پیشنهاد منتجب‌نیا برای حل بحران آب

کد خبر: 1113637

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با انتقاد از تصمیمات بخشی یا مقطعی در ایجاد مشکلات فعلی کشور گفت: برای حل بحران آب کل نظام باید پای کار بیاید و تصمیمات علمی، کارشناسی و ملی بگیرد.

پیشنهاد منتجب‌نیا برای حل بحران آب

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با انتقاد از تصمیمات بخشی یا مقطعی در ایجاد مشکلات فعلی کشور گفت: برای حل بحران آب کل نظام باید پای کار بیاید و تصمیمات علمی، کارشناسی و ملی بگیرد.

رسول منتجب نیا با بیان اینکه باید با مشکلات کشور برخورد ریشه‌ای و بنیادی داشت، اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما برخی مسئولان بخشی فکر می‌کنند و مقطعی تصمیم می‌گیرند و برنامه‌ای جامع و درازمدت نیز برای مدیریت کشور ندارند. البته روی کاغذ برنامه چشم انداز ۲۰ ساله، برنامه‌های پنج ساله و لایحه بودجه را داریم، اما در عمل هر دولتی روی کار می‌آید تنها مصالح خود را می‌بیند. مجلس هم به طریق اولی اینگونه است و در میان نمایندگان کمتر افرادی پیدا می‌شوند که منافع ملی را مد نظر داشته باشند.

وی ادامه داد: در نتیجه مشکلاتی مثل بحران آب هر از گاهی ایجاد شده و کشور را دچار مشکل می‌کند. مشکلات آب هم جدید نیست و از اول پیروزی انقلاب وجود داشته است. از اول انقلاب یادم هست که در خوزستان مشکلات آب مطرح بود و هر از گاهی این مشکلات شدت می‌یافت. در حال حاضر هم استان‌هایی مثل اصفهان، خوزستان، یزد و چهارمحال و بختیاری درگیر بحران آب هستند و اختلافات محلی هم مانند آتش زیر خاکستر است.

این فعال سیاسی همچنین تصریح کرد: مسئولان هیچ گاه نیامده‌اند به صورت بنیادی و اساسی این مشکلات را حل کنند. ممکن است به طور مثال استاندار اصفهان به طور موقت مشکل آب زاینده رود را حل کند اما به فرض اینکه موفق هم باشد فقط مشکل استان خود را حل کرده اما صدای استان‌های دیگر درآمده است. دولت‌ها هم فقط به فکر چهار سال یا هشت سال مدیریت خود هستند. مجلس هم همین گونه است، بنابراین فکر اساسی نشده است. در حالیکه باید به این مسائل نگاه ملی داشت و منافع کل کشور را در نظر گرفت.

منتجب نیا درباره راهکار حل بحران آب خاطرنشان کرد: باید تیم‌های کارشناسی بیطرف به صورت علمی روی این مسئله کار کارشناسی کنند تا مشکلات حل شود. در این صورت است که مردم اغنا می‌شوند و تنها راهش همین است. الان چند استان خود را در مسئله آب ذی حق می‌دانند. بنابراین نگاه بخشی استانی نباید داشت و کل نظام وارد شود و تصمیمات کارشناسی و علمی بگیرد و تصمیمات خود را هم برای مردم تبیین کند تا آنها اغنا شوند.

وی تاکید کرد: برای حل این بحران به یک عزم واحد و نگاه ملی نیاز است. اگر اینگونه باشد مردم تصمیمات را می‌پذیرند و همکاری می‌کنند. وقتی می‌گویم کل نظام باید پای کار بیاید یعنی مجموعه‌ای که در مظان اتهام قرار نگیرند. اگر فقط نمایندگان دنبال کار باشند، اینگونه القا می‌شود که آنها فقط دنبال حل مشکل حوزه انتخابیه خود هستند و اگر یک دستگاه یا وزارتخانه وارد شود گفته می شود که آنها فقط مشکل دستگاه خود را می‌خواهند حل کنند اما باید کل نظام با رویکرد علمی، کارشناسی، ملی و با نگاهی بیطرفانه وارد شود. قوای سه گانه تصمیمات کارشناسی بگیرند و رهبری هم دستور دهند که این تصمیمات در بازه زمانی مشخصی به اجرا درآید و همه استان‌ها و نهادها هم کمک کنند.

منتجب نیا با اشاره به اینکه کشاورزان، صنعتگران و مصرف کنندگان خانگی همه در مسئله آب ذی‌نفع هستند، گفت: اگر کمبودی وجود دارد باید از سهم همه کم شود و اگر منفعتی وجود دارد باید به همه برسد، ولی اگر تصمیمات کارشناسی نباشد مردم توجیه نخواهند شد و نهادها مخصوصا دولت و مجلس را متهم می‌کند، اما اگر تصمیمات ملی باشد نظام متهم نمی‌شود. اتخاذ این تصمیمات سخت است ولی شدنی است. اگر تصمیمات ما علمی، کارشناسی و ملی بوده و برای اجرای آن شجاعت و شهامت، همبستگی و وحدت وجود داشته باشد، ۹۰ درصد مشکلات حل خواهد شد در غیر اینصورت نظام متهم می‌شود./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد