راغفر: در کره جنوبی، اگر کسی سیگار خارجی می‌کشید زندانی می‌شد

کد خبر: 1099588

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: واردات لوازم خانگی از کره جنوبی، هدیه به آمریکا و هدر دادن ارزهایی است که می‌تواند صرف حمایت از تولید ملی شود.

راغفر: در کره جنوبی، اگر کسی سیگار خارجی می‌کشید زندانی می‌شد

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: واردات لوازم خانگی از کره جنوبی، هدیه به آمریکا و هدر دادن ارزهایی است که می‌تواند صرف حمایت از تولید ملی شود.

حسین راغفر عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا گفت: در شرایطی که کشور با محدودیت‌های ارزی روبه‌روست، واردات لوازم خانگی اولویت است؟ آیا منابع ارزی باید صرف وارداتی شود که فقط چند درصد بالای جمعیتی درآمدی می‌توانند از آن استفاده کنند؟ آیا ظرفیت‌های تولیدی کشور اولویت ندارند؟

حسین راغفر، در گفت‌وگو با تابناک، درباره تأکید برخی محافل بر واردات لوازم خانگی از ژاپن و کره جنوبی در ازای بخشی از ارزهای بلوکه شده با توجیه ایجاد رقابت در بازار و صنعت تولید لوازم خانگی ایران، گفت: متأسفانه در برخی رویکردهای اقتصادی، دچار بیماری مزمنی شده‌ایم که با توجیهات تولیدی و اقتصادی مزین می‌شود؛ اما رویکردهایی از این دست مثل خوره به جان اقتصاد می‌افتد و ما را از داخل نابود می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حفره‌های بزرگی در نظام اقتصادی وجود دارد؛ حفره‌هایی که منافع و سودهای چند هزار میلیاردی برای عده‌ای اندک ایجاد می‌کند؛ در حالی‌ که منافع ملی به شدت تهدید می‌‎شود. یکی از این حفره‌ها، وارداتی است که با آزادسازی منابع ارزی کشور انجام می‌شود. به این نحو که وقتی دسترسی ارزی کشور تسهیل و ارز بیشتری وارد کشور می‌شود، برخی به‌ شدت تلاش می‌کنند سناریوی اتلاف منابع ارزی را برای تأمین منافع شخصی و گروهی خود در دستور کار قرار دهند. 

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا ادامه داد: این گروه تلاش می‌کنند تا منابع ارزی به واردات کالاهای مصرفی اختصاص داده شود، بی‌آنکه به همسویی کره جنوبی با آمریکا به ‌ویژه در سیاست‌های تحریمی علیه ایران توجهی داشته باشند. درحالی‌که با آزادسازی منابع ارزی کشور، تمرکز باید روی واردات ماشین‌آلات صنعتی و تولیدی مورد نیاز کشور باشد، نه اینکه صرف واردات خودرو، لوازم خانگی یا از این دست کالاهای مصرفی شود.

وی با بیان اینکه واردات لوازم خانگی از کره و ژاپن چراغ سبز نشان دادن به همراهان آمریکا در تحریم‌های ایران است، گفت: این افراد بدون اینکه حمیت ملی و غیرت داشته باشند، با توجیه اینکه برای ایجاد رقابت بین لوازم خانگی تولید ایران با کالاهای خارجی باید از کره و ژاپن لوازم خانگی وارد کنیم، بیش از اینکه به فکر منابع  و منافع ملی باشند به همراهان آمریکا و دوستان دشمن ما هدایایی تقدیم می‌کنند. قطع به یقین اگر کمی غیرت ملی داشته باشیم، نباید با کشورهایی که در مسائل امنیتی و اقتصادی با آمریکا در تحت فشار قرار دادن ملت ایران شریک شده‌اند به سرعت همکاری کرده و راه را برای واردات کالاهای مصرفی آنها به کشور باز کنیم. 

راغفر گفت: افرادی که به دنبال واردات لوازم خانگی از کره جنوبی و ژاپن هستند، فقط به دنبال چپاول و غارت اموال کشور هستند، در حالی که با باز شدن فرصت برای دریافت ارزهای کشور از کره و ژاپن، باید برای توسعه تولید داخلی و تقویت‌اشتغال و درآمدزایی مردم به بهترین نحو ممکن برنامه‌ریزی شود. قطعاً خودروی لوکس یا لوازم خانگی که از این کشورها وارد می‌شود برای همان اقلیت چهار درصدی است، نه برای همه مردم و گروه‌های درآمدی ضعیف جامعه.

استاد اقتصاد درباره تجربه توسعه یافتگی گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که منجر به توسعه یافتگی کشورهای کره جنوبی و ژاپن شد، جلوگیری شدید این کشورها از واردات بوده است. این کشورها در سال‌هایی که به سمت توسعه یافتگی حرکت کردند، به شدت مانع ورود هرگونه وارداتی به کشورهای خود شدند و حتی تا همین چند دهه گذشته، کره‌ای‌ها اجازه مسافرت خارجی نداشتند. بعد از اینکه رشدهای قابل توجهی کسب کردند و توسعه یافته شدند، هم نمی‌توانستند هر چقدر ارز لازم دارند به دلیل سفر خارجی از کشور بیرون ببرند؛ یعنی مردم این کشورها برای توسعه یافتگی با محدودیت‌های جدی روبه رو بودند. در اوایل دوره توسعه کره جنوبی، اگر کسی سیگار خارجی می‌کشید زندانی می‌شد. آنها با استفاده از این روش‌ها مشکلات کشور خود را حل کردند و توسعه یافته شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) درخصوص توجیهاتی که برای واردات لوازم خانگی گفته می‌شود توضیح داد: تأکید بر واردات به دلیل ایجاد رقابت یا به بهانه سوق دادن تولید داخلی به سمت کیفیت، حرف مهملی است. این افراد با این دروغ‌ها به دنبال تسهیل فضا برای واردات لوازم خانگی به کشور هستند، در حالی که برای تقویت صنعت لوازم خانگی با‌اشکال مختلفی می‌توان این موضوع را محقق کرد. مطمئن باشید تولیدکنندگان در شرایط تسهیل واردات نمی‌توانند کیفیت خود را ارتقا دهند و تعطیل می‌شوند 

وی در این باره تصریح کرد: اگر امکان رشد برای سازندگان داخلی وجود دارد، دولت باید برای کیفی‌سازی محصولات آنها سرمایه‌گذاری کند. یعنی شاخص عملکردی تعریف شود و در آن راستا اگر تولیدکننده‌ای امتیاز بالاتری گرفت، دولت از آن حمایت کند. دولت باید به تولیدکنندگان در ازای ارتقای شاخص‌های عملکردی آنها یارانه دهد. ضمن اینکه خیلی از صنایع، مثل خودروسازی را می‌توان خصوصی کرد./کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها