خبر به روایت «فردا»

دفاع روزنامه اصلاح‌طلب از به رسمیت شناختن طالبان/ استقبال از سبزپوشی بورس/ تبعات حذف ارز 4200 تومانی

کد خبر: 1107746

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

دفاع روزنامه اصلاح‌طلب از به رسمیت شناختن طالبان/ استقبال از سبزپوشی بورس/ تبعات حذف ارز 4200 تومانی

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

 

«آفتاب یزد» امروز تیتر زده «به رسمیت شناختن «طالبان» امری گریز ناپذیر است»! آن هم بعد از آن همه هیاهیو و دعوای که اصلاح‌طلبان با طیفی از اصولگرایان که به دنبال سیاست‌های رسمی کشور از سکوت در قبال تحولات افغانستان و واگذاری آن به نظر و اقدامات مردم این کشور، دفاع می‌کرد. این روزنامه اصلاح‌طلب امروز به نقل از پیرمحمد ملازهی نوشته است: «مدل حکومتی که در افغانستانِ امروز و از سوی طالبان در جریان است چندان با روحیات افغان‌ها ناسازگار نیست. در جهت مقابل، طالبان نیز باید به برخی مسالمت جویی‌ها تن در دهد. ... دیر یا زود کشورهای منطقه و جهان، طالبان را به رسمیت خواهند شناخت و این مسئله، واقعیتی گریزناپذیر است!»

آفتاب یزد 16 آبان

«شرق» هم امروز به افغانستان پرداخته منتها احمدمسعود را عکس کرده است. بهانه‌اش نیز ادعای دیروز اسپوتنیک است که نوشته بود « روز چهارشنبه، 12 آبان، احمد مسعود، فرمانده جبهه مقاومت ملی، با محمد اسماعیل‌خان، فرمانده پیشین جهادی در مشهد دیدار کرده است. این منبع می‌افزاید احمد مسعود در این دیدار پیام دعوت امام علی رحمان، رئیس‌جمهوری تاجیکستان را برای ایجاد حکومت همه‌شمول و فراگیر آورده بود.»

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارش خود آورده است: «نکته درخور توجه در خبر اسپوتنیک، این است که اثری از دیدار احتمالی مسعود با هیچ‌کدام از مقامات ایرانی نیست. علاوه‌ بر این، خبر انتقال پیام از رئیس‌جمهور تاجیکستان به والی هرات در حالی منتشر می‌شود که تاجیکستان از ابتدای شروع چالش جبهه مقاومت ملی پنجشیر با گروه تروریستی طالبان، از موضع حمایت از جبهه مقاومت وارد صحنه شده است و حتی زمانی که طالبان، پنجشیر را به اعمال فشار از طریق قطع برق و اقدامات مشابه تهدید کرد، دولت تاجیکستان متقابلا تهدید کرد در این صورت اقدام مشابهی را علیه افغانستان انجام خواهد داد که در این زمینه به واردات از تاجیکستان تکیه دارد. ... از سوی دیگر، خبر حضور مسعود در ایران در حالی منتشر می‌شود که جمعه، در خبری که از دیدار سفیر ایران در افغانستان با مقامات طالبان منتشر شد.»

شرق 16 آبان

«جوان» نیمی از صفحه یک امروز خود را به کودکان فلسطینی و نیمه دیگر را به اوضاع اقتصادی جوانان ایرانی اختصاص داده است. این روزنامه اصولگرا در گزارشی با عنوان «مصائب بیکاران پردرآمد در اقتصاد نامولد» که تیتر یک هم شده است، نوشته: «نتیجه جدید‌ترین مطالعات و بررسی‌های آماری در حوزه اقتصاد و اشتغال در پایتخت، نگرانی‌هایی جدی در خصوص روند تغییرات شغلی در جامعه ایجاد کرده است. مطابق تحقیقی که اخیراً در رسانه‌ها منتشر شد، بر اساس داده‌های رسمی مرکز آمار ایران، دو روند نگران‌کننده در مورد محل امرارمعاش شهروندان تهرانی در حال رشد یافتن است. نخست آنکه روند‌ها حاکی است که تمرکز اقتصاد استان تهران از صنعت به خدمات تغییر کرده است و این تغییر عمدتاً در بخش‌های معاملات املاک و مستغلات و نیز اصناف توزیعی بوده است. به‌بیان‌دیگر از مشاغل مولد کاسته شده و بر مشاغل غیرمولد افزوده شده است. روند دیگر حاکی از افزایش تعداد افرادی است که بدون داشتن شغل درآمد دارند، به‌گونه‌ای که یک‌میلیون و ۱۴۵ هزار نفر از شهروندان تهران (۱۰ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال تهران)، بدون اینکه شغلی داشته باشند برای خود درآمد ایجاد می‌کنند. جالب اینجاست که در سال ۱۳۹۹ جمعیت چنین افرادی نسبت به سال ۹۸ بیش از ۸۴ هزار نفر یعنی رقمی معادل ۸ درصد افزایش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این افراد درآمد خود را از محل واسطه‌گری در بازار‌های مختلف ازجمله طلا، ارز، سهام، مسکن، خودرو یا فعالیت در سایر بازار‌ها و همچنین اموری نظیر کارچاق‌کنی به‌دست می‌آورند.»

جوان 16 آبان

«اعتماد» امروز یادداشت عباس عبدی را تیتر یک کرده است. یادداشتی در نقد طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده». این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این یادداشت تاکید می‌کند که «به جای حل مشکلات اقتصادی کشور به مسائل دیگر پرداختن یک انحراف آشکار است.» او پیکان نقد را به سوی شورای نگهبان گرفته و نوشته است: «عجیب‌ترین نکته‌ای که در رسیدگی به این طرح وجود دارد، تایید آن از سوی شورای نگهبان است. در واقع این طرح نه براساس مصلحت بلکه براساس درک از اصول اولیه فقه تصویب شده که بسیار عجیب است. چگونه ممکن است این اندازه دخالت در امور خصوصی مردم را بتوان با قانون و شرع محدود کرد و آزادی و حقوق مردم را نادیده گرفت؟ این باور نکردنی است که شورای نگهبان چنین موادی را تایید کند.»

وی در ادامه انتقادات خود به این نکته اشاره کرده که «این طرح ممکن است در کوتاه‌مدت عده‌ای از طبقات پایین را تشویق به فرزندآوری کند، ولی طبقات میانی و بالاتر را تشویق نخواهد کرد، زیرا مطابق این قانون منافع مادی حاصل از فرزندآوری برای همگان یکسان است کسی که ماهی یک میلیون درآمد دارد با کسی که ماهی ۱۵ میلیون درآمد دارد، تا حدودی به‌طور مساوی از این خدمات بهره‌مند می‌شوند. فرض کنیم این امتیازات جمعا ماهی ۵۰۰ هزار تومان شود، برای آن خانوار فقیر، ۵۰ درصد به درآمدش افزوده می‌شود، ولی برای آن خانوار مرفه‌تر، فقط ۳ درصد، ضمن اینکه هزینه کودک برای خانوار فقیر بسیار کمتر است.»

اعتماد 16 آبان

«کیهان» در تیتر یک امروز خود به بازار سرمایه پرداخته و با عنوان «افزایش امیدها به بورس با رشد 42 هزار واحدی شاخص در یک روز» نوشته است: « شاخص کل بورس در 10 روز نخست آبان ماه نزدیک به 100 هزار واحد ریخته بود و همین موضوع موجب گلایه فعالان بازار شد. سهامداران معتقد بودند دخالت‌هایی خارج از روند عادی بورس زمینه این وضعیت فرسایشی را بوجود آورده است. اما از اواسط هفته گذشته که وزارت اقتصاد برای حمایت از بازار سرمایه پای کار آمد، روند نزولی تغییر کرد و رنگ سبز به رخسار بازار برگشت که تا دیروز ادامه داشت. این اقدام حمایتی دولت سیزدهم نسبت به خواسته سهامداران برای جلوگیری از تخریب بازار توسط عوامل بیرونی، علاوه‌بر اینکه در دولت قبل کمتر مشاهده می‌شد، اتفاقی بود که سهامداران را به آینده بورس امیدوار کرد. گفته می‌شود احتمال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو، افزایش نرخ ارز و برخی اتفاقات سیاسی از دلایل دیگر رشد شاخص بورس بوده است.»

این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری نیز به بررسی علل حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت پرداخته و به نقل از رئیس صنف جایگاه‌داران نوشته است: «8 سال بی‌توجهی به سامانه هوشمند سوخت زمینه‌ای برای حمله سایبری بود».

کیهان 16 آبان

«ایران» در تیتر یک خود از «روزهای سبز بورس» گفته و نوشته است: «پس از برگزاری جلسه وزیراقتصاد با مدیران بورسی و هلدینگ‌های حقوقی و اعلام برنامه‌های حمایت از بازارسرمایه، روند حرکتی شاخص‌های این بازار تغییر کرد. از روز دهم آبان ماه همزمان با نشست وزیراقتصاد با بورسی‌ها، شاهد روزهای مثبت و سبز بازار به‌صورت مداوم هستیم. بررسی شاخص کل بورس تهران نشان می‌دهد که از روز 10 تا 15 آبان ماه (روزگذشته) شاخص کل بورس با افزایش 100 هزار و 347 واحدی، 7.4 درصد رشد کرده است. این درحالی است که پیش از آن اکثر روزهای بازار قرمز بود. طبق اعلام وزیراقتصاد و همچنین رئیس سازمان بورس اوراق بهادار، دولت برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت از بازار دارد که یکی از مهم‌ترین آنها توقف قیمت‌گذاری دستوری درصنایع بورسی است که همواره تأثیر منفی در بورس داشته است. ازسوی دیگر وزیراقتصاد از عدم مداخله دولت در بازارسرمایه خبرداده است، برنامه‌هایی که به اعتقاد کارشناسان بازار درصورت اجرایی شدن باعث بازگشت اعتماد تدریجی به بازار و میان سهامداران خواهد شد. اما اخبار حمایت‌های دولت از بورس، از زمان اعلام آن تأثیر مثبتی بر بازار داشته است، به طوری که شواهد حاکی از تقویت اعتماد سهامداران به این بازار است.»

ایران 16 آبان

«آرمان ملی» عکس یک امروز خود را به گفت‌وگویی اختصاص داده که با نادر هوشمندیار استادیار دانشگاه تهران انجام داده. او معتقد است «حذف ارز٤٢٠٠تومانی شوک می‌آورد» و در طی این مصاحبه گفته است: «از نظر من به مدرس سیاست گذاری اقتصادی، حذف ارز 4200 تومانی، تاثیر منفی بالایی در کشور خواهد داشت، زیرا وقتی که شاخص خط فقر و شاخص فلاکت که از موضوعاتی است که سیاست گذاری اقتصادی به بررسی آن می‌‌پردازد، می‌توان گفت که فقرو فلاکت دو وزنه سنگینی هستند که وضعیت وخیم سیاست‌گذاری اقتصادی در کشورها را نشان می‌دهند (فقر به معنای ناتوانی در تامین نیازهای اساسی زندگی از قبیل خوراک، پوشاک، مـسکن، معیـشت خانواده، و از طرف دیگر، بررسی محرومیت‌ها بر اساس نیازهای اساسی همانند بهداشت، تغذیه، آموزش و آزادی‌های در حوزه فقر مهم است). ... به گفته استیوهانکه اقتصاددان آمریکایی، تورم بالا اصلی‌ترین دلیل بالا بودن شاخص فلاکت اقتصادی در ایران و کاهش ارزش ریال مهمترین عامل بالا بودن تورم است. حال در صورت حذف ارز 4200 تومانی و جایگزینی آن، دولت و برنامه‌ریزان، این ارز‌های بی زبان را به کدام نهاد‌ها، بنگاه‌های دولتی و تحت پوشش و شرکت‌های خاص و افراد حقیقی و حقوقی خواهد داد. »

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارش دیگری هم با عنوان «تورم را کنترل کنید! رانت ارزی پیشکش!» نوشته است: «به گفته تحلیلگران اینکه نرخ تورم را ناشی از گرانی ارز مطرح شود اشتباه بوده و گرانی ارز تنها در سایه تورمی شکل گرفته که از کاهش ارزش پول ملی نشات می گیرد. بنابراین ثبات نرخ ارز باید با تزریق ارز یا در اختیار داشتن منابع ریالی برای خرید ان از سوی دولت صورت گیرد که قطعا در شرایطی که دولت بتا کسری بودجه 400 هزار میلیارد تومانی مواجه است و هیولای نقدینگی جیب مردم را خالی می کند امکان پذیر نبوده و تنها سیاست پیش روی دولت سیزدهم استقلال بانک مرکزی ، جلوگیری از هر گونه قیمت گذاری دستوری و استفاده از ابزارهایی است که بر پایه علم اقتصاد بر ان تاکید شده است.»

آرمان ملی 16 آبان

«وطن امروز» در گزارشی که تیتر یک شده با عنوان «بازدارندگی از نفتکش تا اورانیوم» نوشته: «بازدارندگی هسته‌ای ایران که به دنبال گسترده‌تر شدن حجم برنامه غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته صورت گرفته در کنار اوضاع منطقه و شکل گرفتن ترتیبات امنیتی جدیدی که پس از خروج تدریجی و کاهش نظامیان آمریکایی حاصل شده، این کلاف سردرگم را برای تل‌آویو پیچیده‌تر کرده است.  ... در حال حاضر تهران با برگ برنده‌ای که در تکمیل بازدارندگی هسته‌ای خود رو کرده نه‌تنها پاسخ درخوری به نقض عهد ایالات متحده و تروئیکای اروپا داده، بلکه عنصر «زمان» را هم به ضرر آنها کرده و بدل به کابوس تل‌آویو ساخته است.  بر این اساس، صهیونیست‌ها طی ماه‌های گذشته متوسل به تاکتیک جنگ روانی و پروپاگاندای رسانه‌ای پیرامون حرکت نظامی علیه ایران شده‌اند. ... اسرائیل بخوبی می‌داند در حال حاضر برای مقابله با ایران هیچ گزینه‌ای در اختیار ندارد و تهدید به اقدام نظامی علیه کشورمان موضوعی است که خود صهیونیست‌ها هم به مضحک بودنش واقفند. این در حالی است که «آحارون زیوی» رئیس سابق دستگاه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا گفته توافق هسته‌ای جدید میان ایران و قدرت‌های جهانی احتمالا از برجام بدتر خواهد بود اما گفت حتی چنین توافقی که ضعیف‌تر از برجام است از نبود هیچ توافقی بهتر است.»

وطن امروز 16 آبان

«سازندگی» جلد امروز خود را به خداحافظی با کامیبز درم‌بخش کارتونیست و طراح ایرانی که دیروز در 79 سالگی و به خاطر کرونا جان باخت اختصاص داده است. هادی حیدری طرحی از وی کشیده و با عنوان «خداحافظ رفیق» نوشته است: «از او می‌شود درس‌ها آموخت، مثلا کامبیز درم‌بخش به ما نشان داد خلاقیت هنری حد و مرز نمی‌شناسد. ما از او آموختیم که هنری زیستن به ادا و اطوار هنری درآوردن نیست، که به هنرمندانه اندیشیدن است. به پالایش و رسیدن به جوهر وجودی ذهن و درون آدمی است. به خوب دیدن و مکث کردن در برابر مظاهر هستی است، به صبوری و حرکت مداوم و مستمر است و در نهایت ، رسیدن به خلوص و سادگی شخصیتی  و هنری است. درست در این نقطه است که شخصیت هنرمند یا اثر هنری او ، یگانه و هم‌آهنگ می‌شود و تجلی همه این‌ها را می‌شود در جناب استاد درم‌بخش مشاهد کرد و چه خوشبختیم ما که معاصر با او زیست می‌کنیم.»

سازندگی 16 آبان


 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد