قالیباف: امروز رقابت بین کسانی است که عرضه دارند و عرضه ندارند

کد خبر: 1095997

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست افتتاح مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه با بیان اینکه عادت‌ها مانع از تحول در ساختار اداره کشور می‌شود، گفت: در اوج اینکه عنوان می‌شود ما پولی در کشور نداریم حداقل سالی ۱۶۰ میلیارد دلار فقط برای انرژی فسیلی هزینه می‌کنیم در حالی که می‌دانیم ۵۰ درصد این انرژی فسیلی هدر می‌رود و ناترازی و ناعدالتی به وجود می‌آید به طوری که از همین مسیر دره‌های فقر و قله‌های تکاثر به وجود می‌آید.

قالیباف: امروز رقابت بین کسانی است که عرضه دارند و عرضه ندارند

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه، 24 شهریور) با اشاره به مباحث مطرح شده در نشست افتتاح مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه عنوان کرد: مباحث خوب و امیدوارکننده‌ای در این جلسه مطرح شد. باید حوزه فناوری، دانش بنیان‌ها و خلاقیت را جدی بگیریم چرا که چه بخواهیم و چه نخواهیم دنیا به سمتی حرکتی کرده که فناوری روی سبک زندگی، مهارت و زندگی فردی و حکمرانی اثرگذار بوده است.

وی ادامه داد: اما عادت‌ها همواره مانع از این شده که یکسری تحول‌ها اتفاق بیفتد، وقتی رابطه بین ذینفعان و ذی مدخلان نیز به میان بیاید تأثیرات آن دوچندان خواهد شد.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: زمانی که موضوع فناوری در بخش خصوصی و میان افراد فعال در این حوزه مطرح می‌شود، یک مفهوم و زمانی که فناوری بخواهد در حکمرانی اثر خود را نشان دهد، مفهوم دیگری پیدا می‌کند. مهمترین کار نوآوری و خلاقیت این است که حصر زمان و مکان را می‌شکند و همه چیز را پویا و به حرکت درمی‌آورد.

قالیباف اضافه کرد: اگر به فناوری در حوزه حکمرانی توجه شود، ساختار اداری و اجرایی ناقصی که از سال‌های دور به ارث برده‌ایم در برابر فناوری مقاومت می‌کند و درمی‌یابیم که این ساختار حسی نسبت به فناوری و تحول ندارد.

وی تصریح کرد: در اوج اینکه عنوان می‌شود ما پولی در کشور نداریم حداقل سالی 160 میلیارد دلار فقط برای انرژی فسیلی هزینه می‌کنیم در حالی که می‌دانیم 50 درصد این انرژی فسیلی هدر می‌رود و ناترازی و ناعدالتی به وجود می‌آید به طوری که از همین مسیر دره‌های فقر و قله‌های تکاثر به وجود می‌آید.

قالیباف با تأکید بر اینکه متأسفانه ما در هر کجای کشور که دست می‌گذاریم ناترازی داریم، به ناترازی در جذب نیرو،  تمرکز قدرت، صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی بین اختیار و مسئولیت و ناترازی در جایی که درآمد 110 میلیارد دلار داریم اما تورم دو رقمی را شاهد هستیم، وقتی 20 میلیارد درآمد داریم و باز هم کسری بودجه و تورم را شاهدیم، اشاره کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در اینجا می‌یابیم که هیچ اثری از تصمیم و مدیریت در کشور وجود ندارد ولی وقتی در جلسات می‌نشینیم به قدری طرح مسئله می‌کنیم که هیچ کس نمی‌داند چاره و راهکار کار کجاست.

امروز رقابت بین کسانی است که عرضه دارند و عرضه ندارند

رئیس مجلس اضافه کرد: امروز رقابت بین افرادی است که نوآوری را درک می کنند و افرادی که نوآوری را درک نمی کنند اگر بخواهیم شفاف بگوییم رقابت بین کسانی است که عُرضه دارند و کسانی که عُرضه ندارند. تا زمانی که این فضا باز نشود هیچ حرکتی پیش نخواهد رفت.

وی با بیان اینکه تجربه 40 ساله فعالیت اجرایی من نشان می دهد باید به 4 رکن شفافیت، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی توجه کنیم، گفت: اگر ادعای مولد بودن می کنیم باید بدانیم چه چیزی را تولید می کنیم؛ حتما باید در این مسیر ثروت، قدرت، معرفت و منزلت تولید کنیم.

مهم ترین جایی که می تواند در ساحت حکمرانی اثرگذاری کند بدون شک مجلس است

قالیباف یادآور شد: مهم ترین جایی که می تواند در ساحت حکمرانی اثرگذاری کند بدون شک مجلس است، مجلس به معنای واقعی خود در رأس امور است و باور به این که نوآوری و خلاقیت می تواند حصر زمان را بشکند و تحول آفرین باشد از همین جا شروع می شود.

وی با بیان اینکه ما با کمترین داده ها بزرگ ترین تصمیمات را می گیریم، گفت: این مسئله باعث می شود هر روز بر گره های کشور اضافه شود.

تورم قانون بیش از تورم اقتصادی است لذا در حال حاضر تنقیح در قوانین بسیار مهم تر از قانونگذاری است

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر بحث از تضاد منافع مطرح می شود مهم ترین بحث آن در قانونگذاری نمود پیدا می کند. امروز اگر کسی آنالیزی انجام دهد درمی یابد تورم قانون ما بیشتر از تورم اقتصادی است.

قالیباف تاکید کرد: بسیار مهم است که فعالان حوزه فناوری محیطی که در آن کار می کنند و برای آن برنامه دارند را به خوبی بشناسند، ما گاهی اوقات محیط را نمی شناسیم، درحالی که باید بدانیم شرایط انسانی و شرایط مکانی آن محیط چیست و روابط متقابل بین این دو حوزه را به خوبی درک کنیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان اضافه کرد: برای مثال وقتی یک سد می خواهیم بسازیم تمام جزئیات آن را مورد بررسی قرار می دهیم، در حوزه علوم انسانی نیز باید نیازها، مبانی و ارزش های جامعه را به خوبی بشناسیم و بر آن مبنا کار کنیم. از این مسئله به عنوان بومی سازی نیز یاد می شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روح مجلس برای ما مهم است، افزود: در ساحت حکمرانی اگر وارد این موضوعات شویم بسیار متفاوت از حوزه های فنی و صنعتی خواهد بود و رویکردی جدی و متناسب می خواهد که باید به آن توجه کرد.

وی اظهار امیدواری کرد: با حضور دکتر نگاهداری در مرکز پژوهش ها و جوانان با انگیزه ای که در این مرکز وجود دارد بتوانیم مرکز نوآوری و خانه خلاق مجلس و مجموعه خود نمایندگان را تامین کنیم.

رئیس مجلس تاکید کرد: مهم ترین مسئله این است که هر حرکتی ما انجام می دهیم نماینده محور باشد تا با تحولی که اگر در نمایندگان به وجود آید کشور نیز متحول شود./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین