خبر به روایت «فردا»

میزبان چاووش اوغلو/ نطقی که اصلاح‌طلبان یک روز دیر شنیدند/ شبکه‌سازی احمدی‌نژاد در روستاها؟

کد خبر: 1109817

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

میزبان چاووش اوغلو/ نطقی که اصلاح‌طلبان یک روز دیر شنیدند/ شبکه‌سازی احمدی‌نژاد در روستاها؟

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

 

«وطن امروز» برای عکس یک خود تصویری از دیدار دیروز رئیس جمهور و وزیرخارجه ترکیه را انتخاب کرده، در تیتر اما به شعرخوانی‌های اخیر چاووش اوغلو کنایه زده. جالب آنکه برای این کنایه زدن از عنوان یک برنامه سرگرم کننده در یکی از آن شبکه های آن ور آبی فارسی زبان استفاده کرده است! این روزنامه اصولگرا در گزارش خود با تیتر «شعر یادت نره!» نوشته است: «وزیر خارجه ترکیه دیروز در تهران با خواندن شعری از سهراب سپهری، ایران را خانه دوست دانست اقدامی که می‌توان آن را تلاشی برای جبران شعرخوانی تفرقه‌انگیز اردوغان در باکو دانست».

وطن امروز که از مدافعان جدی حذف ارز 4200 تومانی است، در گزارش دیگری هم با تیتر «تداوم ارز ترجیحی تداوم کسری بودجه» تاکید کرده که «یکی از اصلی‌ترین راهکارها برای کاهش کسری بودجه 1401 اصلاح سیاست ارز 4200 تومانی است».

25 آبان وطن امروز

«اعتماد» امروز صفحه یک شلوغی دارد و این طور که به نظر می‌رسد دلشان نیامده از هیچ یک موضوعات مطرح روز بگذرند. برای همین عکس یک را اگرچه کوچک تر از همیشه اما به حسین مرعشی دبیرکل جدید حزب کارگزاران سازندگی داده است. دلیل این کار اما بررسی مسائل اخیر در این حزب نیست، بلکه یادداشت آقای دبیرکل درباره مشکلات اقتصادی و چگونگی عبور از آن است. یادداشتی با عنوان «اثر معکوس حذف ارز 4200».

تیتر یک امروز اعتماد اما به نطق تقریبا جنجالی حضرت‌پور، نماینده ارومیه در جریان جلسه علنی روز یکشنبه اختصاص یافته است. این روزنامه اصلاح طلب برای پرداختن به این نطق از آن بخشی که حضرت‌پور از اهمیت همه‌پرسی گفته بود استفاده کرده و تیتر زده «جمهوریت را با همه‌پرسی قدرت ببخشیم».

این روزنامه اصلاح طلب حضور چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در ایران و دیدارهایش با مقامات کشورمان را نیز در گزارشی با عنوان «خیز تهران و آنکارا برای تقویت همکاری‌ها» مورد توجه قرار داده است.

اعتماد 25 آبان

«جوان» عکس یک امروز خود را به میزبانی حسین امیرعبداللهیان از همتای ترکیه‌ای خود در تهران اختصاص داده و با عنوان «گرم‌تر از همیشه با همسایه غربی» نوشته است: «وزیر خارجه ترکیه بعد از چند ماه نه چندان خوشایند، به تهران آمد و حسین امیرعبداللهیان به رسم مهمان‌نوازی ایرانیان از او به گرمی استقبال کرد تا به «مولود چاووش اوغلو» یادآوری کند که بلندپروازی و دیوارکشی بر سر مرزها، رسم همسایگی نیست. دو وزیر خارجه دیروز بعد از مذاکرات دوجانبه به خبرنگاران گفتند که «نقشه راه همکاری‌های بلندمدت» تنظیم و بر سر آن توافق شده و از قرار معلوم، قرار شده «رجب طیب اردوغان» نخست‌وزیر ترکیه نیز به تهران سفر کند. به‌رغم همه اختلافات، برنامه ترکیه و ایران برای امضای نقشه راه همکاری‌های بلندمدت حاکی است فشار جاذبه همسایگی از دافعه طرف‌های ثالث قدرتمندتر است. «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه روز دو شنبه ۲۴ آبان ماه مهمان ویژه ایران در ساختمان اصلی وزارت خارجه بود و ایرانی‌ها برای این همسایه غربی که در حال احداث دیوار در مرز مشترک است، استقبال گرمی را تدارک دیده بودند. پیش از رسیدن چاووش اوغلو، حسین امیرعبداللهیان رو به خبرنگارانی که از او درباره کنفرانس مطبوعاتی پرسیدند، گفت که هرچند خودش برای پاسخ به سؤالات در کنفرانس مطبوعاتی آماده است، ولی میهمان او ترجیح داده که سؤالات زیادی را پاسخ ندهد! ظاهراً چاووش اوغلو، با آگاهی از اینکه ممکن است در کنفرانس مطبوعاتی با سؤالات متعدد خبرنگاران روبه‌رو شود، محترمانه از میزبان خواسته بود، این قسمت برنامه، خیلی کوتاه‌تر از تعداد خبرنگاران حاضر پیش‌بینی شود.» البته این مهمان ترکیه‌ای دیروز مهمان رئیس جمهور کشورمان هم بود که «جوان» به آن نپرداخته است.

این روزنامه اصولگرا اما در گزارشی تیتر یک شده از «رزمایش ۴ میلیونی بسیجیان در فضای مجازی» خبر داده و به نقل از رئیس سازمان بسیج مستضعفین نوشته است: « این رزمایش یک رویداد خلاقانه در فضای مجازی است که با حضور گسترده بسیجیان در فضای مجازی اجرا خواهد شد.»

جوان 25 آبان

«شرق» هم امروز نطق جنجالی حضرت‌پور را تیتر یک کرده است! نکته جالب در اقدام هماهنگ روزنامه‌های اصلاح‌طلب برای پررنگ کردن آن انتقادات از تریبون مجلس، این است که نطق مذکور روز یکشنبه انجام شد و قاعدتا باید در روزنامه‌ها گذشته مورد توجه قرار می‌گرفت اما شاهدیم که خبر آن نطق یک روز دیرتر به همکارانمان در روزنامه‌های اصلاح‌طلب رسیده است! 

به هرحال شرق امروز با تیتر «‌نطق‌های عجیب مجلس یازدهم» نوشته است: «انتظار نطق‌های آتشین از مجلس یازدهم می‌رفت اما نه خطاب به دولت رئیسی و حتی حاکمیت بلکه دولت قبل و اصلاح‌طلبان. اما در هفته‌های اخیر تواتر نقدها و نطق‌ها خطاب به مسئولان فعلی شدیدتر از حد انتظار بوده. آخرین مورد آن نطق دو روز پیش نماینده ارومیه است که اگر در مجلس پیشین ایراد شده بود، حتما موجی علیه او از سوی اصولگرایان راه افتاده بود. این در حالی است که 220 نفر از همین نمایندگان پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری به ابراهیم رئیسی نامه نوشته و او را برای رفتن به پاستور دعوت کرده بودند.‌روح‌الله حضرت‌پور، نماینده ارومیه در نطق میان‌دستور خود مسئولان را متهم به کم‌کاری کرده بود ... این نطق تند در‌حالی انجام شده است که اگر چنین نطقی را یک نماینده اصلاح‌طلب در مجالس پیشین انجام می‌داد قطعا با اعتراض دیگر نمایندگان و حتی رسانه‌های همسوی آنان مواجه می‌شد.»

شرق 25 آبان

«کیهان» در یک امروز خود یک گزارش تحلیلی دارد و به موضوع دلارهای آزاد شده پرداخته است. همان 3.5 میلیارد دلاری که چندی قبل علی نادری، عضو تیم رسانه‌ای دولت از آزاد شدن آن در توییتر خود خبر داد و دیروز هم سخنگوی وزات خارجه تایید کرد که پول های ایران به صورت تدریجی آزادی می‌شود و بر می‌گردد. کیهان اما در گزارش امروز خود با تیتر «3/5 میلیارد دلار به کشور بازگشت /آغاز گشایش‌های ارزی» نوشته است: «3/5 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در دسترس قرار گرفته است. یک منبع آگاه به کیهان گفت که از منابع مختلف گشایش‌های دیگری در راه است که به‌تدریج حاصل می‌شود.» آنچه منبع آگاه به کیهان گفته البته با توجه به اظهارات دیروز سعید خطیب زاده دیگر خبر خاص و محرمانه ای به حساب نمی آید.

گفتنی است، این روزنامه اصولگرا در عکس یک خود نیز به بازدید شبانه سه عضو کابینه یعنی معاون اول و وزرای بهداشت و نیرو از مناطق زلزله زده در جنوب کشور پرداخته است.

کیهان 25 آبان

«آفتاب یزد» گزارشی را تیتر یک کرده که خیلی با اخبار روز متناسب نیست! یعنی به جای دیدارهای وزیرخارجه ترکیه در تهران یا آن نطق حضرت‌پور که خیلی مورد پسند اصلاح طلبان بود و ... به بررسی دلایل محبوبیت محمود احمدی‌نژاد پرداخته و در گزارشی با عنوان «شبکه‌سازی احمدی‌نژاد در روستاها» و به قلم رضا بردستانی نوشته است: «محمود احمدی‌نژاد در «روستای اباترصومعه سرا» بود و من در روستاهای زلزله‌زده‌ی کوهرنگ و اندیکا، احمدی‌نژاد در حال سخنرانی با روستائیان بود و من در حال عکاسی از خانه‌های نیمه ویرانِ مناطق زلزله‌زده‌ی کوهرنگ و اندیکا که با یک مورد بسیار عجیب مواجه شدم، آن قدر عجیب که در ادامه‌ی این سفر، موضوع را با خیلی از ساکنان مناطق زلزله‌زده به اشتراک گذاشتم و نتیجه‌ای یکسان به دست آوردم و آن این که؛ محبوبیت احمدی‌نژاد طی تمامی سال‌هایی که رئیس جمهور نبوده در بین طبقات فرودست جامعه به ویژه روستائیان، ذره‌ای کاهش پیدا نکرده که هیچ، امیدواری‌ها و اعتماد‌ها به وی به عنوان تنها کسی که می‌تواند ایران را از مشکلات فعلی نجات دهد بیشتر نیز شده است. ... سفر تمام می‌شود و من می‌خواهم این‌هایی که دیده‌ام را منتشر کنم. یاد پیامی از یک دوست می‌افتم که: بی‌خود دارید زور می‌زنید، احمدی‌نژاد خبره‌ترین آدم در عالم رسانه است دیده نشدن وی محال است حتی اگر همه‌ی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها او را به اصطلاح بایکوت خبری کنند. حال باید دید آیا سفرهای احمدی‌نژاد به مناطق روستایی و دور افتاده در راستای همان شبکه‌سازی است یا منظور دیگری دارد اما قدر مسلم در یک پهنه‌ی ۳۸۵ کیلومتری کسی از احمدی‌نژاد بد نگفت یا اگر هم گفت من نشنیدم!»

آفتاب یزد 25 آبان

«ایران» مثل روزهای گذشته پر از خبر است و خالی از گزارش، تحلیل و یا هر حرف خواندنی و قابل اعتنا! روزنامه دولت تیتر زده «رونمایی از ابربدهکاران بانکی» و اشاره‌اش به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد است که گفته از بانک ها خواسته تا هر سه ماه فهرست ابربدهکاران را اعلام کنند. حرفی که احسان خاندوزی یکشنبه شب و از طریق حساب کاربری خود در اینستاگرام بیان کرد و تا دیروز به گوش همه رسیده بود! 

عکس یک امروز این روزنامه هم اختصاص یافته به گزارشی از اجرای طرح اتوبوس زندگی برای تشویق «ضد واکسن ها» به تزریق واکسن. گزارشی از ترانه بنی یعقوب که حاصل گفت وگوی بای یکی از افراد شاغل در اتوبوس سیار. گفت‌وگویی درباره اینکه به مخالفان واکسن چه می‌گویند و چه می‌شنوند. متاسفانه این گفت‌وگو هم در قواره روزنامه دولت نیست و نمی‌توان آن را خواندنی یا قابل توجه توصیف کرد.

ایران 25 آبان

«آرمان ملی» گفت‌وگویی دارد با فریدون مجلس، دیپلمات پیشین درباره مذاکرات و توافق احتمالی. او در این گفت‌وگو که با تیتر «حل مشکلات تجاری با اروپا؛ یک گام به سوی توافق» منتشر شده، می‌گوید: «اروپایی‌ها تمایل به رفع مشکلات تجاری با ایران دارند و همیشه هم داشته‌اند. ایران یک مشتری ثروتمند و یا بالقوه ثروتمند است. درست است که الان در شرایط مناسب اقتصادی نیست اما مملکت و منابع و امکانات و بازار بالقوه آن باقی است. بازار سنتی غرب است و اکنون که بازار تجارت بین المللی رقابتی تر شده است و غرب از آن وضعیت صادر کننده انحصاری کالاها به جهان خارج شده است نیاز به حفظ بازارها دارد. اما اولا همیشه متحد استراتژیک آمریکاست و در ثانی روابط با اعراب و اسرائیل برای آنها بیش از جذابیت‌های بازار ایران اهمیت دارد و بنابراین چنانچه روابطی بتواند اصلاح بشود بهره‌مند می‌شود اما اگر اصلاح نشود به‌خاطر حفظ بازارهای مهم تر با ایران کنار نخواهد آمد.» او در بخش دیگری از این گفت‌وگو گفته است: «دولت در سیاست خارجی کارنامه خاصی ندارد. آقای رئیسی شاید تمایلاتی داشته باشد و بخواهد یک کارهایی بکند ولی سیاست خارجی ایران دست مقامات امنیتی، نظامی و رهبری است.» 

آرمان 25 آبان


 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین