خورسند: در ایران شاهد تغییر نوع دیپلماسی هستیم

کد خبر: 1101454

کارشناس مسائل بین الملل گفت: سئول به شدت از محدود شدن بازار خود در ایران نگران است، لذا برای پرداخت بدهی خود تدبیری جدی تری در پیش می‌گیرد.

خورسند: در ایران شاهد تغییر نوع دیپلماسی هستیم

مهدی خورسند کارشناس مسائل اوراسیا  درباره پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی، گفت: بعد از توافق هسته‌ای که در سال ۲۰۱۵ توسط ایران و ۵+۱ امضا شد و به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسید دو فکت شید یا شرح ماجرا از سوی ایران و آمریکا منتشر شد و عملا نشان داد که قرائت بازیگران مختلف و اعضای امضا کننده توافق هسته‌ای با هم دیگر متفاوت است.

وی افزود: آمریکایی‌ها اعلام کردند که کمپانی‌هایی اروپایی، آمریکایی و حتی آسیایی که تمایل دارند با ایران فعالیت خود را ادامه دهند باید در جریان باشند که تنها تحریم‌های هسته‌ای ایران لغو شده و سایر تحریم‌ها از جمله  تحریم ها در حوزه حقوق بشر همچنان پا برجاست و همین هشدار باعث شد که بسیاری از شرکت‌ها و کمپانی‌ها که تمایل داشتند با ایران کار کنند، از تصمیم خود منصرف شوند و حتی کمپانی‌هایی که بعد از سال ۲۰۱۵ به ایران آمده بودند  هم مجددا از ایران خارج شوند و آن فضای تحریمی برخی از شرکت‌ها بر سر کشور ما باقی ماند.

کره جنوبی از فضای تحریمی علیه ایران سوء استفاده کرد

خورسند ادامه داد: از سوی دیگر با اینکه تحریم‌های سازمان ملل بر ایران برداشته شده بود، اما آمریکایی‌ها این طور هشدار دادند که اگر شرکت و کمپانی از یک حدی بیشتر با ایران تعامل داشته باشد مورد تحریم‌های آمریکا قرار می‌گیرد؛ از جمله کشور‌هایی که از این فضا سوء استفاده کردند و دارایی‌های ایران را بلوکه شده نگه داشتند و از منابع مالی ایرانی‌ها برای توسعه صنایع خود بهره بردند، کره جنوبی است.

کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: کره جنوبی بازار بسیار بزرگی در حوزه محصولات خانگی و تولیدات الکترونیکی دارد، از سوی دیگر این مسئله باعث شد که این کشور بازار بسیار بزرگی را از دست بدهد و این چنین نیست که آن‌ها تنها به خاطر دارایی‌های بلوکه شده منفعت ببرند و اکنون هم نگران این موضوع هستند، اخیرا آمریکایی‌ها تحریم مواد دارویی در حوزه کرونایی را برای ایران برداشتند، اما کره ای‌ها حتی در این فضا هم حاضر به همکاری با ایران نشدند.

در ایران شاهد تغییر نوع دیپلماسی از نگاه ایدئالیستی به رئالیستی هستیم

وی افزود: با تغییر دولت در جمهوری اسلامی ایران ما شاهد تغییر سیاست و نوع دیپلماسی در ایران از نگاه ایدئالیستی و خوشبینانه به رئالیستی و مقتدرانه در عرصه سیاست خارجی بودیم. همین موضوع باعث شد که ما با هشدار و تشر به کره ای‌ها  برخورد کنیم تا از منفذ‌ها و راه‌هایی که می‌توان پول ما را برگردانند و حداقل از اقلام دارویی، بهداشتی و درمانی  بدهی خود پرداخت کنند.

خورسند ادامه داد: رهبر معظم انقلاب به درستی این هشدار را به وزارتخانه‌ها و فضای تجاری کشور دادند تا به شرکت‌هایی که ایران را در اوج بحران‌ها تنها گذاشتند و به دنبال منفعت خود بودند اجازه برگشت داده نشود. بعد از سال ۲۰۱۵ هم رهبری به درستی هشدار داده بودند که حالا که تحریم‌های سازمان ملل برداشته شد و آمریکایی‌ها متعهد به لغو تحریم‌های هسته‌ای شدند که البته بر آن نمادند،  این لغو تحریم‌ها نباید منجر شود که بازار ایران تبدیل به مصرف کالا‌های آمریکایی شود و در عین حال باید تکنولوژی وارد کشور شود.

پیام اقتدار دولت ایران به کره ای‌ها قطعا موجبات تحرک از سوی این کشور می‌شود

کارشناس مسائل بین الملل گفت: پیام اقتداری که اخیرا دولت ایران به کره‌ای‌ها داده است، قطعا موجبات تحرک از سوی سئول می‌شود، چراکه جوامع غربی یا جوامعی که توسعه آن‌ها بر اساس نظام لیبرال دموکراسی است مانند کره جنوبی، به شدت از محدود شدن بازار خود در ایران نگران هستند، چراکه بسیار برای آن‌ها آسیب زننده است و احتمال می‌دهم که آن‌ها برای این مسئله تدبیری جدی تری در پیش بگیرند./ باشگاه خبرنگاران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها