سوابق و برنامه‌های پیشنهادی محمدمهدی اسماعیلی

کد خبر: 1087920

محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی برای تصدیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که کارنامه‌ی پرکاری در حوزه‌ی فعالیت‌های فرهنگی دارد.

سوابق و برنامه‌های پیشنهادی محمدمهدی اسماعیلی

 پیروزی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری موجب ایجاد شور و امید در سطح جامعه، برای روزهای بهتر در آینده‌ای نزدیک شد. از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، بحث بر سرِ تشکیل کابیته و انتخاب وزیران داغ بود.

 در این میان اهالی فرهنگ و هنر هم کنجکاو بودند که بدانند سُکانِ هدایتِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران  جدید به چه کسی سپرده خواهد شد. تا اینکه با انتشار لیست وزاری پیشنهادی مشخص شد محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفته شده است.

 اسماعیلی متولد 1354 در شهر کبودرآهنگ همدان است. دیپلم خود را در رشته علوم و معارف اسلامی از دبیرستان شهید مطهری کبودرآهنگ دریافت کرد. مدرک کارشناسی را در دانشگاه شهید مطهری تهران و در رشته‌ی حقوق اخذ کرد. در ادامه مشغول تحصیل در رشته‌ی روابط بین‌الملل در مقطع کارشناسی ارشد شد و مدرک خود را از دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه دریافت کرد.

اسماعیلی دکترای علوم سیاسی با گرایش اندیشه سیاسی را از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اخذ کرده است. همچنین اسماعیلی تحصیلات حوزوی را تا پایان دوره سطح ادامه داده است.

محمدمهدی اسماعیلی در حال حاضر عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و همچنین مدیر گروه «جامعه‌شناسی سیاسی مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات اجتماعی» دانشگاه تهران است.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، برنامه‌های خود را در عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر منتشر کرده است که در اینجا می‌توانید این برنامه‌ها را بخوانید.

گزینه تصدیِ سِمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سوابق بسیاری در عرصه‌های اجرایی و فرهنگی دارد. در اینجا می‌خواهیم نگاهی به زندگی و رزومه‌ی اسماعیلی داشته باشیم تا با گزینه‌ی آقای رئیسی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر آشنا شویم.

مسئولیت­‌های علمی-فرهنگی

معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، رئیس پژوهشکده مطالعات انقلاب اسلامی، مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌­ها، رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس رضوی با حکم آیت الله رئیسی، مدیر گروه جامعه شناسی سیاسی مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، مدیرمسئول فصلنامه جستارهای انقلاب اسلامی ، سردبیر نشریه برداشت اول مرکز بررسی­‌های استراتژیک ریاست جمهوری؛ برخی از مسئولیت‌های علمی و فرهنگیِ محمدمهدی اسماعیلی است.

در زمان تولیت آیت الله رئیسی در آستان قدس رضوی، اسماعیلی به‌ عنوان مشاور فرهنگی و همچنین رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس فعالیت‌های فرهنگی خود را ادامه داد؛ همچنین با انتخاب آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به‌ عنوان رئیس قوۀ قضائیه از سوی رهبر معظم انقلاب، اسماعیلی به‌عنوان مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه و همچنین نمایندۀ ایشان در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد.

تولید بیش از 300 اثر مهم در حوزۀ تاریخ با کادرسازی و به‌کارگیری ظرفیت‌های اهالی پژوهش و قلم، راه‌اندازی همایش‌های چندگانه و اثرگذار مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی در حوزۀ کتاب و ادبیات، عضو هیئت مؤسس و شورای سیاست‌گذاری جایزۀ ادبی شهید اندرزگو، مشاور عالی مجمع ناشران انقلاب اسلامی و همچنین تألیف چندین اثر روایی‌تاریخی، پژوهشی و سیاسی و نگارش مقالات فکری، فرهنگی و سیاسی، از دیگر فعالیت‌های فرهنگی و فکری دکتر محمدمهدی اسماعیلی در طول این سال‌ها بوده است.

تألیف چهار کتاب

بدون شک مهم‌ترین فاکتور برای انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آشنایی او با فضای فرهنگی و هنری و البته داشتنِ فعالیت‌هایِ عملی در این زمینه است. در این میان دست به قلم بودن از مهم‌ترین فاکتورها است. چرا که جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری به مطالعه و گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی نیاز دارد. پس چه خوب است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه سوابقی قابل اتکا داشته باشد.

در کارنامه محمدمهدی اسماعیلی تألیف کتاب‌های اندیشۀ سیاسی آیت‌الله خامنه­‌ای، اگر پهلوی ادامه می­‌یافت، رجال ایرانی قرن چهاردهم و جنگ جهانی علیه سوریه دیده می‌شود.

محمدمهدی اسماعیلی با منظومۀ فکری، فرهنگی و سیاسی مقام معظم رهبری آشنایی کامل دارد و همین امر او را به چهره‌ای آشنا در هم‌اندیشی‌ها و همایش‌های فرهنگی جبهۀ انقلاب و همچنین در بین اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور تبدیل کرده است. اسماعیلی تاکنون طراحی و برگزاری بیش از 70 دورۀ کارگاه‌های دانش‌افزایی را برای اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور در نهاد رهبری در دانشگاه‌ها برعهده داشته است. اسماعیلی با ارائه‌ی صدها مقالۀ علمی و سخنرانی‌های مختلف نقش بسزایی در تبیین مبانی گفتمان فرهنگی‌، فکری و سیاسی انقلاب اسلامی، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری داشته است.

سوابق اجرایی-فرهنگی

اسماعیلی در عرصه کارهای اجرایی و فرهنگی هم سوابق بسیاری دارد که در ادامه به برخی از مسئولیت‌های اسماعیلی در این عرصه اشاره می‌کنیم:

معاون فرهنگی مرکز بررسی­های استراتژیک ریاست جمهوری در دولت نهم، مدیر کل نظارت سیمای صدا و سیما، مدیر کل برنامه­‌ریزی مرکز تحقیقات صدا و سیما، معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی اجتماعی استانداری اصفهان و مؤسس قرارگاه فرهنگی استان اصفهان؛ از جمله سوابق اجرایی و فرهنگیِ محمدمهدی اسماعیلی است.

عضویت در مجامع و شوراهای فرهنگی

اسماعیلی فعالیت‌های فرهنگی خود را از سردبیری و مدیرمسئولی چندین نشریۀ فرهنگی‌اجتماعی در دهۀ هفتاد آغاز کرده است. او از جمل مدیران تحول‌گرای راهبردی سازمان صداوسیما در جایگاه‌های مختلف بوده است.

عضو شورای پژوهشی مرکز موسیقی صدا و سیما، دبیر شورای تحقیقات سازمان صدا و سیما، نماینده سازمان صدا و سیما در شورای هنر، نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان، رئیس کارگروه فرهنگی شورای برنامه ریزی توسعه اصفهان و رئیس کارگروه خانواده شورای برنامه‌­ریزی توسعه اصفهان؛ از جمله فعالیت‌های محمدمهدی اسماعیلی در مجامع و شوراهای فرهنگی است.

اسماعیلی در دولت‌ نهم به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و رسانه و همچنین معاون فرهنگی‌اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری و سپس در دولت دهم به‌عنوان معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان انتخاب شد.

راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی در استان اصفهان، سازماندهی و پیشتیبانی از اهالی فرهنگ، تشکل‌ها‌، مؤسسات و مراکز فرهنگی و هنری از جملۀ مهم‌ترین اقدامات او در دورۀ مسئولیت در استانداری اصفهان بود. الگوی اقدامات فرهنگی‌، هنری این معاونت در همان سال به‌عنوان سند الگوی فعالیت‌های فرهنگی‎هنری و اجتماعی در وزارت کشور تدوین و به همۀ استان‌های کشور ابلاغ شد.

اسماعیلی همچنین جزو کارگروه تحول فرهنگی وزارت ارشاد در زمان وزارت دکتر صفارهرندی و عضو هیئـت مؤسس مؤسسات فرهنگی مهم و پویایی چون مؤسسۀ طلوع حق، مؤسسات پایش و افکارسنجی فرهنگی‌اجتماعی و مراکز رسانه‌ای مؤثری بوده است.

مهمترین مقالات علمی

محمدمهدی اسماعیلی در طول سالیان گذشته مقالات بسیاری را به رشته‌ی تحریر درآورده است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

بررسی انتقادی دگردیسی «حجاب چادر» در بازنمایی تلویزیونی: مطالعه معناشناختی دو سریال «آخرین گناه» و «بی­ صدا فریاد کن»

شناسایی پیشایندها و پسایندهای سیاست‌گذاری در رسانه ملی بر مبنای مدیریت استراتژیک نوین

تأملی در جریان نوسلفی‌ها؛ محمد العریفی و تأثیر خطابه در نفوذ آراء

تعامل جنبش­های اصلاحی جهان اسلام؛ اخوان‌المسلمین و نهضت اسلامی ایران از سال 1948 تا 1979

عدالت، عقلانیت و معنویت سه ضلع حکمرانی در تفکر رهبر معظم انقلاب

عقلانیت انقلاب اسلامی از دیدگاه آیت الله خامنه­ای

تحولات استراتژیک فرهنگ و مدیریت در فرایند جهانی شدن

تأثیر جهانی شدن بر تحولات فرهنگی در کشورهای منطقه خلیج فارس

مبانی اندیشه­ای در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تأکید بر سیرۀ علمی و عملی امام خمینی(ره)/تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها