نماینده مجلس: فیلترینگ و مسدودیتی در طرح صیانت وجود ندارد

کد خبر: 1086287

نماینده بوئین زهرا در مجلس با بیان اینکه در طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی فیلترینگ و مسدودیتی وجود ندارد گفت: بررسی این طرح در کمیسیون مشترک فرصت اظهارنظر را در اختیار کارشناسان مختلف قرار می‌دهد.

نماینده مجلس: فیلترینگ و مسدودیتی در طرح صیانت وجود ندارد

روح اله عباسپور نماینده بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 19 مرداد) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس در مورد لغو رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های‌اجتماعی طبق اصل هشتاد و پنجم (85) قانون اساسی اظهار داشت: قرار بر این شد که برمبنای اصل 85 قانون اساسی طرح مذکور به کمیسیون مشترک واگذار شود، این اقدام چند دلیل قانع کننده دارد.

وی افزود: اگر این طرح در صحن علنی بررسی شود تنها فرصت در اختیار دو نفر موافق و دو نفر مخالف قرار می گیرد و بسیاری از فرصت های بررسی از دست مجلس خارج می شود، با بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در کمیسیون مشترک فضای مناسبی فراهم می شود و تمامی کمیسیون ها می توانند متخصصین خود در این حوزه را به کمیسیون مشترک معرفی و موضوع را به صورت عالمانه بررسی کنند.

نماینده مردم بوئین زهرا در مجلس با اشاره به اینکه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی اگر در صحن علنی بررسی شود افراد متخصص خارج از مجلس مانند شخصیت های علمی، دانش آموختگان و اساتید فضای مجازی نمی توانند اظهارنظر کنند، ادامه داد: مجلس نباید فرصت را از دست بدهد، با بررسی طرح مذکور در کمیسیون مشترک همه منتقدین، موافقین و دانش آموختگان حوزه فضای مجازی می توانند نظرات خود را به صورت مبسوط اعلام کنند.

عبسپور با تاکید بر اینکه در صحن علنی مجلس نمایندگان موافق و مخالف تنها فرصت 3 تا 5 دقیقه ای برای اظهارنظر دارند، عنوان کرد: در طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی فیلترینگ و مسدودیتی وجود ندارد، در کشوری مانند آمریکا به عنوان تولیدکننده این گونه محتواها 270 قانون وجود دارد، قوانین کشورهای دیگر را مطالعه کنید آلمان بر مبنای قوانین خود برای متخلفین در پلت فرم فیسبوک که مقررات را رعایت نمی کند جریمه 450 دلاری در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه امروز گذرگاه امن مرزی نداریم و پلت فرم های خارجی سطح بندی برای ارائه خدمات رسانی را رعایت نمی کنند، تصریح کرد: در ماده 13 طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی، کاربران فضای مجازی مورد توجه جدی قرار گرفته اند و برای آن ها صندوقی تشکیل می شود. کاربران امکان استفاده از خدمات این صندوق برای برگزاری کلاس و ارائه خدمات سالم به کودکان و نوجوانان را دارند.

نماینده بوئین زهرا در مجلس با تاکید بر اینکه اگر طرح مذکور براساس اصل 85 بررسی شود، قانون به صورت آزمایشی اجرا می شود و بعد از 3 تا 5 سال اگر اشکالاتی مشاهده کنیم مجددا طرح در صحن علنی بررسی می گردد، عنوان کرد: همه محتوای این طرح امروز در قالب تصمیم گیری و تصمیم سازی شورای عالی فضای مجازی مورد توجه جدی قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه افرادی که در حوزه اقتصاد دیجیتال فعالیت می کنند گاهی مورد سرقت و حمله قرار می گیرند اما دستگاه قضایی نیز قوانین و مقررات مبنایی که بتواند براساس آن تصمیم گیری کند در اختیار ندارد، ادامه داد: پلت فرم های خارجی پاسخگو نیستند و سطح بندی ارائه خدمات را در ایران رعایت نمی کنند اما برای کشورهای خود که حتی سکولار نیز هستند سطح بندی ها را برای گروه سنی کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان رعایت می کنند، کشوری مانند ترکیه رسما اعلام کرده است اگر پلت فرم های خارجی برخلاف قوانین این کشور اقدام کنند آن ها را مسدود و فیلتر می کنند.

عباسپور با بیان اینکه برخی افراد اعلام می کنند که با اجرای طرح صیانت از حریم کاربران فضای مجازی کسب و کارهای فعال در فضای مجازی تهدید می شود، گفت: نه تنها کسب وکارها در فضای مجازی با اجرای طرح مذکور تهدید نمی شوند بلکه برای 400 تا 500 هزار نفر دانش آموخته فضای کسب وکار ایجاد می شود. همانگونه که در فضای واقعی و برای سرمایه گذاری به امنیت نیاز داریم در فضای مجازی نیز باید شرایط فراهم شود. در این طرح امنیت اقتصادی ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: اجازه دهید طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی برمبنای اصل 85 قانون اساسی و در کمیسیون مشترک با حضور کارشناسان و صاحب نظران بررسی شود./ فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین