حسین سبحانینیا در گفتوگو با «فردا»:
مقدمه عدالت اجتماعی فسادستیزی است
حسین سبحانینیا گفت: وظیفه دولت تحقق عدالت اجتماعی است و بعد از این نباید اینطور باشد که عدهای به آلاف و الوف برسند و عدهی با سیلی صورت خود را سرخ نگاه دارند.
گروه سیاست سایت فردا: عدالت اجتماعی و برطرفکردن فاصله طبقاتی گسترده حتما یکی از مهمترین دغدغههای این روزهای ایران است. اما دولت سید ابراهیم رئیسی که خود را «دولت مردمی» میداند در این عرصه چه خواهد کرد؟
حسین سبحانینیا، فعال و تحلیلگر سیاسی درباره این موضوع به «فردا» گفت: «یکی از شعارهای دولت آقای رئیسی تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد بوده است و حتما بعد از اولویتهایی مانند مهار ویروس کرونا و تأمین معیشت مردم باید این اولویت پیگیری شود و همانطور که خود آقای رئیسی هم گفته، زمینه عدالت اجتماعی مبارزه با فساد و رانتخواری است و بعد از این اینطور نباشد عدهای به آلاف و الوف برسند و عدهی با سیلی صورت خود را سرخ نگاه دارند. وظیفه دولت ایجاد عدالت اجتماعی است؛ بنابراین مقدمه عدالت اجتماعی فسادستیزی و مبارزه با رانتخواری و حقوقهای نجومی است».
او ادامه داد: «اگر دولت گامهای مهمی در راستای تحقق عدالت اجتماعی بردارد در بین مسئولان هم فرهنگسازی میشود که دستدرازی به بیتالمال نکنند و قوه قضائیه هم در این مسیر با هرگونه فساد و ویژهخواری برخورد میکند؛ حالا آن رانتخوار و ویژهخوار هر کسی که میخواهد باشد و در هر مقامی که نشسته باشد. رهبر انقلاب به درستی اشاره کردند که برای مبارزه با فساد باید ریشه را خشکاند و میدانیم این وظیفه دولت است و وظیفه قوه قضائیه هم برخورد قاطع با فاسد است».
این فعال سیاسی درباره ضرورت تأمین معیشت و بهبود شرایط اقتصادی بیان کرد: «حتما اگر قرار است عدالت اجتماعی ایجاد شود باید اقتصاد کشور درست شود و مردم سطح زندگی آبرومندانهای داشته باشند. اکنون تیم اقتصادی دولت کامل شده و جلسات خوبی هم برگزار میشود و واقعا دولت تمام تلاش خود را به کار گرفته است اما این نکته را هم باید بدانیم که شرایط اقتصادی بد است اما در راستای عدالت اجتماعی اگر شرایط اقتصادی بد هم باشد باید برای همه بد باشد و در بد بودن شرایط اقتصادی هم باید عدالت رعایت شود».
او همچنین درخصوص ضرورت ارتباط سازنده و منطقی با دیگر کشورها هم اظهار کرد: «ایران حتما باید با کشورهای مختلف دنیا ارتباط داشته باشد، از کشورهای همسایه گرفته تا دیگر کشورها و مذاکره درباره برجام هم یک کار اصولی است اما باید بدانیم که در تمام این ارتباطها و مذاکرات باید شأن ایران رعایت شود و نباید زیر بار حرف زور برویم. حالا اگر بتوانیم ارتباطی سازنده، منطقی و از سر عزت ملی با کشورهای دنیا داشته باشیم و دیپلماسی اقتصادی فعال شود، حتما وضعیت اقتصادی مردم هم خوب میشود».
سبحانینیا در پایان درباره ضرورت احیای اعتماد عمومی گفت: «دولت باید بتواند اعتماد عمومی را احیاء کند. متأسفانه به دلیل عملکرد ضعیف دولت قبل مردم قدری نسبت به دولت ناامید شدهاند که دولت فعلی میتواند با صداقت در گفتار و عملکرد و ارائه گزارشهای درست و البته دیدار با مردم این اعتماد از دسترفته را بازیابی کند».
دیدگاه تان را بنویسید