رهبر انقلاب چه کسی را مدیر جهادی و انقلابی می‌نامد؟

کد خبر: 1092536

مدیران جهادی و انقلابی ویژگی‌هایی دارند که رهبر انقلاب بارها در سخنان متعدد خود به آن اشاره کرده‌اند.

رهبر انقلاب چه کسی را مدیر جهادی و انقلابی می‌نامد؟

«ما هرجا یک مدیریت انقلابی فعال و پرتحرک داشتیم، کار پیش رفته و هرجا مدیریت‌های ضعیف، بی حال، ناامید، غیرانقلابی و بی تحرک داشتیم کار‌ها متوقف مانده یا به انحراف رفته است؛ اگر مدیریت‌ها، متدین، انقلابی و کارآمد باشد همه مشکلات کشور حل خواهد شد»؛ این قسمتی از بیانات رهبر انقلاب در چند سال گذشته است که درباره مدیر قوی انقلابی در جای جای کشور است که همه مسئولان ذی‌ربط باید به آن توجه کنند.

سابقه‌ی مفهوم مدیریت جهادی و یا انقلابی در سخنان و ادبیات رهبر معظم انقلاب، سابقه‌ای حداکثر چهار ساله دارد. مدیریت جهادی یا انقلابی که این روز‌ها بر آن تأکید می‌شود، یک مفهوم فاقد مابه ازاء تاریخی نیست. تجربه‌ی مدیریتی صدر انقلاب اسلامی در نهاد‌های بی‌بدیلی که تحت عنوان نهاد‌های انقلاب اسلامی ایجاد شد، کمک شایانی به درک زوایای این مفهوم خواهد کرد.

ویژگی یک مدیر جهادی و انقلابی چیست؟

رهبر معظم انقلاب درباره ۲۰ ویژگی مدیر شایسته انقلاب اسلامی را در بیانات مختلف مطرح کرده‌اند که در این گزارش به آن می‌پردازیم؛

از منظر رهبر انقلاب، مدیران کشور باید: باایمان، متدین و با تقوا؛ خدمتگزار، پرتحرک و خستگی ناپذیر؛ شجاع و فعال در مقابل دشمن؛ امین، دلسوز و متعهد به مردم و نظام؛ دارای اعتماد به نفس و خودباوری؛ امیدوار و دارای عزم راسخ؛ متعهد به توانمندی‌های داخلی؛ عداتخواه و ضد فساد؛ دارای روحیه تحریک و پیشرفت در کارها؛ اهل تدبیر و عقلانیت، به دور از اشرافی‌گری؛ اهل اشراف میدانی بر مشکلات؛ با نشاط، پرانگیزه و اهل پیگیری؛ صادق و مسئولیت‌پذیر؛ معتقد به جوانان؛ انقلابی و جهادی؛ مردمی، عالم، کارآمد و اهل اخلاص باشد.

البته نظرات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر همین نکات ختم نمی‌شود؛ چراکه ایشان در بیانات متعدد بر خصوصیات یک دولت مطلوب اشاره داشتند؛ ایشان در دیدار رمضانی امسال خود با دانشجویان درباره بیان کردند: انتخاب خوب انتخابی است که دولتی تشکیل بشود که دارای کفایت، مدیریت، با ایمان، مردمی و لبریز از امید باشد؛ همچنین معتقد به توانمندی‌های داخلی باشند.

همچنین ایشان در همان دیدار تاکید کردند: بایستی کسانی بر سر کار بیایند که معتقد به مردم باشند. واقعاً عنصر جوان را قدر بدانند و عملکرد انقلابی داشته باشند. حقیقتاً عدالتخواه باشند، نه اینکه به لقلقه‌ی زبان اسم عدالت آورده بشود. به معنای واقعی کلمه عدالتخواه باشند و ضد فساد باشند. عدالت هم البته فقط عدالت اقتصادی نیست.

انقلابی بودن باید با عقلانیت همراه باشد

رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار خود با رئیس جمهور و وزرای دولت سیزدهم درباره انقلابی بودن مدیران کشور گفتند: انقلابی بودن باید با عقلانیت همراه باشد برای بازسازی انقلابی و عقلانی همه عرصه‌های مدیریتی همت کنید.

ایشان در ادامه سخنان خود افزودند: در مدت خدمت و مسئولیت، همت‌تان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البته عقلانی و فکورانه در همه‌ی عرصه‌های مدیریتی ان‌شاء‌اللّه بوجود بیاید. انقلابی بودن حتماً بایستی همراه باشد با عقلانیت که این شیوه‌ی صحیح جمهوری اسلامی از اول کار تا امروز این بوده که حرکت انقلابی با حرکت اندیشه‌ورزانه و عقلانی همراه باشد.

به گفته رهبر انقلاب کار جهادی و انقلابی می‌تواند اقتصاد را شکوفا کند؛ ایشان در ۱ فروردین سال ۹۸ در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی بیان کردند که برای شکوفایی اقتصاد کشور، به کاری احتیاج داریم که هم مجاهدانه باشد، هم عالمانه باشد. با تنبلی، با بی‌حالی، کم‌انگیزگی، مسئله‌ی اقتصاد کشور حل نخواهد شد. کار جهادی باید انجام بگیرد، مدیریّتهای جهادی باید بر مسائل اقتصادی کشور احاطه داشته باشند و تصمیم‌گیری کنند.

ایشان در توصیف کار جهادی اظهار کردند: کار جهادی یعنی کاری که هم در آن تلاش هست، خستگی‌ناپذیری هست، هم اخلاص هست؛ یعنی انسان میفهمد که برای خودش، برای پُر کردن کیسه‌ی خودش کار نمیکند، دارد برای مردم کار میکند، برای خدا کار میکند؛ هم این، و هم عالمانه؛ یعنی بنشینند و با موازین علمی، با شیوه‌ی دقیق عالمانه راه‌های صحیح را پیدا کنند؛ هم باسواد باشند، کارآمد باشند، هم امکانات گوناگونی داشته باشند؛ این‌ها بنشینند کار کنند؛ اقتصاد کشور قطعاً شکوفایی پیدا خواهد کرد.

این‌ها گزیده از بیانات رهبر انقلاب درباره شاخصه‌های انقلابی و جهادی بودن مدیران کشور است که امید است مدیران به این نکات و بیانات رهبر انقلاب توجه لازم را داشته باشند تا شاهد اتفاقات خوبی در کشور شویم./ باشگاه خبرنگاران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها