میرتاجالدینی: تکلیف بذل و بخشش 18 میلیارد دلار ارز جهانگیری مشخص میشود
نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در طرح تحقیق و تفحص از نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی، سرانجام نامعلوم ۱۸میلیارد دلار ارز یارانهای مشخص خواهد شد.
حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در توئیتی نوشت:
در موضوع ارز 4200 تومانی معروف به ارز جهانگیری، افراد بسیاری این ارز را دریافت و حتی کالای اساسی وارد نکردند!
حدود 18 میلیارد دلار از این ارز با رقمهای مختلف،دریافت شده که در طرح تحقیق و تفحص مجلس یازدهم، سرانجامِ نامعلومِ این رقم مشخص خواهد شد.
**سرانجام نامعلوم 18میلیارد دلار ارز یارانهای مشخص خواهد شد
حجتالاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نایبرئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به تصویب طرح تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دولت در اجرای قانون تأمین کالای اساسی مردم و تخصیص ارز 4200تومانی در مجلس، گفت: ارز دولتی پرونده طولانی دارد و از همان زمان که به ارز جهانگیری معروف شد، تعداد بسیاری این ارز را دریافت کردند و حتی کالای اساسی وارد نکردند، حدود 18 میلیارد دلار با قیمتهای مختلف ارز یارانهای دریافت کردند و در بازار آزاد فروختند و یا کالا وارد کرده با نرخ آزاد فروختند و یا کلاً کالایی وارد نکردند.
وی در همین راستا افزود: برایناساس این موضوع نیاز به یک تحقیق و تفحص جامع دارد تا مشخص شود چهکسانی این ارز را دریافت کردهاند و آیا طبق تعهد خود عمل کردهاند یا خیر.
نماینده مردم تبریز تصریح کرد: نهادهای نظارتی مانند دیوان محاسبات و یا سازمان بازرسی در بسیاری اوقات این مسایل را بررسی میکنند، اما اکنون مجلس بهعنوان پشتیبان وارد این کار شده است تا گزارشهای متقن و دقیقی را که به دستش میرسد تجمیع و به دستگاه قضایی ارسال کند.
حجتالاسلام میرتاجالدینی تأکید کرد: در طرح تحقیق و تفحص از نحوه تخصیص ارز 4200تومانی، سرانجام نامعلوم 18 میلیارد دلار ارز یارانهای مشخص خواهد شد.
نمایندگان در جلسه علنی روز (سهشنبه 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با 174 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه با درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد دولت در مورد منابع و مصارف ارز 4200 تومانی موافقت کردند.
جبار کوچکینژاد درخواست انجام این تحقیق و تفحص را مطرح کرد و گفت: بر اساس گزارشهای دولت، در اجرای قانون تامین کالای اساسی مردم، تخصیص ارز 4200، ارز نیمایی و قوانین حقوق و دستمزد تخلفاتی وجود دارد که بر اساس ماده 212 آییننامه داخلی مجلس تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دولت در اجرای قانون را داریم.
وی گفت: ارز 4200 تومانی بر مبنای قانون گذاشته نشد بلکه جهانگیری (معاون اول دولت روحانی) یک بار تصمیم گرفت وقتی ارز جهش پیدا کرد، ارز 4200 تومانی را بر مبنای واردات قرار دهد و آن زمان هرچه نمایندگان سوال کردند پاسخ قانعکنندهای دریافت نشد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در وهله اول ارز 4200 تومانی به همه کالاها حتی کالاهای غیرضروری تخصیص داده شد که ما گزارش های آن را از دیوان محاسبات و سازمان بازرسی دریافت کردیم. این اقدام باعث شد بخشی از منابع هدر رود که بعد از آن گفتند این ارز صرفا به 18 کالا اختصاص یابد که در سفره مردم تاثیر بگذارد اما بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس بازهم کالاهای ضروری با همان ارز اصلی تامین میشد. البته دلالانی که از منابع ارز 4200 تومانی سوءاستفاده میکردند، دستگیر شدند، در حالی که این ارز برای دهکهای پایین بود.
کوچکینژاد افزود: مردم همچنان کالاهای ضروری را به سختی تامین میکنند و به خاطر عدم تغذیه مناسب دچار مشکل هستند و برای تامین برنج، گوشت و مرغ و برخی کالاهای دیگر مشکل دارند. حتی ارز 4200 تومانی به دلیل واردات برخی از کالاهای غیرضروری به تولید داخلی نیز آسیب زده است.
وی با بیان اینکه 60 میلیارد دلار از سال 97 برای ارز 4200 تومانی اختصاص داده شد، یادآور شد: در سال 1400 گزارشی ارائه شد که 8 میلیارد دلار در بودجه برای این ارز اختصاص داده شد و دولت در 4 ماه اول آن را مصرف کرد اما چیزی در سفره مردم دیده نشد. همچنین از سوی دولت جدید درخواست داده شد که اگر میخواهیم نتیجه بگیریم، باید این میزان به 18 میلیارد دلار برسد./ تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید