ربیعی:دولت مکلف به همکاری با رئیس جمهور منتخب است/راهی جز مذاکره وجود ندارد

کد خبر: 1080006

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت خود را مکلف به همکاری همه جانبه با رییس‌جمهور منتخب می‌داند، گفت: بر اساس تفاهم‌های انجام شده اعضای دولت تاکنون جلسات منظمی با رییس جمهور منتخب داشته‌اند و این جلسات همچنان ادامه دارد.

ربیعی:دولت مکلف به همکاری با رئیس جمهور منتخب است/راهی جز مذاکره وجود ندارد

علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد:دولت تمام تلاش خود را برای انتقال مطلوب دولت به رئیس جمهور منتخب و دولت آینده به کار گرفته و بر اساس تفاهم‌های انجام شده اعضای دولت تاکنون جلسات منظمی با رییس جمهور منتخب داشته اند و این جلسات همچنان ادامه دارد.  اعضای دولت گزارش‌های لازم را ارائه کردند و دولت خود را مکلف به همکاری همه جانبه با رییس‌جمهور منتخب می‌داند.

سخنگوی دولت اظهار کرد: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری دولت تا روز آخر به وظایف خود بی کم و کاست و با همه توان و قدرت ادامه خواهد داد و در همین راستا دولت برای رفع نگرانی‌ها در خصوص وجود کالاهای اساسی در ماه‌های اولیه فعالیت دولت منتخب تمام تلاش خود را به کار بسته است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با یادآوری ۲۳ تیر مصادف با سالروز تصویب برجام و نامگذاری آن به روز گفت و گو و تعامل سازنده با جهان، گفت: این روز، نماد اراده ملت ما برای اثبات صلح خواهی و همکاری جویی با همه ملت‌ها و دوری از تنش و عداوت است.  

وی افزود: هشت سال پیش دولت یازدهم نه تنها با شعار بلکه با خواست حقیقی و برآمده از ریشه های فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام و به هدف رساندن صدای ایرانیان به جهان، رویکرد تعامل سازنده با جهان را انتخاب کرد.  دولت یازدهم در ابتدای ماموریت خود و با ارزیابی از پایان عصر تک قطبی و ناگزیری همکاری‌های بین المللی در حل و فصل اختلافات میان ملت‌ها، به این فلسفه و جهان بینی دست پیدا کرد که هیچ راهی جز تعامل و مذاکره در کنار زدن اختلاف ها وجود ندارد.

سخنگوی دولت افزود: بدخواهان ملت ما که به هدفی جز انسداد زندگی مردم ما رضایت نمی دادند، بدخواهان ایران سال‌ها کوشیده بودند که با ارائه تصویری خشن و قانون شکن از ایران، انزوای ما را از ترتیبات مالی و سیاسی جهانی واقعیت ببخشند. همان ها بودند که بعد از دستیابی به توافق برجام که یکی از نمادها و نتایج این رویکرد بود، یکبار دیگر کوشیدند که انتقام خود را نسبت به خردورزی دولت ایران که چیزی جز انعکاس خواست اکثریت قاطع مردم و مقام معظم رهبری نبود، بگیرند و با فریب رئیس جمهور پیشین آمریکا به خروج از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه نه تنها زندگی را بر مردم ما سخت کردند بلکه ضمن خالی گذاشتن دستان آمریکا، این کشور را توأم با بی آبرویی کم نظیری به ورشکستگی در سیاست خارجی آن کشاندند.

راهی جز تعامل و مذاکره برای کنار زدن اختلافات وجود ندارد

ربیعی اظهار کرد: آغاز به کار دولت با رکود تورمی بی‌سابقه و انزوای مطلق در عرصه‌ بین‌المللی همراه بود طوری‌که رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب ۷.۷- و ۰.۳- درصد و نرخ تورم به ترتیب به ۳۰.۶ و ۳۴.۷ درصد رسیده بود.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: تدابیر دولت یازدهم در همان شش ماه اول باعث شد تا سال ۱۳۹۳، سال خروج از رکود همراه با افت شدید نرخ تورّم باشد، ‌طوری‌که در آن سال، نرخ تورّم به ۱۵.۶ درصد و نرخ رشد اقتصادی به ۳.۲ رسید. این در حالی بود که مذاکرات هسته‌ای در جریان بود و هنوز توافق هسته‌ای به سامان نرسیده بود.

ربیعی گفت: در حالی که کشور پس چند سال توفانی، با تدابیر دولت در مسیر ثبات و رونق قرار داشت، یک‌باره از نیمه دوم سال ۱۳۹۳ جهان با افت شدید و به نوعی بی‌سابقه قیمت جهانی نفت روبرو شد. بسیاری از کشورهای نفتی نتوانستند در برابر این شوک مقاومت کنند و بسیاری دچار رکود اقتصادی و برخی دچار تورم‌ شدید شدند.  

وی ادامه داد: سال ۱۳۹۴ برای دولت که در کوران مذاکرات هسته‌ای قرار داشت، سال بسیار سختی بود؛ با این حال، با تدابیر اتخاذ شده موفق شدیم با کمترین آثار رکودی و تورمی از این بحران جدید نیز عبور کنیم و عملاً این فشار سنگین در سال ۱۳۹۴ را فقط دولت احساس کرد.

 سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در مجموع، علی‌رغم همه‌ تنگناها و محدودیت‌ها، دولت تدبیر و امید موفق شد در سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران در نیم‌قرن اخیر را رقم بزند. متوسط تورم در بازه‌ سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، ۱۱.۵ درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک‌رقمی در کشور تجربه شد. در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته که نرخ تورم در یک دوره‌ چهارساله تا این حد پایین باشد.  

وی اضافه کرد: حتی بعد از خروج دیوانه وار آمریکا از برجام، اعتقاد راسخ ما به  گفت و گو و تعامل سازنده بود که باعث نقش برآب شدن نقشه بدخواهان ایران و امتناع ما برای خروج متقابل از برجام شد. این ما بودیم که با ایستادگی در برابر این قانون شکنی بزرگ، از نابودی برجام جلوگیری کردیم و با ترکیب کردن مقاومتی بی نظیر از یک طرف و پیگیری یک دیپلماسی زنده و پویا از طرف دیگر، برای آمریکا چاره‌ای جز بازگشت به میز مذاکره و عقب نشینی از آن اقدام بی مبنا باقی نگذاشتیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: امروز که یکبار دیگر در آستانه احیای برجام قرار داریم و یکبار دیگر ملت ما به مشاهده آثار مثبت این توافق نزدیک تر از هر زمان دیگری هستند، اطمینان داریم که تاریخ منصفانه قضاوت خواهد کرد و یقین داریم که مردم به رویکرد گفت و گو و تعامل سازنده نمره قابل قبولی خواهند داد.

ربیعی افزود: با همه فراز و فرودهای سال‌های اخیر نه تنها از اعتقاد به درستی اصل گفت و گو و تعامل عقب ننشسته‌ایم بلکه اصالت و حقانیت این نگاه را در روابط منطقه‌ای به نمایش گذاشتیم و در کوران تهاجمات داعش و دیگر گروه‌های تروریستی که در موازات مداخله‌های مخرب خارجی، آتش بزرگی در خانه مردم بیگناه منطقه به پا کردند، امید به حل اختلاف را زنده نگه داشتیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در ادامه با گرامیداشت روز تامین اجتماعی گفت: نظام تامین اجتماعی بخش جدایی ناپذیر از حکمرانی اجتماعی صحیح است که می‌تواند متضمن امنیت اجتماعی، امنیت روانی و زندگی سالم برای نیروهای کار یک جامعه و گذراندن یک دوره سالمندی بی‌دغدغه برای همه شهروندان باشد.

وی اضافه کرد: دولت در ۸ سال گذشته ضمن پیگیری نظام تامین اجتماعی و پشتیبانی از افرادی که دچار فرصت‌های نابرابر اجتماعی و نیازمند انواع حمایت‌های اقتصادی و اجتماعی هستند، ترتیبی اتخاذ کرد تا جامعه تولید با کرامت و امنیت اجتماعی همراه باشد.

سخنگوی دولت ادامه داد: گسترش خدمات درمانی از طریق طرح تحول سلامت، گسترش پوشش بیمه‌ای و این اقدام پرافتخار که هیچ ایرانی امروز بدون بیمه سلامت نیست هم از اقدامات دولت در این زمینه بوده است. گسترش افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی به ویژه روستاییان و عشایر به بیش از ۲ میلیون نفر از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید است.

به خواست دو دهه‌ای کارگران و بازنشستگان برای همسان سازی عمل کردیم

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: دولت تلاش کرد بدهی‌های خود را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند و به همین دلیل با تلاش‌های انجام شده سازمان تامین اجتماعی امروز از یک تعادل نسبی برخوردار است. در این راستا دولت به خواست دو دهه جامعه کارگری و بازنشستگان مبنی بر همسان‌سازی حقوق بازنشستگان عمل کرد و امروز در بخش درمان هم موفق به برنامه‌های دفترچه الکترونیک و حذف نسخه‌ها شده است.

ربیعی این روز را به همه مدیران و بازنشستگان و کارگران تبریک گفت و اعلام کرد تمام تلاش خود را انجام دادیم تا نسبتی که سال ۹۹ بازنشستگان در زمینه دریافتی داشتند، با نسبت ۱۴۰۰ تفاوت چشمگیری داشته باشد.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به گرامیداشت ۲۵ تیر روز سازمان بهزیستی گفت: این سازمان وظایف مهمی بر عهده دارد از جمله توانمند کردن افراد معلول، ایجاد اشتغال و مهارت افزایی که سازمان بهزیستی در این سال‌ها به این اهداف دست یافت.

وی ادامه داد: از طرفی افزایش مستمری‌بگیران از ۸۲ هزارتومان برای خانواده ۴ نفره در سال ۹۲ به ۵۴۰ هزارتومان در سال ۹۹ رسیده است که از جمله اقدامات دولت برای بهبود شرایط افراد تحت پوشش بهزیستی بوده است. خوشبختانه بهزیستی در تشریک مساعی با جامعه موفق عمل کرده و نهادهای مدنی مرتبط با خیر جمعی، در این هشت سال به بیش از دو برابر تمام سالهای گذشته افزایش یافته است.

ربیعی ادامه داد: از طرفی در این دولت شاهد افزایش دریافتی مستمری بگیران از ۸۲ هزار تومان برای خانواده چهار نفره به ۵۰۰ هزار تومان در ۱۴۰۰ بودیم. از دیگر اقدامات دولت برای بهبود شرایط افراد تحت پوشش بهزیستی، مهارت افزایی افراد، ایجاد اشتغال و تامین مسکن برای خانواده‌های دو معلول به بالا بود که خوشبختانه بهزیستی در تشریک مساعی با جامعه موفق عمل کرده است و خیر جمعی نهادهای مدنی به بیش از دو برابر سال‌های گذشته افزایش یافته است.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: بهزیستی از سوی دیگر متکفل فرزندانی از این سرزمین است که فاقد حمایت نهاد خانواده هستند و این سازمان باید نقش والدین را هم ایفا کند. این روز بهانه‌ای‌ است تا همه خیر جمعی را به یاد بیاوریم چون پایداری جامعه ما در گرو گسترش خیر جمعی است.

 ربیعی با بیان اینکه همه ما برای زیست بهتر باید به یک مددکار تبدیل شویم، با تبریک مجدد روز بهزیستی گفت: برای اینکه خیر جمعی به یک جنبش اجتماعی تبدیل شود هر ایرانی باید یک مددکار و نیکوکار شود.

تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد ریالی دولت برای خسارت دیدگان بخش کشاورزی

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به مصوبات دولت اظهار کرد: امسال با خشکسالی کم نظیری روبرو شده‌ایم. افزایش دما و کاهش ذخایر آبی علاوه بر زندگی روزمره شهروندان، معیشت و اقتصاد در بخش کشاورزی را با مشکل و چالش روبرو کرده است. با کمی آب به دلیل کاهش بارندگی ها و کم آبی روبر شده ایم و پیش بینی می‌شود این روند در سال آینده هم ادامه داشته باشد؛ لذا این کم آبی و خشکسالی باید همراه با الزاماتی در سیاستگذاری‌ها و نیز فرهنگ‌سازی و تغییر سبک مصرف و سازگاری مردم با کم آبی باشد.

وی ادامه داد: دولت به منظور حمایت از بخش کشاورزی با توجه به کاهش چشمگیر ریزش‌های جوی در سال آبی جاری نسبت به میانگین دوره‌های مشابه گذشته و در راستای مدیریت خشکسالی و رفع مشکلات کشاورزان در تمام نقاط کشور و جلوگیری از بروز بحران‌های اجتماعی، با اختصاص اعتبار، امهال و اعطای تسهیلات برای خسارت دیدگان بخش کشاورزی موافقت کرد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: بر این اساس، مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به منظور تامین آب کشاورزی اضطراری از طریق لایروبی، مرمت و بازسازی قنوات، تاسیسات و تجهیزات آبی شبکه‌های آبیاری، ایستگاه‌های پمپاژ، بندهای انحرافی، مرمت و بازسازی کانال‌های عمومی و سردهنه‌های کشاورزی، چشمه‌سارها، استخرهای ذخیره آب و آب بندان ها، پوشش انهار، انتقال آب با لوله و... اختصاص یافت.

ربیعی اضافه کرد: به موجب مصوبه مذکور، کارگروه مربوط به بخشودگی سود و کارمزد و جریمه وام‌های دریافتی کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیرمترقبه موظف است صرفاً در شهرستان‌هایی که در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و توسط سازمان مدیریت بحران کشور به استانداری‌ها اعلام شده‌اند، مشمولین واجد بهره مندی از امهال تسهیلات موضوع تصویب نامه را به بانک‌های عامل معرفی کند و بانک‌های عامل موظفند ضمن بخشودگی سود، کارمزد و جرایم تسهیلات دریافتی خسارت‌دیدگان بخش کشاورزی که در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دچار خشکسالی شده‌اند و سررسید بدهی آنها درسال ۱۴۰۰ است، اصل تسهیلات دریافتی را به مدت سه سال امهال کنند.

سخنگوی دولت گفت: دولت همچنین با پرداخت مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی (با کارمزد ۴ درصد) به آسیب دیدگان بخش کشاورزی با راهبری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک‌های عامل با معرفی وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها) و با ضمانت زنجیره‌ای برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی سال آبی جاری موافقت کرد.

ربیعی ادامه داد: روز یکشنبه نیز پس از جلسات متعدد با حضور نهادهای مدنی و کارشناسان حقوقی دولت با هدف حمایت از حقوق بشر و شهروندی براساس اصول قانون اساسی، موازین اسلامی، تعهدات بین‌المللی و سایر قوانین، تقویت، هماهنگ، همگرا و هم افزا کردن تلاش‌ها و ابتکارات ملی در حمایت از حقوق بشر و شهروندی، «لایحه ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی» را تصویب کرد.

وی افزود: همچنین هیات دولت نظر به ضرورت گذار از وابستگی اقتصاد به نفت به اقتصاد مبتنی بر کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شغل پایدار و افزایش درآمد سرانه ملی، اعضای دولت با هدف تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو، سیاست‌های اجرایی تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو را تصویب کرد. که بر این اساس، کارآفرینان پیشرو به مدت سه سال از مشوق‌های این مصوبه بهره‌مند خواهند شد و بعد از آن لازم است تا دوباره ارزیابی شوند.

سخنگوی دولت اضافه کرد: در بخشی از حمایت‌ها دانشگاه‌ها می‌توانند به کارآفرینان پیشرو مدرک دکتری افتخاری اعطا کنند. وزارت علوم نیز موظف است چارچوب‌های لازم برای همکاری و حضور کارآفرینان پیشرو در دانشگاه‌ها، بدون در نظر گرفتن مدرک تحصیلی آنان، به عنوان مدرس یا استاد مدعو در حوزه‌های مرتبط با فعالیت کاری آنان یا حوزه‌های کارآفرینی را فراهم کند. همچنین معاونت علمی و فناوری موظف است با هدف رفع نیازهای فناورانه کارآفرینان پیشرو، مشوق‌های لازم جهت ارتقای همکاری آنها با شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان را طراحی و اجرا کند.

 تدابیر لازم در مرزهای شرقی اتخاذ شده است/ مبادلات تجاری با افغانستان از گمرک میلک برقرار است

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در ادامه در پاسخ به ایرنا درخصوص تدابیر دولت در مرزهای شرقی گفت: دستگاه‌های مرتبط فرایند جدید تغییرات در عرصه‌های سیاسی افغانستان را بررسی و مطالعه کردند.  با محوریت وزارت کشور کمیته‌ای هم در این زمینه رصد مستمر و ایجاد آمادگی های لازم برای مواجهه با این تغییرات را طراحی و برنامه ریزی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع با اقدامات انجام شده آمادگی‌های لازم وجود دارد و سناریوهای مختلف هم متناسب با روند تحولات پیش بینی شده و در صورت نیاز اقدام هم خواهد شد.

سخنگوی دولت درباره تاثیر این تحولات بر مبادلات تجاری با افغانستان گفت: با توجه به تحولات روی داده در گمرکات مرزی افغانستان، گمرک اسلام قلعه مقابل دوغارون و ابونصر فراهی مقابل ماهی رود به کنترل طالبان درآمد لذا عملاً تا برقراری شرایط ثبات باید منتظر بمانیم اما گمرک میلک که از گمرکات اصلی است در حال حاضر فعال است و طبق روال گذشته از این مسیر  مبادلات تجاری با افغانستان انجام می شود.

ربیعی همچنین درباره تدابیر دولت درزمینه ورود مهاجران غیر قانونی گفت: برنامه ایران جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز است که در حال پیگیری این موضوع هستیم در عین حال برای تقویت نیروهای مرزبانی و نظارتی در مرز افغانستان و آمادگی کامل درباره پذیرش رسمی نیروهای افغانستان هم تصمیماتی اتخاذ شده و بخشی از نیروهای ورودی به ایران هم با هماهنگی دولت مرکزی افغانستان بازگردانده شدند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: در صورت ورود مهاجران جدید در جوار مناطق مرزی اردوگاه هایی برای آنان مهیا می‌کنیم  البته تاکنون با ورود مهاجران جدید به ویژه خانوادگی مواجه نبودیم.

وی با بیان اینکه مسائل مرزی امنیتی و اقتصادی و مسائل سیاسی موضوع افغانستان را با حساسیت دنبال می‌کنیم، گفت: همواره گفتیم امنیت افغانستان با حضور نیروهای خارجی شکننده است. علاوه بر این خشونت توسط هر گروه در افغانستان را محکوم کردیم. جنگ و خشونت و نزاع داخلی در افغانستان را همیشه محکوم کرده و تلاش کردیم در افغانستان، دولتی مقتدر متکی بر آرای مردم بتواند مردم خود را از چالش‌ها بیرون بیاورد.  

ربیعی ادامه داد: مسائل افغانستان چه در بحث سیاست خارجی و چه در بخش سیاست داخلی ما از مسائلی است که این روزها با حساسیت در وزارت امور خارجه و در بخش مرزی با وزارت کشور در حال پیگیری است.

 آماده تبادل همه زندانیان با آمریکا هستیم

سخنگوی دولت در واکنش به اظهارات راب مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از پیشرفت در مذاکرات برای آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران گفت: ما قبلا بارها اعلام کردیم که جمهوری اسلامی ایران بخاطر نیات انسان دوستانه آماده تبادل همه زندانیان سیاسی در مقابل آزاد کردن همه زندانیان ایرانی در سراسر جهان است که با دستور و خواست آمریکا محبوس شده‌اند.  

وی افزود: ما حتی در دولت پیشین آمریکا هم از این آمادگی طرف ایرانی خبر داده بودیم اما این دولت آمریکا بود که با اصرار بر گروگان‌گیری ایرانیان از نشستن پای میز مذاکره امتناع کرد و دولت آمریکا با گروگان گیری از ایرانیان از نشستن پای میز مذاکره جلوگیری کرده بود.

ربیعی ادامه داد: دولت آقای بایدن از روزهای ابتدای روی کار آمدن این موضوع را مورد توجه قرار داده و این مذاکرات در جریان است و به محض دستیابی به نتایج قابل قبول، توسط همکاران ما در وزارت امور خارجه اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.

 شواهدی از امنیتی بودن انفجار اخیر در پارک ملت ارائه نشده است

سخنگوی دولت همچنین در خصوص علت و عوامل صدای انفجار بامداد جمعه در پارک ملت گفت: بررسی ها نشان می‌دهد صدای انفجار شنیده شده، ناشی از ایجاد یک گودال در بخشی از پارک بوده که محموله‌ای از مخلوط بنزین و گازوئیل درون حفره‌ای جاسازی شده بود؛ تاکنون هم هیچ شواهدی درخصوص امنیتی بودن موضوع، ‌از طرف دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ارائه نشده است.

وی با بیان اینکه البته دستگاه های ذیربط برای شناسایی اقدام کنندگان، اقدامات لازم را پیگیری می‌کنند، گفت: طبق گزارش ارائه شده از سوی وزارت کشور، این حادثه به هیچ عنوان شبیه خرابکاری‌هایی اخیر نیست. با این حال، به محض دریافت اطلاعات جدید، حتما به افکار عمومی توضیح داده خواهد شد.

حتی یک مورد اعزام خارج از قاعده معلمان به خارج از کشور نداشتیم

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اعزام خارج از ضابطه برخی مدیران آموزش و پرورش در روزهای پایانی دولت دوازدهم گفت: حتی یک مورد اعزام خارج از قاعده معلمان به خارج از کشور نداشتیم. من سوال دارم آیا شما تایید می‌کنید یا شایعه است خواهش می‌کنم همکاران رسانه‌ای دقت کنند یک شائبه تبدیل به موج نشود.

ربیعی ادامه داد: در روند اعزام معلمان به خارج از کشور هیچ تغییری ایجاد نشده و دقیقا براساس شرکت در آزمون و پذیرش براساس ضوابط قانونی انجام می شود و حتی یک مورد اعزام خارج از قاعده و قوانین نبوده است.

وی اضافه کرد: در مورد سرپرستان هم باید بگویم که پس از پایان دوره سرپرستی آنها، سرپرستان جدید منصوب می‌شوند که انتصاب آنها از حوزه اختیارات وزیر است و در همین خصوص در ماه‌های پایان دولت هیچ رفتار غیرمتعارف و خارج از ضابطه‌ای انجام نشده است چرا که فرآیند انتخاب و اعزام سرپرستان به دلیل طی مراحل اجرایی از حدود یک سال قبل آغاز می‌شود و براساس تجربه حداقل به ۶ ماه زمان نیاز دارد و امکان اقدام‌های عجولانه وجود ندارد. بنابراین هیچ تصمیمی یکباره و غیرمتعارف انجام نشده است.

گردهمایی منافقین فرصتی برای شناسایی سیاستمداران ریاکار آمریکایی است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعاهای حقوق بشری غربیها و میزبانی آنها از گروهک منافقین گفت: افرادی که وقیحانه در کنار تروریست‌ها می‌ایستند، صلاحیتی برای سخن گفتن از ابتدایی‌ترین مبانی حقوق بشر ندارند.

ربیعی گفت: گردهمایی فرقه یا گروهک تروریستی منافقین فرصتی برای شناسایی و رسوایی سیاستمداران ریاکار آمریکایی است که برخلاف شعارهای تکراری، کمترین اعتنایی به مبانی و تاریخچه تروریسم و نقض حقوق بشر در سایر کشورها ندارند.

وی افزود: اینها گاهی صرفا به منافع ملی خود در مشارکت در این گردهمایی‌ها می‌اندیشند  البته ما هیچ وقت از آنهایی که در سالیان اخیر با طراحی و پشتیبانی از تحریم، جنگ و ترور علیه مردم ایران که نام «سیاست فشار حداکثری» بر آن نهاده بودند، انتظار نداشتیم که راه خود را از گروهک‌های تروریستی منافقین جدا کنند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تاکید کرد: ‌اما این مایه شرمساری آمریکا و اروپاست که وزیر امور خارجه سابق و بدنام آمریکا و چندین مقام رسمی دیگر آمریکایی و اروپایی، بخاطر نفرت پراکنی و بنا برشواهد و تجربه تاریخی البته بخاطر مشتی دلار، نه تنها خرید و فروش می‌شوند بلکه دوشادوش یک فرقه ورشکسته تروریستی و عاملان قتل عام هزاران ایرانی بی‌گناه می‌ایستند و بی‌شرمانه به این جنایت‌ها افتخار می‌کنند.  

وی افزود: نشست‌های این فرقه مطرود، نمایشی بی‌نقاب از بدخواهی و کینه‌توزی علیه ملت ایران است. طبیعتاً آنهایی که وقیحانه در کنار تروریست‌ها می‌ایستند، کمترین صلاحیتی برای سخن گفتن از ابتدایی‌ترین مبانی حقوق بشر و تظاهر به صلح جویی و نیک‌خواهی برای مردم ایران و هیچ مردم آزاده دیگری را در جهان ندارند.

غربی‌ها به جای گله گذاری از اقدامات ایران سریعتر به تعهدات خود برگردند

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ابراز نگرانی های کشورهای غربی و روسیه نسبت به افزایش غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم فلزی گفت: تمام این اقدامات بر اساس نیازهای صلح آمیز در فعالیت‌های هسته ای ایران و بر مبنای حقوق مندرج جمهوری اسلامی ایران در برجام با استناد به بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و با اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می‌گیرد و مطابق اعلامیه‌های متعدد در چارچوب بازگشت همه طرف ها به تعهداتشان در برجام به سرعت بازگشت پذیر هستند.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: از نظر ما با توجه به مقاصد مطلقاً صلح آمیز، هیچ جایی برای نگرانی از این اقدامات وجود ندارد، با این حال، اگر مشارکت کنندگان در برجام نگران این فعالیت‌ها هستند، توصیه می‌کنیم که به جای گله‌گذاری از اقدامات ایران که نتیجه طبیعی بی‌تفاوتی نسبت به انجام تعهدات دیگر طرف هاست، سریع‌تر به تعهدات خود بازگردند.

 ربیعی خاطرنشان کرد: اگر دیگر طرف‌های برجام به وظایف قانونی خود عمل کنند، جمهوری اسلامی ایران نیز هرچه سریعتر انتظارات قانونی مبتنی بر محدودیت‌ها در توافق برجام را محقق خواهد کرد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: برخی از کشورهای اروپایی در حالی اقدامات ایران را ناقض تعهدات برجامی‌ می دانند که خود در اجرای تعهداتشان ذیل برجام، هیچگاه از مرحله حرف فراتر نرفته اند.

 وی یادآورشد: مواضع سخنگوی ‌وزارت خارجه آمریکا در این خصوص غیرقابل قبول بوده و آمریکا در حالی از اقدامات ایران اظهار نگرانی می‌کند که وضعیت فعلی حاکم بر برجام، ناشی از اقدامات و رویکردهای غیرقانونی و یکجانبه خود این کشور است و این کشور در دوره بایدن نیز به اجرای سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ علیه مردم ایران ادامه داده است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در توضیح جزئیات بیشتر از فعالیت‌های فنی هسته ای گفت: سوخت راکتورهای تحقیقاتی و قدرت آنها بطور مستمر شاهد تحول کیفی با استفاده از فناوری‌های نوین می‌باشد. سوخت ۲۰درصدی اورانیوم فلزی، ‌ نسبت به سوخت ۲۰ درصدی معمول، موجب ارتقای راندمان و کارآمدی راکتور تحقیقات تهران می‌شود؛ به گونه‌ای که هم بتوانیم کمیت رادیوداروها را افزایش بدهیم و از نظر زمانی نیز فرایند تولید، ‌ سریع‌تر می‌شود. علاوه بر آن، می‌توانیم به تولید رادیوایزوتوپ‌های صنعتی جدیدی که در شرایط حاضر امان تولید آن نیست، اقدام کنیم.

ربیعی خاطرنشان کرد: ما انتظار داریم حال که به این تکنولوژی پیشرفته دست یافته‌ایم، ‌ برای توقف این فرایند، سوخت جدیدی را برای ما تامین کنند.

بیش از ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد شده است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت در برابر اعتراضات مردم به قطعی برق و اعتراضات در اصفهان به خاطر عدم دریافت حق آبه گفت: خاموشی‌های برق، باعث ایجاد مشکلاتی برای زندگی مردم شد، ضمن احترام به نگرانی و اعتراض‌های مردم، از این خاموشی‌ها و مسائل پیش آمده متاسفیم. امروز قطعی برق خانگی کاهش یافته است و وزارت نیرو به سمت عدم قطع برق خانگی حرکت کرده است.

وی در ادامه گرما و خشکسالی، عدم سرمایه‌گذاری ناشی از تحریم برای تولید بیشتر برق را از علل قطعی‌های اخیر برق عنوان کرد و گفت: علیرغم این مسائل ما بیش از ۲۰ هزار مگاوات برق تولید کردیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ضمن ابراز تاسف از مشکلاتی که برای مردم به وجود آمد، ادامه داد: خشکسالی موضوع مهمی است که باید سازگاری با خشکسالی نه تنها در پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های دولتی قویتر دیده شود بلکه در سبک مصرف انرژی هم باید مورد توجه قرار گیرد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: بنابر پیش بینی‌ها، دولت آینده نیز با این پدیده روبرو خواهد بود و همگان باید به نوعی در مواجهه با این پدیده همکاری و مشارکت داشته باشند و لازم است در سبک مصارف  کشاورزی، صنعتی و خانگی تجدید نظر شود. تجدید نظر در سبک مصرف و سیاستگذاری دولت در مورد چگونگی سازگاری مصارف کشاورزی، ‌صنعتی و خانگی با میزان تولید برق یک سیاست اجتناب ناپذیر از دو سو است که متاسفانه کمتر در این زمینه بحث و گفت و گو شده است.  

 یارانه پنهان انرژی همواره به سود طبقه ثروتمند بوده است

ربیعی خاطرنشان کرد: این خاموشی یک علامت از سیاست‌های یارانه‌ای پنهان در انرژی است که همواره به سود طبقه ثروتمند بوده نیاز به تامل و بررسی دارد که برای آغاز تصمیم‌گیری‌های سخت لازم است همگان با آن همراهی داشته باشند.

وی با تاکید بر ادامه روند سرمایه گذاری و احداث نیروگاه‌های‌ جدید گفت: میزان طرح‌های نیمه تمامی که سال ۹۲ گرفتیم و طرحهای نیمه تمامی به دولت بعد انتقال خواهیم داد منتشر خواهد شد. اما بخشی از خاموشی‌های اخیر نشان دهنده آثار تحریم‌ها بر سرمایه گذاری‌ها از جمله در صنعت برق است و دولت علیرغم همه مشکلات تلاش‌های ارزنده ای در خصوص احداث نیروگاه ها  انجام داده است.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اظهار کرد: بیش از ۵ هزار مگاوات در زمینه برق سرمایه گذاری داشتیم که به بحث تحریم خورد.

ربیعی ادامه داد: در دولت یازدهم ۷۹۲۶ مگاوات و در دولت دوازدهم ۱۲۱۰۱ مگاوات و جمعا به میزان ۲۰۰۲۷ مگاوات طرح‌های نیروگاهی به بهره‌برداری رسیده است و ۱۶۳۰۹مگاوات طرح‌های نیروگاه حرارتی در حال احداث است. همچنین ۱۷۹۲۵طرح های نیروگاهی در انتظار رفع توقف تامین مالی خارجی قرار دارند. برخی‌ها متاسفانه برشی از جایی می‌زنند و آماری را منتشر می‌کنند و قضاوتی ناسالمی را بارها تکرار می کنند.  

وی افزود: یک ابهام در خصوص تکالیف دولت در برنامه ششم توسعه مطرح می‌کنند که قابل ذکر است که طبق بند ت ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است از طریق وزارت نیرو در طول اجرای برنامه نسبت به افزایش توان تولید برق تا ۲۵ هزار مگاوات از طریق سرمایه گذاری موسسات عمومی غیردولتی، تعاونی و خصوصی اعم از داخلی و خارجی و یا منافع داخلی شرکت‌های تابعه یا به صورت روشهای متداول سرمایه گذاری از جمله ساخت، بهره برداری و تصرف اقدام کند.

سخنگوی دولت ادامه داد: طی برنامه ششم توسعه ۱۲۱۲۶ مگاوات طرح‌های نیروگاهی راه اندازی شده و ۱۹۶۶ مگاوات طرح‌های نیروگاهی آماده راه اندازی تا پایان برنامه ششم است. ۱۶۳۰۹ مگاوات طرح‌های نیروگاهی حرارتی در حال احداث طی برنامه ششم است. بنابراین در برنامه ششم کارها به درستی جلو رفته است. اما متاسفانه خیلی از دوستان آمادگی گفتن اثرات تحریم‌ها را ندارند.  

سیاستگذاری‌های مربوط به‌آب مبتنی بر عادلانه بودن حق آبه است

ربیعی همچنین درباره اعتراضات به قطعی آب در اصفهان گفت: در مورد آب اصفهان هم همین رویه است یعنی خشکسالی و کم آبی است. منتها باید دولت درباره آب منطقه باید تدبیر کند.  همه استانها با مسئله آب مواجه هستند و این موضوع باید به نحوی مدیریت شود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری یادآورشد: البته اختلافاتی هم درباره میزان حق آبه وجود دارد که دولت تصویر کلانی از آب‌های روزمینی و زیرزمینی دارد. مجموعه به هر حال حق آبه و سهم هایی که باید استانها داشته باشد طبق آن عمل می کند امیدواریم که از خشکسالی بیرون بیاییم که این نگرانی ها رفع شود. اما تمام سیاست گذاری‌ها برای عادلانه بودن حق آبه است.

سخنگوی دولت در خصوص اتهامات به دولت و معدن فروشی دولت که این روزها مطرح شده است گفت: متاسفانه نمی خواهم بگویم سوء نیت دارند اما اگر هم بدون سوء نیت هم بگویند اما خود آنها متوجه می شوند چه اثری روی روان مردم دارد که می گویند یکسری دارند از دولت فرار می کنند؟ کجا فرار می کنند. ای کاش آزمایشی پیش می‌آمد جایگاه ما و شما مشخص می‌شد. این نوع حرف‌ها دل شکننده و آزاردهنده روح و روان مردم است. قطعا این نوع حرف زدن ها به زیان اعتماد عمومی و سرمایه‌های اجتماعی است. بیش از این اعتماد عمومی و سرمایه های اجتماعی را با هدف های کوتاه مدت سیاسی از بین نبریم.

وی افزود: در خصوص آزادسازی شش هزار محدوده و معدن غیرفعال کشور و برگزاری مزایده از ترتیباب اداری و وظایف جاری وزارت صمت بوده و اتفاقا آزادسازی و فعال کردن معادن و عدم خام فروشی معادن از مطالبات و خواسته های مهم رهبر معظم انقلاب بوده است.

ربیعی ادامه داد:‌این موضوع از مدت‌ها قبل در وزارت صمت بررسی و فرایند این طرح از مهر ماه سال گذشته آغاز شد. بحث این که عده ای این معادن را گرفته بودند و فقط خرید و فروش می کنند و کاری انجام نمی شود و تملکی صورت گرفته است بنابراین تصمیم درستی اتخاذ شد و در نهایت پس از اطلاع رسانی مناسب از طریق شبکه‌های مختلف صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها مزایده عمومی از تاریخ ۱۴۰۰/۲/۱۹ آغاز و در تاریخ ۲۷ خرداد ماه به پایان رسید و در این مزایده سه هزار متقاضی شرکت کرده‌اند.

سخنگوی دولت یادآور شد: به نظر من شیوه بیان در خصوص این مزایده از سوی همکاران در سایر قوا می‌توانست بسیار مناسبتر صورت گیرد که موجب نگرانی در جامعه نشود. اقداماتی از نظیر تماس قبلی، مذاکره با وزیر،  بررسی‌های دقیق صورت گرفته و تصمیم لازم اتخاذ شود. من نقدی بر این نوع شیوه بیان و تصمیم گیری هم دارم.

وی گفت: مزایده و واگذاری‌ محدوده‌های معدنی کشور جزء تکالیف قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و در طول سال‌های مختلف همواره فرایندی کاملاً تخصصی، فنی و کارشناسی را طی کرده که در طول ۳ دهه گذشته این برنامه توسط وزارت صمت در استان‌های مختلف  انجام شده است و تنها تفاوت آن در این مرحله، گستردگی این واگذاری و نیز تغییر برخی شرایط ورود به مزایده شامل افزایش ضمانت حضور در مزایده و بیشتر شدن امتیازات برای سنجش اهلیت و صلاحیت حرفه‌ای و مالی متقاضیان است که برای جلوگیری از حبس دوباره این معادن و غیر فعال ماندن ظرفیت معدنی کشور، بر اساس تجربیات حاصل از واگذاری‌های پیشین، برقرار شده است.

ربیعی افزود: طی ماه‌های گذشته اطلاع رسانی لازم برای واگذاری این محدوده های معدنی از طریق رسانه ملی، مطبوعات و جراید و همچنین رسانه‌های مجازی کشور در سطوح ملی و استانی انجام شد و همگان باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشند که در این شیوه واگذاری به صورت مزایده که به صورت تمام الکترونیکی و صرفا از طریق سامانه ستاد دولت انجام می‌گیرد. امکان استفاده از هیچ گونه رانتی وجود ندارد، لذا این وزارتخانه هیچ‌گونه دخل و تصرفی در ثبت و اجرای مزایده نداشته و احتمال استفاده از هرگونه رانتی در این زمینه از بین رفته است.

سخنگوی دولت ادامه داد: با توجه به اینکه معادن جزء انفال محسوب می‌شوند در مزایده معادن، هیچ معدنی به فروش نرسیده و هیچ پولی در این مزایده رد و بدل نشده است و صرفا یک ضمانت نامه جهت شرکت در مزایده از متقاضی دریافت گردیده و حقوق دولتی اجرای این طرح پس از بهره‌برداری و استخراج در دولت بعد به حساب خزانه واریز خواهد شد و در حقیقت اجرای طرح آزادسازی محدوده ها و معادن غیرفعال کشور، ریل گذاری بخش معدن برای دولت آینده است و آثار و پیامدهای مثبت آن قابل مشاهده است، بنابراین مباحث و شبهاتی را که در این خصوص وجود دارد، تماماً مبتنی بر عدم علم و آگاهی است.

وی گفت: تاکید می کنم مزایده شش هزار معدن، معدن فروشی نیست و پولی دریافت نمی‌شود بلکه ریل گذاری برای آینده است. وزارت صمت بنگاه سیاسی نیست بلکه بنگاه اقتصادی و کارشناسی است و در همه این مزایده‌ها نیز پیش بینی حضور نماینده دادستان شده است.

مقامات در شمول لغو مصوبه سقف افزایش 2.5 میلیونی قرار ندارند

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره لغو مصوبه سقف افزایش ۲.۵ میلیونی حقوق و مزایای کارکنان دولت بدون طی کردن روال معمولی، با عرض تسلیت به خانواده فارس و ایرنا بابت درگذشت دو عزیز و آرزوی صبر برای خانواده های این عزیزان، گفت: در زمان تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ دولت نگران برخی تصمیمات غیرکارشناسی و عجولانه بود. پس از تصویب و اجرایی شدن بودجه به دلیل برخی مشکلات ناشی از نبود جامع‌نگری در برخی سطوح کارکنان دولت به خصوص مناطق نفت‌خیز، آنان را فاقد انگیزه کرده بود.

وی افزود: دولت به موجب بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه، نحوه اعمال افزایش حقوق‌ها را تنظیم و افزایش حقوق گروه‌های مختلف کارمندی را تعیین کرد و اخیرا نیز با الحاق یک تبصره به بند ۶ تصویب‌نامه قبلی، اصلاحاتی در آن انجام داد. نه تنها کاری خلاف رویه انجام نشده است بلکه تصمیم عاقلانه‌ای به نفع کادر و ساختار دولت است و ربطی به هیچ دولتی ندارد. تصمیم درستی نسبت به ساختار میانی دولت و افرادی بود که در مناطق نفت خیز کار می کردند.

ربیعی اضافه کرد: به موجب اصل ۱۳۸ قانون اساسی مرجع اعلام مغایرت مصوبات هیات وزیران با قانون رییس مجلس است که پس از بررسی هیات تطبیق مصوبات مجلس با قوانین نظر نهایی خود را اعلام می‌کند. طبیعی است که مصوبه دولت اگر مغایر قانون باشد باید از سوی هیات تطبیق و رییس مجلس به دولت ابلاغ شود که تاکنون در این مورد نظری به دولت ابلاغ نشده است.

سخنگوی دولت گفت: اطلاعی ندارم که نامه‌ای از مجلس به دولت آمده باشد البته در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها با انتشار شایعاتی مدعی شدند که دولت دوازدهم با اصلاح این مصوبه شرایط را برای افزایش مجدد حقوق مدیران فراهم کرده است که این اصلا درست نیست و این ترمیم صرفا برای مدیران حرفه‌ای انجام شده و مقامات در شمول این مصوبه قرار ندارند. ضمیر این مصوبه مدیران حرفه‌ای و افرادی است که در مناطق نفت‌خیز خدمت می‌کنند.

وی ادامه داد: ماجرا از این قرار است که تغییرات ایجاد شده در جدول امتیاز فوق العاده مدیریت مدیران حرفه‌ای مانند روسای ادارات و معاونان آنان و همچنین مدیران کل و معاونان آنان که به موجب مصوبه یکم تیرماه ۱۴۰۰ هیات وزیران صورت گرفته است، به تبع رایی بود که اسفند ماه سال  ۱۳۹۹ از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری صادر شده است.

سخنگوی دولت افزود: بر اساس این رای، امتیازات فوق العاده مدیریت که از زمان اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری (۱۳۸۸) به این طرف، بنا به برداشت مجریان قانون و همچنین مصوبه سال ۱۳۹۵ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در تعیین سقف حق شاغل، محاسبه می‌شده است، حذف و به تبع موجب کاهش حقوق مشاغل مدیریت شد.

ربیعی خاطرنشان کرد: در حقیقت دولت با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و با تغییر مبانی محاسبه امتیازات جدول فوق العاده مدیران، نسبت به ترمیم این بخش از حقوق مدیران حرفه‌ای که سال‌های گذشته مدیران از آن بهرمند بوده‌اند و به موجب رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری کاهش یافته بود، اقدام کرده و از این طریق حقوق مدیران حرفه‌ای به میزان کاهش اعمال شده، ترمیم شد.

وی افزود: افزایش جدیدی به موجب این مصوبه در حقوق مدیران وجود ندارد. بنابراین این استنباط نادرست است که به‌واسطه این مصوبه و تغییر امتیازات فوق العاده مدیریت، حقوق مدیران افزایش می‌یابد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد