیدایش و رواج کوله‌ری است و درد مضاعف کشتار بی‌دلیل کوله‌بران و عدم پاسخگویی و پیگیری این کشتارهاست. از طرف دیگر اما سهم ما از مدیریت کلان کشوری نادیده گرفته می‌شود.

انتقاد نماینده بابل از عقب‌ماندگی در حوزه راه

نماینده مردم بابل در مجلس با اشاره به وضعیت نامساعد راه های مواصلاتی در استان مازندران خواستار توجه ویژه وزارت راه شد.

به گزارش ایسنا، مهدی سعادتی در تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز مجلس خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: علیرغم ارائه خدمات ملی و حضور قریب به ۳۰ میلیون مسافر و گردشگر در استان مازندران هیچ استانی نظیر ما در حوزه راه با مشکل روبرو نیست.

نماینده بابل در ادامه گفت: راه های مواصلاتی در استان به شدت فرسوده و آسیب پذیر بوده و تاسیس آزاد راه یک ضرورت ملی در استان مازنداران است. تبعیض باعث این عقب ماندگی شده است. شهرداری بابل علیرغم اینکه ۲۵۰ هزار نفر را تحت پوشش دارد تنها ۵ میلیارد بودجه تخصیصی دارد.

نماینده مردم بابل در مجلس تصریح کرد: باید به زیرساختهای راه استان توجه ویژه ای شود حتی در حوزه ریلی نیز مصوبات از ۱۰ سال گذشته اجرایی نشده و شاهد توسعه ایستگاه های راه آهن در سطح استان نبوده ایم.

 نماینده مجلس: معلولان با زنجیره‌ای از مشکلات مواجه هستند

نماینده مردم نیشابور در مجلس با بیان اینکه معلولین با زنجیره‌ای از مشکلات مواجه هستند، گفت: ما باید شرایط اشتغال و کارآفرینی، استخدام و بازنشستگی و حذف مالیات بر درآمد معلولین را فراهم آوریم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، هاجر چنارانی در نطق میان دستور خود در نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه 14 آذرماه) گفت:‌ روز معلولین را پشت سر گذاشتیم، متأسفانه معلولین با زنجیره‌ای از مشکلات مواجه هستند.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما باید راه‌های دسترس‌پذیر و مناسب‌سازی اشتغال و کارآفرینی، استخدام و بازنشستگی و حذف مالیات بر درآمد معلولین مخصوصا معلولین شدید و بسیار شدید را عملیاتی کنیم.

وی افزود: من در جاهای مختلفی از جمله دانشگاه الزهرا، دانشگاه سوره، حوزه هنری، بنیاد شهید، ستاد سفرهای ریاست جمهوری، ولی برایم جالب بود در آموزش و پرورش معلمان باید خودشان پول قند و چایشان را می‌دادند. ما باید خودمان تکریم ارباب رجوع می‌کردیم.

چنارانی خاطرنشان کرد: ما معلمی داریم که برای رفتن به محل کار خود 180 کیلومتر در روز رفت و آمد می‌کند، اما نه حق ایاب و ذهاب دارد، نه سرویس و نه هیچ چیز دیگر و نه از پشتوانه‌ای برخوردار است.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امام(ره) فرمود که بنیاد مسکن تشکیل شود تا مشکل محرومان و مستضعفان حل شود اما متأسفانه امروز تورم افسارگسیخته و فشار مضاعف مهاجرت معکوس به روستاها را زیاد کرده است.

وی در پایان گفت:‌اقدامات زیادی در نیشابور در حوزه رفع بیماری‌های دامی و آموزش دامداران و نیز در حوزه‌های دیگر انجام شده و ما نیازمند حمایت‌های جدی از این اقدامات هستیم.

 جریان نفوذ و انحراف همواره با انقلاب همراه بوده است

نماینده مردم رشت در مجلس گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بدنه اجرایی همه دولت‌ها بحث نفوذ اتفاق افتاده، جریان ملی گرایی در دولت موقت، جریان نفاق در دولت دوم و جریان انحراف و نفاق در دولت سوم و چهارم خودنمایی کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جبار کوچکی نژاد در نطق میان دستور خود در نشست علنی امروز (یکشنبه 14 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی گفت: همیشه جریان نفوذ و انحراف با جریان انقلاب همراه بوده، انگلیس خبیث و آمریکای جنایتکار به تمامی حرکت‌های انقلابی در قرن اخیر آسیب وارد کرده‌اند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بدنه اجرایی همه دولت‌ها بحث نفوذ اتفاق افتاده، جریان ملی گرایی در دولت موقت، جریان نفاق در دولت دوم و جریان انحراف و نفاق در دولت سوم و چهارم خودنمایی کردند که با هوشیاری مقام معظم رهبری به عنوان رئیس دولت جریان میرحسین موسوی کنترل شد.

