امیر سلطانیان: روزانه نزدیک به ۵ هزار پرواز توسط پدافندهوایی ارتش رصد می‌شود

کد خبر: 1111504

رییس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش، روزانه چهارهزار و ۸۰۰ پرواز و سالانه بیش از یک میلیون و ۷۲۸ هزار پرواز را رصد می‌کند.

امیر سلطانیان: روزانه نزدیک به ۵ هزار پرواز توسط پدافندهوایی ارتش رصد می‌شود

رییس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش، روزانه چهارهزار و ۸۰۰ پرواز و سالانه بیش از یک میلیون و ۷۲۸ هزار پرواز را رصد می‌کند.

به گزارش عصر سه‌شنبه ایرنا از روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم جواد سلطانیان با تشریح جایگاه و اهمیت نیروی پدافند هوایی ارتش در دوران دفاع مقدس گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس، کارایی و اثربخشی پدافند هوایی ارتش در آزمون عملی محک خورد و پدافند هوایی درخششی کم‌نظیر در این عرصه از خود به نمایش گذاشت.

وی افزود: در آن زمان نیروی پدافند هوایی از اولین‌های فرماندهی و کنترل در کشور بود و تمام اعلام خطر و خبرهای حملات هوایی رژیم بعث که طی هشت سال از طریق صدا و سیما به مردم اعلام می‌شد، از سوی شبکه فرماندهی و کنترل نیروی پدافند هوایی صورت می‌گرفت.

رییس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش اظهار داشت: با اینکه تقریبا کل آسمان کشور ملتهب و آتش به اختیار بود، در دوران دفاع مقدس هیچ فرودگاهی بسته نشد و پدافند هوایی امنیت و ایمنی بیش از ۲ میلیون پرواز را در طول جنگ تحمیلی تأمین کرد.

 وی اضافه کرد: پدافند هوایی در نقاط حیاتی و حساسی چون پالایشگاه‌ها مراکز و شریان‌های صدور نفت خصوصاً پایانه‌های نفتی در جزایر خارک، سیری و لاوان حضور مؤثر داشت و با اینکه از سوی دشمن ۲هزار و ۵۰۰ بار به جزیره خارک حمله هوایی شده بود با اقدامات مؤثر پدافند هوایی صادرات نفت قطع نشد و اقتصاد جنگ و شریان‌های حیاتی کشور محفوظ ماند.

امیر سرتیپ دوم سلطانیان با بیان اینکه هیچ‌یک از عملیات‌های زمینی رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس بدون چتر حمایتی پدافند هوایی انجام نگرفت، تصریح کرد: نیروی پدافند هوایی ارتش تقریباً در تمامی عملیات‌های داخلی و برون‌مرزی حضور مؤثر داشته است. ضمن اینکه تقریبا تمام عملیات‌های اطلاعاتی و جمع‌آوری سیگنالی هوایی با هدایت نیروی پدافند هوایی ارتش در دوران دفاع مقدس انجام شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۸ هزار هواپیما در دوران جنگ تحمیلی توسط پدافند هوایی کشف و شناسایی شدند، گفت: علاوه براین تعداد ۶۵۲ فروند جنگنده و بالگرد رژیم بعث با هدایت هواپیماهای شکاری رهگیر طرح پدافندی و سامانه سلاح‌های نیروی پدافند هوایی ارتش منهدم شدند.

 امیر سلطانیان خاطرنشان کرد: فقط در عملیات والفجر ۸، پدافند با انهدام بیش از ۷۰ فروند جنگنده و بالگرد رژیم بعث، برتری هوایی دشمن را در هم شکست به طوری که مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس جمهور و رئیس شورای عالی دفاع بودند، این اقدام پدافند هوایی را «دفاع معجزه‌آسا» خواندند و به پدافند هوایی ارتش لقب «بسیجیان ارتش» را دادند.

رییس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش ادامه داد: مدیریت صحنه نبرد هوایی عملیات مرصاد در مرداد ۱۳۶۷ توسط پدافند هوایی و با استفاده از هواپیماهای شکاری طرح پدافندی و سامانه‌های «هاگ» گسترش یافته در آن منطقه، با انهدام ۱۸ فروند هواپیمای شکاری دشمن باعث شدند تا رژیم بعث نتواند برتری هوایی داشته باشد و بدین ترتیب زمینه برای حماسه تاریخی هوانیروز قهرمان فراهم شد و نیروهای منافق در تنگه مرصاد در هم کوبیده شدند.

امیر سرتیپ دوم سلطانیان در خصوص برخی شاخص‌های متمایزکننده نیروی پدافند هوایی از سایر نیروهای مسلح کشور عنوان کرد: نیروی پدافند هوایی اولویت اول نیروهای مسلح، خاکریز اول و خط مقدم صحنه نبرد و اولین نیروی پاسخ دهنده به دشمن محسوب می‌شود؛ همچنین پدافند هوایی دارای مأموریت دائمی شبانه‌روزی و بالاترین پراکندگی یگانی در سطح کشور است.

وی اظهار داشت: نیروی پدافند هوایی دارای پیچیده‌ترین تجهیزات، سیستم و سلاح است و در لبه فناوری و تکنولوژی جهانی حرکت می‌کند؛ این نیرو نیروی پدافند هر ساعت بیش از ۱۶۰ پرواز، روزانه چهار هزار و ۸۰۰ پرواز و سالانه بیش از یک میلیون و ۷۲۸ هزار را رصد می‌کند.

رییس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش خاطرنشان کرد: نیروی پدافند هوایی با وجود تهدیدات، تحریم‌ها و محدودیت‌های مختلف بیش از ۴۰ سال است که در وضعیت دفاعی و آماده‌باش به سر می‌برد و به لحاظ رشد و مقایسه در حوزه تجهیزات طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین