واکنش وزیر صنعت به گرانی سیمان

کد خبر: 1082885

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بر اساس گزارش وزیر صنعت در نشست کمیسیون، 16 نفر عامل گرانی سیمان هستند که گزارش فعالیت آنها به نهادهای نظارتی داده شده است.

واکنش وزیر صنعت به گرانی سیمان

حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، درباره جلسه بعدازظهر این کمیسیون اظهار داشت: در این نشست، وزرای نیرو و صنعت با حضور در کمیسیون به سؤالات نمایندگان در خصوص مشکلات مربوط به برق مورد نیاز صنایع کشور و نیز گرانی فولاد و سیمان در هفته‌های اخیر پاسخ دادند. 

وی افزود: براساس گزارشی که وزیر صنعت ارائه کرد، قطعی برق در هفته‌های اخیر منجر به کاهش 80 درصدی تولید سیمان، کاهش 70 درصدی تولید مس و کاهش 90 درصدی تولید فولاد شده است و در مجموع 4 هزار مگاوات از برق مورد نیاز صنایع کشور قطع شده است تا برق مورد نیاز برای خانه‌ها تأمین شود. 

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که براساس قانون بهبود فضای کسب و کار، آخرین نقطه برای قطعی برق باید صنایع باشند، اما دولت صنایع کشور را به عنوان اولین نقطه قطع برق انتخاب کرده است. 

حسینی کیا گفت: علاوه بر این، براساس گزارش ارائه شده استخراج رمزارزها نیز به صنعت برق کشور لطمه زده؛ به گونه‌ای که معادل حدود 5 واحد نیروگاهی با ظرفیت 160 مگاوات، برق برای استخراج رمزارزها لازم است. 

وی همچنین با اشاره به برق مورد نیاز برای صنایع سیمان و فولاد عنوان کرد:‌ صنعت سیمان کشور یک و نیم برابر ظرفیت نیروگاه بوشهر و صنعت فولاد کشور معادل 6 برابر ظرفیت نیروگاه بوشهر برق نیاز دارند اما مشکل اینجاست که مدیریت بهینه‌ای صورت نمی‌گیرد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در حوزه مصرف برق، اگر همه ظرفیت‌ها را به سمت تولید برق برای صنایع ببریم و در عوض برق شبکه خانگی را از ظرفیت‌هایی مانند انرژی خورشیدی و مانند آن تأمین کنیم، بخشی از مشکلات برق کشور حل خواهد شد.

وعده کاهش قیمت سیمان و فولاد از آخر هفته

وی در ادامه به جزئیات دیگری از گزارش ارائه شده از سوی وزیر صنعت در خصوص گرانی سیمان اشاره کرد و گفت: طبق اظهارات وزیر صنعت، 16 نفر عامل اصلی گرانی سیمان هستند و این افراد در داخل صنف سیمان فعال هستند؛ در واقع، لیدرهای این صنعت نیز با برخی بورسی‌ها رابطه دارند و گزارش فعالیت آنها نیز به نهادهای نظارتی داده شده و آنها باید با این افراد برخورد کنند.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، همچنین بر لزوم مدیریت بازار سیمان در کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر، ارزش اسمی تولید سیمان کشور 88 میلیون تن و ظرفیت واقعی آن 70 میلیون تن است؛ 50 میلیون تن نیز میزان مصرف واقعی سیمان کشور است و این بدان معناست که حدود 20 میلیون تن امکان صادرات وجود دارد، اما می‌بینیم نه صادراتی صورت می‌گیرد و نه نیاز داخل به خوبی تأمین می‌شود.

حسینی‌کیا در پایان گفت: وزرای صنعت و نیرو قول دادند از پایان هفته جاری و با کاهش دمای هوا و مدیریت بهتر برق مورد نیاز صنایع، قیمت محصولات فولادی و سیمان به سمت منطقی‌تر شدن حرکت کند./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد