خبر به روایت «فردا»
دفاع از مرجعیت/ وداع با مادر نقاشی ایران/ تغییرات صداوسیما
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«سازندگی» امروز آیتالله صافی گلپایگانی را عکس روی جلد کرده و انتقاداتی که برخی علما و سیاسیون از هجمهکنندگان به وی کردند را پوشش داده است. این روزنامه اصلاحطلب با تیتر «دفاع حوزه از استقلال نهاد مرجعیت» شرح داده که چه شد و این مرجع عالیقدر به جرم کدام سخن چنین مورد حمله و نقد قرار گرفت. البته در ادامه هم آورده که رویکرد «رجانیوز» چطور با انتقاد همراه شد و چه پاسخهای صریح و روشنی گرفت.
«شرق» در تیتر یک امروز خود با عنوان «حمله تندروها به مراجع» ماجرایی که بعد از دیدار آیتالله صافی گلپایگانی با رئیس مجلس رقم خورد را روایت کرد و نوشته است: «نگاه اصولگرایان تندرو به مرجعیت، حمایت بیچونوچرای آیات عظام و روحانیون از مواضع مقبول تندروها به دور از هرگونه انتقاد از سیاستهای غلط است و از اینرو کمترین نقد به وضع موجود سبب حمله تند این دسته از افراد به مرجعیت شده است. رفتاری که البته بدون پاسخ هم نمانده و واکنشهای بسیاری را برای حمایت از مراجع حقطلب و عدالتجو در پی داشته است.»
این روزنامه اصلاحطلب عکس یک خود را به ایران درودی، هنرمند نقاش معاصر که دیروز درگذشته اختصاص داده و در گزارش دیگری هم به رویکرد اخیر صداوسیما و واکنشها به آن پرداخته است. «شرق» تغییر رویه رسانه ملی در دوره مدیریت جبلی را تاکتیکی میداند لذا تشویقها از آن را «کف و هورای اصولگرایان برای صدا و سیما» خوانده و درگزارشی تحت عنوان «جبلی؛ تغییر تاکتیک یا استراتژی» نوشته است: « پیمان جبلی همان زمان که روی کار آمد مدعی شده بود که صداوسیما باید منعکسکننده مطالبات، خواستهها و دغدغههای توده مردم باشد و نباید منعکسکننده نظرات و منویات یک طبقه خاص آنهم طبقه خاصی باشد که جدای از مردم است. اما او برای اینکه رسانهای را که در افواه به «میلی» میل کرده بود دوباره به ریل «ملی» بازگرداند هنوز راه درازی در پیش دارد.»
«وطن امروز» عکس یک خود را خرج موضوع وضعیت جایگاههای سوخت کرده و از بازگشت آرامش به آنها خبر میدهد؛ گزارشی مبتنی بر نقل قول که حرف تازهای ندارد.
این روزنامه اصولگرا در تیتر یک امروز خود به موضوع مذاکرات و آخرین خبرهایی که از پرونده هستهای رسیده است، پرداخته لذا در گزارشی با عنوان «وین؛ به زودی» ب نقل از نشریه آمریکایی «ویک» در یادداشتی نوشته است: «اگر ایران به توافق هستهای بازنگردد، باید واشنگتن را مقصر آن دانست. ... ما این را میدانیم، زیرا ایران روز چهارشنبه اعلام کرد برای احیای توافق هستهای، دوباره به مذاکرات خواهد پیوست. این خبری غافلگیرکننده است، زیرا انتخاب ابراهیم رئیسی در ماه ژوئن به ریاستجمهوری، امیدها به توافق آمریکا و ایران را کاهش داد اما ظاهرا هنوز امیدی هست. ... اکنون نوبت بایدن است که تلاشی همراه با حسننیت برای احیای توافق هستهای انجام دهد. سوال اینجاست که آیا او از این فرصت استفاده خواهد کرد؟»
«آفتاب یزد» گفتوگویی دارد با عبدالرضا فرجیراد درباره وضعیت پرونده هستهای که تیتر یک شده است. او میگوید: «موضعگیری های«گروسی» هماهنگ و مکمل با اهداف آمریکا و اروپا است و میتواند خللهایی ایجاد کند. » فرجی راد همچنین معتقد است تاکید آژانس بر مراکز هستهای ایران در کرج یک نوع شیطنت و حساس کردنِ اذهان جامعه بینالملل است زیرا ایران بارها گفته تا تکلیف خرابکاریهای اسرائیلیها مشخص نشود درب هیچ مرکزی به روی بازرسان آژانس باز نخواهد شد یا حداقل درب برخی تاسیسات اساساً برای همیشه بسته خواهد ماند!
این روزنامه اصلاحطلب در گزارش دیگری که عکس یک شده از رفتار نماینده نجف آباد و ماجرای لودرسواری او انتقاد کرده و نوشته است: «این نمایند مجلس با این رفتار خود در حقیقت برگوش مردم سیلی زده است».
«کیهان» با تاخیری قابل اعتنا سراغ تعریف و تمجید از صداوسیما و بررسی تحولات صورت گرفته در رویکردهای آن رفته است. این روزنامه اصولگرا در گزارشی که امروز تیتر دو شده با عنوان «هوشمندی و سرعت عمل رسانه ملی در آزمون بنزینی آبان 1400» نوشته است: «عملکرد رسانهای صداوسیما در ماجرای اختلال در جایگاههای سوخت که حاکی از هوشمندی و سرعت رسانه ملی در آزمون بنزینی آبان 1400 بود، این نوید را میدهد که رسانه ملی میتواند با برعهده گرفتن مرجعیت رسانهای، اعتمادساز و امیدآفرین باشد.»
این روزنامه اصولگرا تیتر و عکس یک خود را نیز به سخنان رهبری در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای استان زنجان که یکی، دو هفته قبل برگزار شده و روز پنجشنبه منتشر شد، اختصاص داده است.
«آرمان ملی» این وعده وزیر کار که تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از یکمیلیون و ۸۵۰ هزار شغل جدید ایجاد میشود را سوژه تیتر یک امروز خود کرده و با تیتر «آقای وزیر! یا بیکاری را نمیشناسید یا عدد؟» به نقل از حمید حاجاسماعیلی، فعال بازارکار نوشته است: «کشور ما مشکلات جدیای دارد که خود اینها مساله ایجاد اشتغال بهصورت وسیع را در کشور با تردید مواجه کرده است. اولین مانع برای ایجاد اشتغال گسترده در کشور اقتصاد دولتی است. اقتصاد دولتی با ظرفیتهای محدود و عدم امکان توسعه بخشهای اقتصادی دولت در کوتاهمدت وجود ندارد و بههرحال دولت گرفتار مسائل کلان دیگری است که کمتر میتواند به توسعه شرایط بازار کمک کند یا اینکه خودش مستقیما درگیر ظرفیتهای اشتغال در کشور باشد. او ادامه داد: موضوع دوم سرمایهگذاری است، بخش مهمی که میتواند به ایجاد اشتغال در کشور کمک کند جذب سرمایه است. در حال حاضر هم برای جذب سرمایهگذاری خارجی و هم ایجاد امنیت و تشویق و انگیزه برای جذب سرمایه داخلی واقعا با مشکل مواجه هستیم و اینکه فکر کنیم میتوان ظرف یکسال آینده چنین سرمایهای را که بتواند پشتوانه عظیم و بزرگی برای ایجاد شرایط جدید در بازار باشد تا مشاغل جدیدی بتواند ایجاد کند، وجود ندارد. ... موضوع سوم تحریمهای سخت و مخربی است که همچنان با قوت علیه کشور ادامه دارد و هنوز برای برداشتن این تحریمها کار خاصی صورت نگرفته است. ... از همه مهمتر این است که ما مشوقهای لازم برای تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری نداریم. ... از طرفی خود دولت هم در مضیقه مالی قرار دارد، دولت در دو سه سال گذشته با کسری بودجه بوده و در سال آینده هم این روند ادامه پیدا خواهد کرد، ... فکر میکنم بهجای اینکه عدد و رقم برای ایجاد اشتغال از طرف دولت بهصورت کلان بیان شود، دولت باید ببیند چطور میتواند اشتغال را احیا کند. بیش از ۵۴ درصد اشتغال مربوط به حوزه خدمات است» .
«اعتماد» امروز صفحه یک شلوغی دارد و سعی کرده به موضوعات متعددی بپردازد. عکس یک خود را به درگذشت ایران درودی اختصاص داده و در کنار آن گفتوگویی دارد با حسین عادلی درباره آنچه ابهامات محکومیت مدیران پیشین بانک مرکزی مینامد. این روزنامه اصلاحطلب نوشته است: «حواشی پیرامون حکم مربوط به رییس اسبق بانک مرکزی و معاونانش همچنان ادامه دارد. اگرچه برخی از کارشناسان حضور بانک مرکزی در بازار ارز را به خصوص پس از نوساناتی که از سال 97 آغاز شد نقطه مبهم عملکرد این نهاد پولی میدانند، اما سید محمدحسین عادلی، رییس اسبق بانک مرکزی حضور این نهاد در بازار و فروش ارز به نرخ آزاد را از تکالیف بانک مرکزی میداند. او بر این باور است که نهتنها بانک مرکزی ایران که تمام بانکهای مرکزی دنیا باید آماده دخالت در بازار باشند تا ارزش پول ملی تضعیف نشود. عادلی بر این باور است که «در شرایط فعلی، تورم و کاهش ارزش پول که عمدتا توسط دولت تحمیل میشود موجب بالا رفتن نرخ ارز شده و بانک مرکزی باید برای کنترل آن اقدام کند.» عادلی در خصوص میزان موثر بودن دخالتهای ارزی بانک مرکزی در بازار نیز معتقد است «دخالت در بازار در همه مواقع مطمئنا موثر بوده است، منتها میزان و نحوه تاثیر آن بستگی به حجم دخالت در بازار دارد.» عادلی از دخالتهای بانک مرکزی در بازار ارز دفاع میکند و آن را به نوعی به نفع مردم و به خصوص اقشار ضعیفتر میداند. این استاد اقتصاد در سخنان خود به تبعات رخدادهایی مانند مجازات رییس اسبق بانک مرکزی نیز اشاره کرد و آن را برای کشور بسیار بدیمن دانست که چرا در این صورت نه تنها مردم نسبت به این نهاد پولی نگاه بسیار بدی خواهند داشت که افکار منفی نسبت به نظام بانکی کشور در جهان نیز شدت میگیرد که تغییر آن بسیار مشکل خواهد بود.»
«ایران» بخش عمدهای از صفحه یک امروز خود را به رئیس جمهور اختصاص داده است. دیدارش با نمایندگان مجمع تهران را تیتر یک کرده و حضور در میان زلزلهزندگان اندیکا را عکس یک. سایر مطالب این روزنامه نیز مثل هر روز مبتنی بر خبر است و تقریبا تکرار همان چیزهایی که دیروز خوانده بودیم. مثلا در گزارشی که حول محور پرونده هستهای نوشته شده، با عنوان «استقبال روسیه و چین از مذاکرات نتیجه محور» شرحی از مذاکرات اخیر باقری کنی در بروکسل و مسکو و واکنشها به آن آمده است.
دیدگاه تان را بنویسید