وی افزود: جریان نفاق و نفوذ همراه با جریان خانوادگی و زراندوزی در دولت پنجم و ششم مسیر حرکت انقلاب را منحرف کرد و نفوذ کلاهی‌ها و انفجار حزب جمهوری اسلامی و نفوذ افرادی همچون کشمیری در دولت شهید رجایی و شهید باهنر باعث سقوط این دولت‌ها شد.

کوچکی نژاد خاطرنشان کرد: در دولت هفتم و هشتم جریان نفوذ و نفاق‌، فتنه 78 و جریان قتل‌های زنجیره‌ای و بسیاری از طرح‌های کودتایی را طراحی کرد. جریان انحراف و نفاق در دولت نهم و دهم را منحرف کرد و جریان خانوادگی و ثروت‌اندوزی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم  مسیر خدمت‌رسانی به مردم را منحرف کرد و باعث عقب‌ماندگی جمهوری اسلامی و ایجاد مشکلات اقتصادی برای مردم شد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز دولت سیزدهم با تلاش جریان انقلابی تشکیل شده، همان جریان خانوادگی و فامیلی با ثروت‌اندوزی خودنمایی می‌کند، هرچند آقای رئیسی با سابقه انقلابی و پاکدستی که دارد با این جریان مبارزه می‌کند، ولی باید مدام مراقبت کند.

وی افزود: امروز مجلس شورای اسلامی و دولت انقلابی در یک سنگر با دشمن مبارزه می‌کند. امروز جنگ اقتصادی شدیدی بر کشور حاکم است، آقای رئیس جمهور! بیش از صد روز گذشت، هنوز بسیاری از سازمان‌های مهم و دستگاه‌های اجرایی شما بلاتکلیف هستند. آنها که پاکدست هستند را تثبیت کنید و اگر این چنین نیست سریعا تغییرات را انجام دهید.

کوچکی نژاد در پایان با اشاره به فاجعه زیست محیطی و نابودی جنگل‌های شمال و آلوده شدن آب‌های زیرزمینی در منطقه اشاره کرد و کلیپی را در این باره برای نمایندگان پخش کرد.

ترجیح نقش حمایتی وزارت نفت به جای احداث پتروپالایشگاه‌ها

دبیر کمیسیون انرژی مجلس گفت: حرکت به سمت پتروپالایشگاه‌ها و ساخت مواد شیمیایی اجتناب ناپذیر است چون هم تنوع محصولات دارند، هم تحریم‌ناپذیر هستند و هم ارزش افزوده بالاتری تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز و جلوگیری از خام‌فروشی نفت خام یکی از سیاست‌های ثابت برنامه‌های بالادستی از جمله سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه است. به همین منظور و در پی افزایش ظرفیت پتروپالایشی کشور مجلس شورای اسلامی قانونی را در سال ۹۸ به منظور تسهیل شرایط تأمین مالی پتروپالایشگاه‌ها و مشارکت بخش خصوصی در این صنعت تدوین کرد که گام رو به جلویی حساب می‌شد. این قانون پس از گذشتن از مراحل کسب اذن رهبری برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، تصویب در مجلس، تدوین و ابلاغ آئین‌نامه اجرایی توسط دولت، مجوزهای نهایی از هیأت امنای صندوق توسعه ملی را در اردیبهشت سال جاری کسب کرد. همچنین اصلاحیه این قانون هم در خردادماه امسال در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

در همین راستا عبدالعلی رحیمی مظفری عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: قانون حمایت از توسعه ظرفیت پتروپالایشگاهی در ایران سال ۹۸ تصویب شده بود اما در بحث اجرا یک ایراداتی وجود داشت که نمایندگان مجبور شدند از طریق آئین نامه ۲۳۴ مجلس شورای اسلامی اقدام کنند. همچنین نمایندگان در برهه‌ای هم هیأت امنای صندوق توسعه ملی، هم سازمان برنامه بودجه و وزیر نفت را جمع کردند تا این طرح اجرایی شود اما متأسفانه نتیجه‌ای در این زمینه حاصل نشد و در نهایت طبق ماده‌ی ۲۳۴ عمل شد و مسئولین سابق نیز اخیراً برای پیگیری قضائی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه مصوبه جدیدی که در مجلس مطرح شد در راستای تکمیل و به نحوی اصلاح و کمک به مصوبه قبلی بود، افزود: انتظار می‌رود واقعاً بخش خصوصی به معنای واقعی پای کار بیاید نه اینکه صرفاً پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌های جدید ما به بخش‌های خصولتی و بخش‌هایی که به نحوی زیرمجموعه‌ی صندوق‌های دولتی و سازمان‌های عمومی دولتی هستند، سپرده شود.

رحیمی مظفری تأکید کرد: انتظار ما هم این است که وزارت نفت با مشوق‌های لازمی که در این حوزه دیده شده، در بحث سرمایه گذاری، تنفس خوراک و صدور مجوزها سرمایه گذاران را تشویق کند تا بخش خصوصی بتواند در عرصه ساخت پتروپالایشگاه ورود کند و سرمایه‌گذاری‌های جدیدی در صنعت پایین‌دست نفت انجام دهد.

دبیر کمیسیون انرژی مجلس در رابطه با مزایای اصلاح قانونی نسبت به قانون قبلی گفت: در بحث سرمایه گذاری و بحث تنفس خوراک و همچنین تسهیل صدور مجوزها، اصلاحاتی در قانون اعمال شده و روند کار آسان‌تر است. ضمن اینکه بخش خصوصی می‌تواند راحت‌تر سرمایه‌گذاری کند.

وی در رابطه با چالش‌های بخش خصوصی در این صنعت گفت: اول اینکه قدرت رقابتی که بخش‌های خصوصی باید داشته باشند، نسبت به بخش‌های عمومی، دولتی و سازمان‌های وابسته به دولت که گاهاً سرمایه گذاری می‌کنند؛ کمتر است. از طرفی بعضی از مسائل تحریمی اثر گذار می‌شود که این موضوع نیاز به حمایت بیشتر دولت دارد. البته در رابطه با مسائل تحریمی که می‌تواند سرمایه گذار را اذیت کند با قانون تنفس خوراک، شرایط را تسهیل کردیم که اگر در وضعیت بهره برداری مشکلی ایجاد شد که واقعاً از جانب سرمایه گذار نبود بلکه ناشی از سیاست‌های اقتصادی که در حوزه روابط بین‌المللی بوجود آمده به واسطه این قانون بتوانیم قسمتی از مشکلات را جبران کنیم. به هرحال موانعی بر سر راه بخش خصوصی است مثل گرفتن مجوز، گرفتن خوراک، قدرت رقابت پذیری و … همه‌ی این‌ها عواملی است که می‌تواند مانعی باشد. بحث بازار فروش نیز به همین منوال است، وقتی پای سازمان‌های دولتی وسط می‌آید طبیعتاً بیشتر آسیب را در حوزه تأمین مواد اولیه و فروش محصولات بخش خصوصی می‌بیند.

نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ترجیح نقش حمایتی وزارت نفت به جای ورود در بحث احداث پالایشگاه‌ها گفت: بایستی ما نقش‌مان را از نقش تصدی‌گری به سمت تنظیم‌گری ببریم. خصوصی‌سازی پتروشیمی‌ها اسماً اتفاق افتاده است و شاید کمتر از بیست درصد پتروشیمی‌های ما به بخش خصوصی واگذار شدند. غالباً سازمان‌های وابسته به دولت خریدار و سرمایه گذار آن‌ها هستند و یا اینکه دست خود دولت است لذا نمی‌شود این روند را خصوصی سازی دانست. خصوصی سازی به معنای واقعی باید انجام شود طوری که اگر قرار است رقابتی در بازار بوجود آید، این رقابت یکسان در شرایط مساوی برای همه باشد.

وی در خصوص سازوکار تأمین مالی پروژه‌ها در بورس گفت: قطعاً مسئله مربوط به تنفس خوراک جذابیت سرمایه‌گذاری را بالا برده است و در صورتی‌که در بورس شرایط ما واقعی باشد، تأمین مالی پروژه‌های نفتی از طریق بازار سرمایه به راحتی امکان‌پذیر است.

رحیمی مظفری در پایان خاطرنشان کرد: قطعاً آن چیزی که برای آینده تصور می‌شود استفاده از سوخت‌های تجدیدپذیر و حذف سوخت‌های فسیلی در آینده است. حرکت ما نیز به سمت سرمایه‌های پتروپالایشگاهی و ساخت مواد شیمیایی اجتناب ناپذیر است چون آنها هم تنوع محصولات دارند، هم تحریم‌ناپذیر هستند و هم ارزش افزوده بالاتری دارند در نتیجه درصد بهره وری بالاتری می‌توانند ایجاد کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها