کارگزاران خود را به نام لاریجانی می‌زنند؟

کد خبر: 1086241

جدایی حزب کارگزاران از اصلاحات و متمایل شدن به سمت علی لاریجانی در نهایت سبب همگرایی لاریجانی و کارگزاران خواهد شد و احتمالاً به زودی پرچم نیمه برافراشته یاران هاشمی به رهبری علی لاریجانی مجدداً به اهتزاز درخواهد آمد و یاران هاشمی برای همیشه راه خود را از خاتمی جدا می‌کنند

کارگزاران خود را به نام لاریجانی می‌زنند؟

همین دو روز گذشته بود که روزنامه سازندگی، ارگان حزب کارگزاران در گزارشی ضمن تحلیل شرایط دولت برآمده از اصلاحات طی هشت سال گذشته، عملکرد اصلاح‌طلبان را در مجلس دهم (فراکسیون امید) و مدیریت شهری (شهرداری تهران) ناموفق و ناکارآمد توصیف و از اینکه آن‌ها در دولت دوم روحانی، جهانگیری را ابزار چانه‌زنی با روحانی کرده بودند، انتقاد کرد.

سازندگی نوشته بود: «برخورد ابزاری اصلاح‌طلبان با جهانگیری لحظه به لحظه او را از حاکمیت دور کرد و به ملت هم نزدیک نکرد تا جایی که در انتخابات ١۴٠٠ جهانگیری از هر دو دور شده بود، بدون آنکه اصلاح‌طلبان نقش خود را در این راهبری اشتباه بپذیرند. آنان به دوگانه روحانی- جهانگیری دامن زدند و نایب رئیس را در برابر رئیس قرار می‌دادند. در حمله به روحانی و طرح شایعات ناروا علیه رئیس‌جمهور گوی سبقت را از اصولگرایان می‌ربودند و روحانی را به رحم اجاره‌ای یا دولت مستعجل تشبیه می‌کردند.» اکنون برخی زمزمه‌ها از مرزبندی و فاصله‌گذاری حزب کارگزاران سازندگی با جریان اصلاحات خبر می‌دهد؛ حزبی که نزد اصلاح‌طلبان به عنوان جریان منفعت‌طلب و قدرت‌محور متهم است و در بزنگاه‌های سیاسی اختلافات آن‌ها با جریان اصلاحات از جمله مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات عیان شده است. به نظر می‌رسد، گرایش حزب کارگزاران به علی لاریجانی نشانه‌ای اندک از این جدایی است که تحولات آینده ممکن است مرزبندی‌ها را پررنگ‌تر کند.

خبرگزاری فارس در گزارشی نوشت: جدایی حزب کارگزاران از اصلاحات و متمایل شدن به سمت علی لاریجانی در نهایت سبب همگرایی لاریجانی و کارگزاران خواهد شد و احتمالاً به زودی پرچم نیمه برافراشته یاران هاشمی به رهبری علی لاریجانی مجدداً به اهتزاز درخواهد آمد. کارگزاران و حزب منحله مشارکت که حالا در قالب حزب اتحاد ملت فعالیت خود را ادامه می‌دهند دو سر این نزاع درون‌گفتمانی هستند.

آنچه امروز می‌توان در مورد حزب کارگزاران نوشت و سر آن ایستاد، این است که تکنوکرات‌ها دیگر حاضر نیستند هزینه تندروی‌ها و رفتار‌های اپوزیسیونی برخی اصلاح‌طلبان تندرو را پرداخت کنند و حتی دیگر حاضر نیستند در نهاد‌های شورایی و وحدتی اصلاح‌طلبان با هر اسم و عنوان مختلفی حضور یابند. انتقاد‌های تند و تیز غلامحسین کرباسچی به رئیس دولت اصلاحات، نهاد‌های مشورتی و اجماعی اصلاح‌طلبان و حالا خراب کردن تمام کاسه و کوزه‌های انتخابات۱۴۰۰ بر سر کارگزاران حکایت از این دارد که کارگزاران و اصلاحات وارد فصل جدایی شده‌اند. تندرو‌های اصلاح‌طلب رأی شکننده همتی را به دلیل اصرار کارگزاران جهت مشارکت در انتخابات ۲۸خرداد می‌دانند و تأکید دارند اصرار کارگزاران برای ورود همتی به رقابت‌ها و شکست سنگین او سبب شد عملکرد ضعیف روحانی با رأی ضعیف به مدیر او پای اصلاح‌طلبان نوشته شود!

رادیکال‌های اصلاح‌طلب در نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان تصویب کرده بودند که اصلاح‌طلبان در انتخابات ۲۸خرداد از نامزد مشخصی حمایت نخواهند کرد که البته حزب کارگزاران سازندگی برخلاف مصوبه آنان اعلام کرد از همتی، رئیس کل بانک مرکزی دولت روحانی حمایت و برای موفقیت او تلاش خواهد کرد. انتخابات۱۴۰۰ حجت را تمام کرد؛ کارگزاران از رئیس دولت اصلاحات عبور کرد و ساز و کار‌های اجماعی اصلاح‌طلبان را نیز که بلافاصله بعد از تشکیل، تسخیر تندرو‌های این جریان می‌شود اکنون قبول ندارد و در حال هجرت به خویشتن است، اما خلأ رهبر معنوی و سیاسی به شدت در این حزب حس می‌شود، البته حزب کارگزاران پس از درگذشت هاشمی‌رفسنجانی برای جایگزین رهبر معنوی خود تلاش‌هایی صورت داد. آن‌ها با ناطق‌نوری وارد گفتگو شدند، اما نه ناطق تمایلی از خود نشان داد و نه در نهایت آنها، او را فرد مناسبی دیدند. کارگزارانی‌ها حتی هیچ گاه حاضر به پذیرش رهبری خاتمی نه تنها برای کارگزاران بلکه برای جریان اصلاحات هم نشدند.

آیده‌آل حزب کارگزاران برای فردی در قامت جانشینی هاشمی‌رفسنجانی، شخصی همچون علی لاریجانی رئیس مجالس هشتم، نهم و دهم است؛ فردی که برای ریاست او در انتخابات هیئت رئیسه مجلس دهم بار‌ها و بار‌ها برای پیروزی او بر محمدرضا عارف (معاون اول رئیس دولت اصلاحات) تلاش کردند. علی لاریجانی نیز مدت‌هاست چرخش‌های سیاسی خود را آغاز کرده و اکنون مشخص نیست در کفه ترازو کدامین تفکر سیاسی و جریانی ایستاده است! عده‌ای او را اصولگرای معتدل و حتی سیاستمدار مستقل عنوان می‌کنند، اما خودش گفته که به دنبال تشکیل «حزب» است که این نشان می‌دهد به زودی حرکت‌های جدی تشکیلاتی از سوی علی لاریجانی شاهد خواهیم بود.

لاریجانی در مصاحبه با مجله آگاهی نو وابسته به حزب کارگزاران سازندگی گفته بود: ممکن است حزب تشکیل دهم، اما الان باید نظرات مطرح شود تا نقد کنند، چون حزبی که فقط برای قدرت باشد، دچار انشعاب می‌شود و نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد. حزب نیازمند پیوندی ایدئولوژیک و فکری است که باید پایه‌های آن را بپذیرند، وگرنه تخریب می‌شود، در غیر این صورت مثل خیلی از احزاب ما تبدیل به دورهمی می‌شود. باید افراد سیاسی که دور هم جمع می‌شوند، بگویند ما این اندیشه سیاسی را داریم. جدایی حزب کارگزاران از اصلاحات و متمایل شدن به سمت علی لاریجانی در نهایت سبب همگرایی لاریجانی و کارگزاران خواهد شد و احتمالاً به زودی پرچم نیمه برافراشته یاران هاشمی به رهبری علی لاریجانی مجدداً به اهتزاز درخواهد آمد و یاران هاشمی برای همیشه راه خود را از خاتمی جدا می‌کنند. / روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها