رییس جمهوری: همه مشکلات قابل حل است

کد خبر: 1092688

رییس جمهوری گفت: ما مشکل حل نشدنی در کشور نداریم و همه مشکلات قابل حل است اما این مهم نیاز به کار کارشناسی، همفکری و هماهنگی همگان دارد.

رییس جمهوری:  همه مشکلات قابل حل است

رییس جمهوری گفت: ما مشکل حل نشدنی در کشور نداریم و همه مشکلات قابل حل است اما این مهم نیاز به کار کارشناسی، همفکری و هماهنگی همگان دارد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در نشست شورای اداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام سجاد(ع) و به امید اینکه معرفت نسبت به این امام بزرگوار را خداوند متعال به ما مرحمت کند تا بتوانیم حجت‌شناسی و امام شناسی داشته باشیم و با تاسی از ایشان سعادتمان رقم بخورد. 

وی افزود:  توفیقی بود که در سفر دو روزه به استان سیستان و بلوچستان به شهرستان‌های آن رفتیم و صمیمانه باید تشکر کنم از تلاش‌های همه مدیران که در جای جای استان به خدمتگزاری به مردم  مشغول هستند.

رییس جمهوری بیان کرد: مدیریت در نظام اسلامی با فرهنگ دینی ویژگی‌هایی دارد که به آن اشاره می‌کنم در مدیریت سخن بسیار است ویژگی‌های مدیریت در این نظام اسلامی این است که مدیر قبل از هر کسی خود را در محضر پروردگار ببیند و خود را پاسخگو ی او بداند و این نوع مدیریت به رفتارش به گونه‌ای جهت بدهد که خود کنترلی نسبت به خویش داشته باشد و خود را در مقابل پروردگار حس کند.

وی ادامه داد: طبق مدیریت در فرهنگ نظام اسلامی مدیر باید خود را پاسخگو به عموم شهروندان، مردم، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری و نظارتی بداند. 

رییس جمهوری با اشاره به اینکه اعتمادسازی اصل مهمی است گفت: باید این اعتمادی که در مردم آسیب‌دیده بازسازی شود و این مهم در گرو عمل به وعده هاست تا مردم احساس کنند که صادق القول هستیم.

وی تصریح  کرد: طبق مفهوم مدیریت در نظام اسلامی با فرهنگ دینی نگاه مدیر به مردم نگاه خاص است نظام‌های مدیریتی دیگر می‌گویند مشتری‌مداری این نهایت توجه به مردم و ارباب رجوع نیست نهایت آنچه در فرهنگ دینی داریم این است که باید مردم را دوست داشت اولیای دین به عنوان بهترین انسان‌ها دارای این ویژگی بودند. 

رییسی ادامه  داد:  این محبت  به ناس  مرتبه نازله محبت الله است به تعبیر شهید مطهری فقط خدا، اما بدانید راه خدا از میان خلق می‌گذرد. 

وی اظهارداشت: در سیره امام سجاد( ع) بسیار دیده‌ایم که ایشان توجه به فقرا را در زندگی پیش رو داشتند و این مهم سمت و سوی ماست، امام سجاد (ع) می‌فرماید بدن پدرم صد پاره بود اما در پشت پدرم زخمی ایجاد شده بود که مربوط به عاشورا نبود بلکه مربوط به اقدامی بود که در مدینه انجام و به خانه فقراء اقلامی را می بردند. 

رییس جمهوری گفت: بنابر آنچه گفته شد شاخص دوم در مدیریت از نگاه نظام اسلامی محبت به مردم است اگر انسان مردم را دوست داشته باشد مثل اولیای الهی خواهد بود امروز رهبری نیز همینگونه مردم را دوست دارند باید حقیقتاً به مردم علاقه‌مند بود در سخنان امام حسین (ع) این است که اگر مردم به شما بگویند گرفتاریم از نعمت های خداست. 

وی با بیان اینکه نکته سوم در مدیریت از نگاه نظام اسلامی این است که قبل از اینکه به بازرسی‌های بیرونی توجه داشته باشد به بازرسی‌های درونی توجه کند افزود: وظیفه ما این است که از مجموعه سازمان های اداری صیانت کنیم که دچار آسیب نشوند. 

 رییسی بیان  کرد: توسعه یافتگی در سیستان و بلوچستان باید براساس سند آمایش سرزمینی باشد و اگر طبق این سند پیش رود برنامه هفتم نیز انجام خواهد شد زیرا اساس این برنامه نیز بر این سند خواهد بود.

وی بیان  کرد:  مرز یک فرصت است  ما باید  از مرزها به عنوان فرصت استفاده کنیم و مرز باید باعث تعامل بین کشورها شود که قطعاً امنیت و رفاه را به ارمغان خواهد آورد.

رییس  جمهوری  با اشاره  به اینکه ما باید راه بازارچه‌های مرزی و راه‌هایی که برای صادرات قانونی وجود دارد را باز کنیم گفت: فرصت‌های بسیاری در سیستان و بلوچستان است سواحل مکران از این فرصت هاست این طبیعتی که خدا به این مردم داده فرصتی است که باید از آن استفاده شود.

وی  بیان  کرد: اقتصاد گردشگری و اقتصاد دریا از این فرصت‌ها است که باید آن را تقویت کنیم ما پنج هزار کیلومتر با دریا ارتباط داریم این اقتصاد دریا باید به دست همین مدیران توانمند و کارشناسان فعال شود.

رییسی با اشاره  به اینکه ما استفاده از ظرفیت نیروی انسانی سیستان و بلوچستان را اولویت می‌دانیم گفت: استفاده از نیروی انسانی که دارای انگیزه و کارآمد باشد دارای اهمیت است.

وی اظهارداشت: پروژه‌های نیمه‌تمام در سیستان و بلوچستان در اولویت است چون اگر سال به آن بگذرد فرسوده می‌شود حتماً پروژه‌های نیمه‌تمام در اولویت قرار بگیرد به ویژه پروژه‌هایی که در حوزه آب و فاضلاب است.

رییس جمهوری  با بیان  اینکه  برای حل مشکل آب راهکار وجود دارد اظهارداشت: یکسری راهکارهای طولانی مدت مثل انتقال آب از دریای عمان از این موارد است.

وی خاطرنشان کرد: یکسری طرح‌های زود بازده مثل استفاده از فناوری آب ژرف وجود دارد که امروز سه تا چهار چاه ژرف در این منطقه حفر شده است و می تواند افزایش این چاه‌ها آب را به دست مردم برساند.

رییسی ادامه داد: اما راه‌حل بسیار کوتاه‌مدت هم وجود دارد و آن اینکه ما از ظرفیت چاه نیمه‌ها استفاده کنیم سریعاً آقای استاندار، آقای فرماندار، مسوولان آب در منطقه اقدام کنند نسبت به حفظ آبی که در چاه نیمه‌ها موجود است.

وی تصریح کرد: مسوولان این آب چاه نیمه‌ها را به مخازن منتقل کنند و این انتقال برای مدت قابل توجهی مشکلات مردم را حل می‌کند./ایرنا

 آیت الله رئیسی: برنامه هفتم توسعه مبتنی بر آمایش سرزمینی تدوین می‌شود/ سهم ناچیز اقتصاد دریا در تولید ناخالص ملی کشور

آیت الله رئیسی در پایان برنامه سفر دو روزه به سیستان و بلوچستان و در شورای اداری استان گفت: برنامه هفتم توسعه مبتنی بر آمایش سرزمین تدوین می‌شود و جذابیت‌های سرمایه‌گذاری در استان سیستان و بلوچستان ارتقاء خواهد یافت.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در پایان برنامه‌های سفر دو روزه به سیستان و بلوچستان در جلسه شورای اداری استان با تسلیت سالروز شهادت امام سجاد (ع)، اظهار داشت: برای بنده و همکارانم توفیقی بود که از دیروز به شهرها و مناطق مختلف سیستان و بلوچستان سفر کنیم و صمیمانه از تلاش همه مدیران و مسئولانی که در جای جای استان به خدمتگزاری به مردم بسیار خوب و عزیز مشغول هستند، تشکر می‌کنم.

رئیس جمهور همچنین با گرامیداشت هفته دولت و یاد شهیدان رجایی و باهنر و شهدای کارمند، افزود: مدیریت در نظام و فرهنگ اسلامی، ویژگی‌هایی دارد. اولین ویژگی مدیریت در نظام اسلامی این است که مدیر خود را قبل از هر کس و قبل از هر چیز در محضر مقدس پروردگار متعال و پاسخگوی او می‌داند. این مسئله به مدیر و رفتار او جهت داده و نوعی خودکنترلی ایجاد می‌کند که در نوع رفتار او بسیار تاثیرگذار است.

پاسخگویی به عموم مردم از ویژگی‌های مدیریت نظام اسلامی است

دکتر رئیسی پاسخگویی به عموم مردم و همچنین ارباب رجوع را از دیگر ویژگی‌های مدیریت در نظام اسلامی برشمرد و اظهار داشت: مدیر همچنین باید خود را پاسخگو به سلسله مراتب اداری و نظارتی بداند. نکته مهم دیگر این است که نگاه مدیر در نظام اسلامی به مردم نگاه خاصی است. در نظام های اداری معمولا این ویژگی با جمله حق با مشتری است تبیین می‌شود، اما در نظام مدیریت اسلامی یک مدیر علاوه بر اینکه حق را با مشتری و ارباب رجوع می‌داند، مردم را هم دوست دارد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در نظام اسلامی محور دوست داشتن خداست و به تعبیر شهید مطهری دوست داشتن خدا از مسیر دوست داشتن و خدمت به خلق خدا می‌گذرد. یعنی اگر انسان می‌خواهد خدا را راضی کند باید از کار مردم گره‌گشایی کند. در این نوع نگاه دیگر مدیر و کارگزار در ازای خدمتی که به مردم ارائه می‌کند انتظار تشکر ندارد و حتی در خارج از ساعت اداری آمادگی ارائه خدمت به مردم را دارد.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: در منظومه مدیریتی اسلامی مراجعه مردم، برای کارگزاران نعمت و فرصت خدمت به حساب می‌آید و این برگرفته از سیره ائمه معصومین است. امام راحل نیز از همین رو فرمودند که مردم ولی نعمتان ما هستند.

رئیس جمهور در توضیح ویژگی دیگر نظام مدیریت اسلامی، با بیان اینکه باید قبل از توجه به بازرسی‌ها و نظارت‌های بیرونی، نظارت‌ها و بازرسی‌های درون‌سازمانی را مورد توجه قرار دهیم، خاطرنشان کرد: هیچ نظام مدیریتی بدون نظارت وجود ندارد. کنترل‌های نظارتی در ادارات برای افراد بد نیست، بدها کنترل نمی‌خواهند، بدها بد هستند. کنترل برای خوب‌هاست که به کار انسان‌های پاک‌دست و پاکدامن نظارت شود که دچار آسیب نشوند. وظیفه داریم از مجموعه سازمان‌های اداری دولت به عنوان سازمانی کارآمد، صیانت کنیم که از روابط ناسالم دچار آسیب نشوند.

توسعه مناطق باید براساس ظرفیت‌ها و نیازها باشد

رئیسی در ادامه سخنان خود در جلسه شورای اداری استان، بر ضرورت توسعه سیستان و بلوچستان براساس آمایش سرزمینی تاکید کرد و گفت: توسعه هر منطقه باید بر اساس ظرفیت‌ها و نیازهای آن انجام شود. آمایش سرزمینی کار مهمی است و برنامه هفتم توسعه مبتنی بر آمایش سرزمینی تدوین خواهد شد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت مرز در سیستان و بلوچستان برای گسترش تعامل با کشورهای همجوار و نیز افزایش تبادلات تجاری بین مرزنشینان افزود: این تعامل می‌تواند هم امنیت و هم رفاه را برای مرزنشینان به ارمغان بیاورد و رونق اقتصادی ایجاد کند. لذا باید هر چه سریع‌تر چارچوب‌های قانونی داد و ستدهای مرزی تدوین و تعیین شود.

آیت‌الله رئیسی اظهار داشت: وقتی راه صحیح و قانونی داد و ستد در مرزها باز باشد، کمتر کسی به دنبال راه‌های غیرقانونی می‌رود ضمن اینکه می‌توان با قاطعیت و جدیت بیشتر با تخلفات مقابله کرد.

رئیس جمهور بهره‌گیری مناسب از ظرفیت سواحل مکران را از دیگر نکات مهم درباره سیستان و بلوچستان دانست و تصریح کرد: فعال شدن ظرفیت‌های ناشی از سواحل مکران فرصتی بسیار عالی برای رفع بیکاری، رونق اقتصادی، رونق گردشگری و ارتباطات منطقه‌ای و بین‌المللی برای این استان و همه کشور است.

سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص کشور کم است

وی با تاکید بر اهمیت تقویت اقتصاد دریا، اظهار داشت: بعضی از کشورهای اروپایی، 50 درصد تولید ناخالص ملی‌شان از اقتصاد دریاست، اما سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص داخلی کشور ما بسیار کم است.

رئیسی ادامه داد: باید همه تلاش‌مان را برای فعال کردن حداکثری ظرفیت‌های اقتصادی استان به کار بگیریم و در مسیر فعال کردن این ظرفیت‌ها و همچنین در مسیر بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها قطعا استفاده از نیروها و متخصصان بومی در اولویت خواهد بود. یکی از ظرفیت‌های خوب استان ظرفیت نیروی انسانی است و مدیران و مسئولان دولتی بهره‌گیری بهتر از این ظرفیت را حتما مدنظر قرار خواهند داد، چرا که نیروهای بومی انگیزه بیشتری برای فعالیت در مسیر آبادانی استان خود دارند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اتمام پروژه‌های نیمه تمام را از دیگر اولویت‌های کاری دولت سیزدهم عنوان و خاطرنشان کرد: اتمام پروژه‌های نیمه تمام، قبل از اینکه این پروژه‌ها پیش از افتتاح و بهره‌برداری فرسوده شوند، در دستور کار است. تکمیل پروژه‌های نیمه تمام به ویژه پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب، اشتغال و تولید را رونق می‌بخشد.

آیت‌الله رئیسی به موضوع مهم چالش آبی در استان اشاره کرد و گفت: کمبود آب از دغدغه‌های جدی در سیستان و بلوچستان است که باید برای حل مشکل راهکار طراحی کنیم. از نگاه بنده به عنوان یک مسئول، مشکلی حل نشدنی در کشور نداریم. همه مشکلات در کشور قابل حل است و فقط احتیاج به فکر و اندیشه و کار کارشناسی و همفکری دارد.

دانشگاه‌ها باید گره‌گشای مسائل اجرایی کشور باشند

رئیس جمهور سیستان و بلوچستان را از مراکز مهم علم و دانش در کشور معرفی کرد و افزود: امروز دانشگاه باید گره‌گشای مسائل اجرایی کشور باشد. معتقدم نقطه مرکزیت تحولی که دولت جدید دنبال می‌کند، باید در دانشگاه تعریف شود. دانشگاه باید درکنار بازار، صنعت، ادارات و سازمان‌های دولتی قرار گیرد و این تحول همراه با علم و فناوری صورت بگیرد.

دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه علم باید پایه تحولات باشد وگرنه تحولات سلیقه‌ای می‌شود، اظهار داشت: نقش‌آفرینی دانشگاه می‌تواند خیلی سازنده باشد. دانشگاهیان نباید کنار باشند، نباید صرفاً یک جزوه‌ای یا پایان‌نامه‌ای بنویسند و بعد آن پایان‌نامه را در کتابخانه دانشگاه بگذارند درحالی که صنعت ما نیازمند یک نظریه و پیشنهاد جدید است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه به عنوان نمونه دانشگاه باید برای برون رفت از بحران آب راهکار ارائه دهد، تصریح کرد: امروز از چاه‌نیمه‌های زابل بازدید کردیم. این آب باید به نحوی به مخازن منتقل و در آنجا نگهداری شود و آب شرب مورد نیاز مردم را فعلاً برای مدتی تامین کنند تا بتوانیم راهکارهای بلندمدت‌تر مثل بهره‌برداری از آب‌های ژرف و طرح‌های انتقال آب از دریای عمان را با آرامش خاطر بیشتر اجرا کنیم.

برای رفع مشکل کم آبی تلاش حداکثری داریم

آیت‌الله رئیسی بر ضرورت تلاش حداکثری برای رفع مشکل کم آبی سیستان و بلوچستان و برطرف شدن دغدغه مردم از ناحیه کم آبی تاکید و خاطرنشان کرد: دولت در این مسیر حامی و پشتیبان مسئولان و دستگاه‌های مربوط است و توامان احیای حق‌آبه مردم سیستان و بلوچستان را از طریق به کارگیری یک دیپلماسی فعال دنبال خواهد کرد.

رئیس جمهور در ادامه مسأله مهم دیگر درباره سیستان و بلوچستان را جذب سرمایه برای استان دانست و گفت: باید یکسری معافیت‌ها و امتیازات برای سرمایه‌گذاری در استان سیستان و بلوچستان تعیین کنیم تا سرمایه‌گذاران برای حضور در استان ترغیب شوند. استان به حمدالله از امنیت مطلوبی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است و باید سودآوری سرمایه‌گذاری در استان را تضمین کنیم./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها