معنایابی تشدید جنگ نرم علیه دولت سیزدهم

کد خبر: 1108254

«بحران نمایی»، «تکرار»، «ریزش موجی اخبار»، «مبالغه و دست‌کاری آماری»‌و «پیشینه نویسی»، اعتماد وامید اجتماعی را هدف گرفته و این‌گونه به مخاطب خود القا می‌کنند که جامعه ایران به‌رغم ادعا‌های مطروحه مسئولان نظام، بیش‌ازپیش فقیر شده و این روند به‌واسطه عملکرد دولت سیزدهم روند صعودی خواهد یافت

معنایابی تشدید جنگ نرم علیه دولت سیزدهم

 

 

یکی از مهم‌ترین توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولت سیزدهم در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، هوشیاری در برابر جنگ روانی دشمنان بیرونی و عوامل داخلی آن‌هاست، معظم له با تأکید بر اینکه امروز بیشترین تحرّک دشمنان علیه ما بیش از تحرکات امنیتی و اقتصادی، تحرکات تبلیغاتی و جنگ نرم و تبلیغات رسانه‌ای است، یادآور گردیدند برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلط بشوند مبالغ هنگفت هزینه می‌کنند، کار‌های بسیار انجام می‌دهند؛ فکر‌های بسیاری را در مجموعه‌های فکری برای این کار استخدام می‌کنند تا بتوانند با جنگ روانی، با تبلیغات گوناگون، افکار عمومی کشور‌ها را -ازجمله بیشتر از همه امروز کشور ما را که هدف سوء نیّت قدرت‌های بزرگ است- قبضه کنند و در اختیار بگیرند. وقتی افکار عمومی یک ملّت در اختیار بیگانه قرار گرفت، حرکت آن ملّت هم طبعاً طبق میل آن بیگانه پیش خواهد رفت. کار تبلیغاتی کار مهمی است؛ ما در این زمینه ضعف داریم. حالا بگذریم از آن آدم‌های غافلی که از رسانه‌های داخلی هم به نفع دشمن استفاده می‌کنند -که حالا آن محل بحث ما نیست- لکن [درباره]آن‌کسانی هم که قصد خیر در این زمینه‌دارند، ما کم‌کاری داریم. درزمینه کار تبلیغاتی و حرکت تبلیغاتی درست و تمهیدات رسانه‌ای باید قوی‌تر و هوشمندانه‌تر عمل بکنیم.

اگرچه توصیه رهبری به مردم و مسئولان کشور درزمینه هوشیاری نسبت به جنگ نرم و عملیات روانی دشمن، متناسب با روند اقدامات دشمنان، بار‌ها مورد تأکید قرارگرفته است، اما توصیه مهم رهبری نسبت به این تهدید در روز تنفیذ می‌تواند متأثر از نوع عمل دشمنان بیرونی و عوامل داخلی آن‌ها در دوران دولت سیزدهم، به دلیل ویژگی‌های این دولت در تعامل با سایر قوا و ارکان نظام و روند برگزاری انتخابات اخیر باشد که طی آن جبهه مشترک دشمنان بیرونی و عوامل داخلی آن‌ها تمامی توان خود را برای جلوگیری از برگزاری انتخابات و یا کاهش مشارکت مردم در آن به کار گرفته بودند و در این روز‌ها به دلیل ناکامی در آن مرحله در ادامه عمل و حرکت دولت به تشدید تحریم‌ها و جنگ روانی خود شدت بخشیده‌اند.

تحلیل ابعاد و چرایی جنگ روانی دشمن در‌شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که به‌رغم اینکه در ماه‌های منتهی به برگزاری انتخابات میزان تحرکات جریان‌های معارض سیاسی و رسانه‌های بیگانه باهدف فعال‌سازی گسل‌های امنیتی و رادیکال کردن مطالبات اقتصادی و اجتماعی، در راستای ناامید‌سازی مردم از نظام و تحریک به تحریم انتخابات بسیار افزایش‌یافته و وجود برخی از معضلات نظیر قطعی مکرر برق، کم‌آبی و خشکسالی و تجمعات حمایتی از اعتراضات مردم خوزستان، نارضایتی و اعتراض در تیرماه ۱۴۰۰ به اوج خود رسیده بود، اما پس از تنفیذ و تحلیف و روی کار آمدن دولت سیزدهم، به شکل ملموسی از ظهور و بروز نارضایتی‌های اجتماعی و تجمعات کاسته شد، که تغییر دولت و افزایش نسبی امید مردم در رسیدگی به مطالباتشان و انتظار برای اصلاح و بهبود شرایط و به‌ویژه توفیقات دولت در همین دوران محدود در مقابله با بیماری کرونا و برخی اقدامات میدانی در تأمین نیاز‌های مردم و رسیدگی به مشکلات، متأثر از آن است.

ازاین‌رو طی هفته‌های اخیر، دشمنان نظام در عین تداوم فشار‌ها و تحریم‌ها با بهره‌گیری از همه ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌های مکتوب و دیداری و شنیداری با استفاده از تاکتیک‌های «برجسته‌سازی»، «درشت‌نمایی»،

«بحران نمایی»، «تکرار»، «ریزش موجی اخبار»، «مبالغه و دست‌کاری آماری»‌و «پیشینه نویسی»، اعتماد وامید اجتماعی را هدف گرفته و این‌گونه به مخاطب خود القا می‌کنند که جامعه ایران به‌رغم ادعا‌های مطروحه مسئولان نظام، بیش‌ازپیش فقیر شده و این روند به‌واسطه عملکرد دولت سیزدهم روند صعودی خواهد یافت، به‌طور مثال، به‌واسطه ۱۷ اکتبر، روز جهانی فقر، مانور رسانه‌ای برافزایش قیمت‌های کالا‌های اساسی و مواد غذایی در پایگاه‌های معارض روند صعودی داشت، محتوای حاوی وضعیت قشر کم‌درآمد و یا افزایش قیمت اقلام اساسی و حذف برخی کالا‌ها از سفره خانوار‌ها به صدر مطالب اجتماعی هفته اخیر تبدیل شد. معارضان با برجسته کردن موارد این‌چنینی سعی در ناکارآمد نشان دادن دولتمردان در اداره امور کشور داشته و دارند. انتشار گزارش منتسب به سازمان برنامه‌وبودجه که اقتصاد ایران را در آستانه ورشکستگی می‌داند نیز ازجمله اخبار برجسته هفته اخیر بود. از دیگر محور‌هایی که در بازه اخیر به دلیل قرار گرفتن در آستانه آبان ماه، تحریک و ترغیب کاربران به اقدامات میدانی به‌انحای مختلف، اعم از برگزاری تجمع یا دیوارنویسی، با ادعای تظلم خواهی و دادخواهی از خانواده آسیب دیدگان و جان‌باختگان حوادث آن برهه، از جانب مدعیان دفاع از حقوق بشر به‌منظور «بازآفرینی» اعتراضات آبان ماه ۹۸، روند صعودی داشت.

در عرصه میدانی نیز، علاوه بر تشدید تحریم‌ها و طرح روی میز بودن همه گزینه‌ها، با بهره‌گیری از عوامل نفوذی و یا جنگ سایبری برای هک سامانه سوخت کشور، به‌زعم خود تلاش کردند اعتراضات بنزینی سال ۹۸ را بازتولید کنند. روزنامه هاآرتص، که در سرزمین‌های اشغالی منتشر می‌شود، در گزارشی با اشاره به حمله سایبری به سامانه کارت سوخت در ایران می‌نویسد؛ یکی از راه‌هایی که اسرائیل برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران در پیش‌گرفته، سخت‌تر کردن زندگی برای طبقه متوسط در ایران است. این گزارش که روز پنج شنبه ششم آبان منتشر شد، به نقل از یک منبع دیپلماتیک که از او نام‌برده نشده، می‌گوید مقامات اسرائیل براین باورند که چنانچه سبک زندگی طبقه متوسط تحت تأثیر و فشار قرار گیرد، آن‌ها درنهایت نسبت به حکومت واکنش نشان خواهند داد. یک مقام امنیتی اسرائیلی به این روزنامه گفته است، مختل کردن فعالیت‌های روزانه، رژیم ایران را بی‌ثبات می‌کند؛ و درحالی‌که جریان معاند نظام درصدد تنزیل وجاهت و مقبولیت دولتمردان دولت سیزدهم و درنتیجه سوق دادن توان دولت به حواشی و دوری از متن وظایف می‌باشد، متأسفانه انتشار برخی گزارش‌های مشکوک و ابراز نظر‌های به‌اصطلاح کارشناسانه از داخل به این فضا دامن می‌زند. بانک مرکزی در گزارشی، از اجاره‌نشینی بیش از ۶ میلیون خانوار خبر داده. هم‌زمان گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد نرخ تورم کالا‌های وارداتی در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۴۷۵ درصد افزایش‌یافته است. گزارش وزارت کار و امور اجتماعی، بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم ایران را زیرخط فقر اعلام کرده و انتشار غیررسمی یک گزارش کارشناسی سازمان برنامه‌وبودجه نیز چشم‌انداز تاریکی از آینده ترسیم کرده و می‌نویسد که در صورت ادامه تحریم‌ها نرخ دلار امریکا تا سال ۱۴۰۶ به ۲۸۴ هزار تومان خواهد رسید و حتی در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات و لغو تحریم‌ها نیز دلار ۵۵ هزار تومان خواهد شد و اگرچه بعضاً این گزارش‌ها از سوی مسئولان تکذیب می‌شود، اما انتشار آن دشمن را در تشدید تحریم‌ها و جنگ روانی باهدف شکست نظام اسلامی و مقاومت مردم ایران مصمم‌تر می‌کند؛ و بعضاً برخی رسانه‌های داخلی نیز تحلیل می‌کنند که نگاه امنیتی به مسائل اجتماعی و اقتصادی سبب خاموش ماندن واکنش‌ها شده و زمانی که اوضاع «شکننده» شود، اعتراض‌ها و واکنش‌ها قابل پیش‌بینی هستند، اما قابل‌جمع کردن نخواهند بود. نکته‌ای که حجاریان تئوریسین اصلاحات نوید آن را داده و پیش‌بینی می‌کند که ممکن است جامعه متشنج شود و مردم دوباره به خیابان بیایند.

بدیهی است که در چنین میدانی، علاوه بر مسئولیت دولتمردان برای اصلاح نظام اداری و انجام تغییرات مدیریتی لازم برای تغییر مدیران بی‌انگیزه و یا مخل برنامه‌های دولت برای حل مشکلات کشور که خوشبختانه عزم و اراده و ظرفیت‌های کشور نویدبخش تحقق آن است، مسئولیت رسانه‌های جبهه انقلاب در مقابله با این جنگ نرم و پیچیده دشمنان بسیار مهم و حساس است؛ تقویت امید و اعتماد مردم، پرهیز از بازی در میدان مطلوب دشمن در بزرگنمایی مشکلات، مطالبه گری پیرامون لزوم اهتمام جدی دولت برای مهار تورم، تأکید بر در نظر گرفتن موضوع عدالت در ساحت‌های مختلف توسط دولتمردان، تبیین الزامات داشتن اقتصاد مستقل از موضوع سیاست خارجی و حمایت از سیاست‌های دولت در عدم پیوند زدن اقتصاد کشور به مذاکرات و یا سیاست‌های بیگانگان در عین نقد منطقی نسبت به سیاست‌ها و راهبرد‌ها و... ازجمله محور‌های مورد تأکید در مقابله با این جنگ روانی است. /منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین