آخرین گمانه‌زنی‌ها از انتخاب سخنگوی دولت رئیسی

کد خبر: 1107796

به تازگی گمانه‌زنی‌هایی در فضای مجازی مبنی بر گزینه‌های احتمالی سخنگویی دولت سیزدهم مطرح شده است.

آخرین گمانه‌زنی‌ها از انتخاب سخنگوی دولت رئیسی

دوره ۴ ساله دولت سیزدهم از ۱۲ مردادماه سال جاری و پس از تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی آغاز شد و تاکنون پس از گذشت بیش از ۳ ماه، هنوز سخنگوی دولت منصوب نشده‌ است؛ با انتصاب فرد مورد نظر برای این جایگاه، تکلیف مهم‌ترین بخش اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم مشخص خواهد شد.

**جایگاه سخنگویی دولت چه اهمیتی دارد؟

اهمیت جایگاه سخنگویی دولت در این است که وی علاوه بر نشست‌ خبری هفتگی‌اش با اصحاب رسانه، می‌بایست بعد از جلسات هیئت دولت که معمولاً چهارشنبه‌ها برگزار می‌شود، برای پاسخگویی به خبرنگاران درباره سخنان مطرح شده در جلسه هیئت دولت و مصوبات جلسه هیئت وزیران، در حیات دولت حاضر شود؛ درحال حاضر به دلیل خالی بودن جایگاه سخنگویی دولت، جلسات هیئت دولت بدون حضور خبرنگاران تشکیل می‌شود. تأخیر در انتصاب سخنگو و مقام اصلی اطلاع‌رسانی دولت درحالی است که تاکنون سخنگوی اکثر وزارت‌خانه‌ها، حوزه‌های مختلف دولت و زیرمجموعه‌های قوه مجریه، انتخاب شده‌اند، از این جهت، جایگاه سخنگویی دولت به دلیل ارتباط نزدیک‌تر و بدون واسطه با خبرنگاران و اصحاب رسانه، حائز اهمیت است زیرا دغدغه‌ها و سؤالات رسانه‌ها از دولت به عنوان قوه اجرایی کشور به طور مستقیم از سخنگو مورد پرسش قرار می‌گیرد.

 

البته دایره وظایف و اختیارات سخنگوی دولت به این موارد خلاصه نمی‌شود؛ در ماده ۳ آیین‌نامه چگونگی تعیین حدود وظایف سخنگوی هیئت دولت و تشکیل شورای اطلاع‌رسانی دولت که ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۷۶ به تصویب هیئت وزیران رسید، نحوه انتخاب جایگاه سخنگوی دولت و وظایف متصدی این جایگاه تعیین شده است.

در ماده ۳ این آیین‌نامه آمده است:

«سخنگوی هیئت دولت که ریاست شورای اطلاع‌رسانی دولت را بر عهده دارد، با پیشنهاد رئیس‌جمهور و تصویب هیئت وزیران انتخاب می‌شود و ضمن هماهنگی و اخذ نظرات رئیس‌جمهور در کلیه موارد، عهده‌دار وظایف زیر است:

‌الف - اعلام مواضع، سیاست‌ها و خط‌مشی‌های هیئت دولت در خصوص مسائل و موضوعات داخلی و خارجی کشور به صورت مستمر.

ب - اعلام تصمیم‌های هیئت دولت و تشریح مفاد و محتوای کلیه مصوبات.

پ - پاسخگویی به سؤال‌های مطبوعات و رسانه‌ها و انجام مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی.

‌تبصره - سخنگوی دولت می‌تواند در کلیه جلسات هیئت دولت و سایر شوراها و ستادهایی که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود حضور پیدا کند.»

حالا و با توجه به تأخیر چند ماهه در انتخاب سخنگوی دولت سیزدهم، طی روزها و هفته‌های اخیر گزینه‌هایی برای تصدی این مسئولیت در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور دست به دست شده است.

یکی از نام‌هایی که در روزهای اخیر در فضای مجازی به‌عنوان گزینه احتمالی تصدی این جایگاه مطرح شده، «سپهر خلجی» است که سابقه مدیریت روابط عمومی دفتر رهبر معظم انقلاب و عضویت در شورای عالی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» را در کارنامه دارد. وی دانشجوی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی است.

همچنین، یکی دیگر از نام‌های عنوان‌ شده در فضای مجازی به‌ عنوان گزینه احتمالی سخنگویی دولت جدید، «علی بهادری جهرمی» است که اکنون تصدی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه را برعهده دارد.

در نهایت اینکه، با توجه به تأکیدات و توصیه‌های مقام معظم رهبری به اعضای دولت سیزدهم مبنی بر اطلاع‌رسانی به موقع به مردم از اقدامات و فعالیت‌های دولت، ضروری است که سخنگوی دولت سیزدهم در جهت پاسخگویی صریح و شفاف به افکار عمومی و بیان اقدامات دولت، در اسرع وقت تعیین شود تا ضمن حفظ ارتباط مؤثر با اصحاب رسانه، دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف نیز بازگو شود، چه بسا در شرایط فعلی که بدخواهان دولت، چه در داخل و چه در خارج خواهان ضربه زدن به بدنه دولت و کم‌اهمیت جلوه دادن دستاوردهای آن هستند، با تأخیر در انتخاب سخنگوی دولت، به هدف‌شان برسند./ آنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها