نگاه تحلیلگر/ گفتگوی «فردا» با کامران ندری
هنوز دستفرمان تیم اقتصادی دولت مشخص نیست
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: هماهنگی اعضای این تیم یک چالش جدی محسوب می شود. چراکه تک تک اعضای تیم اقتصادی دولت برای خود صاحب ایده و دیدگاه هستند که جمع کردن نظرات بین آنها کار سختی است.
گروه سیاسی فردا: تیم اقتصادی دولت سیدابراهیم رئیسی از چهره هایی تشکیل شده است که هر یک برای خود دیدگاه ویژه ای در این حوزه دارند.
کامران ندری در گفتگو با خبرنگار فردا درباره جهتگیری و دستفرمان اصلی تیم اقتصادی دولت سیدابراهیم رئیسی گفت: هنوز مشخص نیست تیم اقتصادی دولت سیزدهم می خواهد به شکل عمل کند، چرا که رویکردهای اعضای این تیم نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
وی با اشاره به تفاوت دیدگاه های اعضای تیم اقتصادی دولت افزود: آقای دکتر فرهاد رهبر دستیار اقتصادی رئیس جمهور به تفکر تیم اقتصادی دولت اول آقای روحانی نزدیک است. آقای محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور خودش مکتب خاصی در حوزه اقتصاد دارد و از زوایه خاصی به این حوزه می نگرد. در انتخابات ریاست جمهوری نیز شاهد بودیم او از پرداخت یارانه و کمک های بلاعوض به خانوارها صحبت می کرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد: آقای عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رویکرد عدالت محور از اقتصادی مقاومتی سخن می گوید، در حالیکه آقای فاطمی امین وزیر صمت مسائل را مهندسی می بیند و رویکرد اقتصاد خرد دارد که زنجیره تولید را مبنای عمل قرار می دهد.
وی افزود: آقای خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در چارچوب اقتصاد متعارف صحبت می کند، البته رنگ و لعاب مباحث اقتصادی اسلامی نیز در صحبت هایش دیده می شود. رئیس کل بانک مرکزی نیز که هنوز مشخص نیست چه کسی خواهد بود. از طرفی آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور که قرار است تیم اقتصادی دولت را هماهنگ کند، بیشتر به عنوان یک مدیر اجرایی شناخته می شود تا اقتصاددان.
این استاد دانشگاه تفاوت دیدگاه را در تیم اقتصادی دولت مشهود خواند و اظهار کرد: هماهنگی اعضای این تیم یک چالش جدی محسوب می شود. چراکه تک تک اعضای تیم اقتصادی دولت برای خود صاحب ایده و دیدگاه هستند که جمع کردن نظرات بین آنها کار سختی است، نمی دانم آقای مخبر می خواهد با چه روشی دیدگاه های مختلف را کنار هم بگذارد و از درون آن یک راهبرد عملیاتی و اجرایی خارج کند.
ندری افزود: برنامه های کلی آقایان بیان شده ولی اینکه جزئیات این برنامه ها چیست و چه کار می خواهند انجام دهند، به نظر می آید در کل رویکردشان مشخص نیست که آیا می خواهند براساس آموزه های اقتصاد بازار عمل کنند، علم اقتصاد متعارف را مبنا قرار دهند یا رویکردشان مداخله ای است. در مجموع باید صبر کرد و دید کار چه طور جلو می رود.
دیدگاه تان را بنویسید