در گفت‌وگو با «فردا» مطرح شد

ایمانی: آرای باطله عمدتا نشانه اعتراض است

کد خبر: 1075257

ایمانی گمانه تاثیر کناره‌گیری جلیلی بر افزایش ارای باطله را رد کرد و گفت: منطقی نیست که تصور کنیم هوادران جلیلی رای باطله داده باشند.

ایمانی: آرای باطله عمدتا نشانه اعتراض است

گروه سیاست سایت فردا – میزان آرای باطله در انتخابات ریاست جمهوری اخیر از سه نامزد بازنده بیشتر بود و این موضوعی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذاشت. تحلیل‌های متفاوتی در این باره ارائه شده است و برخی این افزایش چشمگیر در آرای باطله را نشانه اعتراض شهروندان می‌دانند. برخی دیگر نیز دلایل جناحی و سیاسی برای آن می‌آورند.

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا اما در گروه اول قرار می‌گیرد و معتقد است که نباید به این پدیده خیلی هم سیاسی و جناحی نگاه کرد. او در گفت‌وگو با «فردا» گفت: «مشکل ما و شما این است که همه چیز را سیاسی می‌بینیم. البته بخشی از این مساله سیاسی است اما آنقدرها جناحی نیست که تصور کنیم حتما از آرای فرد و جریانی کسر شده و به آرای باطله افزوده شده است».

وی تحلیل دقیق در این رابطه را منوط به در اختیار داشتن آمار و اطلاعات دقیق دانست و گفت: « به نظر من ما باید در رسانه‌ها از وزارت کشور خواسته و آن را تحت فشار بگذاریم که طی یک آمار و طبقه‌بندی به ما اعلام کند که این آرا به نام چه افرادی نوشته شده است. این موضوع از نظر پژوهشی قطعا حائز اهمیت است».

ایمانی افزود: «اکنون ما اصطلاحا روی هوا تحلیل می‌کنیم اما اگر واقعا اطلاعات درستی داشته باشیم و مثلا بدانیم که چند درصد از این آرا سفید بوده، حاوی شعارهای تند یا حرف‌های نامربوط بوده است، چند درصد نام افرادی که رد صلاحیت شده و یا اصلا در انتخابات ثبت نام نکرده بودند را نوشته‌اند، چند درصد نام شخصیت‌های آرمانی مثل شهید رجایی و ... را نوشته‌اند؛ می‌توانیم تصور دقیق‌تری از گرایش سیاسی این گروه از رای دهندگان داشته باشیم و تحلیل دقیق‌تری ارائه دهیم».

وی با اشاره یه اینکه تحلیل‌ها فعلی مبنای دقیقی ندارد و هر کسی از ظن خود تحلیل می‌کند، گفت: «به هرحال با فرض اینکه اطلاعات مربوطه از سوی وزارت کشور ارائه نمی‌شود من معتقدم که باید به چند نکته توجه داشت. اولا که بخشی از آرای باطله در ادوار قبلی هم بوده است. اینطور نبوده که هیچ وقت رای باطله نداشته باشیم اما واقعیت این است که به طرز غیرقابل باوری این بار بیشتر شده است».

ایمانی افزود: «من این موضوع را جناحی تحلیل نمی‌کنم و معتقدم که برخی از این آرا را افرادی انداخته‌اند که فقط می‌خواسته‌اند شناسنامه‌شان مهر داشته باشد. بخش دیگری هم به نوعی اعتراض نسبت به شرایط و وضع موجود داشته‌اند. این‌ها فکر کرده‌اند که اگر رای ندهند اعتراض آنان شنیده نشده و به حساب تنبلی و ... گذاشته می‌شود پس آمده و رای اعتراضی داده اند. اعتراض به وضعیت شغلی ، معیشتی و ...».

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: «بخشی از این آرا هم ممکن است به طرفداران یک جریان یا فرد خاص که مثلا نامزد نشده یا رد صلاحیت شده و یا خودش رای نداده و به حامیانش گفته رای ندهید، تعلق داشته باشد. مثلا میرحسین موسوی و احمدی نژاد».

ایمانی همچنین گفت: « همه این‌ها ممکن است اما من شخصا فکر می‌کنم که درصد بیشتری از آرای باطله در این دوره رای اعتراضی بوده است چون حالت‌های دیگر را در ادوار قبلی هم داشته‌ایم».

وی در واکنش به اینکه برخی معتقدند آرای باطله رای هوداران رئیسی بوده که حاضر نشده‌اند به دیگری رای بدهند؛ گفت: «این حرف‌ها پایه و اساس ندارد. دلیلش نیز این است که اولا رئیسی و جلیلی از یک جریان فکری بود و اتفاقا قرابت فکری نیز دارند. دوما جلیلی به نفع رئسی کناره‌گیری کرد. سوم اینکه کسی نمی‌تواند بگوید اصلا رای جلیلی چقدر بوده است. وقتی رضایی و همتی آن قدر رای داشتند حتما جلیلی هم اگر می‌ماند حول و حوش همان مقدار رای داشت. بنابراین معتقدم که این حرف‌ها تحلیل‌های جهت‌دار است و درست نیست».

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد