نگاه تحلیلگر/ گفتگوی «فردا» با محمد عطریانفر

روحانی می‌تواند بین هاشمی و خاتمی بایستد

کد خبر: 1102664

عضو حزب کارگزاران گفت: آقای روحانی دراین صورت بندی جدید باید کمر همت ببندد و به عنوان چهره ای صاحب سبک و دارای برنامه برای هدایت اینده کشور با همراهی بقیة السیف مدیران ارشد که در دوره ریاست جمهوری با آنها همکاری داشت، در قالب نهادی سیاسی مدیریتی ، ظهور عملیاتی وجدی اجتماعی داشته باشد و برای طراحی سیاسی پایدار جماعتی از برجستگان رادور هم آورد تا در میانه فعالیت دیگر احزاب نقش برجسته تری پیدا کند.

روحانی می‌تواند بین هاشمی و خاتمی بایستد

گروه سیاسی فردا: حسن روحانی بعد از 70 روز سکوت حالا گویا دوره ای جدید از سیاست ورزی را در پیش گرفته است، به طوری که روزنامه کارگزاران از آن تحت عنوان «بازگشت روحانی» یاد کرد.

محمد عطریانفر در گفتگو با فردانیوز درباره نوع سیاست‌ورزی حسن روحانی پس از ریاست جمهوری گفت: شخصیت های ملی بعد از گذار از دوران مسئولیت کلیدی ،به  مرحله ای از زندگی جدید سیاسی و اجتماعی خود وارد می شوند که افق پیش روی آنها نامشخص اما تابع تصمیم و تدبیر نوین آنهاست.

وی افزود: وقتی سرنوشت روسای جمهورمان را در طول 40 سال گذشته مرور می کنیم، از هر سنخ و جنسی پدیده های مختص  و منحصر به خودش راپیش روی داریم. مرحوم بنی صدر سرنوشت غم انگیز و خیانت باری را برای خود رقم زد. آقای رجایی به شهادت رسید وبه فوز عظیم نائل شد . حضرت آیت الله خامنه ای موقعیت ممتازتری پیدا کردند و در جایگاه رهبری نظام قرار گرفتند. مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی تا پایان عمر دراوج وحضیض با مشکلات فراوانی مواجه بود و علیرغم نامرادی ها وناجوانمردیهایی که درحق اوشد اما هیچگاه از ساحت کلی و چارچوب نظام جمهوری اسلامی خارج نشد وباغیرت ومروت ، همه زندگی وتوان‌خودرا درپیشبرد اهداف نظام وابادانی کشور صرف کردو درمتن مردم‌باقی ماند. کسیکه خود در تأسیس نظام نوپا نقش کلیدی داشت دراوج محبوبیت بناگاه بسرای جاوید شتافت. جناب آقای خاتمی در مسیر و روند توسعه کشور ، ادامه دهنده راه آقای هاشمی شد وبا تقویت توسعه اجتماعی وسیاسی مدیریت در دولت جامعه را دربرابر حقوق وتکالیف اش اعتبار بخشید. او هم اکنون پس از ۱۶ سال همچنان با ظرفیت خوب ، علیرغم محدودیت های بسیار از ناحیه رادیکالها به حیات سیاسی خود ادامه میدهد ، اما همچنان تحت فشار درمظلومیت اجتماعی بسر می برد. آقای احمدی نژاد نیز با تولید بحران وتنش ، درادامه عوام فریبی پیشین فراز و فرودهای خودش را دارد.دراستمراراین فرایند عبرت اموز  امروز  با شخصیتی مثل آقای روحانی باحجم انبوهی از عشق ونفرت نزد دوستان ومخالفان‌ اش مواجه هستیم.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران یادآور شد: هیچ کسی شبیه هیچ کسی نیست. اینکه بگوییم آقای روحانی شبیه کدامیک از اصناف خود می خواهد عمل کند، علی القاعده سخنی ناتمام وگزاف گفته ایم وچنین انطباق پذیری را نمی توان به رسمیت شناخت . به تناسب زمان و  شرایط و بنا به اقتضای روحیات وافسردگی ویا امیدواری وامادگی شخص، جهت گیری فرد راباید موردمطالعه وتبیین قرار داد.

وی افزود: البته آقای روحانی می تواند شباهت هایی با آقای هاشمی و آقای خاتمی داشته باشد. این شباهت ها نیز می تواند ما را به فهم نسبتا روشن وراهگشایی برساند وامکان گمانه زنی و پیش بینی راه میسر سازد. به نظر میرسداگر آقای روحانی هوشیار عمل کند و مناسبات قدرت را در شرایط جدید از موضع واقع بینی خوب برآورد نماید،  می تواند به صورت چهره ای شاخص وتاثیر گذار محور جماعتی شود وخوب ظاهر شود و در میانه میدان ، بین هاشمی و خاتمی بایستد و محسنات هر دو را برای خود در عرصه جامعه ونخبگان بکار گیرد و آینده سیاسی خودرا ماندگار درقامت منظومه ای سیاسی وکارامد بر پایه ریلی در این مسیر قرار دهد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: آقای روحانی دراین صورت بندی جدید باید کمر همت ببندد و به عنوان  چهره ای صاحب سبک و دارای برنامه برای هدایت اینده کشور با همراهی بقیة السیف مدیران ارشد که در دوره ریاست جمهوری با آنها همکاری داشت، در قالب نهادی سیاسی مدیریتی ، ظهور عملیاتی وجدی اجتماعی داشته باشد و برای طراحی سیاسی پایدار جماعتی از برجستگان رادور هم آورد تا در میانه فعالیت دیگر احزاب نقش برجسته تری پیدا کند. وی با چنین رویکردی  می تواند حتی برخی معادلات احزاب پیشین را بصورت مثبت درمسیر ارتقاء به هم بزند و با حضور نیرومند، منشا تحولات و تفاوت ها و تغییراتی در مسیر احزاب موجود باشد.

وی درباره نوع سیاست ورزی حسن روحانی گفت: او بیش از آنکه بخواهد در نقد دولت یا نقد حاکمیت بکوشد باید از جنبه اثباتی وارد شود و دو کار را انجام دهد. نخست دستاوردهای قابل دفاع 8 سال ریاست جمهوری خودرا به عنوان پایلوت ، مبنا قرار دهد و به تناسب آینده نگری و افق 20 ساله اینده و موقعیت ایران در منطقه و جهان حرف های اثباتی بزند. طبعا در کنار این طراحی اثباتی می تواند وضعیت موجود را هم مورد نقد سازنده قرار دهد.

عطریانفر یادآور شد: اگر از موضع نقد آقای روحانی بخواهد سخنی برای گفتن داشته باشد، بیشتر باید نقدش اجرایی و مدیریتی باشد تا نقد حاکمیتی. چون در حوزه نقد حاکمیت حتما موانع زیادی بر سر راه او خواهد بود، ثانیا چون خود او در ساخت این منظومه حاکمیتی از عناصر مهم و کلیدی بوده، که طبعا نمیتواند بطور معنا دارنقد گذشته را  انجام دهد. فکر می کنم نه این ظرفیت را می توان در آقای روحانی احراز کرد و نه بنا به شرایط این اقدام را می توان از ناحیه او عملی دید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد