واکنش رسانه‌ها به نتیجه انتخابات شوراها

مواجه با باخت به سبک اصلاح‌طلبان

کد خبر: 1075644

جریان سیاسی اصولگرا رای آوری لیست ائتلاف را یک «نه» قاطع به مدیریت اصلاح‌طلبان می‌داند اما رسانه‌ها در جریان رقیب این موقعیت را با اشاره به کاهش مشارکت لاپوشانی می‌کنند

مواجه با باخت به سبک اصلاح‌طلبان

گروه سیاست سایت فردا – تکلیف شورای شهر تهران دیگر مشخص شده و مردم پایتخت تمام و کمال به لیست ائتلاف رای دادند. این موضوع اما اصلاح خوشایند اصلاح‌طلبان نبود، برای همین می‌بینیم که همه توان خود را صرف این کرده‌اند که با تاکید بر تعداد آرا و مساله مشارکت، شکست خود را به حاشیه ببرند. 

درست است که کاسته شدن از شمار افرادی که پای صندوق آمدند، قابل انکار نیست اما آقایان و خانم‌‌های اصلاح‌طلب بهتر است به جای مانور روی این قضیه، به این سوال پاسخ دهند که چه کسانی و چه عواملی مردم را این طور دلزده کرد؟ وقتی به میزان رای محسن هاشمی در انتخابات پیشین می‌نازند، بهتر است به این هم توجه کنند که عملکرد یا بهتر بگوییم عمل نکردهای همین آقایان مردم تهران از اثرگذاری پارلمان شهری ناامید کرده است.

اگرچه به فرض در نظر گرفتن این نکته نیز حتما راه دیگری برای دلداری خود و کاهش سنگینی باخت می‌یابند. نگاهی به روزنامه‌های امروز نشان می‌دهد که واگذاری شورای تهران و به تبع آن «بهشت» چقدر برایشان گران تمام شده است. 

«اعتماد» که دل خوشی از اینکه اصلاح‌طلبان رقابت را واگذار کرده‌اند، ندارد؛ به جای نتیجه روی بحث مشارکت مانور داده و در تیتر یک خود با عنوان «486282 رای نفر اول» از مشارکت پایین مردم تهران در انتخابات شورا می‌گوید. این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته است: « در این لیست مهدی چمران 80 ساله بیشترین رای را به دست آورد. هر چند که او پس از شورای دوم که کمی بیش از 190 هزار رای به دست آورده بود، کمترین رای در انتخابات شورای شهر را به دست آورد و با 486 هزار و 282 رای نفر اول شهر تهران شد‌. در انتخابات دوره پنجم محسن هاشمی با یک میلیون و 756 رای نفر اول تهران شد اما ریزش رای اصلاح‌طلبان را برخی منتخبان شورای ششم نه به شیوه اداره شهر توسط شورای پنجم تفسیر کردند. حجت نظری، عضو شورای شهر تهران به «اعتماد» می‌گوید: متاسفانه دوستان اصولگرای ما متوجه نمی‌شوند اگر از جامعه رای ما (اصلاح‌‌طلبان) کم کنند، به سبد رای آنها ریخته نخواهد شد.»

«شرق» نیز همین موضع را دارد لذا با تیتر «پیشگامی آرای باطله در انتخابات شوراها» می‌نویسد: « نتیجه منتشر‌شده همان بود که از ظهر روز شنبه یک روز پس از پایان انتخابات در فضای مجازی منتشر شده بود. لیست 21نفره شورای ائتلاف برنده این دوره از انتخابات بود، میزان آرای منتخبان این دوره نسبت به منتخبان دوره پنجم بیش از 75 درصد کاهش داشت. محسن هاشمی نفر نخست شورای پنجم با یک‌میلیون‌و 756 هزار رأی نسبت به مهدی چمران نفر نخست شورای ششم با 486هزار‌و 282 رأی 72 درصد کاهش رأی داشته است.چمران نسبت به رأی دوره گذشته خود نیز عقب‌نشینی رأی داشته؛ در دوره پنجم که نفر 22 تهران شد، 656هزارو 136 نفر به او رأی داده بودند و نسبت به رأی دوره گذشته خود بیش از 25 درصد ریزش رأی داشته است. با وجود این برخی منتخبان شورای ششم تلاش می‌کنند ریزش رأی خود را پنهان کنند. یکی از اتفاقات نادر این دوره از انتخابات شوراهای شهر و روستا برتری آرای باطله نسبت به منتخبان شوراهاست.»

آرمان ملی با تیتر «گزینه‌های اصولگرا برای شهرداری تهران» نوشته است: «هر چند که اصلاح‌طلبان مجدانه و پر قدرت به میدان آمدند تا با لیست جمهور موفقیت خود در انتخابات دوره پنجم شورای شهر تهران را تجربه کنند اما این همت آنها با حمایت مردم توام نشد و همین امر بود که موجب گردید اقبال عمومی و ذائقه رای دهندگان تهرانی از اصلاح‌طلبان به اصولگرایان تغییر یابد. در همین راستا نیز لیست ائتلاف نیروهای انقلاب با نام تهران سربلند با قاطعیت تمام هر 21 کرسی شورای شهر تهران را از آن خود کردند تا پس از فتح بهارستان و پاستور این بار بهشت نیز از آن اصولگرایان شود. این در حالی است که اگر مقایسه‌ای میان آرای مردم در انتخابات شوراها در سال 96 و سال 1400 کنیم به وضوح شاهد خواهیم بود که این نه تلاش اصولگرایان که کاهش جدی مشارکت مردم در این انتخابات بوده که آنها را وارد شورای شهر تهران کرده است. چرا که کاندیداهای دوره پنجم شورای شهر تهران با رایی میلیونی وارد شورا شدند اما در انتخابات شورای ششم آرای اصولگرایان فاتح بهشت رقمی بسیار پایین تر از دوره قبل را نشان می‌دهد که در نوع خود پیام معناداری دارد.»

روزنامه دولتی «ایران» البته موضع خنثی‌تری نسبت به این جابه‌جایی قدرت در پارلمان شهری داد. ایران با تیتر « شورای شهر تهران به اصولگرایان رسید» می‌نویسد: «برخلاف انتخابات ریاست جمهوری که در این دوره با هیچ ان‌قلتی همراه نشد؛ انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با گلایه و شکایت نمایندگان و حتی بالاگرفتن اعتراضات خیابانی در معدودی از حوزه‌ها همراه شده است. در مورد شورای شهر تهران، حسن بیادی از کاندیداهای دوره ششم شورای شهر گفته: «آرا به صورت اسکناسی شمرده شد؛ یعنی به محض دیدن اسم یکی از اعضای لیست ائتلاف (مثلا آقای چمران)، از شمردن رأی مابقی اسامی که به صورت ترکیب چند لیست از سوی مردم نوشته شده، خودداری کرده و همه را جزو رأی لیست ائتلاف محاسبه کرده‌اند.» محمد سالاری، عضو شورای شهر تهران هم اعتراض مشابهی را طرح کرده و نوشته: «‌شیوع پدیده مذموم ‎شمارش دسته‌ای آرا که با دیدن سرلیست و چند نفر دیگر، تمام 21 رأی به نفع لیست ائتلاف ‎اصولگرایان محاسبه می‌شود، بی‌توجهی به ‎حق‌الناس و خیانت در امانت است. به همراه دیگر همکارانم در ‎لیست جمهور، اعتراض خود را نسبت به این بدعت خطرناک به مراجع قانونی اعلام کردیم.»

وضعیت در رسانه‌های اصولگرا اما به نحو و با حال و هوای دیگری است. شادمانی از تصاحب کرسی‌های پارلمان شهری به خوبی مشهود است و رای ندادن مردم تهران به رقبای اصلاح‌طلب نیز تا حد امکان به رخ کشیده می‌شود. 

مثلا «وطن امروز» با اشاره به اینکه «لیست شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی مدیریت پارلمان شهری پایتخت را در دست گرفت» و با عنوان «نه تهرانی‌ها به شورای تنبل» به شرح نقاط ضعف شورای پنجم پرداخته و نوشته است: «این توقع می‌رود که شورای ششم یک بار دیگر مسیر تحول و سازندگی ادوار گذشته را ادامه داده و خدمت‌رسانی به مردم وارد فاز جدیدی شود.»

«کیهان» نیز برد تمام و کمال لیست ائتلاف را نتیجه بی‌عملی شورای اصلاح‌طلب پنجم می‌داند و می‌نویسد: « شهروندان تهرانی که از 4 سال بی‌عملی و ناکارآمدی مدعیان اصلاحات در شورای شهر خسته شده بودند با رأی دادن به لیست شورای ائتلاف، تهران را نجات دادند تا اصولگرایان گره از کار فروبسته این شهر بگشایند.»

 

 

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها