خبر به روایت «فردا»
خداحافظی روزنامهها با دولت / هجمه به مجلس
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«سازندگی» از روحانی یک مظلوم تمام عیار ساخته با انتخاب عکسی مغموم از او، جلد خود را به آخرین دفاع از دولت تدبیر و امید اختصاص داده است. بهانه این جلد جلسه دیروز روحانی و همکارانش است. همان نشستی که به دفاع از اقدامات و توجیه کمکاریها اختصاص یافت. این روزنامه اصلاحطلب اما با اشاره بخشی از سخنان روحانی درباره جنگ اقتصادی تیتر زده «فرمانده بیسرباز فرمانده بیسلاح».
«وطن امروز» که به تیترهای متفاوت و بعضا خارج از اصول حرفهای معروف است، برای اتمام دولت روحانی هم یکی از همان انتخابهای خاص خود را کرده است. این روزنامه اصولگرا عکس روحانی را با تیتر «فقط برو» در صفحه یک خود قرار داده و در گزارش دیگری با عنوان «کارنامه مردودی» نوشته است: «رشد فزاینده نقدینگی، سقوط درآمد سرانه، تورمهای افسارگسیخته، سقوط تولید ناخالص داخلی، تبدیل شدن مسکن به رویا، رکورد رکود و بیکاری، افزایش خط فقر و... تنها بخش کوچکی از فجایعی است که در دوران دولت یازدهم و دوازدهم به بار آمد. جز اینها، وقایع تلخ دیگری مانند آبان 98 -که سند غیرقابل انکار بیکفایتی و نابلدی این دولت بود- نیز اتفاق افتاد که بیان آنها، خود نیازمند وقت و فرصت دیگری است. همه این آمارها و وقایع تلخ، نشانگر ایامی سخت و تلخ برای معیشت مردم در این سالهاست؛ ایامی که مردم ایران، به هیچ عنوان فراموش نخواهند کرد.»
«کیهان» در تیتر یک خود به نشست دیروز روحانی با مدیران ارشد دولت طعنه زده و ضمن آنکه آن را «دورهمی» میخواند با تیتر «دولت: عالی بودیم!» نوشته است: «مسئولان دولت روحانی در حالی در یک دورهمی به تعریف و تمجید از عملکرد 8 ساله خودشان پرداختند که مرور آمارهای اقتصادی، وضعیتی کاملا متفاوت را ترسیم میکند.»
این روزنامه اصولگرا در تیتر دو خود اما واکنش سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به اظهارات وزاری خارجه انگیس و آمریکا مبنی بر اینکه «هرگونه ماجراجویی احتمالی را بیدرنگ و با قوت پاسخ میدهیم» پوشش داده است.
«شرق» که از نامه رئیس مجلس به روحانی خوشش نیامده، در تیتر یک امروز خود آن را «آخرین حملات مجلس به روحانی» خوانده و نوشته است: «اینکه مجلس انقلابی پیگیر احقاق حقوق ملت تا لحظات پایانی دولت باشد، میتوانست عملی شایسته باشد؛ اگر واقعا چنین برداشتی میشد از رفتار مجلس یازدهمیها داشت. در شرایط سخت همهگیری کرونا، تشنگی استانهای مختلف کشور، افزایش تنش آبی، ادامه تحریمها و رشد تورم برنامه مهم این نمایندگان مسدودسازی اینترنت است و بعد از وزیر ارتباطات بابت تلگرام فیلترشده بازخواست میکند. ترجمان مشخصی از رفتار نمایندگان همچنان وجود ندارد و تاکنون جز تلاش برای حمایت از منافع حزبی و حتی شخصی خود تصمیم درخشانی نگرفتهاند و حتی رسیدن به پاستور برایشان مهمتر از ماندن در بهارستان است و حتی رئیسی هم از زیادهخواهی آنها تحت فشار قرار گرفته است و ممکن است روز بررسی صلاحیت وزرا روز راحتی برای او نباشد.»
این اتهامزنی به مجلس یازدهم درحالی است که وکلای ملت برای پیگیری مطالبات مردم روی آن کرسیهای سبز نشستهاند و میدانند که رها کردن مسیر احقاق حقوق آنان به بهانه قرار داشتن در روزهای پایانی دولت به هیچ وجه پذیرفته نیست. شاهد آنکه گزارش نویس شرق نیز این را میداند و در رویکرد ضد مجلسی خود نیز قادر به نادیده گرفتن این واقعیت نیست.
«ایران» که صدای دولت است و احتمالا تا چند هفته دیگر به روزنامهای همسو با رئیسی تبدیل خواهد شد، امروز عکسی تمام قد از روحانی و رئیسی را انتخاب و از عنوان «فصل نو پاستور» استفاده کرده است. فصلی که قطعا به تغییرات در ساختار و رویکرد این روزنامه نیز همراه خواهد بود.
این روزنامه در گزارش دیگری برای شرح وضعیت کرونایی کشور نیز با تیتر «بازی دلتا با اعداد مرگ» نوشته است: « افزایش بیماران بدحال در روزهای اخیر است؛ موضوعی که وضعیت هولناکی را از آغاز سونامی مرگ بر اثر ویروس دلتا در کشور پیشبینی میکند.»
«آفتاب یزد» که هجمه به مجلس یکی از برنامههای روزانه آن است، امروز در تیتر یک خود قوه مقننه را به انفعال در ساماندهی بازار خودرو متهم کرده است، به اضافه اینکه ماجرای اختصاص دناپلاس به نمایندگان مجلس را که امری معمول در همه ادوار مجلس بوده دوباره پیش کشیده تا کنایهای بیشتر زده باشد. در این گزارش با تیتر «سوار بر دناپلاس بیخبر از بازار خودرو» آمده است: «روند گرانی افزایش قیمت خودرو همانطور که فعالان بازار پیشبینی کرده بودند در سال 1400 با شتاب بیشتری همراه شد. این در حالی است که نمایندگان مجلس دنا سوار که همان ابتدای شروع به کارشان دنا پلاسهای 600 میلیونی را به قیمت کارخانه دریافت کرده بودند و از همان ابتدا هم دم از کنترل قیمت خودرو میزدند و حتی با مدیر عامل برخی از شرکتهای خودروسازی دیدار داشتند و طرح تحقیق و تفحص از شرکتهای خودروسازی را به صحن علنی مجلس برده و با آن موافقت کردند؛ تا کنون هیچ اقدام موثری در جهت کنترل بازار خودرو انجام نداده اند!»
«جوان» از شیوه مدیریت کرونا گلایه دارد و تقریبا تمام صفحه یک خود را به این موضوع اختصاص داده است. این روزنامه اصولگرا در گزارشی با عنوان «راه مقابله با پاندمی این نبود» آورده است: «در تهران آمار بیماران بستری از ۱۰ هزار نفر فراتر رفتهاست. کادر درمان هم خسته و فرسوده شدهاند و این فرسودگی بر خروجی کارشان اثرگذار است. در چنین شرایطی روند واکسیناسیون هم هر چند نسبت به قبل سرعت گرفته، اما به نسبت سرعت گسترش بیماری حکایت مسابقه لاک پشت و خرگوش است. حتی واکسنهای داخلی همچون کووایران برکت هم به وعدههایش برای تولید و تحویل واکسن عمل نکردهاند. در کنار چالش جهانی غلبه ویروس دلتا، اما بخش مهمی از وضعیت فوق قرمز کنونی در کشور ماحصل بیتدبیریها و سوءمدیریت مدیران سلامت و دستگاههای مرتبط است؛ مدیریت و سیاستگذاری کشورمان برای مقابله با کرونا طی دو سال اخیر متناسب با سیاستگذاری مقابله با یک اپیدمی نبود و حالا دود این سوءتدبیرها به چشم مردم فرو میرود و آمار فوتیهای کرونا در کشورمان تا اینجای کار به حدود ۹۲ هزار تن رسیدهاست.»
«اعتماد» امروز بیانیه جبهه اصلاحات ایران را با عنوان «رفراندوم برای طرح صیانت» تیتر یک کرده است. بیانیهای که علیه طرح اخیر مجلس نوشته شده است.
این روزنامه اصلاحطلب همچنین گفتوگویی دارد با سیدحسین ملائک، سفیر پیشین ایران در چین که معتقد است: «غربیهاعزم فشار بیشتر برایران دارند». او همچنین میگوید: « اگر دولت سیزدهم نمیخواهد هیچ انعطافی در مقابل امریکا نشان بدهد باید شاخ غولی را در سیاستهای اقتصادی و سیاسی داخلی بشکند که به اعتقاد من از پسش بر نمیآید.»
گروه اقتصادی اعتماد اما در گزارشی از افزایش شدید شکاف طبقاتی خبر داده و آورده است: «افزایش نابرابری از جنبههای مختلف قابل بررسی است اما آن چیزی که درنهایت باعث افزایش نگرانی در میان کارشناسان میشود، عدم توانایی دولت برای کاهش آن است. فروش نفت به دلیل تحریمها به شدت کاهش پیدا کرده و خبرها نیز حاکی از به بنبست رسیدن مذاکرات وین است که دورنمای خوبی را برای اقتصاد ایران ایجاد نمیکند. از سوی دیگر شیوع پیکهای چندم کرونا در کشور و فشار به سیستم درمان و البته نیازمندی آن به بودجه، میتواند هر دولتی را دچار مشکل کند، بهخصوص آنکه پیشبینی میشود در سال جاری 350 هزار میلیارد تومان کسری بودجه در اقتصاد ایران رخ دهد که با وجود تورم 44.2درصدی عواقب آن برای اقتصاد شدیدتر خواهد بود.»
دیدگاه تان را بنویسید