چرا مصالح ساختمانی گران شد؟
عضو کمیسیون عمران مجلس دلالی را عمدهترین دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی دانست و گفت: ۳۵ درصد قیمت مصرفکننده کاذب است.
احمد دنیامالی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به صحبتهای آیتالله رئیسی در مورد مسکن اظهار داشت: ما باید این توانایی را در کشور ایجاد کنیم که بتوانیم قابلیت احداث تا یک میلیون مسکن را فراهم کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان داشت: ساز و کار این امر نه تنها توسط دولت بلکه باید عمدتاً توسط بخش خصوصی، در روستاها توسط خود مردم و بنیاد مسکن و در شهرها با کمک شهرداریها اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به مسئله تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی و جداسازی حوزه راه با مسکن تصریح کرد: ادغام موضوعات راه و مسکن تنها به ضرر حوزه مسکن بود و در مسائلی مانند تسهیلات بانکی و مدیریت منابع مسکن دچار مشکلات زیادی هستیم.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: مجلس بهدنبال کار کارشناسی برای جداسازی دو وزارتخانه تحت عنوان وزارت «راه و حمل و نقل» و یا «راه و ترابری» و وزارت «مسکن و شهرسازی» است.
دنیامالی با بیان اینکه در حوزه سیمان با مشکل تولید مواجه نیستیم و مشکل بزرگ ما در بحث مصالح، دلالی است افزود: دستگاههای نظارتی و تعزیرات حکومتی باید با درایت بیشتری وارد کار شوند تا قیمتها به نفع مصرفکننده باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: بهعنوان مثال قیمت یک پاکت سیمان در استانهای مختلف متفاوت است البته بخشی از قیمت سیمان مربوط به هزینه حمل و نقل است اما قیمتی که به دست مصرفکننده میرسد واقعی نبوده و 35 درصد آن کاذب است.
وی گفت: یکی از موضوعات مربوط به ماده 100 قانون شهرداریها که واکنش زیادی را در کمیسیون عمران به همراه داشت این است که احکام کمیسیون ماده 100 حالت قضایی دارد اما قوه قضاییه اعتقادی ندارد که این امور به دستگاه قضا برگردد چرا که حجم پروندهها در سیستم قضایی بالا میرود.
دنیامالی با اشاره به اینکه شکل کنونی کمیسیون ماده 100 متشکل از یک قاضی، نماینده وزارت کشور و عضو شورای همان شهر است افزود: معمولاً در شهرستانها یک کمیسیون و در برخی از شهرستانها تعداد بیشتری مانند تهران که 10 کمیسیون ماده 100 داریم.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس بیان کرد: در شکلی که در اصلاحات مطرح شده قاضی حذف شده است و نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد مبنی بر اینکه چیزی که به جای این اصلاحات میآید شاید نتواند پاسخگوی نیاز جامعه باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه ما باید ساز و کاری را تدوین کنیم که تخلفی حادث نشود افزود: مهم این است از لحاظ قانونی شرایطی را ایجاد کنیم که تخلف انجام نگیرد اینکه پس از تخلف جریمه و یا تخریب انجام شود فرقی به حال قضیه نمیکند.
دنیامالی بهعنوان یکی از نمایندگان مخالف با این اصلاحات تصریح کرد: به عقیده بنده این اصلاحات و کمیسیونی که اکنون طراحی شده نمیتواند جلوی تخلفات را بگیرد و با آنچه جامعه نیاز دارد فاصله دارد لذا اکنون این مسئله در کمیسیون عمران مورد بررسی است.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس با بیان اینکه تالاب انزلی جزئی از زندگی مردم انزلی است که در حال خشک شدن است گفت: تالاب به جهت ارتباطی که با دریا دارد اکنون در بالاترین سطح عقبنشینی است.
وی بیان کرد: به صورت دورهای دریا پیشروی داشته و به همان نسبت شاهد عقبنشینی تالاب بودیم اما تنها مشکل تالاب این نیست و رسوب بالا در این تالاب یکی از مواردی است که بنده به عنوان طرحی از وزارت نیرو در حال پیگیری آن هستم تا بتوانیم کاری که برای ارومیه انجام شده را در تالاب انزلی اجرا کنیم.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه از سال 93 افزایش حریم تالاب انزلی اتفاق افتاد که باعث تداخل حریم این تالاب با محدودههای روستایی و طرحهای هادی شد گفت: اگر همان زمان مسئولان امر به آن میپرداختند میتوانستند سریع آن را حل کند.
دنیامالی با اشاره به اینکه اقدام وزارت نیرو برای افزایش حریم تالاب غیرکارشناسی بود افزود: در جلسهای که دو هفته گذشته برگزار شد قرار شد در گام نخست هزار و 970 هکتار که شامل طرحهای هادی روستایی و بخشی شهری است از حد بستر خارج شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه طبق آخرین پیگیری از قائم مقام وزارت نیرو ظرف هفته آینده این اقدام انجام میشود افزود: بزرگترین مشکل، واگذاریهای قبل انقلاب در بحث اصلاحات اراضی کشاورزی و مستثنیات است و در گام دوم به دنبال اقداماتی هستیم تا حقوق مردم پایمال نشود.
وی اقدامات سازمان محیط زیست در حوزه جمعآوری سنبل آبی در تالاب انزلی را کافی ندانست و عنوان داشت: در این زمینه تجهیزاتی از خارج کشور خریداری شد و مشابه آن نیز توسط صنایع دریایی تولید شد اما تا اکنون اقدام موثری در ابن حوزه انجام نشده است.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس با بیان اینکه صاحب نظران این حوزه معتقدند که مبارزه مکانیکی با سنبل آبی اثربخشی چندانی ندارد و باید در حوزه مبارزه بیولوژیکی ورود کنیم گفت: علت وجود آزولا و سنبل آبی بر هم زدن خودپالایی تالاب است.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس افزود: زمانی که میزان خودپالایی تالاب را به هم میزنیم مشکلات این چنینی رقم میخورد؛ جریان خودپالایی طبیعی که بر اساس شدت بارندگی در تالاب ایجاد میشد یک تازگی مجددی به تالاب میداد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متأسفانه رودخانههای منتهی به دریا لایروبی نشد و با حجم رسوبگذاری زیادی مواجه شدیم تصریح کرد: نتیجه این موضوع، پدید آمدن آزولا و سنبل آبی بود.
وی گفت: برای کارخانه کمپوست منطقه خمیران حدود 3 هفته گذشته تجهیزات جدید نصب شد؛ موضوع حائز اهمیت مدیریت شیرابهها است و ساختمان تصفیهخانه بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تجهیزات آن خریداری شده و بهدنبال نصب آن هستیم تا بتوانیم شیرابه را مدیریت کنیم.
دنیامالی با بیان اینکه در روز بین 100 تا 120 تن زباله در انزلی تولید میشود ابراز داشت: تفکیک از مبدأ زبالهها خواسته ما از شورای شهر و شهرداری است چرا که در صورت نهادینه شدن این تفکیکسازی میتوانیم در مدیریت پسماند موفقتر عمل کنیم.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس در زمینه 4 بانده کردن مسیر انزلی به رضوانشهر عنوان کرد: پیمانکار این پروژه آغاز به کار کرده و قطعه اول در حال احداث است و پیگیر هستیم تا بر اساس زمانبندی این کار پیش رود اما بزرگترین مشکل این پروژه جدای از تأمین مالی، نبود مصالح است.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عمده پروژههای عمرانی استان گیلان از نبود مصالح رنج میبرند خاطرنشان کرد: تمهیداتی در حوزه کمربندی و جاده انزلی به رضوانشهر داشتیم تا مصالح آن تأمین شود.
وی درباره روند احداث ورزشگاه تختی انزلی اظهار داشت: ورزشگاه انزلی قدیمی است و مسئولان گذشته باید با توجه به منابع مالی که در کشور وجود داشت و اکنون با کمبود مواجه هستیم برای فوتبال انزلی استادیوم جدیدی را ایجاد میکردند.
دنیامالی با بیان اینکه منابع این ورزشگاه از منابع استانی تأمین میشد ابراز داشت: با پیگیریهای بنده کد این ورزشگاه ملی شد و دکلهای روشنایی استادیوم تختی انزلی نصب شده است لذا امیدواریم با دولت جدید سرعت بیشتری به روند پروژه بدهیم.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از مسئلههای جدی ما خانه کشتی است خاطرنشان کرد: این پروژه در حال اتمام است و امیدواریم با حضور مسئولان فدراسیون کشتی به بهرهبرداری برسد.
دنیامالی با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما در بحث ورزش واگذاری اماکن ورزشی است گفت: طبق قانون اگر اماکنی مازاد باشد میتوان مدیریت آن را واگذار کرد اما در استان گیلان بدون در نظر گرفتن قانون و چون منابع وجود ندارد و نگهداری اماکن ورزشی به بخش خصوصی واگذار میشود.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با اشاره به اینکه هیئتهای ورزشی و قهرمانی ما در همه رشتههای ورزشی از این موضوع گلایهمند هستند عنوان داشت: در حال پیگیری هستیم که منابع لازم برای نگهداری این اماکن در اختیار شهرستان انزلی قرار بگیرد.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس با بیان اینکه سالنهای ورزشی در بندرانزلی باید بازسازی شود تصریح کرد: همچنین برای رشتههای مانند قایقرانی پیست وجود ندارد و حل مشکلات اینچنینی با تدوین برنامه پنج ساله برای ورزش انزلی در دستور کار ما است./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید