«فردا» گزارش می‌دهد

کابینه سیزدهم

کد خبر: 1078124

رئیسی از یک ماه دیگری رسما رئیس جمهور است و اکنون باید همکاران و وزرای خود را انتخاب کند. بر اساس گمانه‌زنی‌ها بسیاری از آنان را نیز انتخاب کرده است.

کابینه سیزدهم

گروه سیاست سایت فردا - یک ماه تا شروع رسمی کار دولت سیزدهم مانده و سیدابراهیم رئیسی وقت دارد که خوب فکرهایش را کرده، مشورت‌ها را بگیرد، سامانه معرفی مدیران را بررسی کند و در نهایت کابینه و همکاران را برگزیند. از همین حالا اما گمانه‌های بسیاری مطرح است. همچنین شایعاتی درباره سهم خواهی برخی در مجلس و یا تحمیل افرادی از سوی دولت!

رسانه‌ها نیز در مسیر گمانه‌زنی ادامه می‌دهند. مثلا «شرق» امروز این احتمال را بررسی می‌کند که آیا وزیر از دولت روحانی به دولت بعدی خواهد رفت یا خیر، اشاره‌ای به دیدار فوری روحانی بعد از اعلام نتیجه انتخابات با رئیسی دارد و می‌نویسد: « این شایعه شنیده می‌شود که دولت در تلاش است افرادی را به کابینه دولت جدید تحمیل کند». گزارش نویس «شرق» البته حواسش هست که محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی پاسخ این ادعا را داده و اعلام کرده که «رئیس‌جمهوری و وزرا هیچ‌کدام نمی‌خواهند هیچ وزیر یا فردی را به دولت منتخب تحمیل کنند».

این روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه اما به دیدار برخی وزرای روحانی با رئیسی اشاره کرده و نوشته است: «تا به اینجای کار روابط دولت حاضر و رئیس‌جمهور جدید نه در حرف که در عمل مثبت بوده است، اما برای اینکه بدانیم ابراهیم رئیسی چقدر از اعضای دولت دوازدهم در دولتش استفاده می‌کند، باید تا معرفی کابینه او صبر کنیم». 

ناگفته نماند که روزنامه شرق در شماره امروز خود گزارش دیگری نیز دارد که برخی را در مجلس متهم به سهم‌خواهی از کابینه می‌کند.

در ادامه گمانه‌زنی‌ها پیرامون کابینه احتمالی اما سایر رسانه‌ها و روزنامه‌ها نیز بیکار ننشسته‌اند. مثلا «اعتماد» گزارشی دارد با عنوان «یاران موافق» و از اخباری که روزهای گذشته توسط سایت اصولگرای «نامه نیوز» درباره گزینه اصلی رئیس دفتری و جایگزین‌های احتمالی علی‌عسگری ارائه شد، استفاده می‌کند. این روزنامه اصلاح‌طلب می‌نویسد: «در ادامه تکمیل پازل کابینه، خبرهایی از حضور علی علی‌عسگری در دولت نیز به گوش می‌رسد. گفته می‌شود که او قرار است بر کرسی واعظی تکیه زده و به عنوان رییس دفتر رییس‌جمهوری حضور داشته ‌باشد. البته از محمد حسین صفارهرندی از اعضای سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر ارشاد محمود احمدی‌نژاد هم نام برده شده که البته حضورش چندان محتمل نیست. در این اثنا خبر می‌رسد که اگر علی علی‌عسگری از صداوسیما به دولت برود احتمال حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور دولت مستقر در ساختمان شیشه‌ای جام‌جم قوت خواهد گرفت. در راستای تکمیل ساکنان نهاد ریاست‌جمهوری شنیده می‌شود که غلامحسین اسماعیلی نیز ساکن جدید ساختمان کوثر نهاد ریاست‌جمهوری است و احتمالا به عنوان سخنگوی دولت حضور خواهد داشت. کاوه اشتهاردی از نزدیکان سید ابراهیم رییسی نیز یکی از چهره‌هایی است که احتمالا نقش علیرضا معزی در دولت بعدی را ایفا کرده و معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد ریاست‌جمهوری شود اگرچه برای معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز نام او مطرح است.»

با توجه‌ به اینکه بیشترین حساسیت در روزهای اخیر روی معاون اول و وزیر خارجه دولت رئیسی بوده است، اعتماد به این امر نیز می‌پردازد و می‌نویسد: «دو کرسی که حکم دست چپ و راست رییس‌جمهوری را دارند. محمد مخبر یکی از گزینه‌های مطرح برای معاون اولی بود تا اینکه دیروز رییس مرکز اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام این خبر را تکذیب کرد اما چه کسی است که نداند در مسیر چینش کابینه برای ۴ سال آینده هر اتفاقی محتمل خواهد بود. اما در کنار نام محمد مخبر، ‌نام فرهاد رهبر، رییس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی و از نزدیکان رییسی هم برای این سمت و هم برای وزارت اقتصاد و دارایی شنیده می‌شود. رهبر از آن دست مدیرانی است که حضورش در کابینه قطعی است هر چند که جایگاهش هنوز قطعی نباشد چرا که گفته می‌شود برنامه اقتصادی دولت سیزدهم با محوریت او تدوین شده است.»

در ادامه این گزارش آمده است: « عزت‌الله ضرغامی، رییس پیشین صداوسیما هم به نظر می‌رسد که حضورش در وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان یکی از وزارتخانه‌هایی که قطعا با تحولات گسترده در دولت بعدی مواجه خواهد شد، قطعی باشد. او با سال‌ها سابقه کار در صداوسیما، صلاحیتش برای انتخابات احراز نشد اما سال‌هاست که در حال تلاش برای ورود به قوه مجریه‌ است و شاید این فرصت برای او در دولت سیزدهم فراهم شود. براساس شنیده‌های خبرنگار اعتماد از دیگر چهره‌هایی که رایزنی‌ها با او انجام شده و نتیجه‌بخش بوده، صولت مرتضوی برای حضور در وزارتخانه‌ای سیاسی است. گفته می‌شود که صولت مرتضوی قرار است به عنوان وزیر کشور معرفی شود. مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل فعلی همراه اول که در دولت احمدی‌نژاد به عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی و رییس مرکز ملی فضای مجازی منصوب شد و در دوران ریاست سرافراز بر صداوسیما در سمت قائم‌مقام او در امور فناوری و رسانه‌های نوین را برعهده داشت کماکان گزینه جدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است اگرچه نام عیسی  زارع‌پور که رییس جدید مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است نیز مطرح شده  است.»

درباره اینکه وزارت خارجه به چه کسی سپرده می‌شود نیز حرف و حدیث‌های بسیاری مطرح است. تا اینجای کار البته جدی‌ترین گزینه، علی باقری کنی است. «اعتماد» نیز همین باور را دارد و می‌نویسد: «مدتی شایعه حضور عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه مطرح بود که البته به نظر می‌رسد او همچنان به عنوان راس تیم مذاکره‌کننده با ۱+۴ به کار خود ادامه دهد اما علی باقری کنی شانس بیشتری خواهد داشت. در کنار باقری کنی نام سید علی حسینی تاش، معاون راهبردی و بررسی‌های عمومی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و رییس اسبق دانشگاه امام حسین (ع) نیز مطرح است.»

بنا بر آنچه اعتماد نوشته: «رایزنی‌ها با عبدالله ارجاعی شیرازی که سابقه مدیریت در خراسان رضوی را دارد به عنوان وزیر ورزش، مهدی دوستی از اعضای ستاد سعید محمد و پس از آن ستاد مردمی رییسی و البته رستم قاسمی به عنوان وزیر نفت، محمد مهدی طهرانچی از جمله گزینه‌های وزارت علوم و سید رضا فاطمی امین برای وزارت صنعت در حال انجام و احتمال حضورشان در دولت سیزدهم بالاست.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد