نگاهتحلیلگر/ گفتوگوی «فردا» با کوشکی:
اصلاحطلبان وارد فاز تخریب رئیسی میشوند
کوشکی گفت: دور از انتظار نیست که موج همه جانبه رسانهای در رسانههای رسمی یا فضای مجازی با هدف ناکارآمد نشان دادن دولت رئیسی و زمینهسازی برای بازگشتشان به قدرت در انتخابات مجلس به عنوان گام اول، راه افتد.
گروه سیاست سایت فردا – دولت رئیسی هنوز کار خود را رسما شروع نکرده و اما اینطور که از گمانهزنیها درباره کابینه و شایعات موجود برمیآید به نظر میرسد که قصد دارند حتی اگر کابینهای کاملا فراجناحی تشکیل ندهد، فرصتهایی را در اختیار جریان مقابل قرار دهد. اولین نشانه از این رویکرد را نیز میتوان در تماسها و درخواست مشورتهایی که رسانهای شد دید.
به این ترتیب به نظر میرسد که 50 درصد راه برای ایجاد یک رابطه تعاملی بین جریانهای سیاسی در دوران رئیسی طی شده باشد یا طی شود. 50 درصد دیگر اما هنوز محل ابهام است. باید منتظر ماند و دید که جریان اصلاحات بعد از شکست در انتخابات چگونه با دولت رئیسی مواجه میشود. آیا از در تعامل در خواهد آمد یا در جهت ترمیم وضعیت خود و تهیه مقدمات بازگشت به قدرت، وارد فضای قطب سازی با رئیسی میشود، چنانکه در دولت احمدینژاد عمل کرد. البته گزاره دیگری نیز وجود دارد مبنی بر اینکه این جریان رئیسی را آن گزینه مناسب برای قطب سازی نداند و به دلایل مختلفی سعی کند که ضمن تقابل با جریان اصولگرا روابط خود بار رئیسی را به کدورت نکشاند.
محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا اما معتقد است که اصلاحطلبان راه تقابل و تخریب را در برابر دولت رئیسی پیش خواهند گرفت. او در گفتوگویی با «فردا» ضمن اشاره به اینکه «جریان اصلاحات یک جریان معطوف به قدرت است» گفت: « هدف اصلاحطلبان سیاستورزی نیست بلکه تحقق اهداف خاص و ترجیح منافع جریانی با اتکا به ابزار قدرت است، لذا برایشان مهم است که رقیب در عرصه قدرت کیست. مطالعه رفتار این گروه نشان میدهد که وقتی در راس قدرت نباشند با هدف باز پسگیری قدرت وارد منازعات سیاسی میشوند».
وی افزود: «دور از انتظار نیست که موج همه جانبه رسانهای در رسانههای رسمی یا فضای مجازی با هدف ناکارآمد نشان دادن دولت رئیسی و زمینهسازی برای بازگشتشان به قدرت در انتخابات مجلس به عنوان گام اول، راه افتد. شاید همه اصلاحطلبان اینطور نباشند اما اکثریت این جریان همین رویه را دارند».
کوشکی نام این رویکرد را تلاش برای قطبسازی با رئیسی نگذاشت اما گفت: «بحث اصلی آنها تخریب جناح برتر قدرت برای زمینه سازی در راستای بازگشت به قدرت است».
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به اینکه رویکرد رئیسی و دولت او در عملکرد اصلاحطلبان چه تاثیری دارد؟ گفت: «برای اصلاحطلبان اهمیتی ندارد که رئیسی با چه شیوهای حکمرانی میکند. مثال میزنم، رهبری نظام همیشه مطلوبترین رفتار ممکن را با جناح اصلاحات داشته است و سعی کرده که این عده تا جای ممکن در چارچوب حاکمیت باشند، وقتی هم که در قدرت بودند از آنان حمایت کرده است اما نحوه برخود جناح اصلاحات با رهیبری را میبینیم که هیچ تخریبی کوتاهی نکرده و نمیکنند. آقای رئیسی که بیش از رهبری تعامل نمیکند! لذا این خوش خیالی است که فکر کنیم اگر رئیسی پستی به آنان بدهد یا برخورد مهربانی کند آنها متنبه شده و متوجه اشتباه میشوند».
وی تاکید کرد: «جناح اصلاحطلب معطوف به قدرت است و در این کارزرا برای مباحثی مثل اخلاق مفهومی قائل نیست و تخریب را تا رسیدن به هدف ادامه میدهد. مثلا در انتخابات سال 96 دیدیم که برخی از اصلاحطلبان رئیسی را آیتالله اعدام خوانده و تخریب کردند اما به محض اینکه نامزدشان یعنی حسن روحانی پیروز شد و رئیسی به قوه قضاییه برگشت، با لحن خیلی خوب و معمولی با وی مواجه شده و دیگر از تقصیر داشتن در اعدامها و ... نگفته و نظرشان را تغییر دادند!»
دیدگاه تان را بنویسید